Şimdi Ara

PTT Ümraniye Olayında Son Durum :Ödeme yapıldı PTT Mağduriyetimi giderdi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
4
Favori
30.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
244 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6 MAYIS EDİT: PTT Zararımi karşiladi. Magduriyetimi giderdi. Müdüriyet bu durumu düzeltmek için büyük çaba harcadığını belirtti. Kendilerine teşekkür ediyorum.

4 MAYIS EDİT: Arkadaşlar kargoyu yollayadığım arkadaşı aramışlar muduriyetten ve ürünün zarar bedelini karşılayacağını söylemişler. Benim yaptığım EFT dekontu ve açıklamada hangi cihaz olduğu da belirtilmesi durumu çok daha kolay bir hale sokacak gibime geliyor. Paramı alabilecek miyim ne olacak gelişmeleri yine burada paylasacagim. Konuyu öne çıkardığınız için teşekkür ederim.

24 nisan da ptt kargoya teslim ettiğim ürünüm 26 nisan da ümraniye dağıtım merkezine ulaştı. bu süreçte bir süre dağıtıma çıkmayan kargoma 30 nisan da takip sisteminde "araştırma başlatıldı" ibaresi koyuldu. günlerdir arayıp ulaşmadığım şubeye sikayetlerim sonucu bugün ulaştım ve yetkili bir kişiyle konuştum. kendisi bana aralarında bir kişinin ürünleri çalıp sattığını düşündüklerini söyledi. Yaklaşık 200 dolar değerinde bir kulaklık. bununla birlikte bir sürü teknik servise gitmesi gereken iphone cihazında bulunamadığını söyledi. 2 gündür kamera kayıtlarını incelediklerini de ekledi. Son güncellemeler yukaridadir. Sikayetlerim sonuç verdi ve müdüriyet konuyla ilgilenecek. Yarın ya da pazartesi yine editleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heat2797 -- 6 Mayıs 2019; 16:40:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuyla pek alakası yok ama ptt çalışanlarını şöyle özetleyebilirim;
    Yıllardır aynı ptt kuryesi bizim mahalleye çalışırdı sağolsun hiç bi sorun yaşamadım. 3-4 ay önce emekli oldu. Yerine genç biri geçti. yıllardır hiç kargom kaybolmadı ama bu arkadaş gelince ne hikmetse takipsizz kargolarım kaybolmaya başladı. Bende artık takipsiz almıyorum.
    Geçenlerde bana "ya sen aliexpressten çok ürün alırdın almıyosun bu ara" diyo. Ulan alayımda hiç et dimi. Adam benim kargolarımıda takip ediyo
    Kargolarda hukuki açıklar mevcut. Halbuki kargoyu teslim etmeden önce telefona bir kod gönderilecek kapıda kod onaylandıktan sonra kargo verilecek. Burada iki tarafında mağdur olma durumu yok eğer sen onaylamadıysan kargo gelmedi onayladıysan zaten sorun yok. Bu durumda kayıp çalıntı için o şubede çalışanların hepsinden o para tahsil edilecek.
    aliexpress ilk ciktiginda tum kargolarim gelirdi sonra ne hikmetse tasindim birdaha takipsizler hic gelmedi onlarin yüzünden birdaha takipsiz kargolu alisveris yapamiyorum bazen urunden cok kargo parasi ödüyorum. biz dürüst bir halk değiliz olmadik bu gidisle olamayacagizda. 1 tl lik ürünü adam Çin'den guzelce paletliyor uc kagida kacmadan 10 ulke okyanus geçiyor sorun olmuyor turkiyede hiç ediliyor bu utanc verici malesef.
  • Hicbir zaman kargo metnine icinde degerli bir sey varsa yazmayin diyecektim ama arkadaslar uyardi sagolsunlar yazmak daha iyiymis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 2 Mayıs 2019; 23:9:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    aslında tam tersine yazman gerek kayda gecmeli ki kargo kayboldugunda degerini tahsil edesin

ben yüzlerce kargo gönderdim ptt ile evvelce 1 kere kayboldu daha doğrusu çalındı kargo kaybolmaz cünkü kayıtlıdır 40 tl lik bir üründü kapıda ödeme gönderiydi parasını almıştım ptt den
  • "Birseyler olmuş. Nasil olmus bilmiyoruz ama belli ki birilerinin işine yarasın diye yapılmış."
    Bizim, IADELI TAAHHUTLU, yani karsi tarafa imza karsilinda verilmesi gereken, eger kqrsi taraf bulunamazsa geri imza karsiliginda gondericiye iade edilmesi gereken, zarfımızı KAYBETMİSLERDİ.

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    öyle bir şey yaparsak değerli yolladigimiz eşyanın değerini nasıl ispatlayacağız? Adamlar kaybolan değerli esyana Nokia 3310 parası verecek...

• Kargolarda hukuki açıklar mevcut. Halbuki kargoyu teslim etmeden önce telefona bir kod gönderilecek kapıda kod onaylandıktan sonra kargo verilecek. Burada iki tarafında mağdur olma durumu yok eğer sen onaylamadıysan kargo gelmedi onayladıysan zaten sorun yok. Bu durumda kayıp çalıntı için o şubede çalışanların hepsinden o para tahsil edilecek.

• erkurt02 kullanıcısına yanıt
    sizce sonuç ne olur ? Buhar mı oldu urunum?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ptt kargo durumu, Ne diyor bu?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

Hicbir zaman kargo metnine icinde degerli bir sey varsa yazmayin diyecektim ama arkadaslar uyardi sagolsunlar yazmak daha iyiymis.
    xray cihazı icat edilmedi nede olsa

• quote:

Orijinalden alıntı: heat2797

sizce sonuç ne olur ? Buhar mı oldu urunum?
    Öncelikle eşyanın olduğu tam belirtilmesi gerekiyor. Kargo firmasının aldıktan teslim edene kadar tüm sorumluluk üstündedir. Ürünün şubesi belli şubeye gidip kargo nerde diye soruştur cevap veremezlerse tüketici hakem heyetine git onlar soruşturur. Kargoyu eğer biri geldi aldı fln derlerse o tarihte kamera kaydına bakmak istediğini söyle eğer kamera arşivinde varsa ve göstermezlerse doğru savcılığa suç duyurusuna fln fln uzun işler. Sonra kamera kayıtlarına bakılır o gün öyle bir olay yok hırsız yok diyelim dava kapandı. Sonra sen kargonun verildiği tarihle kamera kayıtlarını karşılaştırırsın şubedeki sana, hangi tarihte teslim edildiğini söyleyen kişiye dava açarsın savcıda olayın böyle olduğuna kanaat getirirse ona dava açar.
    Böyle işler heralde süreç :) bir avukata danışın eğer bu kadar uğraşcaksanız

• Alırsınız

www.kararara.com
    KARGODA KAYBOLAN EŞYA, MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT - kararara.com
    https://www.kararara.com/forum/viewtopic.php?f=218&t=195149

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • erkurt02 kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk mesaja baktiysaniz elemanlar pahalı bir kulaklık olduğunu biliyorlar ayrıca suçu kabulleniyorlar aramızdan biri çalmış olduğunu düşünüyoruz diyorlar. Böyle soylemeleri süreci hızlandırmaz mı ?

• Geçenlerde aliexpresten gelen kablo kılıf vb eşyalarımı binanın önüne atıp kaçmıştı bir PTT çalışanı. Haliyle eşyalar çalınıp ben de PTT kargoyu arayınca kargonuz takipsizmiş atabilir dedi adam. Yani mektupları vs kaldırıp sokağa atabilirler. O parayı takipsiz kargoları mektupları sokağa atmak için alıyorlar zaten. Bir arkadaşın da laptopu kaybolmuştu geçenlerde PTT kargoda. Zarar etmek istiyorsanız PTT kargo uygundur arkadaşlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xerus -- 2 Mayıs 2019; 23:54:12 >
  • laptobu kaybolan arkadaşa noldu ?

• heat2797 kullanıcısına yanıt
    Şikayetvar üzerindeydi sanırım post, sonucu söylemediler ama PTT bilgileri istemişti araştırmak için

• heat2797 kullanıcısına yanıt
    Sen de sikayetvar sitesine konu aç ulaşırlar sana

• quote:

Orijinalden alıntı: Xerus

Geçenlerde aliexpresten gelen kablo kılıf vb eşyalarımı binanın önüne atıp kaçmıştı bir PTT çalışanı. Haliyle eşyalar çalınıp ben de PTT kargoyu arayınca kargonuz takipsizmiş atabilir dedi adam. Yani mektupları vs kaldırıp sokağa atabilirler. O parayı takipsiz kargoları mektupları sokağa atmak için alıyorlar zaten. Bir arkadaşın da laptopu kaybolmuştu geçenlerde PTT kargoda. Zarar etmek istiyorsanız PTT kargo uygundur arkadaşlar :)
    Takipsiz gönderiler, kargo sayılmıyor. "adi mektup" statüsünde. O yüzden posta kutusuna veya binaya giremezse bina kapisi önüne bırakıp gidiyorlar. Postaci insafına kalmış bir olay.

• ali222 A kullanıcısına yanıt
    Kargolarımızı nasıl güvene alacağız aldığım her şey böyle gidecek mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Xerus

Kargolarımızı nasıl güvene alacağız aldığım her şey böyle gidecek mi?
    Bizim binada da girişte bir kutu var oraya atip gidiyor. Binada küçük çocuk veya merakli kimse pek olmadigi icin genelde elime geçiyor. Size tavsiyem ptt den posta kutusu kiralamanız. Yillik 15 tl. (Alışveriş yapinca adrese posta kutusunu yazacaksıniz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 3 Mayıs 2019; 0:26:51 >
  • ali222 A kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle araştırıp büyük ihtimalle alacağım. Benim binanın alt tarafında dershane var ve her gün yüzlerce çocuk gelip gidiyor mantıklı geldi söylediğiniz. Teşekkür ederim :)

• Bu kanı bozuk hırsızlar takipsiz kargoları da çalıyorlar işte. Ulan adam çinsen buraya çalmıyor çırpmıyor getiriyor köpek yiyen dedikleriniz, buradaki müslümanlar çalıyor. Gelişememizin bir diğer nedeni se bu işte ahlaksızlık diz boyu...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.