Şimdi Ara

PTT Rezilliği! Sizinde Başınıza Gelebilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
9.283
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Özel kargo şirketleri yapmaz mı senin paketleri muhtemelen başka biri almış. Senin yerine de imza atmış. Takipli kargo imza karşılığı teslim edilir sadece. arada böyle sıkıntılar yaşanıyor ama her kargoda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam benimde takipli kargolarımı işyerinde ptt bana teslim etmiyor. güvenliğiğe diğer postalar ile birlikte bırakıyor
  • PTT zaten her türlü rezil bir firma. Ne mektuplar doğru düzgün geliyor ne de gönderiler. Özelleştirmenin sonuçları.

Bende Gearbest üzerinden aldığım ürünü PTT ile (Gümrüğü geçip) teslim almak üzere gönderi kodu ile Gearbest sitesinden takip ettim. Ürün dağıtıcıya verilmiş ama ne hikmetse EVDE OLDUĞUM HALDE teslim edilememiş. PTT şubesinde bekliyormuş. Bakalım neler olacak.

PTT = Rezalet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

Özel kargo şirketleri yapmaz mı senin paketleri muhtemelen başka biri almış. Senin yerine de imza atmış. Takipli kargo imza karşılığı teslim edilir sadece. arada böyle sıkıntılar yaşanıyor ama her kargoda var.

isim soyad,
    kimlik denen bişiy var. imza değil ki sadece.
  • PTT iş yapmamak için elinden geleni ardına koymaz. Aldığım bir üründe alıcı sadece ilçeyi yazmadığı için ürünü geri göndermişlerdi, aslında posta kodu yazıyor, posta kodundan gayette teslim edebilirlerdi ama işlerine gelmedi.

En son aldığım üründe de geldiklerinde evde kimseyi bulamadıkları için kargoyu yan binadaki bakkala bırakmışlar (bakkalla kavgalıyım) beni düşürdükleri durum bu. Aslında olması gereken kapıya yazı bırakmak ve benim ürünü şubeden almamı sağlamak ama sonuç ortada.
  • bu gibi durumlarda telefon ile bilgi almaya çalışmayın hocam işgüzar memurlar başından savmak için binbir türlü dalavere çeviriyorlar. en temizi, bağlı bulunduğu posta dağıtım merkezine gidip sizin bölgenize bakan kim ise onun numarasını istemek. mesai başlamadan ya da bitimine giderseniz dağıtıcıyı da bulursunuz orda. kendisine direk sorarak cevap alabilirsiniz. dedikleri gibi bazen teslim edildi diye not düşüyorlar fakat sonra getiriyorlar. ama sizin durum bu şekilde değil o yüzden birebir sizi görmesi durumun ciddiyetini kavramasına neden olurdu. ordan müdürlerine şikayet, ardından bimere.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aqhuan

bu gibi durumlarda telefon ile bilgi almaya çalışmayın hocam işgüzar memurlar başından savmak için binbir türlü dalavere çeviriyorlar. en temizi, bağlı bulunduğu posta dağıtım merkezine gidip sizin bölgenize bakan kim ise onun numarasını istemek. mesai başlamadan ya da bitimine giderseniz dağıtıcıyı da bulursunuz orda. kendisine direk sorarak cevap alabilirsiniz. dedikleri gibi bazen teslim edildi diye not düşüyorlar fakat sonra getiriyorlar. ama sizin durum bu şekilde değil o yüzden birebir sizi görmesi durumun ciddiyetini kavramasına neden olurdu. ordan müdürlerine şikayet, ardından bimere.

PTT bitmiş arkadaşım. Ben dağıtıcı ile karşı karşıya geldim. Üstelik mazbut bir bayandı. O kadar alttan alıp sorunu anlatmama rağmen PTT'nin o kadar laçkalaşmış ve taşeronlara teslim edilmiş rezalet bir kurum haline geldiğini söyledi ki inanamazsın. Hatta dağıtıcı kız ağlamaklı oldu. N'olur şikayet etmeyin, suçsuz olduğum halde benim başım yanacak diye dertlendi.

