Şimdi Ara

quadro fx 580 almalımıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bildiğim kadarıyla
    nvidida quadro fx serisi atı firegl serisi
    ekran kartları var piyasada quadro kartlarda bütçeme uygun fx580 i buldum. firegl serisine baktım uçuyodu fiyatlar nvidia daha kaliteli değilmi bu işlerde alırsam bu kart nasıldır yardım ederseniz sevinirim

• eskiden hd2900xt leri falan modlarlardı fire gl oluodu

bi bakın isterseniz modlama yoluyla bakın diger turlu cok pahalıya cıkar
  • modlama işini fln bilmem ölede acd cam işleri için bunları tavsiye ediyorlar
    birde bu kadtta displayport çıkışı var yeni nesil arabirim sanırsam
  • kardeş ben fx580 aldım imzamdaki sistemle solidworks 2009 da parça tasarımı yapıyorum. kartın görüntü kalitesine diyecek birşeyim yok gerçekten mükemmel, hele realview açıkken oyun kartları yanına bile yanaşamaz
    fakat performans olarak gerçekten giriş seviyesi bir kart. çalıştığın parça sayısı artınca garip bir ağırlaşma yaşıyorum. Eğer görüntü kalitesi senin için çok önemli değilse benim tavsiyem o paraya git bir tane gtx260 veya gtx250 al, kat kat rahat edersin emin ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: heache

kardeş ben fx580 aldım imzamdaki sistemle solidworks 2009 da parça tasarımı yapıyorum. kartın görüntü kalitesine diyecek birşeyim yok gerçekten mükemmel, hele realview açıkken oyun kartları yanına bile yanaşamaz
    fakat performans olarak gerçekten giriş seviyesi bir kart. çalıştığın parça sayısı artınca garip bir ağırlaşma yaşıyorum. Eğer görüntü kalitesi senin için çok önemli değilse benim tavsiyem o paraya git bir tane gtx260 veya gtx250 al, kat kat rahat edersin emin ol.

dostum kendinle çelişmişsin bu tarz ekran kartları zaten yüksek poligonlu sahneleri fırı fırıl döndürebilmek için var wire da şıkır şıkır görürsün ve open gl deki o aptal kırıklıklardan kurtulursun. Ama sen git arakadaşa bir 260 yada 250 gibi oyun kartı önermişsin yapma o kartlar ayrı bu kartlar ayrı elmayla armutu karıştırmayalım. ilk söylediğin doğru ama ikincisinde ise oyun oynayamayan bir cad çinin ihtirası gibi görüyorum. Peki sen denedinmi hiç oyuğun sahnelerde gts 260 ı. Bence çalışamazsın sıkılırsın kaç milyon poligona çokıyorsun bilmiyorum ama ben max de denedim solid kullanmadım çok ciddi fark var arada bir oyun kartı ile bir fire gl veya quadro arasında. cad işleri ile uğraşacaksan bu tarz bir kart alman seni yoğun sahnelerde ciddi manada hızlanmanı sağlaycaktır hem fizik heasplamalarında çökme sayın minum olacaktır.

• Onu alacağınıza 9800GT alıp modlayın daha çok verim alırsınız, soft mod bazı uygulamalarda quadrolara göre düşük performans verebiliyor, o eksikliği de donanımsal gücü sayesinde kapatır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grafiker

dostum kendinle çelişmişsin bu tarz ekran kartları zaten yüksek poligonlu sahneleri fırı fırıl döndürebilmek için var wire da şıkır şıkır görürsün ve open gl deki o aptal kırıklıklardan kurtulursun. Ama sen git arakadaşa bir 260 yada 250 gibi oyun kartı önermişsin yapma o kartlar ayrı bu kartlar ayrı elmayla armutu karıştırmayalım. ilk söylediğin doğru ama ikincisinde ise oyun oynayamayan bir cad çinin ihtirası gibi görüyorum. Peki sen denedinmi hiç oyuğun sahnelerde gts 260 ı. Bence çalışamazsın sıkılırsın kaç milyon poligona çokıyorsun bilmiyorum ama ben max de denedim solid kullanmadım çok ciddi fark var arada bir oyun kartı ile bir fire gl veya quadro arasında. cad işleri ile uğraşacaksan bu tarz bir kart alman seni yoğun sahnelerde ciddi manada hızlanmanı sağlaycaktır hem fizik heasplamalarında çökme sayın minum olacaktır.

