Şimdi Ara

Puan ortalamasına göre sıralama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    üç tablom var.
    1- ogrenciler tablosu primery key ogrenci_ID.
    2- ogrenci_not tablosu ID, ogrenci_ID, ders_ID ve not sütunları var. Bütün öğrencilerin farklı derslerden aldıkları notlar kayıtlı.
    3- ogrenci_sinif tablosu ID, ogrenci_ID ve sinif_ID sütunları var. Öğrencilerin sınıf bilgileri kayıtlı. Bu tabloyu ayrı tutmam gerekiyor. Aynı öğrenci birden fazla sınıfta olabilir.

1- ogrenciler tablosunu ogrenci_not tablosundaki not ortalamasına göre sıralamak istiyorum. (ders önemli değil, öğrencinin genel not ortalamasına göre)
    2- aynı sıralamayı bir de ogrenci_sinif tablosundaki sınıf_ID si atıyorum '1' olanlara göre de yapmak istiyorum. O sınıfta kayılı olan öğrencilerin genel not ortalamasına göre. (ders önemli değil, öğrencinin genel not ortalamasına göre)
    MySQL sorgusu konusunda yardımcı olursanız sevinirim...

• order by ve where fonsiyonlarını bak
  • Select * from ogrenciler where ogrenci_ID IN (SELECT ogrenci_ID from ogrenci_not group by ogrenci_ID order by avg(not) desc)
    bu şekilde bir sorgu yaptım ancak ogrenci_ID ye göre sıralama yapıyor ortalama nota göre değil.
    ancak alt sorguyu kendi başına çalıştırdığımda
    SELECT ogrenci_ID from ogrenci_not group by ogrenci_ID order by avg(not) desc
    bu sefer ogrenci_ID leri ortalama nota göre sıralıyor. Problem nerde çözemedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sıralamalar kaç
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.