Şimdi Ara

Quad Q6600 owerclok Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 3.40 ghz kadar çıkıyorum yanlız bunu geçtigim zaman pc reset atıyor bana bunu sabit olarak 3.60 veya daha ustu kullana bilecegim voltaj ayarlarını falan verirmisiniz şimdiden teşekkurler

Sistem

İşlemci QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600
    Anakart Asus P5KC
    Ram KINGSTON HYPERX 2GB 900MHZ DDR2 RAM
    Ekran Kartı ATI Radeon X800

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirhan83 -- 6 Aralık 2007; 2:03:22 >

• reset atıyor çünkü ısınıyor voltaj ayarı değil de ikinci el bölümünden sana cpu soğutucusu verelim
  • quote:

Orjinalden alıntı: hiickimse

reset atıyor çünkü ısınıyor voltaj ayarı değil de ikinci el bölümünden sana cpu soğutucusu verelim

Valla Dostum 45 derecede bu işlemci reset atıyorsa bu işlemciyi çöpe atarım ben sogutucuma güveniyorum bunda başka bişey var voltaj ayarları lazım bana sogutucu degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirhan83 -- 6 Aralık 2007; 20:04:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadirhan83

quote:

Orjinalden alıntı: hiickimse

reset atıyor çünkü ısınıyor voltaj ayarı değil de ikinci el bölümünden sana cpu soğutucusu verelim

Valla Dostum 45 derecede bu işlemci reset atıyorsa bu işlemciyi çöpe atarım ben sogutucuma güveniyorum bunda başka bişey var voltaj ayarları lazım bana sogutucu degil

45 derecede reset attığını nasıl gördün? voltaj az gelmişse yine reset atar çok geldiyse yine atar. atar babam atar ama 45 derecede tam olarak reset attığına nasıl eminsin. yani 45 üstü diyelim 45 sabit demiyorum

• O hızda sıcaklık nasıl 45 derece..stock sogutucumu kullanıyosun yoksa baska bır cpu fanmı aldın..Bırde load'mı ıdle'mı degerı??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signomis -- 6 Aralık 2007; 20:31:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: signomis

O hızda sıcaklık nasıl 45 derece..stock sogutucumu kullanıyosun yoksa baska bır cpu fanmı aldın..Bırde load'mı ıdle'mı degerı??

Dostum filim riplemeye balıyorum riplemeye başladıktan 4 5 dakka sonra resetliyor makinayı voltajlarından anlamadıgım için tam bios ayarlarını bılmıyorum bana bunun ayarları lazım nereyı nasıl yaparım bide stock fan kullanmıyorum ZALMAN CNPS 9500 LED SOCKET
    ressimdekinin aynısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirhan83 -- 7 Aralık 2007; 0:39:15 >

• bendede aynı kart var aynı GPU go revizyon 3.4 e getirince 38-41 derece arasnda değişiyor CORE TEMP programıyla bakıyorum herneyse 3dmark06 açınca cpu testine gelince 3dmark kapanıyor saçmalıyor bazen sistem (pencereyide açıyorum azcık soğuyor oda)

ne yapmam gerek ramleride autoya alıyorum 2.2 voltaj veriyorumda işlemci voltajından anlamam valla (XMS2 CORSAIR ram)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 vs e8400
    8 yıl önce açıldı
    Ryzen 5600 Overclock yardım!
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • işlemcin birazcık voltaj istiyor.
  • @zebani

nerden verebilrm???
  • biosu kurcalaman lazım. yada aynı anakartı kullanan birini bulman.
  • ASUS P5KC aynı anakartı kullanıyorum konu açan arkadaşla
  • Yanılmıyorsam jumper la başlayan bi secenek olması lazım ordanda cpu voltage i manuele getir ve ayarla
  • ama kaça?? kaç güvenlidir kaç tehlikelidir 1.6 dan başlıyo azalmaya devam ediyo yani

auto
    1.6****
    1.5**
    1.4**
    ...

diye
  • 1.45 volt 3.6ghz için yeterli olabiliyor yetmezse 1.5 volt verirsiniz
  • 3.6 için 1.62** volt vermem gerekti ve hala 3dmark fln açıyorum reset atıyor

TT den iyi bi soğutma alırsam nasıl olur çünki everest ile test ederken 74 dereceyi geçti
  • Ben 3.6 ghz için imzamdaki sistemle 1.39 volt veriyorum. Voltaj dalgalanması olmasa 1.3 de yetecek ama (1.3 altına düşünce reset atıyor) neyse.
  • quote:

Orjinalden alıntı: white_predator

Ben 3.6 ghz için imzamdaki sistemle 1.39 volt veriyorum. Voltaj dalgalanması olmasa 1.3 de yetecek ama (1.3 altına düşünce reset atıyor) neyse.

yok artık 3.6 ghz için 1.4 voltmu atıyon baba 1.45 de zar zor 3.6ghz yı buluyo sizin anakart ne
  • quote:

Orjinalden alıntı: pegasus arda

quote:

Orjinalden alıntı: white_predator

Ben 3.6 ghz için imzamdaki sistemle 1.39 volt veriyorum. Voltaj dalgalanması olmasa 1.3 de yetecek ama (1.3 altına düşünce reset atıyor) neyse.

yok artık 3.6 ghz için 1.4 voltmu atıyon baba 1.45 de zar zor 3.6ghz yı buluyo sizin anakart ne

İmzamda yazıyor zaten Abit IP35. Kimseye yalan borcum yokki niye atıyım. Biostan 1.39 volt veriyorum ama voltdump yüzünden 1.35 e düşüyor. Yük altına girince 1.3 e kadar düşüyor. Daha aşşağa düşerse makina reset atıyor zaten.

http://img228.imageshack.us/img228/7999/99485450rf4.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Sergeant -- 3 Mart 2008; 22:34:50 >

• SLM

Helal @white_predator
    Bendede aynı anakart var ben 3150 MHZ yi gecemedim voltaj verdigim halde sen sanslıymıssın valla 3150 Mhz de dahi reset atıyor bu meret RAM leri iyice düsürdüm 800 Mhz ye yinede nanay .
    Birde anakart biosundan yaptıgın ayarları yabelki bende 3.6 yı görürüm o zaman

saygılar
  • ya bende de aynı işlemci var ama bi o/c yapamadım!! q6600 ü 3.0ghz yada 2.6 2.8 ghz de çalıştırsamda olur yani... ama bunu nasıl yapıcam voltajı kaç oalcak nereden ayarlicam ? yardım edermisiniz... ayrıca cpu ile ram ilişkisinide bilmiyorum ...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.