Şimdi Ara

Q6600 333mhz FSB ile 125 DERECE ????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi sabahlar. İlk oc denememi imzamdaki sistemle az önce yaptım. Muhtemelen son denemem olacak.

Süreç şu şekilde;

Asus AI Suite programı ile Çarpanı 9 FSB yi ise 333 e getirdim ve başka hiç bir ayar değişikliği yapmadım. Program restart istedi. restart atınca biosa da napmış bi göz gezdirdim. Orda da sadece fsb 333 olmuştu.
    sistemi açtım. Masaüstü sıcaklıkları 1-2 derece yükselmişti. Normal karşıladım.

Everest ten sistem kararlılık testi yaptım bi 5 dakka filan. Sıcaklık 70i görmedi.
    Test i bitirdim. Öle bu asusun başka ne programı varmış diye bakınırken Asus update i açtım. O sırada gözüm halihazırda açık olan AI suite e kaydı. Bide baktım aman allahım CPU Temp:125 derece!!!!!

Heralde program saçmaladı diyip speedfan ı açtım. O da aynı rakamı gösteriyordu.
    Hemen AI Suite den Set to Normal Yapıp restart attım. CPU 60 la açıldı ve yavaş yavaş sıcaklık kendine geldi.

Oysaki 3.0Ghz te günlük kullanırsın diyodu herkes. Şimdi acayip canım sıkıldı. Bi daha da cesaret edemem heralde :)

Olayı bi yorumlarmısınız arkadaşlar? Yada yapmam gereken herhangi bir şey varmı?
    Bu durumu yaşamadan nasıl çözerim bu işi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoRo_ist -- 17 Ağustos 2008; 2:23:34 >

• Overclock'u BIOS'tan yap. Bıos'tan 333x9 yaptıktan sona res at ve tekrar ilk olarak BIOS'a gir. BIOS'tanki sıcaklığa bak ve masaüstüne dön, oradaki sıcaklık ile hemen hemen aynıdır BIOS'ta sıcaklık biraz yüksek olur). Programlarla neden yaparsınız anlamam. Sensörler arada sapıtabiliyor. İşlemci soğutucusu olarak ne kullanıyosunuz ve oda sıcaklığı kaç derece? (Gerçi bunlardan bir tek fan oturmaz ise 125 dereceyi görürsünüz)
  • İşlemci voltaj ayarını sakın sakına auto da bırakma. ASUS anakartlar işlemci frekansına göre voltaj veriyor ve abartıyor. Bende aynen senin dediğin gibi oldum. 90 derecelir görünce dedim noluyor. Sora işlemci voltajını autoda bıraktığımı farkettim ve hemen manuel ayar yaptım elle yani. Min voltjı belirlemek için sürekli deneme yap. MAx stabilite max ömür ve min enerji noktasını bulman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 17 Ağustos 2008; 5:12:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bonuss

Overclock'u BIOS'tan yap. Bıos'tan 333x9 yaptıktan sona res at ve tekrar ilk olarak BIOS'a gir. BIOS'tanki sıcaklığa bak ve masaüstüne dön, oradaki sıcaklık ile hemen hemen aynıdır BIOS'ta sıcaklık biraz yüksek olur). Programlarla neden yaparsınız anlamam. Sensörler arada sapıtabiliyor. İşlemci soğutucusu olarak ne kullanıyosunuz ve oda sıcaklığı kaç derece? (Gerçi bunlardan bir tek fan oturmaz ise 125 dereceyi görürsünüz)

İşlemci soğutucum TT Bigtyphoon, oturmadığını zannetmiyorum. Oda sıcaklığı yaklaşık 30 derece :)

Biostan yapmaya çalıştığımda Ayarları manual yapmama rapmen Bus frequency yi değiştiremedim. Üzerine gelip enter a basıyorum değiştirmek için, hiç bişey olmuyor ööle kalıyor.
    naıl değişecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoRo_ist -- 17 Ağustos 2008; 10:47:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Menow

