Şimdi Ara

Psudan Cızırtı Sesi ve Fan Hızı Ayarlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar bugün yeni bir sistem topladım

kasa xigmatek midgard pure black edition güç kaynağında bir cızırtı sesi mevcut cızırtı 3 saniye de 1 oluyor sürekli değil

güç kaynağı burada

http://img816.imageshack.us/img816/195/dsc05647.jpg

sistem

hd 7870
    fx 8320
    1 tb hdd
    4gb ram

birde kasa ile beraber gelen 2 fan mevcut xigmatek 12 cm fan bunlar da son devirde çalışıyor sanırım nasıl devirini düşürüp sesi azaltabilirim.

fan kontrolcü takılmamış ve kutulardan çıkmadı vatan bilgisayardan bunu alabilme ihtimalim varmı

edit: google chrome kapatınca ses duruyor ancak ses hdd den gelmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rescueer -- 25 Kasım 2012; 18:15:18 >

• chrome'u kapatınca ses gidiyorsa sorun chrome'dadır
    Şaka bir yana sorunun psu'da olduğundan eminmisin? başka bir bilgisayara takıp dene istersen fan kontrolcüyüde kendin evdede yapabilirsin yada uğraşmayım dersen hazır satın alabilirsin, şuan vatan'da %30 indirim var bak istersen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ommemo

chrome'u kapatınca ses gidiyorsa sorun chrome'dadır
    Şaka bir yana sorunun psu'da olduğundan eminmisin? başka bir bilgisayara takıp dene istersen fan kontrolcüyüde kendin evdede yapabilirsin yada uğraşmayım dersen hazır satın alabilirsin, şuan vatan'da %30 indirim var bak istersen...

vallahi ben de anlamadım internet explorer de ses yok chrome de başlıyor

aslında kasa ile beraber getirmeleri gerekiyordu çünkü içerikte mevcut

xigmatek fanlar son seste çalışıyor şuan da kasa buz gibi 23 derece

bu fanların hızlarını nasıl düşürebilirim kablolarını kesmek dışında

birde 19 inç monitör olduğu için dvi to vga kullanıyorum dvi yerine takıyorum monitörde görüntü yok hdmı takıyorum görüntü geliyor

bunu nasıl düzeltebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rescueer -- 25 Kasım 2012; 18:40:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rescueer

quote:

chrome'u kapatınca ses gidiyorsa sorun chrome'dadır

vallahi ben de anlamadım internet explorer de ses yok chrome de başlıyor

aslında kasa ile beraber getirmeleri gerekiyordu çünkü içerikte mevcut

xigmatek fanlar son seste çalışıyor şuan da kasa buz gibi 23 derece

bu fanların hızlarını nasıl düşürebilirim kablolarını kesmek dışında

birde 19 inç monitör olduğu için dvi to vga kullanıyorum dvi yerine takıyorum monitörde görüntü yok hdmı takıyorum görüntü geliyor

bunu nasıl düzeltebilirim

bahsettiğin fanlar molex'den bağlı sanırım, "4 pin molex lerin sarı ucuna fanınızın kırmızı ucunu. gene 4 pinli molex lerin siyah ucuna fanınızın siyah ucunu takın. Böyle yaparak fana +5 volt vericeksinizdir" açıklamadaki gibi kabloların yerlerini değiştirerek fana gelen voltajı azaltabilirsin.Böylece fan yavaşlamış olur...

• quote:

hocam yok mudur bunun başka yolu çok hakim değilim donanım işine

bozmayalım

varmıdır başka bir yolu

fanın kablosu anakartta bir girişe takılmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rescueer -- 25 Kasım 2012; 18:56:53 >
  • kardeşim bu cızırtı sesi sanırım aşırı elektirik gerilimi veya azlığından meydana gelebilir benim psuda cızırtı yapptı sonra patlamıştı psu alırken kasalarda verilenleri kullanma ayrı al ve bu cızırtı psudanmı geliyormu diye kontrol et belki başka cihazdan gel,iyordur
    diğer çözüm ise kabloları iyi taktığından emin ol mesela benim tvde baya cızırtı geliyordu prizi değiştirdim kesildi mümkünse priz kaliteli topraklama olsun kablolarını kontrol et tekrar tekrar dene olmazsa iş garanti felan uğraman lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: frank white

kardeşim bu cızırtı sesi sanırım aşırı elektirik gerilimi veya azlığından meydana gelebilir benim psuda cızırtı yapptı sonra patlamıştı psu alırken kasalarda verilenleri kullanma ayrı al ve bu cızırtı psudanmı geliyormu diye kontrol et belki başka cihazdan gel,iyordur
    diğer çözüm ise kabloları iyi taktığından emin ol mesela benim tvde baya cızırtı geliyordu prizi değiştirdim kesildi mümkünse priz kaliteli topraklama olsun kablolarını kontrol et tekrar tekrar dene olmazsa iş garanti felan uğraman lazım

hocam güç kaynağının değerlerinde sıkıntı yok orta düzeyde psu sistemi rahat taşıması gerekir

bu fiş olayına bir bakacağım google chrome kapatınca geçiyor ilginç gerçekten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ps5 yüksek fan sesi sorunu
    5 ay önce açıldı
    Amfiye gelen fan sesini kesme
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar var ise bilgisi olan bekliyorum

Fan çok hızlı dönüyor nasıl azaltabilirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.