Şimdi Ara

PTT Ümraniye Olayında Son Durum :Ödeme yapıldı PTT Mağduriyetimi giderdi. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
4
Favori
30.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
244 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gidin 1 hafta ptt de çalışın da görün ne kadar zorluklarda çalışıyorlar. Takipsiz kargo istenirse kapıya da konulabilir. Takipliler imza karşılığı teslim edilir. Evde yok iseniz en yakın ptt şubeye bırakılır. Pttde taşeron sistem vardır. Elemanlar Hergun değişir. Bu işi hiç yapmayana sen git burayı dağıt derler o kişi de ertesi günü de gelmez. Hoppaa yerine baskasi gelir...Tebligat memuru desen en ballisi onlar. Taşeronların yaptığı işin 10da birini yapmazlar ama aldıkları maaş 4 5bin tldir. Yol ücretsizdir. Sendikaları vardır. Taseronlarin hiçbirşeyi yoktur. Kocaman paketler evraklar verilir koca cantalari alirlar hamallik yaparlar. Ustune bir de sikayetlerle ugrasirlar. Basdagiticilar vardir oooo onlar tam ballidir. Oturduklari yerden maas alirlar. 2 telefon calinca bakmaktan acizler. Çok insafsız bir yer ptt adaletin olmadigi yer arıyorsanız oraya gidin ve görün o çalışanların halini ve uğradıkları haksızlıkları. Kimse orda severek çalışmıyor. Cunku calistirmiyorlar. Surekli baski ve sorunlar.Başka iş bulsalar çekip giderler. Ayrica paketinize degerli yazdirmak icin isyerinizin olmasi lazim. Onun vergi nosu lazim. Şahıs değer yazdiramaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtiMX4 -- 4 Mayıs 2019; 23:39:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kargo sektöründe çalışıyorum m değerli eşyalarınızı kargoya vermeyin. verirseniz cok sıkı paketleyin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kanaat34 kullanıcısına yanıt
    çok sıkı paketledim zaten ?

• 22 nisanda beşiktaş PTT den zebramo uygulaması ile yolladıgım pakedım sisteme nasıl oluyorsa düşmemiş, ortada ne kayıt ne takıp kodu ne bişey var. 10 gündür kamera kayıtlarını vs inceliyeceğiz diye beni sallıyorlar. Açıkçası sürekli gittiğim için çok pislik yapmak istemedim ama hafta içi işi buyutecegım. Şube müdürüne yazılı dilekçe mi versem yoksa Mh lerini arayıp şikayet kaydı mı oluştursam. 180 liralık ürün vardı pakette. Nasıl ispatlarım onu oda ayrı konu.

• kargonuz sigortalı mıydı?

• Maalesef ki bazen kargolar kaybolabiliyor. Bunun bir çok sebebi olabiliyor. Bazen üzerindeki kargo etiketi düşüyor, bazen yanlışlıkla farklı yere teslim edilebiliyor, yolda arabadan düşebiliyor, belkide kargo çalınabiliyor... vesaire vesaire. Bu gibi durumlarda müşteri PTT tarafından kesinlikle mağdur edilmez. Zararı neyse tazmin edilerek müşteriye ödenir. Türkiye'de kargoların tazminatı konusunda PTT'den daha iyi bir kargo şirketi de bulunmamaktadır. Ayrıca olayın olma sebebi de müfettiş tarafından araştırılır kusurlusu hakkında soruşturma açılarak cezası verilir. Eğer işin içinde hırsızlık varsa bu kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunularak hukuki işlem yapılarak gerekli cezayı alması sağlanır.

Anlattığınız kadarıyla sizin kargonuz ile ilgili olarak da hukuki ve idari olarak bir işlem başlatılmış. Sürecin sonucunda da tarafınıza zararınızın tazmin edileceği söylenmiş.

Sonuç olarak PTT size her konuda güvence vermişken, olayın gerçekte neden kaynaklandığı belli değilken ve her şey araştırılırken bu şekilde bir başlık açarak PTT'yi ve PTT çalışanlarını zan altında bırakmanız hiç doğru olmamış. Bu başlık üzerinden PTT sizinle ilgili şikayette bulunsa kendinizi savunabilir misiniz? Lütfen başlık açarken düşünerek açın.

• unnamedist U kullanıcısına yanıt
    Ben sadece süreci yazıyorum buraya. Süreç dediğiniz gibi geçerse PTT zan altında kalmamis, aksine bir sürü kişinin de güvenini kazanmış olur. Sikayetimi belirtmem en doğal hakkım olduğunu düşünüyorum. Yalan yanlış iftira tarzı bir cümle kurmadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkan1979

bu zamana kadar aliexpress üzerinden 1000 den fazla alışverişim oldu hiçbir takipsiz kargom kaybolmamıştı ptt çalışanın tayini çıkmış

ne olduysa ondan sonra olmaya başladı tüm takıpsiz kargolarım hiç biri gelmemeye başladı hiç olmadı böyle

uyuşmazlık açmaya utanıyorum yeminle süreyi uzat diyorum 3 ay oluyor hala gelen yok

nedeni bir türlü çözemedim ptt ye gittim söyledim gelse getiririz dedi postacı
    Posta kutusu kiralamayi düşünün.