yok be kardeşim işyerinde zaten oyun oynayamıyorum, evde 4850 var yetiyor bana. Elma ile armut farkını ben de biliyorum ondan gidip quadro aldım ama hayal kırıklığına uğradım onu anlatmaya çalışıyorum. Evdeki PC E8400 2x1ddr2 ram vardı onda HD4850 ile rahat rahat çalıştırıyodum kalıp modellerini vs. tık demiyordu pc, şirketteki pc canavar gibi bir de quadro aldım hevesle 4-5 partı geçince döndürürken resmen ağırlaşıyor görüntü. win7 64 kullanıyorum son driverı da yükledim bir anlam veremiyorum
    başka kullanan varsa şu fx580 i solidworks ile deneyimlerini paylaşsın da bizde mi sorun var yoksa bu kart mı yetersiz anlayalım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: grafiker

yok be kardeşim işyerinde zaten oyun oynayamıyorum, evde 4850 var yetiyor bana. Elma ile armut farkını ben de biliyorum ondan gidip quadro aldım ama hayal kırıklığına uğradım onu anlatmaya çalışıyorum. Evdeki PC E8400 2x1ddr2 ram vardı onda HD4850 ile rahat rahat çalıştırıyodum kalıp modellerini vs. tık demiyordu pc, şirketteki pc canavar gibi bir de quadro aldım hevesle 4-5 partı geçince döndürürken resmen ağırlaşıyor görüntü. win7 64 kullanıyorum son driverı da yükledim bir anlam veremiyorum
    başka kullanan varsa şu fx580 i solidworks ile deneyimlerini paylaşsın da bizde mi sorun var yoksa bu kart mı yetersiz anlayalım.

bence senin sorunun işlemcide ( bu tür programlarda güçlü işlemci en az 4 gb ram ve quadro ekran kartı )

• quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı
    bence senin sorunun işlemcide ( bu tür programlarda güçlü işlemci en az 4 gb ram ve quadro ekran kartı )

işlemcide mi?? hocam Corei7 920+6gbDDR3 ram+quadro fx580 den oluşan sistemden bahsediyorum ben. işlemci ve ram sorun çıkartacak en son parçalar
  • quote:

quote:

işlemcide mi?? hocam Corei7 920+6gbDDR3 ram+quadro fx580 den oluşan sistemden bahsediyorum ben. işlemci ve ram sorun çıkartacak en son parçalar

hocam aldığın kart giriş seviyesi yani zaten çok fazla performans beklemen hataydı yukarıda da söyledim. onu alacağına ikinci el sağlam kartlar bulabilirdin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie
    hocam aldığın kart giriş seviyesi yani zaten çok fazla performans beklemen hataydı yukarıda da söyledim. onu alacağına ikinci el sağlam kartlar bulabilirdin.

ben de aynı şeyden bahsediyorum işte hocam, ben hata yaptım bunu alarak arkadaş ta aynı hataya düşmesin diye uyarıyorum.
  • quote:

quote:

Benim bahsettiğim işlemci bunlar Xeon Quad modelleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 24 Aralık 2009; 14:31:35 >

• xenon işlemcileri biliyorum hocam, fakat corei7 920'nin solidworks ile ayptığım modellemeleri ağır çalıştırması sözkonusu olamaz. dedim ya E8400le bile sorunsuz çalışıyordum.
  • bende fx 580 alacaktım vaz geçiyorum o zaman.3dmax için gts 250 yeterli olur sanırım ???
  • autoced de kesin gerekli katı modelde görüntü bozulması siyahlaşması gibi istenmeyen durumlar oluyo solid works de gerek yok he bide render yapıyorsan sadece vga yetmez gtx260 ile gts 250 ile olacak iş değil
  • ekran kartının rendera katkısı olmuyor 3dmax de
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.