Şimdi Ara

Ptt kargomu başkasına vermiş, ne yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
12.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurtdışından gelen kargomu ptt görevlisi başkasına teslim etmiş. Müşteri hizmetleri hiçbir şey yapmadı ben de Şikayet var'a şikayet ettim başka ne yapabilirim?

• öyle bi şey mi olur? sırf senin kargonu başkasına teslim ederken kimlik onayı yapmadığı için bile dava açabilirsin hatta kabusları bile olabilirsin
    onu bırak, senin kargonu teslim alan kişiyi bile dava edebilirsin
    ptt büyük ihtimal yanlış anlaşılma ile sıyrılmaya çalışır ama işin peşini bırakma derim
    tazminata kadar yolu var

-benim kargomu gidip başkasına teslim edecek var ya kuryeninde, şirketinde, kargomu alan adamında gözlerini karartırım
    Yapay Zekanın Yanıtı

PTT Kargom Başkasına Teslim Edildiyse Ne Yapmalısın?

PTT kargonu başkasına teslim ettiyse, bu durumda yapabileceklerin şunlardır:

• PTT Müşteri Hizmetleri ile İletişime Geç: En kısa sürede PTT müşteri hizmetleri ile 444 1 788 numaralı telefondan iletişime geçerek durumu bildirmelisin.
    • Kargo Takip Numarasını ve Kimlik Bilgilerini Ver: Müşteri hizmetlerine kargonun takip numarasını ve kendi kimlik bilgilerini vererek teslim durumu hakkında bilgi alman gerekir.
    • Kargoyu Teslim Alan Kişinin Bilgilerini Talep Et: PTT müşteri hizmetlerinden, kargonu teslim alan kişinin bilgilerini talep edebilirsin. Bu bilgiler, kargonun yanlışlıkla başka birine teslim edilmesi durumunda iletişime geçmene yardımcı olabilir.
    • Konuyu Kargo Şubesine Bildir: Kargonun teslim edildiği kargo şubesine giderek durumu bildirebilirsin. Şube yetkilileri, yanlış teslim edilen kargonu teslim almak ve doğru kişiye ulaştırmak için yardımcı olabilirler.
    • İlgili Kişilere Ulaşmaya Çalış: Kargonun teslim alındığı kişiyle iletişime geçip kargonu almak için bir ayarlama yapabilirsin.
    • Tüketici Hakem Heyetine Başvur: Tüm bu adımları denedikten sonra hala kargona ulaşamadıysan, Tüketici Hakem Heyetine başvurarak yardım talep edebilirsin.

PTT kargonu yanlış kişiye teslim etmişse, derhal harekete geçmek ve yukarıdaki adımları takip etmek önemlidir. Bu sayede kargonu en kısa sürede geri alabilir ve mağduriyetini giderebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Onlara bunun onur kırıcı bir davranış olduğunu söyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: thepromh

Onlara bunun onur kırıcı bir davranış olduğunu söyle
    up
  • quote:

Orijinalden alıntı: BodyBuilder88

up

Alıntıları Göster
    .

• quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

.

Alıntıları Göster
    up

• öyle bi şey mi olur? sırf senin kargonu başkasına teslim ederken kimlik onayı yapmadığı için bile dava açabilirsin hatta kabusları bile olabilirsin
    onu bırak, senin kargonu teslim alan kişiyi bile dava edebilirsin
    ptt büyük ihtimal yanlış anlaşılma ile sıyrılmaya çalışır ama işin peşini bırakma derim
    tazminata kadar yolu var

