Merhaba. üç tablom var. 1- ogrenciler tablosu primery key ogrenci_ID. 2- ogrenci_not tablosu ID, ogrenci_ID, ders_ID ve not sütunları var. Bütün öğrencilerin farklı derslerden aldıkları notlar kayıtlı. 3- ogrenci_sinif tablosu ID, ogrenci_ID ve sinif_ID sütunları var. Öğrencilerin sınıf bilgileri kayıtlı. Bu tabloyu ayrı tutmam gerekiyor. Aynı öğrenci birden fazla sınıfta olabilir.
1- ogrenciler tablosunu ogrenci_not tablosundaki not ortalamasına göre sıralamak istiyorum. (ders önemli değil, öğrencinin genel not ortalamasına göre) 2- aynı sıralamayı bir de ogrenci_sinif tablosundaki sınıf_ID si atıyorum '1' olanlara göre de yapmak istiyorum. O sınıfta kayılı olan öğrencilerin genel not ortalamasına göre. (ders önemli değil, öğrencinin genel not ortalamasına göre) MySQL sorgusu konusunda yardımcı olursanız sevinirim...
order by ve where fonsiyonlarını bak
Select * from ogrenciler where ogrenci_ID IN (SELECT ogrenci_ID from ogrenci_not group by ogrenci_ID order by avg(not) desc) bu şekilde bir sorgu yaptım ancak ogrenci_ID ye göre sıralama yapıyor ortalama nota göre değil. ancak alt sorguyu kendi başına çalıştırdığımda SELECT ogrenci_ID from ogrenci_not group by ogrenci_ID order by avg(not) desc bu sefer ogrenci_ID leri ortalama nota göre sıralıyor. Problem nerde çözemedim.