İşlemci voltaj ayarını sakın sakına auto da bırakma. ASUS anakartlar işlemci frekansına göre voltaj veriyor ve abartıyor. Bende aynen senin dediğin gibi oldum. 90 derecelir görünce dedim noluyor. Sora işlemci voltajını autoda bıraktığımı farkettim ve hemen manuel ayar yaptım elle yani. Min voltjı belirlemek için sürekli deneme yap. MAx stabilite max ömür ve min enerji noktasını bulman lazım.

sen bu noktayı hangi ayarlarla sağladın Menow?
  • quote:

Orjinalden alıntı: GoRo_ist

quote:

Overclock'u BIOS'tan yap. Bıos'tan 333x9 yaptıktan sona res at ve tekrar ilk olarak BIOS'a gir. BIOS'tanki sıcaklığa bak ve masaüstüne dön, oradaki sıcaklık ile hemen hemen aynıdır BIOS'ta sıcaklık biraz yüksek olur). Programlarla neden yaparsınız anlamam. Sensörler arada sapıtabiliyor. İşlemci soğutucusu olarak ne kullanıyosunuz ve oda sıcaklığı kaç derece? (Gerçi bunlardan bir tek fan oturmaz ise 125 dereceyi görürsünüz)

İşlemci soğutucum TT Bigtyphoon, oturmadığını zannetmiyorum. Oda sıcaklığı yaklaşık 30 derece :)

Biostan yapmaya çalıştığımda Ayarları manual yapmama rapmen Bus frequency yi değiştiremedim. Üzerine gelip enter a basıyorum değiştirmek için, hiç bişey olmuyor ööle kalıyor.
    naıl değişecek?

enter a bas ve klavyeden 333 yaz keşfedene kadar ölüyodum alışmıyım seçmeye

• quote:

quote:

naıl değişecek?

Eğer üzerine gelip enter'a bastıktan sonra sayı girdiğinde kabul etmiyorsa, birde "Page UP" & "Page Down" tuşlarını dene.

Soğutman yeterli, otumaması gibi birşeyde söz konusu değilse, arkadaşında dediği gibi voltajı autoda bırakma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonuss -- 17 Ağustos 2008; 11:11:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

quote:

quote:

naıl değişecek?

enter a bas ve klavyeden 333 yaz keşfedene kadar ölüyodum alışmıyım seçmeye

bus frequency yi 333 yapıyorum. Voltajı da el ile 1.1520 ye sabitleyeyim diyorum. çarpanı manuel 9 da bırakıyorum. Başka bi ayar gerekiyormu? Sonrasında everest ten stabilite testini ne süreyle yapayım.
    dikmenibo senin board da p5q serisiymiş. Voltaj yükseltmeden ne ayar değiştirmeliyim bi yardımcı olurmusun?

• nb voltajını 1.1 olarak ayarla, ayarlamazsan o kafasına göre arttırır, ama 400fsb ye kadar gerek yok arttırmaya bance

cpu spreed spectrum ve nb spreed sprectrum ayarlarını disable yap, stabilite sağlar

cpu voltajını 1.25 yap, default ayar budur normalde, baktın sistem stabil(orthos a göre mesela), o zaman voltajı 1.20 yap dene.... böyle böyle voltajı düşürebilirsin
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Menow

İşlemci voltaj ayarını sakın sakına auto da bırakma. ASUS anakartlar işlemci frekansına göre voltaj veriyor ve abartıyor. Bende aynen senin dediğin gibi oldum. 90 derecelir görünce dedim noluyor. Sora işlemci voltajını autoda bıraktığımı farkettim ve hemen manuel ayar yaptım elle yani. Min voltjı belirlemek için sürekli deneme yap. MAx stabilite max ömür ve min enerji noktasını bulman lazım.

sen bu noktayı hangi ayarlarla sağladın Menow?

V Core: 1.275 - 1.3500v
    V RAM: 2.05 - 2.25 (5-5-5-15)
    Diğer voltaj değerleri autoda.

Kuzey köprümün ve remlerimin üstünde küçük bir fan var.

• saolun beyler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.