Şimdi Ara

Q6600/1.325v vid/Stock Fan/3.4 GHz(1.4v) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
3.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dediklerini yaptım en azdan en sonuna kadar voltaj verdim hepsine tek tek kırmızıları bile denedim OLMUYO OLMUYO OLMUYO kesinlikle bi gram overclock yapamıyorum lütfen yardım çıldırıcam 2 gündür... yokmu bi üstad Overclocker yardım edecek
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lorraine

Dediklerini yaptım en azdan en sonuna kadar voltaj verdim hepsine tek tek kırmızıları bile denedim OLMUYO OLMUYO OLMUYO kesinlikle bi gram overclock yapamıyorum lütfen yardım çıldırıcam 2 gündür... yokmu bi üstad Overclocker yardım edecek

dostum elimden gelen bu dediğim ayarlar olmadıysa daha fazla diyecek birşeyim yok
  • Çok teşekkür ederim şuan hala bakıyorum lanet problemi bulamadım
  • ARkadaslar elımde aynı 6600 ıslemcı var ve abitquadGT anakart var uzerınde standart fan var degıstırmeyı dusunuyorum ama suanlık nasıl bır oynama ve nasıl yapabılırım bu arkadasınızı aydıtlatırsanız sevıınrım
  • quote:

Orjinalden alıntı: melart

ARkadaslar elımde aynı 6600 ıslemcı var ve abitquadGT anakart var uzerınde standart fan var degıstırmeyı dusunuyorum ama suanlık nasıl bır oynama ve nasıl yapabılırım bu arkadasınızı aydıtlatırsanız sevıınrım

yaz sıcaklarını göz önünde bulundurunca 9x333 3 ghz en ideali gözüküyor default voltajlarda stabil kullanırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 26 Haziran 2009; 20:19:48 >
  • Yapmam gereken tek sey sadece carpanı 9 ve 333e ayarlamak dımı baska bırsey yapmıyorum dımı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melart -- 27 Haziran 2009; 0:21:37 >
  • bizim bu işlemciyi OC uyguladıktan sonra nerelerde faydasını görebiliriz acaba bunu söyleyebilirmisiniz.

yani full ayarlarda kasan bir oyun işlemciyi hızlandırınca daha iyi oynanabilir bir duruma mı gelir?
    yoksa sistemin açılma işlemlerin çabuklaşması gibi faydası mı olur da oyunlarda farkını anlamayız?

biraz devrik cümlelerim oldu arkadaşlar kusuruma bakmayın aklıma gelenleri döküyorum sadece
  • quote:

Orjinalden alıntı: nohackmove

bizim bu işlemciyi OC uyguladıktan sonra nerelerde faydasını görebiliriz acaba bunu söyleyebilirmisiniz.

yani full ayarlarda kasan bir oyun işlemciyi hızlandırınca daha iyi oynanabilir bir duruma mı gelir?
    yoksa sistemin açılma işlemlerin çabuklaşması gibi faydası mı olur da oyunlarda farkını anlamayız?

biraz devrik cümlelerim oldu arkadaşlar kusuruma bakmayın aklıma gelenleri döküyorum sadece

hep crysisten örnek veriyorum ama başka adam gibi ağır oyun yok

2.4 ghz q6600 - 685*2200 hd4850 - dx9 8xaa high detay 1152x864 çözünürlükte ortalama 25 fps alıyorken çatışmada 21 e düşüyor ve rahatsız edici sonuçlar oluyor

3.4 ghz q6600 - 685*2200 hd4850 - dx9 8xaa high detay 1152x864 çözünürlükte ortalama 35 fps alıyorum (öyle dağa bayıra bakarken değil çatışırken) düşse düşse 28-30 oluyor
    ---
    gta 4 te ise fps olarak bayağı farkediyor overclock

yani sonuç olarak overclock yokken bir oyunda highta kasarken . overclock varken kasmıyor ve overclokun yararını görüyoruz

overclock = görüntü kalitesi ve fps

dipnot : sistemin açılma hızı büyük oranla hdd ye bağlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 7 Temmuz 2009; 0:28:23 >

