Şimdi Ara

Q9650 NEDEN STABİL KALAMIYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, 3 ay önce E0 revizyonlu Intel Quad Core Q9650 3.00 Ghz bir işlemci satın aldım. Henüz hiçbir overclock sürecine katmadığım bu işlemcideki şöyle bir durum benim merakımı cezbetti.

CPU ve overclock ile ilgilenen bütün arkadaşların hemen hepsi bilirler ki "CPU-Z" adlı program CPU'nuzun hızını ve revizyonunu gayet rahatlıkla gösterebilen bir işlemdir. Bu nedenle ben de bu programda şöyle bir duruma şahit olarak acaba doğru mu yoksa yanlış mı sizden öğrenmek istedim.

İşletme sistemim, şu an için, Windows Xp SP3 ve her ne kadar 4(2x2) GB DDR2 1066 Mhz RAM'im olsa da bunu 400 Mhz de 3.25 RAM olarak görünüyor. Ama asıl mevzu bu değil.

E0 Rev. Q9650 3000 Mhz de stabil çalışması gerekirken neden CPU-Z adlı programın CPU Speed bölümünde değişken olarak bir (6.0 x 333.3) 1999 Mhz bir (9.0 x 333.3) 2999 Mhz yazıyor? Bu genellikle 6x333= 1999 Mhz de daimilik gösteriyor. Yani benim işlemcim yavaş mıı yoksa bu normal mi?

Arkadaşlar bu konuyu biliyorsanız bana yardım eder misiniz? 650 Watt lık PSU ve Asus P5Q Deluxe' yu konuşturmam mı gerekiyor artık...:)

• Speed Step'dir muhtemelen.İşlem yapmıyorken işlemci kendini yavaşlatıyor sorun yok.
  • Ramlerinin 3.25gb ram göstermesi normaldir.. vista ve tüm xp'lerde 4 göstermez. Eğer 4 görmek istiyorsan x64 yükle... Eğer işlemcin işlem yapmadığı zaman bios çarpan düşürerek enerji tasarrufu yapar. Fakat klasör geçişlerinde anlık takılmalar olur eğer bunuda istemiyorsan CPU EiST Function'ı devredışı bırak..
  • C1E ve EİST, tabi gigabyte bioslarda böyle...Sistem boşta iken c1e çarpanı,eist voltajı düşrüyor..göya enerji tasarrufu yapıyormuş...

Advanced sekmesindeydi heralde ilgili ayarlar biostan "disable" yapın...
  • güzel bir sistem düzmüşsün tek eksin gtx serisi bi vga olmuş
  • arkadaşlar gereken cevabı vermişler.evet işlemci çalışmadıgı zaman frekans hızı düşüyor.
    ram in 400 mhz görünmesi hakkındada ben cvp vereyim:
    ddr2 ramler OC yapılmadan 1066 olmasına rağmen 800 olarak görünürler.manuel olarak yani oc yaparak 1066 ya getirilmesi gerekir.
    ayrıca o 400 ü 2 ile çarpmak gerekiyor. 400X2 = 800 .. yani şu an ramlerin 800 mhz de çalışıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustala

Arkadaşlar, 3 ay önce E0 revizyonlu Intel Quad Core Q9650 3.00 Ghz bir işlemci satın aldım. Henüz hiçbir overclock sürecine katmadığım bu işlemcideki şöyle bir durum benim merakımı cezbetti.

CPU ve overclock ile ilgilenen bütün arkadaşların hemen hepsi bilirler ki "CPU-Z" adlı program CPU'nuzun hızını ve revizyonunu gayet rahatlıkla gösterebilen bir işlemdir. Bu nedenle ben de bu programda şöyle bir duruma şahit olarak acaba doğru mu yoksa yanlış mı sizden öğrenmek istedim.

İşletme sistemim, şu an için, Windows Xp SP3 ve her ne kadar 4(2x2) GB DDR2 1066 Mhz RAM'im olsa da bunu 400 Mhz de 3.25 RAM olarak görünüyor. Ama asıl mevzu bu değil.

E0 Rev. Q9650 3000 Mhz de stabil çalışması gerekirken neden CPU-Z adlı programın CPU Speed bölümünde değişken olarak bir (6.0 x 333.3) 1999 Mhz bir (9.0 x 333.3) 2999 Mhz yazıyor? Bu genellikle 6x333= 1999 Mhz de daimilik gösteriyor. Yani benim işlemcim yavaş mıı yoksa bu normal mi?

Arkadaşlar bu konuyu biliyorsanız bana yardım eder misiniz? 650 Watt lık PSU ve Asus P5Q Deluxe' yu konuşturmam mı gerekiyor artık...:)

dostum sorun yok işlemci güç tüketimini azaltıyor boş durumlarda

o.c yapmak istersen 400 fsb verip 3.6 ghz çok rahat kullanabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 24 Nisan 2009; 1:09:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 4770k hala yeterli mi ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ReaLiE

Ramlerinin 3.25gb ram göstermesi normaldir.. vista ve tüm xp'lerde 4 göstermez. Eğer 4 görmek istiyorsan x64 yükle... Eğer işlemcin işlem yapmadığı zaman bios çarpan düşürerek enerji tasarrufu yapar. Fakat klasör geçişlerinde anlık takılmalar olur eğer bunuda istemiyorsan CPU EiST Function'ı devredışı bırak..

eist ayarını enable yapmıştım.cs 1.6 da sanki ping varmış gibi takılmalar oluyordu.yüklemediğim config kalmadı.değiştirmediği rate ayarı kalmadı.meğer eist sorun yapıyormuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.