Şimdi Ara

PTT Ümraniye Olayında Son Durum :Ödeme yapıldı PTT Mağduriyetimi giderdi. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
4
Favori
30.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
244 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Takipsiz bir ürün almıştım ve şuan 2 ay oldu bazen geç geldiği olurdu ama bu kadar da değil..
    Alırken de kargo takibi için ekstra ödeme yapmıştım ama terslikya işte gönderici unutmuş takipli göndermeyi.

Malum küçük bir ürün ve takip için ödeyeceğim ücret ile ürünün ücreti aynı desek yeri var. Dağcılık ekipmanı almıştım. Satıcının samimiyetine güveniyorum yani eleman çok özür dileyerek bu ürünün ucuz olmasından dolayı bugüne kadar kimsenin takipli kargo istemediğini farkında olmadan takipsiz gönderdiğini söyleyerek tekrar tekrar özür dilemişti ürün elime geçmez ise geri ödeyeceğinin de sözünü verdi tabiki 2 gün sonra süreç bitiyor.
    Üzülerek söylüyorum ki şikayet var üzerinden okuduğum bir çok şikayet benzer nitelikler taşıyor. Açıkcası kargomun birisi tarafından alındığını yok ya kibar konumaya gerek yok kargomun çalındığını düşünüyorum.

Maliye bakanının açıklamaları ile bu durumun özellikle takipsiz kargolarda tavan yaptığına inanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LogiaType -- 4 Mayıs 2019; 12:4:24 >

• aliexpress ilk ciktiginda tum kargolarim gelirdi sonra ne hikmetse tasindim birdaha takipsizler hic gelmedi onlarin yüzünden birdaha takipsiz kargolu alisveris yapamiyorum bazen urunden cok kargo parasi ödüyorum. biz dürüst bir halk değiliz olmadik bu gidisle olamayacagizda. 1 tl lik ürünü adam Çin'den guzelce paletliyor uc kagida kacmadan 10 ulke okyanus geçiyor sorun olmuyor turkiyede hiç ediliyor bu utanc verici malesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçende de mng de buna benzer olay yaşadım . Şipariş kitaplarım gelmedi . dağıtımcı firma ile irtibata geçtim bana kargonuzun kaybolduğunu söylediler . Mng ise mırın kırın yaptı . Müşterime karşı kötü oldum parasında değilim .
  • Hakkın hukuğun olmadığı bir ülkede ne bekliyorsunuz ki?

Yıllar önce duymuştum. ABD'de mektup çalmak federal suç.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle çok geçmiş olsun, bu çakallar benim 2 tane Mi 6 telefonumu çaldı daha önce. Liyakatsız her önüne gelenin işe alındığı bir kurum malesef. Konuyu öne çıkartalım arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsfirtina

Son zamanlarda arttı bu vakalar. Daha önce neredeyse hiç gelmemezlik olmuyordu ama artık baya kargoların yarısı gelmiyor aliexpresten..

İyi dispute açıyoruz paramız geri yatıyor. Ama bu olaylar çoğalınca artık çinliler bence Türkiye'yi iptal ederler gibime geliyor.
    iyi oldu bu başlık.benim de ilk kez takipli aliexpres paketim kayboldu.şimdiye kadar hiç kaybolmamaıştı.aliexpres yine iyi dispute açıyorsun ama diğer yerlerden aldıkların problem.direk satış sitelerinden iade almak imkansız.
    benim korkum talimat verilmiş olması.yurtdışı paketleri kaybedin alın dağıtın diye olmaz değil hiç birşey.
  • Takipsiz kargo almam aldirtmam asla 2-3 dolar fazla veririm takipli yaparim gecmis olsun

• PTT kargo rezilliktir. Ayvalık merkez mahallelerinden birinde oturuyorum, oturduğum yer Adliye’den arabayla 5 dakika ama köy muamelesi yapıp haftada bir teslimata geliyorlar. En az bir hafta sürünüyor o kargo şubede.

