R410 gazı bilindiği gibi farklı iki gazın karışımından oluşmakta. Ve servis manuellerinde R410 gazı sistemden kaçtığı takdirde sistemi boşaltıp vakumlayıp gerektiren gaz şarjını gram olarak sisteme vermemiz gerekli.
Peki ya 410 tüpünden gaz kaçarsa ne olacak?
Yani düşününki sistem kapalı içinde 410 gazı var tüpte kapalı içinde 410 gazı var. sistemden gaz kaçtı ve özelliğini yitirdi. Tüpten de aynı durum olursa ne olacak? Tüpteki gazda tamamen kullanılmazmı olacak?
aynı soruyu bende çok kişiye sordum ama bu güne kadar net bir cevap alamadım bence gaz tüketimini sağlamak için söylenen uydurmasyon bişey ama öte yandan cihaz gaz kaçırdığında vakumlayıp terazi ile net kilogramında gaz vermek cihazın verimi açısından çok faydalı bir uygulama.
quote:
Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK
R410 gazı bilindiği gibi farklı iki gazın karışımından oluşmakta. Ve servis manuellerinde R410 gazı sistemden kaçtığı takdirde sistemi boşaltıp vakumlayıp gerektiren gaz şarjını gram olarak sisteme vermemiz gerekli.
Yani düşününki sistem kapalı içinde 410 gazı var tüpte kapalı içinde 410 gazı var. sistemden gaz kaçtı ve özelliğini yitirdi. Tüpten de aynı durum olursa ne olacak? Tüpteki gazda tamamen kullanılmazmı olacak?
Klimada nekadar gaz şarjıyla kompresör giriş çıkış sıcaklıkları değişir vakum olmazsa ne olur vs. vs. hepsinin ayrı ayrı laboratuar ortamında testlerini yaptım ve birçok 410 cihaz projeleri tamamladım.
Fakat benim sorum şudur tüpten likit yada gaz halde gaz kaçarsa tüp te kullanılmaz hale gelirmi?
karışım olduğundan dolayı tüpün homojenliği bozulmazmı?
quote:
Orjinalden alıntı: KLİMART MÜHENDİSLİK
aynı soruyu bende çok kişiye sordum ama bu güne kadar net bir cevap alamadım bence gaz tüketimini sağlamak için söylenen uydurmasyon bişey ama öte yandan cihaz gaz kaçırdığında vakumlayıp terazi ile net kilogramında gaz vermek cihazın verimi açısından çok faydalı bir uygulama.
quote:
Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK
tamamen benim düşüncem : klimada çevrimde olan gazın kaçak olan noktada yoğunluğu tam olarak belli olmadığından karışındaki gazlardan hangisinin daha çok kaçtığı belli olmaz ama duran tüpte ise yoğunluk aynıdır bu yüzden kaçan likit yada gaz aynı oranda kaçar böylece tüpün içindeki denge bozulmaz ve kullanımına devam edilebilinir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme