Şimdi Ara

Q6600/1.325v vid/Stock Fan/3.4 GHz(1.4v)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
3.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet beyler dediğim gibi zamanla o.c değerlerimi geliştiriyorum artık sınıra ulaştım sanırım 3.4 ghz oldu işlemci bundan sonrası stok fanla işlemciyi yıpratmaktan başka birşey olmaz.

çünkü bu haliyle 1 saati geçtiğim prime95 testinde 79-80 derece gördüm çoğu zaman sıcaklıklar 69-72 derece arasında tabi bunlar tam yükteki hali bosta ise 35-40 derece arasi sıcaklıklar

bu arada tabi sadece fanla idare etmiyorum kasa içi hava akımı güzel soğutma sistemimiz budur :

testi kapattım 1 saat 20 dk sürdü sorun oluşmadı

bios değerlerim

CPU Vcore         [         ]...................[1.5000] 
    CPU Termination [ ]...................[Normal]
    CPU PLL [ ]...................[1.650]
    CPU Reference [ ]...................[Normal]

MCH Core [ ]...................[1.300]
    MCH Reference [ ]...................[Normal]
    MCH/DRAM Refernce [ ]...................[Normal]
    ICH I/O [ ]...................[Normal]
    ICH Core [ ]...................[Normal]

DRAM Voltage [ ]...................[2.000]
    DRAM Termination [ ]...................[Normal]
    Channel A Ref [ ]...................[Normal]
    Channel B Ref [ ]...................[Normal]

herkese iyi forumlar değerler her anakartta yada işlemcide farklılık gösterebilir o.c yaparken kendi değerlerinizi bulurak o.c yapınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 29 Nisan 2009; 16:51:10 >

• selamlar sistemlerimiz neredeyse aynı voltaj artırmadan işlemci max kaç mhz oluyor acaba?
  • Stock fan ve yüksek vidli bir q6600 güzel değerler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zafertete

selamlar sistemlerimiz neredeyse aynı voltaj artırmadan işlemci max kaç mhz oluyor acaba?

@madlive
    yorum için teşekkürler

1.325v yani default haliyle 3 ghz kullanılabiliyor

voltajı autoda bırakırsanız 1.36v verir tahminen o yüzden el ile diğer ayarlara dokunmadan 1.325v yazmanız yeterli

not: pifast testi eklendi

o.c ye yeni başlayan arkadaşlara elimden geldiğince yardım edebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 29 Nisan 2009; 16:54:03 >
  • Sogutucu alsanızda 3.6 çalıştırmanız zor çünkü asıl voltajı 3.4 GHzden sonra isteyecektir o vidli bir işlemci,o yüzden değerler gayet başarılı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cose Turche

Sogutucu alsanızda 3.6 çalıştırmanız zor çünkü asıl voltajı 3.4 GHzden sonra isteyecektir o vidli bir işlemci,o yüzden değerler gayet başarılı..

teşekkürler

voltaj konusunda haklısınız zaten şu halde bile 1.5v yazdım biosa 3.6 ghz yapmaya kalksam 1.65-1.7v dan aşağı istemeyecektir ee ben işlemciyi her yıl değiştiren biri değilim o halde böyle kullanmaya devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 5 Mayıs 2009; 1:01:54 >
  • Stok sogutma icin guzel değerler...1,325 vidliler daha serin calısıyorlar...

Yalnız Biostan 1.5V veriyorsunuz yuk aldında 1.4V ile çalışıyor...Anakartta çok fazla vdrop var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eagle58

Stok sogutma icin guzel değerler...1,325 vidliler daha serin calısıyorlar...

Yalnız Biostan 1.5V veriyorsunuz yuk aldında 1.4V ile çalışıyor...Anakartta çok fazla vdrop var.

neden kaynaklanabilir ? psu yetersizliği olabilirmi boşta 1.456v yazıyor cpu-z de yüke girdimi 1.408v oluyor

böyle kullanmaya devam edersem ne sonuçlar olabilir ?

bu arada sistem tam stabildir onu söyliyeyim

son olarak bu vdrop hep böyle 3 ghz kullanırkende bayağı fark vardı 3.2 ghzde kullanırkende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 5 Mayıs 2009; 18:00:55 >
  • dostum bizim anakartlarda hep aynı voltaj durumu.psu ile alakası yok.hadi sendeki yetmedi bendeki de mi yetmiyor.

ben günlük 1,425v ile 3600 kullanıyorum sunbeam sayesinde cpu-z den bakıyom 1,376v yazıyor.kısacası kafana takma değerlerin gayet güzel
  • quote:

Orjinalden alıntı: mahmut_cinar

dostum bizim anakartlarda hep aynı voltaj durumu.psu ile alakası yok.hadi sendeki yetmedi bendeki de mi yetmiyor.

ben günlük 1,425v ile 3600 kullanıyorum sunbeam sayesinde cpu-z den bakıyom 1,376v yazıyor.kısacası kafana takma değerlerin gayet güzel

biraz bakındım internette giga anakartlarda sıkça görülüyor bu olay sendede durum öyle içimi rahatlattın sağol dostum
  • bu arada kasan devamlı böyle açıkmı duruyor?kasanın altına kitap falan koymuşsun?
  • body language
  • kasa hep böyle beyler 2 haftada bir tozunu alırım yoksa toz yumağı oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: K.Kahriman

kasa hep böyle beyler 2 haftada bir tozunu alırım yoksa toz yumağı oluyor

sorma sebebim tv kartın dostum.ss2 ise sıcaklığı ekran kartına vuruyor kasa açıksa pek etkisi olmaz zaten ama.

bide ne alaka ise anakartın çipinin ısısı yükseliyor hebrin olsun.benim gibi fanlardan birini tv kartına doğru çevirip çipset sıcaklığına 1 dakka baksana.sıcaklık sendede düşecek mi acaba?normalde çipset sıcaklığı kaçata?

bu arada

body language

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (((TeAcHeR))) -- 5 Mayıs 2009; 21:14:41 >

• quote:

quote:

kasa hep böyle beyler 2 haftada bir tozunu alırım yoksa toz yumağı oluyor

sorma sebebim tv kartın dostum.ss2 ise sıcaklığı ekran kartına vuruyor kasa açıksa pek etkisi olmaz zaten ama.

bide ne alaka ise anakartın çipinin ısısı yükseliyor hebrin olsun.benim gibi fanlardan birini tv kartına doğru çevirip çipset sıcaklığına 1 dakka baksana.sıcaklık sendede düşecek mi acaba?normalde çipset sıcaklığı kaçata?

bu arada

body language

ben özellikle kuzey köprüsüyle , güney köprüsünü soğutuyorum fakat senin dediğin çipin orayada bayağı bir hava gidiyor yani keyfi yerinde o çipin

işte bu everestteki sıcaklıklarım şimdi ss aldım

dostum o kitaplar titreşimi azaltıyor haliyle ses sorununu çözmüş oluyorum bir nebze

ayrıca bu konuyu açmadan önce birçok kere fanları konumlandırma adına deneyler yaptım (çok bilimsel bir çalışma ) en iyi sonucu böyle elde ettim

birde ek olarak birşey soracağım bu anakart 1700 fsb çalışıyor yıpranırmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 5 Mayıs 2009; 21:41:29 >

• yok dostum 1700fsb ısı değerlerini göz önüne alırsak anakartını yıpratmaz.gerçekten değerlerin çok güzel.

zaten en fazla 3 sene daha kullanırız bu anakartları biz

fakat bu anakart ısısı kafamı kurcalıyor benim.eski kasayı kullanırken ısı aynı seninki gibiydi.güya yeni kasa aldık şimid 35c de.ama o zaman seninki gibi yan kapak açık duruyordu şimdi ise kapalı.galiba fark kapaktan kaynaklanıyor
  • quote:

yok dostum 1700fsb ısı değerlerini göz önüne alırsak anakartını yıpratmaz.gerçekten değerlerin çok güzel.

zaten en fazla 3 sene daha kullanırız bu anakartları biz

fakat bu anakart ısısı kafamı kurcalıyor benim.eski kasayı kullanırken ısı aynı seninki gibiydi.güya yeni kasa aldık şimid 35c de.ama o zaman seninki gibi yan kapak açık duruyordu şimdi ise kapalı.galiba fark kapaktan kaynaklanıyor

evet haklısın 3 seneye kalmaz yenilerim zaten bilgisayarı

kapak neredeyse 5 derece fark ettiriyor sıcaklıkları istersen bir saat kapak açık kullan, bir saat kapalı kullan sonrada hangisi uygunsa onu yap

• quote:

quote:

neden kaynaklanabilir ? psu yetersizliği olabilirmi boşta 1.456v yazıyor cpu-z de yüke girdimi 1.408v oluyor

son olarak bu vdrop hep böyle 3 ghz kullanırkende bayağı fark vardı 3.2 ghzde kullanırkende

Gigabyte anakartların adetidir bu çok vdrop olur,zararı işlemci boştayken gerksiz bir voltaja maruz kalır,yani hem işlemcinin ömründen hemde anakartın ömüründen yer 15 sene kullanıcağınıza 13 sene kullanırsınız öyle büyük bir oran değil,psu yetersizliğinden drop olmaz direk açılmaz makine yada prime alırken PSU yu elinize alırsınız çaresi şu an için yok ama muhakkak çıkar vdrop mod yapan bir arkadaş o zaman paylaşırız

• quote:

quote:

quote:

Gigabyte anakartların adetidir bu çok vdrop olur,zararı işlemci boştayken gerksiz bir voltaja maruz kalır,yani hem işlemcinin ömründen hemde anakartın ömüründen yer 15 sene kullanıcağınıza 13 sene kullanırsınız öyle büyük bir oran değil,psu yetersizliğinden drop olmaz direk açılmaz makine yada prime alırken PSU yu elinize alırsınız çaresi şu an için yok ama muhakkak çıkar vdrop mod yapan bir arkadaş o zaman paylaşırız

teşekkürler bilgi için

• quote:

quote:

Sogutucu alsanızda 3.6 çalıştırmanız zor çünkü asıl voltajı 3.4 GHzden sonra isteyecektir o vidli bir işlemci,o yüzden değerler gayet başarılı..

teşekkürler

voltaj konusunda haklısınız zaten şu halde bile 1.5v yazdım biosa 3.6 ghz yapmaya kalksam 1.65-1.7v dan aşağı istemeyecektir ee ben işlemciyi her yıl değiştiren biri değilim o halde böyle kullanmaya devam

hocam sistem imzadaki gibi bi tehlike olmazsa OC işindede yeniyim açıkcası bir defa denedim oda X1950 Pro ekran kartı içindi :)
    yardımcı olup anlatırsan 2.8 veya 3.0 da kullanabilmek için ne yapmalıyım ne dersin?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.