• Geçen sene abim yeni kimlik kartı çıkardı PTT görevlisi kartı kaybetmiş Bize telefonlar geldi PTT şubesinden. İşte “Görevlimiz kartı kaybetmiş şikayet etmeyin siz cezasını ödeyin yeni kart çıkarın biz size cezayı öderiz Görevlimizin de başı yanmaz” vs vs şeyler dediler Ondan sonra ne yaptılar takip etmedim...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaşli başli Ptt şoforunu ptt arabasindan mazot calarken yakaladim dagin başinda

• hadjimurat H kullanıcısına yanıt
    artık takipli psotalar da kaybolmaya başladı.takipsize beddua etmekten başka birşey yapan yok.ama takipliler kaybolunca insan sinirleniyor tabi.
    100 yıl önce batı ülkeleri bu posta işini çözmüşler biz hala çözemedik bazı konularda batıdan 100 yıldan bile geriyiz.misal posta
  • quote:

Orijinalden alıntı: dracarys41

iyi oldu bu başlık.benim de ilk kez takipli aliexpres paketim kayboldu.şimdiye kadar hiç kaybolmamaıştı.aliexpres yine iyi dispute açıyorsun ama diğer yerlerden aldıkların problem.direk satış sitelerinden iade almak imkansız.
    benim korkum talimat verilmiş olması.yurtdışı paketleri kaybedin alın dağıtın diye olmaz değil hiç birşey.

Alıntıları Göster
    Hocam dediklerinizi ben de düşündüm. Büyük bir ihtimalle TALİMAT var. Kargoları "KAYBEDİN" diye. Çünkü forumdaki başlıklara bakınca belli..

Zaten dışardan ürün almamamız için ellerinden geleni yapıyolar. vergidir falan. Hayır saçmalığa bakar mısınız : ürünü dışardan alma diyo Türkiye den zengin toptan alan firma alsın sen de ondan al 2-3 katı fiyatına diyo..

BUNUN SONUCUNDA NE OLUYOR : ZENGİN DAHA ZENGİN FAKİR DAHA FAKİR. işte istenen toplum yapısı..

• arkadaşımın aldığı o zaman xbox 360 vardı piyasada hediye olarak sıfır cihaz aldı abisine gönderdi hediye edecekti ptt kargoda kayboldu ne ilginç değil mi? kutusu açılmış cihaz alınmış içine loto kağıtları konulmuş. arkadaşımın abisi teslim alıyor biz cihaz çalınmış diyoruz cevap olarak kontrol edip teslim alsaydı diyorlar. kontrol etmeye çalıştığında kutuyu açtırmıyorlar. imzayı atmak hataymış.
  • Bugun bi kargo firmasının şubesine gittim normalde dağıtıma çıkmış gözüküyor takip nodan meyse dedim şubedeyse çıkmadıysa alayım gittim bayan dediki bugun ulaştırmada sıkıntı var ee bize kargo gelmedi ee dedim takip noda şuneden araca yüklendi yazıo yanlış yazıo sedi

• bi ara ürün satiyordum, karşı müşteri kapıda ödemeli gonderir misiniz dedi bende kapıda ödemeli gönderdim ptt ile sonrasında ne mi oldu
    tabiki parayı alamadım kimse paranın ne olduğunu bilmiyor
    30,40tl lik paraydi 2hafta sorup sorusturduktan sonra lanet ettim çıktım birdaha işim olmadı

• PTT ilk başta sorunun çözümü için kendi içinde çözmeye çalışacak - kimin bulduğunu tespit edecek ürünü size teslim ettikten sonra çalışan kişinin iş akdi feshedilir- PTT isterse bu ürünü çalan kişiden davacı şikayetçi olur
    ürün size teslim edilmezse tüketici hakem heyetine aldığınız ürünün fişi şikayet edin ürünün değeri kadar size ödeme yapılır PTT ürünü kim teslim aldıysa ondan parayı rucuu eder ve çalışan kişi hakkında işlem yapılır
    eğer PTT aldığınız ürünün parası vermiyorsa o zaman savcılığa gidip kurum adına şikayetci olursun ama şu anda senin duyduğun kulaktan dolma bilgi,

• anakata kullanıcısına yanıt
    Hocam adam iyi pas vermiş sen de gol atacaktın..Takipsiz almıyorum onun bunun çocukları kargomu hiç ediyor deseydin hıncını alırdın.
  • Ve Hepsiburada şaka gibi bir kararla pttkargoya geçti...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Muhatabınız kurumdur. Yani PTT. Suç duyurusunda bulunun. Firma zaten kendi elemanına rücu eder eğer yakalarsa.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.