Merhaba arkadaşlar, Uzun araştırmalarım sonucunda akvaryum kasa tarzlarını beğensem de, sistemimin maksimum performansını ve soğutma verimliliğini göz önünde bulundurarak mesh kasa tercihine karar verdim. Aşağıda, sistemimin son hali ve araştırdığım kasa seçeneklerini paylaşıyorum: ________________________________________ Sistemim: • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D • Ekran Kartı: GAINWARD GeForce RTX5070 PYTHON III 12GB GDDR7 192-bit Gaming • Anakart: Asrock X870 Pro RS WiFi AMD X870 Soket AM5 DDR5 (8000+ MHz OC) ATX Gaming • RAM: Lexar Ares RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 DDR5 • Depolama: Kingston Renegade SRNGD/2000G 2TB PCIe 4.0 NVMe SSD • Güç Kaynağı: MSI MAG A850GL PCIE5 850W 80+ GOLD • Soğutma: Arctic Liquid Freezer III - 360 A-RGB, 360mm radyatörlü AIO • Kasa: Hava akışı yüksek ve şık bir mesh kasa tercih edeceğim Araştırdığım kasa seçenekleri: • Lian Li Lancool 207 • Lian Li Lancool 216 • Cooler Master MasterBox TD500 V2 ________________________________________ Sizce yukarıdaki sistemle hangi kasa daha iyi uyum sağlar? Performans, hava akışı, kablo yönetimi ve kullanım kolaylığı açısından önerilerinizi merak ediyorum. Özellikle, Lancool 207 ile 216 arasındaki farklar ve TD500 V2’nin avantajları hakkında tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler! |
R7 9800x3D ve RTX 5070 sistemim için kasa önerisi

-
-
Lian li olanlar genişlik açısından üzmez, 360mm sıvı soğutma destekliyorlar. Orta seviye bir sistemle Lian Li 216 kullanıyorum, 12600k ve zalman kule fan. Fan iddialı bir model değil, 4 bakır ısı borulu falan buna rağmen boşta 30-32 oyunlarda ise 55-65 arası işlemcim.
Ekran kartı olarak Arc a750 ve Rtx 3080 olmak üzere iki kartı kullandım aynı kasada, her ikisinde de 70 dereceyi gördüğümü hatırlamıyorum. 216'nın kablo yönetimi, kullanım kolaylığı muazzam. Üst panel bile ayrılabiliyor sıvı soğutma montajı yaparken zorlanmazsınız. Tek olumsuz yanı toz filtresi yok, biraz toz çekiyor kasa; ayrı satılıyor filtreleri ben bir ara bakıp stokta bulamamıştım. Çok da gerekli mi derseniz bence hayır, ben klasik pc masası kullanıyorum, üstte kasanın duracağı yer yok o yüzden kasa sağ altta yerde durduğu için biraz toz problemim oluyor.
207 ve TD500 V2 kullanmadığım için yorum yapamıyorum, tasarım olarak 216 daha güzel bence. Kasayı masaüstünde kullanırsanız, power-reset-usb girişlerinin olduğu bölümü kasanın size bakan sol alt kısmındaki bölüme de takabiliyorsunuz bunu da ekleyeyim. Bir de kasanın yanında güzel bir kutu içinde envai çeşit vida, plastik kelepçe falan gelmişti. Çok hoşuma gitmişti bu detay, her şeyi düşünmüş adamlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 29 Mart 2025; 22:18:25 >
-
Teşekkür ederim hocam 216'yı seçmeyi düşünüyordum ben de.
-
Rica ederim, güzel günlerde kullanın hocam.
-
3 fan ile geliyormuş aşağı tarafa 2 adet ek fan almam gerekir mi sizce?
-
Sanmıyorum; 360 mm soğutmanız var, ekran kartı da 3 fanlı soğutma. 125 watt intel k işlemciyi soğutan kasaya amd işlemci çerez gelir. 216 kendinden üst seviye kasalardan daha iyi soğutmaya sahip.
iki tane ön fan, bir tane egzoz yeterli hocam. Bu fiyatlara daha iyisi yok bence; sistemi kurun hak vereceksiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 30 Mart 2025; 13:32:15 > -
Tamamdır hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. İyi bayramlar dilerim.
-
Rica ederim, iyi bayramlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X