Dağıtıcının amiri ile görüştüm, kem küm ediyor ve dağıtıcı kıza yükleniyor. Halbuki sorun dağıtıcıda değil, gönderici ile alıcı yani bize gelene kadar aradaki zinciri yürüten torpille işe girmiş taşeronların lakaitliği ve rezilliği kaynaklı.

Şimdi ne yaparsın bu durumda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 20 Ekim 2017; 12:14:22 >

• Sismologger kullanıcısına yanıt
    Her aşamasını yazacagim demişsin ama sonuç ne oldu yazmamissin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    paket adım adım, kademe kademe size ulaşıyor. en son aşamada ürün dağıtıcıya zimmetleniyor. eğer bu zimmetlenme aşamasından sonra başına bir şey geldi ise burda suçlu dağıtıcı. eğer ona gelmeden bu şekilde teslim edildi gibi bir işlem yapılmışsa dağıtıcıyı bağlamaması gerekiyor. attığınız takip aşamalarında da görüldüğü gibi ürün dağıtıma çıkmış. bu raddeden sonra dağıtıcı hanımefendi ürünün güvenliğinden mesul. yine de bu durum içerisinde hanımefendiye ulaşmamasına rağmen bu şekilde gelişmişse, burda hanımefendinin de istemeyerekte olsa suçu var. sizin başınıza gelen şeyi belki de defalarca başkalarına yaptılar ve buna ses çıkartmamış olmaları son olmayacağının göstergesiydi. sizi bağlayacak bir durum yok siz şikayetinizi yapacaksınız hanımefendi cezasını alacak. eğer o da suçlu olduğunu düşünmüyorsa cezasına itiraz eder durumu yetkililere bildirir. ya da çaldıkları ürünlerinizi unutup bir bardak su içeceksiniz. bu durumda bu çark işlemeye devam edecek. ayrıca pttnin de durumunun içler acısı bir hal aldığının herkes farkında. ama işin ucunda evraklar var, size teslim edildi denilen ürünlerin karşılığı olarak alınan imzalar var.

düzenleme: konu sahibi sandım cevabımı onun üzerinden ilettim. siz artık ne demek istediğimi anlamışsınızdır tekrar düzeltmek istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aqhuan -- 20 Ekim 2017; 13:39:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: aqhuan

paket adım adım, kademe kademe size ulaşıyor. en son aşamada ürün dağıtıcıya zimmetleniyor. eğer bu zimmetlenme aşamasından sonra başına bir şey geldi ise burda suçlu dağıtıcı. eğer ona gelmeden bu şekilde teslim edildi gibi bir işlem yapılmışsa dağıtıcıyı bağlamaması gerekiyor. attığınız takip aşamalarında da görüldüğü gibi ürün dağıtıma çıkmış. bu raddeden sonra dağıtıcı hanımefendi ürünün güvenliğinden mesul. yine de bu durum içerisinde hanımefendiye ulaşmamasına rağmen bu şekilde gelişmişse, burda hanımefendinin de istemeyerekte olsa suçu var. sizin başınıza gelen şeyi belki de defalarca başkalarına yaptılar ve buna ses çıkartmamış olmaları son olmayacağının göstergesiydi. sizi bağlayacak bir durum yok siz şikayetinizi yapacaksınız hanımefendi cezasını alacak. eğer o da suçlu olduğunu düşünmüyorsa cezasına itiraz eder durumu yetkililere bildirir. ya da çaldıkları ürünlerinizi unutup bir bardak su içeceksiniz. bu durumda bu çark işlemeye devam edecek. ayrıca pttnin de durumunun içler acısı bir hal aldığının herkes farkında. ama işin ucunda evraklar var, size teslim edildi denilen ürünlerin karşılığı olarak alınan imzalar var.

düzenleme: konu sahibi sandım cevabımı onun üzerinden ilettim. siz artık ne demek istediğimi anlamışsınızdır tekrar düzeltmek istemiyorum.

