Elimde iki adet biri sıfır PSU var sigortalarını başka bir devrede patlattım şimdi pc mi kullanamıyorum anlayan tecrübeli arkadaşlar kaç ohmluk direnç takabilirim veya tel sararken neye göre baz alıp sarmalıyım teşekkürler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
PSU'ya Cam Sigorta Yerine Direnç takılır Mı
-
-
Direnç olmaz. Tel sarılabilir. 0.75 çok damarlı kablolarının içindeki tek tel 4 A. sigorta görevi görür.
Öncelikle atan sigortanın neden attığı bulunmalı. Arıza bulunmadan takacağınız sigorta yeniden atacaktır.
Önerim PSU ya zarar vermemeniz için cam sigorta takmanız.
-
Teşekkür ederim cevabınız için Şimdi şunu belirteyim psular sağlam sigorta atma durumu yok dikkatli okumamışsınız sigortalarını söküp başka Bi devrede patlattım ve psular sigortasız kaldı 0,75 çok damarlı kablodan kastınız nasıl Bi kablo örnek verirmisin PSU daki çok damarlı kablolar mı yokda birazdaha kalın olan çok damarlılar mı elimde üç çeşit belki dört çok damarlı kablo var ama sigortanın içine lehimleme şansım yok dışına tek tur mu sarmalıyım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet, dikkatli okumamışım.
Resimde görünen çok damarlı kablonun tek teli 4 A akım taşıyabilir. PSU nun gücüne göre hesaplayıp bir veya bir kaç adet kullanabilirsiniz.
Önerim: Cam sigorta kullanmanızdır.
Yazdıklarım bilgi amaçlıdır. Sorumluluk size aittir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 13 Mayıs 2021; 3:54:33 > -
Eyvallah baba saol bende biliyordum tel sarmayı hatta sardımda lakin sağlıklı olmuyor, sigorta siparişi verdim salı günü kargo şubeye geldi dağıtıma çıktı iki gün sonra mesajda geldi lakin teslim etmedi karaktersizler neyse bomba haberi veriyim ben güzel kardeşime elimdeki patlak sigortaları tamir ettim çakmakla ısıtıp iki ucunu açtım ve dediğin gibi 75lik tek teli içine lehimleyip pastayla yapıştırmışlar zaten bende aynı tekniği kullanarak yaptım zaten benim sigortalar da biri 4 diğeri 5 amperlikti 4 amper her türlü fazlasıyla işimi gördü testleri ve ölçümleri de yaptım canavar gibi oldular seninde hakkın var saol Allah razı olsun Rabbim gönlüne göre versin Bayramın mübarek olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cam sigortaların iki ucundaki metal kapakların açılmaması sorununa karşı; çakmakla-alevle iki ucunu ısıtıp çıkartılmasını fikir olarak verecektim ki, mesajınızda yazıyor.
Kendiniz bulduysanız aklın yolu bir, forumlardan okuduysanız forumlara selam....
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X