Şimdi Ara

Punto vs Aveo (Aveo aldım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu iki araçtan birini almayı düşünüyorum dizel olması şartıyla. Aveo'nun hb 1.3 D LTZ modelini, Punto'ya ise hakim olmadığımdan önerilerinizi bekliyorum 50 bini aşmayacak şekilde. Bu iki araç dışında dizel, hb, maksimum 50 bin bütçeli önerdiğiniz araç varsa onlara da açığım.

Benim beğendiğim iki aveo:
    Bunun fiyatı biraz yüksek 8 bin inmesi gerekiyor, eğer Aveo'da karar kılarsam arayıp fiyatta pazarlık yapıcam ama o kadar ineceğini tahmin etmiyorum bu yüzden bu araç olmaz gibi.

Güncelleme: 2013 model dizel Aveo HB 1.3 D LTZ MyLink aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emperor Karl Franz -- 28 Eylül 2019; 14:29:39 >

• punto evo 1.3 45 bin tlye alinir 120bin km civari. dusuk vergi,sorunsuz motor,dusuk yakit tuketimi. ilk aracimdi cok memnundum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35.000 km Punto kullandım. Sakın ha 1.4 77 hp alma. Uzun yolda kafam uyuşuyordu. 120'yi geçmen imkansız gürültüden.
    www.sahibinden.com
    sahibinden.com Hata Sayfası
    https://www.sahibinden.com/fiat-punto-evo-1.4-multiair-dynamic

Şu listedeki Punto'lar çok iyidir. 1.4 105 hp, 6 ileri. Punto'nun en donanımlısıdır.

Ekstra olarak, cam tavanlı ve Fiat Hi-Fi Ses Sistemlisini bulursan çok tatlı olur.

2 kronik problemi vardır, yolcu hava yastığının olduğu yer zamanla kabarır ve çatlar, güvenlik problemi olmaz. Sadece görsel olarak kötü görünür.

Bir de çok yaygın olmayan City Mod, elektrikli direksiyon arızası vardır.

• 50 civarına çok güzel puntolar alabilirsin.

1.4 77 lik var bende şehiriçinde çok iyi ekonomiktir. Ama yukarıda bir arkadaşın dediği gibi uzun yol aracı değil. Uzun yolu da hesaba katıp 6 ileri olanlarından almak daha mantıklı olacaktır. (Eğer ikinci aracın yoksa)

Aveoya hiç binmedim bilmiyorum ama puntoya 2 buçuk yıldır 50.000 kmdir biniyorum sınıfına göre genişlik kullanım şekli ve rahatlık açısından güzel.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eski multiaır dynmaic punto sahibi olarak 105 hp atmosferik keyifliydi yetiyordu o kasaya yakıt dersen 7.5 yakıyordu şehir ici

1.3 multijetli bulursun 47 lere ben punto alırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robert Lewandowski RL9 -- 24 Eylül 2019; 11:17:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robert Lewandowski RL9

eski multiaır dynmaic punto sahibi olarak 105 hp atmosferik keyifliydi yetiyordu o kasaya yakıt dersen 7.5 yakıyordu şehir ici

1.3 multijetli bulursun 47 lere ben punto alırdım

Hocam bu aracın sahibiyle görüştüm, gerçi galerici ama sahibi de işte. 50.950 yazmış 45 teklif ettim en son 49 olur diyor :D 45'e verse yarın gidip alacaktım o derece. Bana gelmiş sitedeki diğer adam da 52'ye koymuş diyor. Ah bu fiyat yükseltenler olmasa varya bu aracı 45'e alırdım. Birde tabi galerici olduğu için kendi karını da koyuyor üstüne iyice yükseltiyor fiyatı. Temiz sunroofsuzlar var aslında 45'e ama sunrooflu alayım dedim bu sefer de ama bırakmadı 45'e.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emperor Karl Franz -- 24 Eylül 2019; 14:2:32 >

• fiyat cok yuksek 52 50950 falan gecen sene boyasızlar 41-42 ydi 10 lira atmadı taş catlasın 47.500 verilir ama şöyle bişey var piyasada 49 liraya falan boyle dolulukta arba bulamassınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Corolla vs Megane
    2 yıl önce açıldı
    Yeni Dacia Stepway - Clio 5
    4 yıl önce açıldı
    Corolla Hatchback vs Leon
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ya gönlüm dizel hb Aveo 1.3 D LTZ'den yana ama Punto'nun en dolu paketiyle hemen hemen aynı fiyat birde ikinci eli yok diye Chevrolet'in fiyatı düşük diyorlar bu mu düşük anasını satim ? Punto'nun cam tavanlılarıyla aynı fiyat bayağı düşükmüş :D

Adam akıllı iki hb 1.3 ltz var.

Bu en son 51 olur diyor:

Bu da 50:https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-full-paket-sifir-ayarinda-orjinal-ve-kusursuz-6-ileri-vites-704468857/detay/

Aralarında 13 bin km fark var. 13 bin km için bin lira fark. Çok kararsız kaldım.

