İngilizcem orta seviye türkçe tercihimdir ama basit ingilizceli bir kaynakta olabilir. Amacım pythonu sağlam bir şekilde ögrenmek. Bunun için kaynak arıyorum. İstihzaya baktım biraz ama fazla gereksiz uzatmışlar gibi olayı. Canım sıkıldı okurken bıraktım.
İstihza python yaz google'a. Trdeki en iyi kaynak diye bilinir.
Requizm
kullanıcısına yanıt
Joshualinekano
kullanıcısına yanıt
@Requizm
Üsttede dediğim gibi istihza sıkıcı geldi. 2 cümle ile olacak şeyi uzata uzata yazmışlar. Az çok temel bilgim olduğu için bana sıkıcı geldi. İlk defa başlayan için iyi olabilir. Ben daha teknik bir şeyler arıyorum.
@Joshualinekano
Tesekkürler pc geçince inceleyeceğim.
A Byte Of Pythonhttp://files.swaroopch.com/python/byte_of_python.pdf 24.05.2015'te güncellenmiş Python 3 uyumlu ve Python haricinde çeşitli başka konular da not düşülmüş, dahası İngilizce dışında Türkçe dahil onlarca dile de çevrilmiş , ücretsiz ebook.
2. kitabın Türkçe cevirisine baktım fakat ceviren kişi bence programcı değil veya programcı ise Türkçe'deki en doğru kelime karşılıklarını bilmiyor ve coğu kez Türkçe'de en iyi ifadelerri de bulamıyor. Örneğin Expression -> Deyim olarak cevirmiş bence yanlış. Expression -> İfade 'dir. İdiom Deyim'dir. Statement -> Cümle olarak cevirmiş fakat Bilgisayar Bilimi lügatında Statement -> Komut'tur. Cümle cevirilerindeki eksik ve hatalara girmiyorum girsem sayfalar tutar.
ingilizcen ve iyi altyapın varsa, benim favorim David Beazley, iki kitabı da çok iyi (Python Essential Reference ve Python Cookbook)