Şimdi Ara

PUBG oynarken kasa uçak gibi ses çıkarıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba yeni bir sistem topladım. Diğer oyunlarda hiç sıkıntı yok ama PUBG açınca fanlar uçak gibi ses çıkarıyor. Sesten oyun oynayamıyorum. Sıvı soğutma yok. Sıvı soğutma alırsam sesini keser mi ya da başka bir güvenilir yöntem var mı?
    Sistemim;

GIGABYTE A620M-H A620 Soket AM5 PCIe 4.0 DDR5 6400MHz (O.C.) M.2 mATX Anakart

AMD Ryzen 5 7500F Soket AM5 3.7GHz/5.0GHz 32MB 65W 5nm MPK Fanlı-Kutusuz İşlemci

GIGABYTE Radeon RX 7600 XT GAMING OC 16G GDDR6 128Bit FSR 3 AMD Ekran Kartı-GV- R76XTGAMING OC-16GD

XPG LANDER 500 650W 80Plus Rainbow Fanlı Mid- Tower Bilgisayar Kasası

TwinMOS 1TB M.2 Gen3 NVMe SSD Okuma 3600/ Yazma 3250MB SSD-NVMe1TB2280AP

CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) 5200Mhz DDR5 CL40 AMD EXPO Ram BULK- CMK5X16G1B52Z40A2/2

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Oyun sirasinda sicakliklar ne durumda? BIOS ustunden fan ayarlamasi yapabilirsiniz, veya masaustunden asagiya biraktigim tarz 3. parti uygulamalarla da fanlari kontrol edebilirsiniz.

https://github.com/Rem0o/FanControl.Releases

• Mr. Decent kullanıcısına yanıt
    Hocam çok anlamamakla beraber afterburner ile bakayım dedim. Sonuçlar şu şekilde çıktı. Sizce sıvı soğutma alsam fan seslerini keser mi?

• Muhnar kullanıcısına yanıt

İşlemci fanınız ses yapıyor zira sıcaklıklar yüksek. Kule tipi fanla da hem serin hem de sessiz bir ortam sağlayabilirsiniz, sıvı soğutma bakım vs. ister çok anlamam demişsiniz. thermalright phantom spirit 120 se fiyat performans olarak oldukça iyi, benim önerim budur.

oyun sırasında olduğunuzu düşünürsek o sıcaklıklar fazla sıcak, anladığım kadarıyla işlemciyi kutuda gelen fan ile birlikte kullanıyorsunuz, 7500f için sıvı soğutmaya aslında gerek yok, bende de 7600 var hava soğutma ile işimi hallediyorum hiçbir zaman 80 dereceleri görmüyorum stres testinde dahi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Evet kutuda gelen fan ile kullanıyorum. Yeni soğutucu almam mı gerekiyor

• Impheatus I kullanıcısına yanıt
    Hocam benim takabileceğim bir ürün mü? Ekstra macun falan da sipariş etmem gerekiyor galiba. Sesi kesmesi ve stabil çalışması yeterli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Hocam içerisinden thermalright TF7 termal macun çıkıyor. Takarsınız birkaç video izleyerek, sıvıt soğutmadan çok çok daha kolay montajı. İşlemciyi serin tutar, oldukça da sessiz çalışır merak etmeyin.

• Impheatus I kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim

Rica ederim. Fan geldiğinde ''thermalright phantom spirit 120 se am5'' olarak aratın kurulum videoları çıkar, montajını yaparsınız. Güle güle kullanın.

İşlemci soğutucusunun önündeki fanı yanlış takmışsınız bence

Egzoz fanına doğru gidecekse eğer öndeki fan şuan egzoza göndermiyor, havayı çekip kasanın önüne veriyor şuan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Yok hocam, kasa havayi arkadan aliyor kasanin on tarafi kapali oldugu icin. Arkadaki fan egzoz degil intake olarak calisiyor yani, ortadaki fan da ters takili

Hocam ben bunun tam tersi şekilde taktım. Fanlardan ötürü o tarafı boş bıraktım. Arkada kasanın fanının hemen önüne kablolu, barkodlu kısım demir bloklara bakacak şekilde bağladım. Orta kısmada yine aynı şekilde kablolu barkodlu kısım demir bloklara bakacak şekilde bağladım. Videolarda kablolu barkodlu kısım hep demir bloğa bakıyor. Acaba ben mi yanlış bağladım.

Foto atar misiniz? Benim kasanin form faktoru ve fan oryantasyonu normal kasalardan farkli

Arkadan alıyorsa tamam. Sizin hava akışı şöyle yani?

Fanların hangisinin çekip hangisinin ittiğini anlamak içinde şöyle fotoğraf bırakayım herkes faydalansın;

Fanın ön kısmı/logolu/kablo çıkışının gözükmediği kısımdan: havayı emer/taze havayı çeker

Fanın arka kısmı/fanın devri ve voltajın yazdığı etiket/kablo çıkışının görüldüğü kısımdan: havayı iter/gelen havayı ittirir egzoz görevi görür

Aslında bi nevi: fanın ön kısmı havayı ÇEKERKEN, arka kısmı havayı İTER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 25 Temmuz 2024; 0:52:34 >

Hocam benim kasa şu marka XPG LANDER 500 650W 80Plus Rainbow Fanlı Mid- Tower Bilgisayar Kasası. Soğutucunun bir fanı hemen arkadaki tekli ışıklı fanın önünde. Kablolu kısım içeriye bakacak şekilde. Diğer fanda aynı şekilde aynı yöne doğru bakıyor.

Yani temiz havayı çeken kısım arkadaki tekli ışıklı fanın oradan havayı alıp öndeki 3 lü fana mı üflemiş oluyor?

Siz kasayı temin ederken fanın yönlerini değiştirmediyseniz öndeki 3 fan temiz havayı çekerken arkadaki tek fan içeride ısınan havayı dışarı çıkarır. Mantık basit hocam. Fanın ön kısmı havayı çeker arka kısmı ise iter

Yani aslında kasalarda fan takılma düzeneği sabittir; kasaya soldan baktığınızı düşünelim, fanların ön yüzleri hep sağa bakmalı, arka kısımları ise sola

Sıvı soğutma konacaksa da tavana monte edileceği için sıvı soğutmanın fanlarının ön kısmıda aşağıya bakacak arka kısımları ise yukarıya bakacak (yukarıya atıcak çünkü sıcak havayı.

Kule tipi soğutucularda da aynı şekilde. Çift fanlıysa eğer kasa fanı gibi ön kısımları sağa bakıcak arka kısımları sola.

Not: kule tipini sormuşsunuz siz. Kasaya tekrar soldan baktığınızı düşünelim;

Kule tipi soğutucunuzda iki tane fan varsa, kulenin sağındaki fanın ön kısmı sağ tarafa bakıcak, kulenin yapraklarına gelen kısmı (yani arkası) sola bakıcak. Arkasındaki fanda aynı şekilde olacak. Arkasındaki fanın ön kısmı yapraklara bakarken arka kısmı ise egzoz fanına bakar olacak

Anlamadıysanız mutlaka fotoğraf atın göstereyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 25 Temmuz 2024; 1:29:26 >

Öndeki fanlar havayı çekecek, işlemci üzerindeki temiz havayı alıp arkaya atacak, egzoz fan dediğimiz de dışarı atacak hocam. Doğrusu budur.

Her şey tamamsa kasa içine pozitif basınç uygulayın. O nedir? Şöyle: kasanın ön fanlarının devri cpu ve egzoz fanından daha hızlı dönmeli. Bios üzerinden ayarlayacaksınız.

Su sekilde hocam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.