Şimdi Ara

R5 3600 sistem topladım nasıl ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar böyle bir sistem topladım RX470 ekran kartım var şuanlık ekran kartına ihtiyacım yok. Sistem iyi midir? Önerileriniz bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P0rtmaN -- 9 Ağustos 2020; 12:16:2 >

• Ramleri daha ucuza alıp aradaki farkı psu'ya verip gold sertifikalı laman daha iyi olur.

X2 adet;

sinerji.gen.tr
    GeIL 8GB Evo Spear AMD Edition 3200mhz CL16 DDR4 Ram (GASB48GB3200C16ASC)
    https://www.sinerji.gen.tr/geil-8gb-evo-spear-amd-edition-3200mhz-cl16-ddr4-ram-gasb48gb3200c16asc-p-36330

Psu'yu;

sinerji.gen.tr
    High Power 600W Performance GD 80+ Gold Güç Kaynağı
    https://www.sinerji.gen.tr/high-power-600w-performance-gd-80-gold-guc-kaynagi-p-32551

• O ssd yetmez zaten neti 220Gb civarinda bir oyun 90 gb ssd mumkunse 1Tb almak lazim en kotu 480gb ayrica fark cok degilse ben olsam mortar almaya calisirdim.
    Rami de daha uygun bir ram alip direkt 3600 alirdim.

Psu ise bence ideali 750w gold olmadi en kotu 600w gild,bronze olmali...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Bu yoruma ek olarak SSD'nin de 500GB olması gerektiği kanaatindeyim. Modern Warfare'in son patch ile 230GB yer kapladığından yakınan insanlarla dolu ortalık. İleride modern oyunları oynamak gibi planlar varsa 250GB yetersiz kalır.

RAM olarak yine sinerjide aynı frekans ve gecikme hızlarındaki G.Skill Ripjaws V ürünü tercih edilerek bir 100 TL daha kâr edilebilir. 500GB SSD'yi almaya yardımcı olur.

Edit: 500W PSU havada karada yeter. LEON-X'in önerdiği PSU'yu alın mutlaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Griffith -- 9 Ağustos 2020; 12:29:22 >
  • huso kullanıcısına yanıt
    3200mhz ile 3600mhz arasında çok fazla fiyat farkı var 3600mhz'de cl çok fazla yüksek oluyor ve performansı daha kötü oluyor onun için 3200 en iyisi
  • anakartın daha ucuzunu alabilirsin

https://www.incehesap.com/asus-prime-b550m-k-gaming-anakart-fiyati-46458/

SSD 480GB den aşagı alma
    NVMe arabirimli al
  • Griffith kullanıcısına yanıt
    SSD'ye Windows ve çok oynadığım 2-3 oyun var onları kurarım onlarda çok fazla gb değil onun için şuanlık bana yeterli bu SSD ileride yetmezse yükseltirim.Benim için önemli olan ileriye dönük bir sistem toplamak anakartı değiştirmeden işlemci,ekran kartı değiştirmek istediğim bu.
  • P0rtmaN P kullanıcısına yanıt
    Performansı daha mı kötü oluyor? Arkadaşımın 3200 MHz CL14 RAM'ini 3600 MHz CL16'ya yükselttiğimde Battlefield V'te ekstra 15 FPS kazandı ama bu forumda tavsiye istemek için kayıt olan kullanıcılardan öğrenecek daha çok şeyimiz var. Saygılar.
  • Peki 15fps için 400TL daha fazla vermek mantıklı mı ? yoksa dediğiniz gibi SSD yükseltmek mi daha mantıklı olur.Bütce sınırıda var unutmamak lazım.Bir kişinin bilgisinide siteye aktifliğiyle ölcüyorsanız diyecek birşey yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P0rtmaN -- 9 Ağustos 2020; 20:46:50 >
    Arkadaşının sistemi ryzen 3xxx serisi ise söylediğinizin imkanı yok gibi bir şey düşük cl bellekler daha etkili ryzen sistemlerde

3200mhz cl14 bellek ile 3600 cl16 bellek arasında çok fark olmaması gerekiyor fark varsa bile 3200 cl14 lehine olmalı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Önce konu sahibi sanıp kendi gördüğüme mi inanacağım yoksa size mi yazıp geçecektim fakat madem forumda böyle bir algı oluşmuş o zaman bulduğum iki videoda en yüksek FPS farkının oluştuğu durumlardan screenshot atıyorum. Ahım şahım bir fark yok aslında genel olarak ama gidip de 3600 MHz RAM kullanmak varken sırf CAS gecikmesi düşük diye 3000 MHz RAM tercih etmek hatalı bir yaklaşım.

İngilizce varsa güzel makale:
    crucial
    The Difference Between RAM Speed and CAS Latency | Crucial.com
    https://www.crucial.com/articles/about-memory/difference-between-speed-and-latency

• amd sistemlerde ram hızını arttırmak her şeyden bağımsız olarak infinity fabric hızını da arttırmak anlamına geliyor

bu yüzden eşit gecikmede 3600 mhz belleğin seçilmesi daha mantıklı

fakat 3200 mhz bellek 1.6 ghz if clock üretirken 3600 mhz ile 1.8 if clock üretirsiniz

%10-15 kadar daha fazla okuma yazma hızı alırsınız ki bunun da performansa direkt etkisi vardır

daha düşük gecikmeden gelen performans, ram hızından gelen performansa göre daha düşüktür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 9 Ağustos 2020; 21:41:31 >
    hocam merhabalar, görsellerde görüleceği üzere cpu ve gpu kullanımları aynı değil youtube'ta cl14 3200mhz belleklerin, cl16 3600 mhz belleklerden daha yüksek fps verdiği oyun incelemeleride var.

Genel kullanımda % 1-3 arası fark olabilir ama aşırı bir fark oluşacağını sanmıyorum bilgi için ayrıca teşekkür ederim.
  • Göze çarpan detaylar;

Psu, ve ssd yi değiştirerek bir adet soğutucu eklemesi yaparak sistemi siparişe geçebilirsiniz.

Highpower 600w gd serisi gold
    Kingston 500gb a2000 m2 ssd
    Artic freezer x124 soğutucu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.