-benim kargomu gidip başkasına teslim edecek var ya kuryeninde, şirketinde, kargomu alan adamında gözlerini karartırım
  • quote:

up

Hocam sahte takipnumarasu vermiş olabilir sana. Başka biri adına olan kargo noyu sana atmış. Yoksa mümkün degil böyle birşey
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: StereoLove

quote:

up

Hocam sahte takipnumarasu vermiş olabilir sana. Başka biri adına olan kargo noyu sana atmış. Yoksa mümkün degil böyle birşey

yok doğru hocam şöyle ki ben dağıtıcı adamın telefonunu buldum bizim apartmanı tarif etti ben bıraktım dedi sizin daireye. evde de kimseye vermemiş tüm apartmana sordum yok gelmedi diyorlar. yani benim adıma vermesi gerekirken başkasına vermiş olsa bile suç yani.
  • quote:

quote:

quote:

up

yok doğru hocam şöyle ki ben dağıtıcı adamın telefonunu buldum bizim apartmanı tarif etti ben bıraktım dedi sizin daireye. evde de kimseye vermemiş tüm apartmana sordum yok gelmedi diyorlar. yani benim adıma vermesi gerekirken başkasına vermiş olsa bile suç yani.

Şikayet edin ciddi bir saçmalık var ortada gecmis olsun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

up

Şikayet edin ciddi bir saçmalık var ortada gecmis olsun.

Alıntıları Göster
    dedim bizimkiler dh demi takılmaya başladı falan :))

geçen kargo yolladım aileme... herkes bi yere gitmiş :) evde kimse yokken gelmiş kargo... binanın altında da kuaför vardı annem oraya bırakmalarını rica etmiş.... onlarda bırakmış :D

ama bu konu hakkında bir fikrim yok inan ki... yerinde olsam dava açardım...

• quote:

Orijinalden alıntı: jizzy quatily

dedim bizimkiler dh demi takılmaya başladı falan :))

geçen kargo yolladım aileme... herkes bi yere gitmiş :) evde kimse yokken gelmiş kargo... binanın altında da kuaför vardı annem oraya bırakmalarını rica etmiş.... onlarda bırakmış :D

ama bu konu hakkında bir fikrim yok inan ki... yerinde olsam dava açardım...

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim arkadaşlar. adamı tuttum getirdim şimdi bıraktım dediği yerde bulamadı. şimdi dava açmaya gidiyorum
  • Ne gelmişti ki? Dava açmaya değermi?
  • quote:

teşekkür ederim arkadaşlar. adamı tuttum getirdim şimdi bıraktım dediği yerde bulamadı. şimdi dava açmaya gidiyorum

En iyisini yaparsın
  • Benim de 30 liralık bi siparişim vardı çinden. Hiç sorunum olmadı diye bu sefer de takip kodu almadım.

İki paketle göndermişler aynı gün.

Ama 3 ay sonra paketlerin biri geldi. Onun da içinde sadece bi eldiven vardı. Yani kalanlar gelmeyen paketteymiş.

Şimdi pakete ne olduğu belli değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevilesi adam

quote:

En iyisini yaparsın

Alıntıları Göster
    Hocam en kısa sürede dava açmanızı tavsiye ederim. Kesinlikle işin ucunu bırakmayın hem ptt kargoya hemde bu hatayı yapan kişiye dava açmanızı tavsiye ederim. Bende bu ptt kargo ile ilgili pek çok sıkıntı yaşadım neyseki iki seferde de kaybım olmadı. Bir seferinde gelen bir koli vardı dağıtıcı eleman apartman kapısının önüne koliyi bırakmış 1 saat sonra arıyor beni cepten , benim belim ağrıyordu bir saat önce kapıya kolinizi bıraktım iner alırsınız diye. Yahu kardeşim belin ağrıyor olabilir kapıya gelince insan arar ben iner alırım 1 saat boyunca o koliyi biri alıp gitse ne olacaktı diye saydım sövdüm kapadım.

Bir seferinde de yine yurtdışından bir mousepad geldi getiren kişi bu seferde apartman kapısının altından mousepadi atıp gitmiş. Yine açtım saydım sövdüm hem şubeye hem genel merkeze ancak akıllanmıyorlar. Neyseki iki durumda da apartmandaki insanlar iyi davranıp ürünüme dokunmamışlar ancak alan da olabilirdi kimi suçlayabilirsin ki , herkesin tek tek evini mi araştıracağım.

Özetle çalışanlarda firmada komple sorumsuz , 2 seferde de imzada almadılar benden teslim aldığıma dair. Kafadan imza mı sallıyorlar ne yapıyorlar bilmiyorum keşke bu yurtdışı ürünlerini yurtiçi kargo , ups vs diğer kargolarla evimize gelmesini sağlayabilsek gerekirse 10 20 lira fazla verelim hiçteyse içimiz rahat etsin ama büyük bir sorun var malesef.

Kesinlikle dava açın hocam bu işi bırakmayın içinde ki şey önemsiz dahi olsa bu işi bırakmayın.

• muratcangm kullanıcısına yanıt
    gelişmeleri bu konuda yazaqcağım hocam, peşini bırakmam
  • Takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorry4urdead

Takip
    Posta hizmetlerinin gizliliği ve güvenliği
    MADDE 7 – (1) Hizmet sağlayıcıları ile posta hizmetlerinde çalışanlar veya herhangi bir şekilde posta hizmetleri ile ilgili bilgiye sahip olanların, bu bilgileri ve posta hizmetleri ile ilgili ilişkileri açığa vurmaları, gönderileri açmaları, içlerinde ne olduğunu araştırmaları, üçüncü kişilere bilgi vermeleri veya herhangi birinin bunları yapmasına neden olmaları, gönderileri zapt veya yok etmeleri yasaktır.
    (2) Hizmet sağlayıcıları, yürüttüğü hizmetlerle ilgili olarak gerekli güvenlik önlemlerini almakla yükümlüdür.
    (3) Posta gönderileri, kanunla yetkili kılınan merciler dışındaki kişilerce alıkonulamaz, açılamaz ve içeriği araştırılamaz.

Kanun bu iekilde.
    Madde 1'i ihlal ediyor, çünkü 3. şahıslara senin gizli kargo bilgilerini vermiş oluyor.
    2'yi ihlal ediyor, çünkü güvenliği sağlamamış oluyor.

Bu maddelere dayanarak postacıya ve PTT'ye dava açabilirsin. Posta güvenliği ve gizliliği çok önemli bir konudur. Tolerans göstermeyin kesinlikle.

• Arkadaşlar merhaba,

Aras kargo benim siparişimi, 07.07.2017 tarihinde haberim olmadan başkasına teslim etmiş.
    Kargo şuan ortada yok.
    Satıcı hepsiburada ve aras kargoya durumu şikayet ettim.Gelişmelerden haberdar edeceğiz diyorlar.Beklemem gerekir mi?Daha fazla beklersem yasal haklarımı kullanabilir miyim?

Henüz sonuçlanmış birşey yok.Ne yapmamı önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eklc1922 -- 21 Temmuz 2017; 14:53:31 >
  • Hocam bu sorunları öngörerk ben postaneden posta kutusu kiraladım. Yıllık 9 TL. Normalde çinden gelen kargolar ım hep 1 hafta içinde ülkeye geliyordu, ıvır zıvır işlemlerle 20 gün sonra bana ulaşıyordı. Şimdi posta kutusundanmıdır nedir, 10 günde kutuya geliyor. Fazla uğraşmıyorlar.

Sizin durumunuzda, geçtiğimiz aylarda ulaştırma Bakanlığı, PTT kargo dahil kargo hizmeti verenlere ne şartla olursa olsun güvenlik amacı ile kimlik ve imza karşılığı hizmet verilecektir diyor. Bu fetöcü kaçakların dolayıyıymış, sordum. Bu durumda sizin yazılı, imzalı bilginiz olmadan 3. Bir şahsa verilmesi söz konusu bile olamaz. PTT şube müdürüne çıkıp konuşun. Konuşma arasına yeni yönetmeliği desıkıştırın. Alın bir kopya gidin. İşin ciddiyeti ve benzeri konuşun biraz. Siz değil onlar uğraşsınlar. Buradan da çıkıp savcılığa gidiyorum vb deyin. Emin olun hafta içinde onlar sizin peşinizi bırakmaz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.