Elimde Q9400lü bir sistem var. Asıl amacım oyun. Bu işlemciyi i5 veya i7 ile değiştirmem, vereceğim paraya değer mi? Yoksa bu işlemci 10-15 yıl daha beni idare edebilir mi :)
Karşılaştırmalara baktığımda, i5'in en ucuzu bile Q9400den daha yüksek puanlar alabiliyor.
paran çok ise değiştirebilirsin. diğer türlü değiştirmene gerek yok.
e5200 den, Q8300 e, Q8300 den Q9550 ye, Q9550 den X6 1090T ye geçtim. Ve bunların hepsi tam 1 yıl içinde oldu. Oyun için konuşuyorum, E5200 le neyi nasıl oynuyorsam X6 1090T ilede hiçbir fark olmadı.
Boştan yere komple sistem değiştirmeyin, ekran kartınız kötüyse ekran kartını yükseltin yeter. Q9400 epey götürür sizi. 40-50 yıl kadar. Bu son kısımda işin latifesi olsun.
Param çok değil, hatta hiç yok
Ekran kartını yeni değiştirdim. Meşhur gtx460... Şu anda en yavaş parça işlemci geliyor gözüme Mafia 2 ve çıkamayan Diablo 3'ü oynatacaksa hiç düşünmeyeyim o zaman.
Saygılar...
Gardaş ben daha bu işlemciyi ve gtx460 ı yeni aldım Sen diyon ki değiştirem mi
Şu 9400 e bi oc çek olsun bitsin Voltajsız 3.4 e çıkıyo bendeki i5,i7 ile arasındaki farkı oyunlarda gözle görülür pek değil zaten
460 ı da vid siz 800 mhz civarında rahat kullanırsın zaten
hiç boş yere bişi değiştirme yoksa habire başka şeyler çıkar işlemciniz çok güzel MÜŞAVİR arkadaşımızın dediği şey çok doğru ben q6600 -q8300-ve şuanki e5200 ile oynadığım oyunlarda elle tutulacak kadar bişi hissetmedim onun için boş yere paranızı sokağa atmayın
Oyundan bahsediyorsun ve içinde hiçbir GPU ile alakalı kelime geçmeden işlemciyi değiştireyim mi diyorsun...
Hiç gerek yok q9400 yeterli gelir her işe daha 3 senesi var bence quadların
quote:
Orijinalden alıntı: No Way Out
Oyundan bahsediyorsun ve içinde hiçbir GPU ile alakalı kelime geçmeden işlemciyi değiştireyim mi diyorsun...
Çünkü ekran kartımın yeteceğini biliyorum. Benim merak ettiğim işlemcide i serisine geçip geçmemenin vereceğim paraya değip değmeyeceği...
eğer o işlemcini değiştirip yani satıp üstüne para ekleyip başka bi cpu alırsanız tamamıyla israf etmiş olursunuz sisteminizede güveniyorsanız hiç bir sorun yaşamassınız emin olur ben size zaten kullandığım cpu ları yazdım
DEATH71 hocam bendede q9400 var ve benim sorum quick boost ile 4 gb ram ile 3,6mhz de kullanıyordum stabil hemde gecenlerde sattıgım ramleri geri aldım bozuk oldugunu soylemislerdi ve denedim bozuk degilmis 6 gb olarak kulladım sıkıldım 4gb a dusurdum tekrar olanlar bundan sonra oldu mavi ekran hatası vermeye basladı bilgisayar hemde 3,2 de bile aynı hatayı veriyor sistemim sole gigabyte ep45t-ud3r q9400 2,66mhz gskil cl7 4gb 2200 mhz ram ve islemci sogutucusu olarak thermalright venomx kullanıyorum oc orenmek icin urastım fakat ise yaramadı. suan 2,66 sistem ramlerimide 2200 u bırak 1333 de kullanıyorum cok sacma bir sistem oldu baskalarının elinde mucizeler yaratılır fakat bende bir felaket oldu sistem cok canımı sıkıyor yardımcı olursan cok sevinirim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme