Şimdi Ara

R11 Flash 1.7 txe motor problemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. İki uç gün önce bir yakınıma güvenip baktırmadan araç aldım. Araç 200 binde. Almadan önce motorda sağ kenarda ufak bir yağ sızıntısı vardı yada belki daha fazlaydı ama ben göremedim.
    Ön panjuru taktırmak için sanayiye gittiğimde kaputu açınca bujilerin 8-10 cm aşağısından itibaren akışkan halde yoğun yağ gözlemledim. Yağ hortumunun demir, silindirimsi bir parçaya takıldığı yerde plastik bir dirsek vardı o çatlaktı yeniledim.
    yağ çubuğunun plastiği sabit durmadığı için net ölçü alamadım. Yağ çubuğu da bulamadım bursa k.sanayide. sonrasında gece iş çıkışı eve dönerken her ihtimale karşı 1 lt yağ ekledim.
    Ertesi sabah motorun altından yere bir ortalama bir lastik çapı kadar yağ aktığını görününce yine bir tamirciye gösterdim. Sağ tarafta motorun kenarında boşta duran bir hortumu tıkadı. Motoru yıkat sonra nereden aktığı meydana çıkar dedi. H.sonu o iş için gideceğim sanayiye. Halen parkta birkaç saat geçince yere iki avuç içi kadar yan yana yağ akmış oluyor.
    Bir kere denedim araç gazla 120 zor yaptı dahada zorlamadım 2000d/d civarı sürerek gitmeye çalışıyorum sanayi fln. İlk günden beri hafif de olsa tık tık ses geliyor gibi motordan. Bu arada araç benzinde çok zor çalıştı ve de devir düşünce yada vites değiştirmek için boşa atınca sürekli stop etti. GazDa sürerken yağ lambası yanmıyor ancak benzinde denediğimde boşa atınca bir süre yandı. O an stop ettiyse ondan olabilir ama ilk aracın olduğu için endişeliyim.
    Olan oldu akraba tavsiyesi deyip baktırmamakta aptallık etmiş oldum, bundan sonra ucuz yollu çözüm gerek. Bu konuda her türlü yapıcı tavsiyenize ihtiyacım var.

Edit: Konuyu yanlış yere açtıysam moderatörlerden özür dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beraycho -- 19 Mart 2015; 12:01:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• reno 11 flashlar motor, karbüratör ve soğutma sistemi konularında tekrarlayan sorunların bol olduğu bir araç. sürekli bakım yapıp peryodik değişmesi gereken parçaların yenilenmesi gerekir.
    ustanın da dediği gibi yağ kaçağının yerini tesbit etmek için motor bölümü yıkanmalı. üst kapak contası civarından kaçırınca buji bölgesi yağlanır. şanzımandan kaçırıyor olsa yukarı kadar çıkamazdı. hazır üst kapağı açınca sübap ayarı da yaptırırsınız. 40-80 lira ayar tutar. 20 lira da conta.
  • Umarım sadece subap conta falan yırtarım. Malum araç hor kullanılmış. Babamın bir ustaya danıştığına göre segman falan olabilir denmiş ama motor açmaya kalırsam masraf tavan. Yeterli hız görmemesinin sebebi de rektefiye istemiş olabilir dedi tamirci. Rektefiyeciye sordum eğer öyleyse 2buçuk 3bin gider dendi. Yutkundum ...

Eşit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beraycho -- 19 Mart 2015; 13:19:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beraycho

Umarım sadece subap conta falan yırtarım. Malum araç hor kullanılmış. Babamın bir ustaya danıştığına göre segman falan olabilir denmiş ama motor açmaya kalırsam masraf tavan. Yeterli hız görmemesinin sebebi de rektefiye istemiş olabilir dedi tamirci. Rektefiyeciye sordum eğer öyleyse 2buçuk 3bin gider dendi. Yutkundum ...

Eşit: imla

usta sallamış flashın kendi ederi belli zaten. 2 buçuğu ne üçü bence sen ustanı değişitir.sanayide adam 2000 tlye multijet motor topluyor.
  • beraycho B kullanıcısına yanıt
    r9 motorunu 500-1000 max tl ye rektefiye ediyosun ne alaka 2.000 3000 bin bulabılıyosan baska bır usta bulmaya calıs derım
  • Belki flash olduğu için pahalıdır ama 3 katı da olmaz herhalde. Acemiyiz, tek yere takılıp yaptırmamak soruşturmak lazım. Yoksa hepsi döşemeye çalışıyor. 2 aks yenileme, rot başları vb. Sol ön teker bilya. Motorun altına takoz. 80 TL ye de iki ön lastik çıkma. Şanzıman yağı falan boşaltıp baktı. Tornacı 170 almış akslere. kalanı da tamirciye. 570 TL gitti. Bana göre çok fazla ama siz ne dersiniz. Bilgim de yok, ilk diye tokatlancaz sanırım illa. Bursada flash motoruna bakacak güvenilir biri var mı?

• Flashların parçaları pahalı.Broadway gibi değil.Bunlar r21 parçaları kullanıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araç hoşuma gitmiyor değil ama sefasından önce cefa çekmek sinir bozucu, kendi hatam olması biraz dizginliyor beni sade

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.