• Çok teşekkür ederim beni aydınlattığınız için...

işlemci servisten bi gelsin deneyecem :)
    quote:

Orjinalden alıntı: K.Kahriman

quote:

Orjinalden alıntı: nohackmove

bizim bu işlemciyi OC uyguladıktan sonra nerelerde faydasını görebiliriz acaba bunu söyleyebilirmisiniz.

hep crysisten örnek veriyorum ama başka adam gibi ağır oyun yok

2.4 ghz q6600 - 685*2200 hd4850 - dx9 8xaa high detay 1152x864 çözünürlükte ortalama 25 fps alıyorken çatışmada 21 e düşüyor ve rahatsız edici sonuçlar oluyor

3.4 ghz q6600 - 685*2200 hd4850 - dx9 8xaa high detay 1152x864 çözünürlükte ortalama 35 fps alıyorum (öyle dağa bayıra bakarken değil çatışırken) düşse düşse 28-30 oluyor
    ---
    gta 4 te ise fps olarak bayağı farkediyor overclock

yani sonuç olarak overclock yokken bir oyunda highta kasarken . overclock varken kasmıyor ve overclokun yararını görüyoruz

overclock = görüntü kalitesi ve fps

dipnot : sistemin açılma hızı büyük oranla hdd ye bağlı

• K.Kahriman hocam yine ben
    Hatırlarsan yardımınla Q6600'ü stock fanla 3.0'a çekmiştim
    Anakartlar benzer olduğu için bende denemek isterim 3.4 gibi bir değeri
    Yine benim için BIOS değerlerini geçersen buraya tam olarak çok memnun olurum hocam
    Şu an için oyunlarda bir problemim yok ancak 3.4 gibi bir değer yapmam söylendi banada ekran kartından tam performans almam için

• Kahriman 3.4 de ise suanda sistemin cektigi voltajı tespit etme şansın warmı?
  • Bu işlemcinin kutusunda 1.35V yazdığı için fazlasını veremedim ve 3.15 ghz de tıkandı işlemci. 1.40 veriyor millet işe bak yahu. Akşam 1.40 la bende 3.3 yada 3.4 deneyeceğim, kısmet bakalım. Benim işlemci de 1.32 VİD.
  • @ K.Kahriman

Nasıl Günlük Olarak Kasayı Şekilde Kullanıyorsunuz Garip , Çok Can Sıkıcı Bir Durum .. Kapak Açık Yan Tarafta 2-3 tane fan var rahatsız etmiyor mu sizi ?

Hava Akımı İyi Olsun İstiyorsan Birde Kasanın İçini Düzenle Bence , Heryer Kablo Dolu .. Kısacası Kasanın İçi Çok Düzensiz , Toplamalısın .

@ (((TeAcHeR)))

Dostum Kubilay daki gibi de değil ki senin kasan , o kasa ile o kadar dağınık nasıl oluyor anlamış değilim . Yer Yere Fan Koyucağınıza Biraz Toplayın Kasalarınızı ..

Ekran Kartın Nasıl Orda Nefes Alıyor Kasanın İçi Öyle İken Tam Toplasan tam oda en az 4-5 derece fark edicektir ..

-----

K.Kahriman

Q6600/1.325v vid/Stock Fan/3.4 GHz(1.4v)

(((TeAcHeR)))

Başkasından

http://i241.photobucket.com/albums/ff195/Nitelife_02/NewComp006.jpg?t=1248345665

Aradaki Farkı Görmek Zor Değil , İşlemci ile birlikte olmak üzere tüm parçaların önü açık .

