< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
PUBG oynarken kasa uçak gibi ses çıkarıyor
-
-
Oyun sirasinda sicakliklar ne durumda? BIOS ustunden fan ayarlamasi yapabilirsiniz, veya masaustunden asagiya biraktigim tarz 3. parti uygulamalarla da fanlari kontrol edebilirsiniz.
-
-
İşlemci fanınız ses yapıyor zira sıcaklıklar yüksek. Kule tipi fanla da hem serin hem de sessiz bir ortam sağlayabilirsiniz, sıvı soğutma bakım vs. ister çok anlamam demişsiniz. thermalright phantom spirit 120 se fiyat performans olarak oldukça iyi, benim önerim budur.
-
oyun sırasında olduğunuzu düşünürsek o sıcaklıklar fazla sıcak, anladığım kadarıyla işlemciyi kutuda gelen fan ile birlikte kullanıyorsunuz, 7500f için sıvı soğutmaya aslında gerek yok, bende de 7600 var hava soğutma ile işimi hallediyorum hiçbir zaman 80 dereceleri görmüyorum stres testinde dahi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet kutuda gelen fan ile kullanıyorum. Yeni soğutucu almam mı gerekiyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam benim takabileceğim bir ürün mü? Ekstra macun falan da sipariş etmem gerekiyor galiba. Sesi kesmesi ve stabil çalışması yeterli
Hocam içerisinden thermalright TF7 termal macun çıkıyor. Takarsınız birkaç video izleyerek, sıvıt soğutmadan çok çok daha kolay montajı. İşlemciyi serin tutar, oldukça da sessiz çalışır merak etmeyin.
-
Hocam teşekkür ederim
Rica ederim. Fan geldiğinde ''thermalright phantom spirit 120 se am5'' olarak aratın kurulum videoları çıkar, montajını yaparsınız. Güle güle kullanın.
-
İşlemci soğutucusunun önündeki fanı yanlış takmışsınız bence
Egzoz fanına doğru gidecekse eğer öndeki fan şuan egzoza göndermiyor, havayı çekip kasanın önüne veriyor şuan
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok hocam, kasa havayi arkadan aliyor kasanin on tarafi kapali oldugu icin. Arkadaki fan egzoz degil intake olarak calisiyor yani, ortadaki fan da ters takili
Hocam ben bunun tam tersi şekilde taktım. Fanlardan ötürü o tarafı boş bıraktım. Arkada kasanın fanının hemen önüne kablolu, barkodlu kısım demir bloklara bakacak şekilde bağladım. Orta kısmada yine aynı şekilde kablolu barkodlu kısım demir bloklara bakacak şekilde bağladım. Videolarda kablolu barkodlu kısım hep demir bloğa bakıyor. Acaba ben mi yanlış bağladım.
Foto atar misiniz? Benim kasanin form faktoru ve fan oryantasyonu normal kasalardan farkli
-
-
Yani temiz havayı çeken kısım arkadaki tekli ışıklı fanın oradan havayı alıp öndeki 3 lü fana mı üflemiş oluyor?
Siz kasayı temin ederken fanın yönlerini değiştirmediyseniz öndeki 3 fan temiz havayı çekerken arkadaki tek fan içeride ısınan havayı dışarı çıkarır. Mantık basit hocam. Fanın ön kısmı havayı çeker arka kısmı ise iter
Yani aslında kasalarda fan takılma düzeneği sabittir; kasaya soldan baktığınızı düşünelim, fanların ön yüzleri hep sağa bakmalı, arka kısımları ise sola
Sıvı soğutma konacaksa da tavana monte edileceği için sıvı soğutmanın fanlarının ön kısmıda aşağıya bakacak arka kısımları ise yukarıya bakacak (yukarıya atıcak çünkü sıcak havayı.
Kule tipi soğutucularda da aynı şekilde. Çift fanlıysa eğer kasa fanı gibi ön kısımları sağa bakıcak arka kısımları sola.
Not: kule tipini sormuşsunuz siz. Kasaya tekrar soldan baktığınızı düşünelim;
Kule tipi soğutucunuzda iki tane fan varsa, kulenin sağındaki fanın ön kısmı sağ tarafa bakıcak, kulenin yapraklarına gelen kısmı (yani arkası) sola bakıcak. Arkasındaki fanda aynı şekilde olacak. Arkasındaki fanın ön kısmı yapraklara bakarken arka kısmı ise egzoz fanına bakar olacak
Anlamadıysanız mutlaka fotoğraf atın göstereyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 25 Temmuz 2024; 1:29:26 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Öndeki fanlar havayı çekecek, işlemci üzerindeki temiz havayı alıp arkaya atacak, egzoz fan dediğimiz de dışarı atacak hocam. Doğrusu budur.
Her şey tamamsa kasa içine pozitif basınç uygulayın. O nedir? Şöyle: kasanın ön fanlarının devri cpu ve egzoz fanından daha hızlı dönmeli. Bios üzerinden ayarlayacaksınız.
-
Su sekilde hocam
Benzer içerikler
- bilgisayarımı satmak istiyorum ne kadar eder
- rx 7600 alınır mı
- ssaa nedir
- dled nedir
- exen smart güvenilir mi
- litografi makinesi
- cpu sıcaklığı görme
- dikey senkronizasyon nedir
- b850 anakart
- intel yeni ekran kartı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X