Evet konu sahibi ben değilim kardeşim, benim şikayetim 2 grup: 1incisi mektup/zarf tipi kağıt gönderileri yani EVRAKLAR. Bunlar tasnif/transfer aşamasında taşeron firmaların yaptığı hatalar, aymazlık ve lakaitlik üzerine. Dağıtıcı hanım bu noktada asli kusurlu değil, mesela benim kredi kartı hesap özetim geçen hafta gelmesine rağmen son ödeme tarihi geçen annemin kredi kartı hesap özeti hala gelmedi ve gelmeyecektir. Burada gönderici (İş Bankası) tarafın da bir suçu yok. Türk Telekom faturalarım da 2 aydır gelmiyor, sorun ne dağıtıcı ne de gönderici. Sorun PTT'nin ta kendisi.

2. şikayet grubum ise, paket/kargo gönderileri: Sondan bir önceki mesajda belirttiğim başka bir problem vardı, Gearbest üzerinden aldığım ürünün teslim edilmeden şubeye döndüğü konusu hakkında, orada haklısınız, dağıtıcı kusurlu. Kapıya sarı haber kağıdı yapıştırmamış. Şubeye gittim bankodaki görevliye söyledim, tabi ne diyecek kem-küm etti.

Yani nereden tutsan elinde kalıyor. Devlet kurumlar çökmüş diyeceğim ama PTT artık bir Anonim Şirket. Anlayacağın deveye sormuşlar neden o malum yerine eğri diye, nerem doğru ki demiş hesabı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 20 Ekim 2017; 14:24:7 >

• Aynısı başıma geldi, 3 gün önce teslim edildi gözüküyor. Ama sorduğumda kimse almamış bizden veya alt katta oturanlardan. Sonra gittim ptt ye, sordum soruşturdum, kargonuz üst katta dediler gittim aldım. Ulan anlamadığım şey teslim edilmediği halde neden teslim edildi yazıyorsunuz?
  • Benim de başıma geldi birkaç hafta önce ama yanlış ürün bana ulaştırıldı. 3-4 paket gelmişti, açıyordum hepsini baktım birisi benim değil, isim farklı, bina/daire numarası farklı, soyisim farklı. Gittim verdim asıl alıcısına yan bina olduğu için ama bunu kontrol etmemeleri çok saçma cidden.
  • d.bakıra bir kulaklık gönderdim ve kulaklığın kutusunu hiç açmamıştım koruma jelatini üzerindeydi.
    alıcı astsubay bi arkadaş..kargonun içi boş çıktı dedi..
    gittim ptt ye dilekçe yazdım...aylar geçti kimse ilgilenmedi.

dahası ptt şubesinde bu zarfları yapıştırdığınızda yırtılmadan açılmaz diyen kızla 2 yapışkanlı zarfta deneme yaptık 2 zarfta yırtılmadan yapıştırma yerinden açıldı...

demem o ki kurumlara değil yanlışı yapan insanlara bakmak lazım...
    velasılı kelam ne yaparsanız yapın ürününüz çalınıyorsa ptt de muhattap bulamıyorsunuz..
  • Haklılığınız yadırganamaz ancak özel firmalar bu durumu daha fazla yaşatıyor insanlara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde geçen ay 3 ürünümü kargoda kaybettiler. neyse ki aliexpressin sistemi çok güzelde paramızı alabildik olan satıcıya oldu garibim. inşallah geri gönderirler ona
  • 4-5 Yıldır Aliexpressten alışveriş yapan birisi olarak buna benzer bir durumla henüz karşılaşmadım ama böyle bir şey çok mu zor değil istenilse maalesef yapılabilir.

Umarım en kısa sürede bir çözüme kavuşur...:(
  • postacılar ıcını acıp yararlı bısı varsa alıyorlar takıpsız olunca takıplıyede yapmaya baslamıslar vay halımıze
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.