Şimdi Ara

qashqai 1.6 cvt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nissan qashqai 1.6 cvt 2018 model. Bu aracı yeni kullanmaya başlayacağım. Vites durumu beni rahatsız etti, gaza basıldığında aşırı bir bağırma ve yığılma oluyor hissi var. Aracı manüel kullanımı yönünde tecrübesi olan var mı? artıları eksileri nelerdir. nasıl olur. Yaşadığımız şehir aşırı yokuşlu olduğu için cvt pek kullanışlı olmuyor maalesef. yokuşlarda anı vites düşümü sonrasında aniden tekrar yükseltme durumu olabiliyor. Manuel qq nun direk 2 viteste çıktığı yeri biz 2 3 2 çıkıyoruz. Manüele alıp bu durumu bir nebze iyileştirme durumunu öğ

• Keşke almadan önce araştırsaydınız cvt böyle bağırır gitmez du a edin de en azından arızasız sorunsuz binin zira geçmişi baya kötü bu nissan cvt bozulursa perişan eder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nissan qashqai'de cvt'yi bıraktı artık, reno grubu ile beraber ıslak tip çift kavramaya geçti (7 ileri) , geçmiş olsun.

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Biz aldığımızda bu durum söz konusu dahi değildi araba yeni makyaj geçirmişti. Makyajda gelmedi 2021 ye kadar gelmez dediler. aldık uzun yolda güzel sorun yok. Manuel kullanımda sorun yaratıyor mu acaba diye merak ettim.
  • Pekı bırsey soruycam bu ıslaklan kurunun ne farkı oluyor cıft kavramada...
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre67z

Biz aldığımızda bu durum söz konusu dahi değildi araba yeni makyaj geçirmişti. Makyajda gelmedi 2021 ye kadar gelmez dediler. aldık uzun yolda güzel sorun yok. Manuel kullanımda sorun yaratıyor mu acaba diye merak ettim.
    Arkadaş haklı 2019 larda dctye geçtiler artık cvt yok qq da çok sorun yaşandığı için sitesine girip bakabilirsiniz umarım garantı sonrası cortlamaz ben seevisteyken 4 adet cvt şanzıman yerdeydi 2 ay önce bakıma gittiğimde adamlar d bunalmıştı şimdi ıslak tip daha dayanıkı çift kavrama dctye geçtiler nihayet

• Auris 1.6 cvt kullanıyorum ve memnunum. Yokuşta her araçta perf kaybı oluyor. Daha önce 1.4 monuel kullandığım için bana göre yeterli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3008 1.6 puretech
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • lag3 kullanıcısına yanıt
    basitçe şöyle; ıslak kavramada debriyaj balataları yağlanarak döner ve bu sayede ısınma fazla olmaz. bu da yoğun trafikte "şanzıman ısınma hatası" verme olayını engeller. kuru kavramada yağlama olmadığı için yoğun kullanımda sıkışık trafikte (istanbul vs.) ısınma sorunu oluyor.

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    ondan mı yeni clio 5lere x-tronic geldi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    nispeten düşük tork gücü olan motorlarda cvt kullanılabilir hocam ziraa yeni micra da xtronic kullanıyor. ancak sıkıntı yüksek torklu araçlarda kullanılması.

pardon da clio5 - xtronic kombinasyondaki TCe motorun 150 torku nerde 1.6dci motordaki 300 tork nerde. cvt her motoru kaldıramaz.

birde "aklıma umarım öyle olmamıştır" dediğim pis koku aldığım bir durum geliyor, umarım nissan qq'da vazgeçtiği xtronic şanzımanların elde kalanların stoğunu eritmek için clio5'lere kaskallamıyordur, nitekim ortak markalar reno-nissan ve şanzıman ucuz bir parça değil, bi şekilde eritmek gerekli stoklardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 30 Ocak 2020; 18:41:43 >
  • cvt konusunda yanlis bir algi olmasin toyota ve honda cvt vitesler sorunsuzdur ama bunu nissan ve diger markalar icin soyleyemeyiz

• merhaba,
    aracınızı "eco" modunda kullanıyorsanız,devre dısı bırakın.bu vites yukseltmesini geciktirir.
    surekli gaza yuklenmek yerine,sabit devirde durmadan cıkmaya calısın.dpf-egr iptali;yazılım olmadıgına emin olun.
    motorunuzun tork/rpm/beygir grafigini koydum.
    qashqai 1.6 cvt
  • Nissan alırsan, hele bir de CVT ise hayatının geri kalanında Japon gördüğün yerden kaçarsın Şaka bir yana Japonlardan ciddi soğudum ilk Japon tecrübemde, bir daha da almam gibi görünüyor.
  • Nissan jukeye bundan 4-5 sene önce 16 milyar masraf yapmıştı arkadaşım o araçta 1.6cvt ydi

• Bir kişi de övseydi aaa iyi tercih derdim. DSG Tiguan alacaktık benzinli ve biraz pahalı diye vazgeçmiştik. Şuan pişmanlığımızı daha arttırıyorsunuz teşekkürler
  • Ben de aynı araca sahibim hiç böyle sorunlar yaşamıyorum. Yokuşa yaklaşırken gaza 1 basıyorsanız 1.5 basın bu kadar. Şanzımana alışmak gerekiyor alıştıktan sonra gayet güzel. Ayrıca Nissanın bu araçta CVT'yi bırakma sebebi bu motorun emisyon normlarına uymamasıdır. Bilip bilmeden bol keseden sallamayalım.Çok mantıklı bir araç almışsınız hocam içiniz rahat olsun
  • Engin Cann kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin sehir içi yakıt kullanımız nedir, ne kadar yakıyorsunuz. Ayrıca 20 bin bakımını yaptırdınız mı. Tavsiyeleriniz var mı bakımlarla ilgili.
  • emre67z E kullanıcısına yanıt
    Sallayan çok olmuş bende de 2015 modeli var 1.6 dizel otomatik 98 bin km de 5 senedir kullanıyorum bakım harici bir tek akü sorunuyla yolda kaldım o kadar.

2014 modellerle kısmi sorunlar oldu ben de gördüm serviste ama millet abartıyor sanki satılan her 100 qashqai den 80 i arızalı gibi yorumlar yapılıyor
    hiç bozulmaz denilen aisin marka şanzımanlar da bile sorun çıkıyor sonuçta mekanik parçalar.

Bu forumda modeller ile ilgili kimseye bir şey sormayın herkes kendi arabası hariç diğerlerini kötüler, siz zevkle keyifle aracınızı kullanın.

• Neye göre gitmiyor anlamıyorum,cvt ile hiç alakası yok bu araba atmosferik turbosuz gayet normal gidiyor.daha önceki aracım 2.0 motor tork konvektörlüydü qq yanında roket kalır. Cvt ilede hiç sıkıntımız olmadı ve bence otomatikler içinde en ekonomik olanı. Trafik yok şuan istda 80 km hız sınırı ile 5-6 litre arası yakıyorum

• emre67z E kullanıcısına yanıt
    40.000 bakımını 1580 TLye yaptırmıştım ama aralık ayındaydı. Aracını garanti kapsamındaysa yetkili servise devam etmenizi tavsiye ederim. Ankara içi kışın 7-5 arası yolun durumuna göre. Genelde 6.5 yakıyor ama güzergahımda. Yaz tüketimi bilemiyorum henüz o kadar kullanmadım ama boş yolda 4.7 gibi rakamlar hız sınırları içerisinde çok rahat yakalanıyor. Şehir Ankara

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.