Arkadaşlar R522 laptopuma mecburiyetten XP kurdum. İlk kurup bütün sürücüleri yüklediğimde 'High Definition Audio Veri Yolundaki Ses Aygıtı' sürücüsü kalmıştı. Sonradan Ati HDMI audio driverı indirip kurduğumda bu problem de ortadan kalktı. Şu an sürücülerle ilgili bir problem yok. Ancak, evdeki LCD TV'ye HDMI'dan bağlanıp film izlemek için HDMI-HDMI kablo aldım fakat iki ayrı marka LCD televizyonda da denememe rağmen televizyonda görüntü alamadım. Catalsyt centerda TV'yi görüyorum HDTV olarak ama televizyonun desteklediği çözünürlüğe getirsem de bir türlü görüntü alamıyorum. Hangi ayarı denediysem olmadı. LCD televizyona HDMI bağlantı yapan, bu sorunu nasıl gidereceğime yardımcı olabilecek arkadaş varmı acaba.
ekran kartı sürücüsünü güncellemeyi dene ilk olarak sonra da ekran ayarlarında bu monitörü genişlet seçeneğini işaretle olması lazım
Mobility modder ile en son catalsyt sürümü 9.9'u bile kurdum. Denemediğim şey kalmadı ama olmadı. Artık kablodan şüphelenmeye başladım.
aynen kablodan olabilir bu problem
Arkadaşlar evet problem kablodanmış. Kabloyu DijitalDepodan almıştım. Problem olduğunu söyledim. Farklı laptoplarla da farklı LCDlerle de denediğimi ama çalışmadığını söyledim. Sağolsunlar ücretsiz kargoyla aldılar, test ettiler ve problem bulduklarını söylediler ve yeni kablo gönderdiler. Biraz uzun sürdü ama sonuçta değdi. Yeni kablo ile denedim ve kablolu yayından LCD'de TV izleyen biri olarak görüntü kalitesi HDMI'da mükemmel geldi. Bu şekilde film seyretmek büyük keyif.