• PTT kargo kadar rezalet bir firma görmedim.
    Ümraniyeden beyoğluna 1 haftada kargoyu gönderemediler. Kargom çağlayan aktarma merkezine gelmiş 2 günde orada keyfi bekletmişler.
    Salı günü kargoya verilen paketim pazartesi elime ulaştı.
    Bir daha asla ptt kargo kullanmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: heat2797

Ben sadece süreci yazıyorum buraya. Süreç dediğiniz gibi geçerse PTT zan altında kalmamis, aksine bir sürü kişinin de güvenini kazanmış olur. Sikayetimi belirtmem en doğal hakkım olduğunu düşünüyorum. Yalan yanlış iftira tarzı bir cümle kurmadim.
    Şikayetinizi her kanaldan iletmeniz en doğal hakkınız. Bu konuda kimse bir şey söyleyemez. Zaten şikayetinizi PTT'ye aktarmışsınız. Olayla ilgili idari soruşturma başlamış. Eğer işin içinde hırsızlık varsa bu olay savcılığa yansıyacak ve bu sefer hukuki süreç başlayacak. Süreç de dediğim gibi işleyecek o konuda çok rahat olun. Zararınız kesin olarak karşılanır. Kargonun kaybolmasına neden olan kişi de cezasını alır. PTT'de sonuç olarak bu tip olayla anılmak istemez. Hiç bir şirket yada kurum bu şekilde anılmak istemez. Bu süreç tamamlandıktan sonra her şey belli olduktan sonra bu başlığı açmanız daha doğru olurdu.

• Allah korusun postacı abimi her kargomu getirdi. O olmasa takipsiz kargo almazdım.

• konuyu niye askıya aldın? tehtid mi edildin?
  • Lampard23 L kullanıcısına yanıt
    Tehdit edilmedim. PTT nin tavrını göz önünde bulundurunca sürecin sonlanmasini beklemenin daha etik olduğunu düşündüm.

• Ya ben şeye deliriyorum yok değerli kargonuzu vermeyin, yok sıkıca paketleyin kesin kırılır, yok kaybolabilir. Lan ben zaten sen bunu eksiksiz teslim et diye sana güvenerek para ödüyorum. Bunu yapamayacaksan kapat dükkanı git, Kargo firması mı sanayi tostçusu musun belli değil rahat rahat takılmalar falan.

Türkiye’de kargo firmaları rezalet durımda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marka degerini zedeleyen kisi sen degilsin zedeleyen senin urunune el koyan veya kaybeden kisi, o kisiden sorumlu amir/ mudur vs. Sen magdursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6.cadde -- 5 Mayıs 2019; 3:46:10 >
  • 6.cadde kullanıcısına yanıt
    hocam kafam allak bullak oldu. Makul bir şekilde duzenledim tekrar .Bu şekilde iyi diye düşünüyorum.

• PTT özelleştirilse durum düzelir ancak. Özelleştirme karşıtıyım ama TRT ve PTT özelleştirilse hiç gocunmam. Fabrikalar yerine bu kurumlar satışa çıkarılmalı. Özel sektör ayıklar iş yapmayan memurları bir güzel.

2 takipsiz Yanwen kargolar halen elime ulaşmadı. Chine post zar zor buldu GÜVENLİK görevlisi. Posta memuru yok şubede. Mahkeme/İcra kağıdı gibi çok muhim mücbir sebepler dışında postacı yüzünü gören cennetlik.
  • Cidden özelleştirilsin. 30 gündür uçağım inemedi. Takipli kargolar böyle. Takipsizlerin yarısı kayıp zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: RElS

PTT özelleştirilse durum düzelir ancak. Özelleştirme karşıtıyım ama TRT ve PTT özelleştirilse hiç gocunmam. Fabrikalar yerine bu kurumlar satışa çıkarılmalı. Özel sektör ayıklar iş yapmayan memurları bir güzel.

2 takipsiz Yanwen kargolar halen elime ulaşmadı. Chine post zar zor buldu GÜVENLİK görevlisi. Posta memuru yok şubede. Mahkeme/İcra kağıdı gibi çok muhim mücbir sebepler dışında postacı yüzünü gören cennetlik.
    Ptt zaten özellesti ki. Ozellesmeseydi taşeron olmazdı.Hatta 2010 yılında özellesti. Ozellesmeyi bırakın dünyanın parasını kazandırıyor diye varlık fonuna aktarıldı. Orda ki taşeron çalışanlar bu sebeple kadroya bile alınmadı. Düşünün ki bir kurum kit bile değil bu sebepten taşeron çalışanlar kadroya bile alınmıyor. Zaten çalışanlarını savunan bir kurum bile değil. Hakli bile olsa çalışana sen hırsızsın diyebilecek bir yer.

• unnamedist U kullanıcısına yanıt
    PTT'de mi çalışıyorsun yoksa akraban mı çalışıyor?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.