Yine K.Kahriman Sana Birşey Diyemem Çünkü Örnek Verdiğim Kasa RC 690

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Power -- 23 Temmuz 2009; 13:42:45 >

• arkadaşlar bu konuyu buldum iyi oldu okula dönünce hız aşırtmalar başlamak için güzel bir kaynak konu sanırım burası umarım sizde yardımlarınızı esirgemezsiniz?
  • @Dark-Power

kasanın açık olması canımı sıkmıyor zaten kasaya bakmıyorum . şuanda yazlıktayım kasa tam camın önünde birde rüzgar çok esiyor burada hava sıcak olsa bile işlemci yada ekran kartı ısınmıyor (işlemci gündüz 45-50 derece gece 40-45 derece , ekran kartı 59 derece yükte 80-90) . fan sesi konusuna gelirsek hep müzik dinlediğim için duymuyorum sesini ama geceleyin ses çıkartıyor 40db filen (uğultulu bir ses değil) . kasa içini düzenlemeye kalksam bile sıcaklıklarda bir değişik olmaz oradaki kablolar hava akımını engellemiyor . işlemci üstünde +2000 rpm cooler master amd işlemciden çıkma fan var . bu fan stok fan üstündeki sıcak havayı dağıtıyor. bir tane hddlerin sıcaklıklarını dağıtmak için 120 mm fan var 1100 rpm filen . 2 tane 80 mm 2000 rpm kasa fanı var . üstteki 80mm fan anakartın pasif nb soğutucusundaki sıcaklıkları dağıtıyor. son olarak gigabyte 12cm egzos fan ise işlemcideki sıcak havayı "hop" diye dışarı çıkarıyor . yani şuandaki yapabileceğim en iyi soğutmayı yapıyorum.

@nohackmove
    dostum ben okullar açıldığında öss ye hazırlanıyor olacağım . yoğun oyun oynayan biri olduğum için bilgisayarı kışlığa geri götürmüyorum .

şimdi çektim resimleri

• quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

@Dark-Power

kasanın açık olması canımı sıkmıyor zaten kasaya bakmıyorum . şuanda yazlıktayım kasa tam camın önünde birde rüzgar çok esiyor burada hava sıcak olsa bile işlemci yada ekran kartı ısınmıyor (işlemci gündüz 45-50 derece gece 40-45 derece , ekran kartı 59 derece yükte 80-90) . fan sesi konusuna gelirsek hep müzik dinlediğim için duymuyorum sesini ama geceleyin ses çıkartıyor 40db filen (uğultulu bir ses değil) . kasa içini düzenlemeye kalksam bile sıcaklıklarda bir değişik olmaz oradaki kablolar hava akımını engellemiyor . işlemci üstünde +2000 rpm cooler master amd işlemciden çıkma fan var . bu fan stok fan üstündeki sıcak havayı dağıtıyor. bir tane hddlerin sıcaklıklarını dağıtmak için 120 mm fan var 1100 rpm filen . 2 tane 80 mm 2000 rpm kasa fanı var . üstteki 80mm fan anakartın pasif nb soğutucusundaki sıcaklıkları dağıtıyor. son olarak gigabyte 12cm egzos fan ise işlemcideki sıcak havayı "hop" diye dışarı çıkarıyor . yani şuandaki yapabileceğim en iyi soğutmayı yapıyorum.

@nohackmove
    dostum ben okullar açıldığında öss ye hazırlanıyor olacağım . yoğun oyun oynayan biri olduğum için bilgisayarı kışlığa geri götürmüyorum .

şimdi çektim resimleri

hacı kasanın altındaki kitapları kaldırmışsın

• @(((TeAcHeR)))

kışın çektiğim fotoda kasa yerde değildi , bilgisayar masasının içindeydi o da titreşim yaptırıyordu . şimdi taşın üstünde titreşim sesi yok . tabi yazlığa gelirken kitapları da getirdim ne olur ne olmaz diye
  • cpuz de görüldüğü gibi 1.408V olan core voltage yük altında 1.376v a düşüyor şuan biosta işlemci voltajı 1.425 ayarlı testlerde bazen çekirdeklerin biri duruyor, acaba daha fazla voltajmı vermem gerek ?

• arkadaşlar yardımcı olacak olan var mı ben Q6600 ün kendi kutusundaki fan ile normal bir hız aşırtma yapmak istiyorum voltage vermeden olsun lütfen arkadaşlar...
  • 1.325v q6600 e 1,600v verdim 3,6ghz için fazlamı sizce
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.