• sedan istemiyormusunuz ben sedan zannetim :D illa aveoyamı taktınız kafayı :D
  • quote:

sedan istemiyormusunuz ben sedan zannetim :D illa aveoyamı taktınız kafayı :D
    Valla aldım gitti :D 113 bindeki dizel Aveo 1.3 D LTZ'yi düz 50 bine aldım. Boyası, değişeni cartı curtu yok tertemiz araba. Aşırı hoşuma gitti sürüşü ama debriyajı Sandero'dan sonra biraz değişik geldi alışmam biraz sürecek galiba. Hele start-stop özelliği var insanı kanser ediyor direk kapatıyorum aracı çalıştırır çalıştırmaz. 60-70 binlik arabanın donanımı var, donanım olarak aşırı dolu bi araba.

Edit: Üstte linkini verdiğim 50 bin dediğimi aldım. Link kalktı tabi. Aracı bugün denemeye gideyim dedim baktım hoşuma gidiyor hadi alışverişi yapalım dedim, ekspertize soktum aldım geldim bayağı spontane gelişti herşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emperor Karl Franz -- 26 Eylül 2019; 20:33:29 >
  • akrabamdada 1.2 aveo var lpg li bindim aveo cok seri geldi :D niyese beklentimin uzerindeydi tam bi 90-100 uzun yol arabası hayırlı olsun arabanız kazasız belasız binin hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robert Lewandowski RL9 -- 27 Eylül 2019; 12:18:40 >
  • quote:

akrabamdada 1.2 aveo var lpg li bindim aveo cok seri geldi :D niyese beklentimin uzerindeydi tam bi 90-100 uzun yol arabası hayırlı olsun arabanız kazasız belasız binin hocam
    Çok teşekkür ederim hocam. Sandero'dan sonra aşşırı rahat ve konforlu geldi. Sürüşü kendi gibi çok tatlı. Ayrıca MyLink olsun yokuş kalkış olsun bayağı donanımlı araba. Tek hoşuma gitmeyen kısmı şu start-stop saçmalığı. Tabi Aveo'ya özgü birşey değil bu ama bence manuel araçta start-stop saçma oluyor. Allahtan kapatabiliyoruz da rahatlıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Punto alacak olsam 1.4 Tjet alır LPG takarım. Mis gibi. Traktör sesli multijet kadar kötü bir motor mu var. Hele 1.3 :) Araba 2000 devirden önce bildiğin at arabası gibi hızlanıyor.
  • en mantıklı tercih 1.3 punto .

aveo bir süre sonra aşırı değer kaybeder.
  • Punto Fiat araçlara tövbe etmemi sağlayan araç 2007 model 1.4 fire dynamic punto sahibiydim araç otomatikti robotu yedi (sanayide 2 sene önce yaklaşık 3000 tl ye yaptırdık tabi ki çıkma parça ile servis herhalde 8 ile 10 bin arası bir rakam istiyordu ki kur artışından sonra ne olmuştur Allah bilir) klasik tek kavrama yarı otomatik vites geçerken şanzıman elinizde kalacak zannedersiniz yeni 6 ileri olanlar daha az sorun çıkarıyormuş,
    Bunun dışında yolcu airbag bölümü bildiğiniz şişiyor sağ tarafa bakıyorsunuz balon gibi bir şey var konsolda, sıcak gördükçe daha çok şişiyor(özellikle dikkat ettim gördüğüm tüm bravolarda da bu sorun vardı)

Bunun dışında elektrikli direksiyon sorunu ben de olmadı ama çok fazla araçta duydum yolda giderken direksiyonunuzun aniden taş gibi sertleştiğini düşünün (city modu açık kapalı farketmiyor) yine serviste 7-8 bin tl civarı bir masrafı vardı yanlış hatırlamıyorsam

Ve ne kadar değiştirirseniz değiştirin o meşhur amortisör takozu sorunu direksiyonu kırdığınızda duyduğunuz o ses bile araçtan soğumanıza yeterli
    bunu dışında cam düşmesi sorunu yaşayan da çok olmuş
    hele o trim sesleri bir aracın her yerinden ses gelir mi
    Fiatların ön düzen iğrenç yıllarca fiorino da kullandım gerçi o takoz dışında sorun vermedi kendisi takoz olduğu içinde olabilir tabi :)
    Ama Allah var direksiyondaki deri bile sapasağlamdı patlak hoparlör dışında içeride ne yırtık ne bir plastik atması yoktu (tabi ki airbag hariç) bu kullanıcıdan da kaynaklanmış olabilir
    Aveo için ise bir arkadaş almıştı zamanında abs sorunu yaşamış, herhalde onu da servis mırın kırın ederek çözmüştü ama başka sorununu duymadım gerçi o sıfır alıp 3-4 yıl binmişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asarhaddon -- 28 Eylül 2019; 11:41:41 >

• Hayırlısı olsun içinize sindiyse gerisi hikaye... Kazasız belasız sürüşler.. 👍🏻

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.