Şimdi Ara

r9 270 Dual-x oc 209tl (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
16
Favori
15.949
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İkematgahınız neredeyse oranın ilçesindeki kaymakamlığına başvuru yapmanız lazım.
  • ayrıca ben başka bir profille girince yazdıgım yorumlarım görünmüyor. sanırım engellediler. ama yazdıgım profilde görünüyor.
  • silvermoon1331 S kullanıcısına yanıt
    hocam peki ne kadar zamanda bir çözüme kavuşur bilgi verildimi acaba size?
  • Merhaba, 24.09.2014 akşamı Vatan bilgisayarın internet sitesinden Sapphire R9 270 Dual-X marka ve model ürünü internete özel indirim ile satışa sundu. Bende normal bir müşteri olarak ekran kartına ihtiyacım olduğu için satın aldım. Ertesi sabah şahsıma hiç bir bilgi verilmeden ve bana sorulmadan siparişimin iptal olduğuna dair mesaj geldi telefonuma. Mesajda; siparişiniz stoklarimiz da bulunmamakta olup tedarik saglanamadigidan dolayi siparişiniz iptal edilip ücret iadesi tarafınıza yapilacaktir, yazıyordu. Müşteri hizmetlerini aradığımda kesinlikle yardımcı olmayıp sadece siparişin yollanamıyacağını, ürünün aylarca stoğa girmiceği gibi bir çok farklı yalan söylediler.
    Sizinde bildiğiniz gibi tüketici hakları gereği bir ürün tedarik edilemiyor ise muadili bir ürünü göndermek zorundalar, ben ücret iadesini kabul etmiyorsam. Bunu müşteri hizmetlerini belirtince muadil ürün olmadığını söylediler. Şu anda bile Asus ve Powercolor olmak üzere internet sitesinde ürünün muadili ürünler bulunmakta.

Şimdi siz distribütörleri ilgilendiren bölüme geçiyorum. Vatan bilgisayar ile bu günkü yaptığım sesli ve yazılı görüşmelerde defalarca bana verilen bilgi; stoğumuza son giriş yapılan serili cihazlarda teknik arızadan dolayı tedarikçi firmaya iadesi yapılmıştır, yazıyordu ve söylendi.

Ardından şikayetim varda yazmış olduğum şikayette cevap olarak bana; fiyatın yanlış girilmiş olduğu ve bu yüzden ürünün gönderilemeyip iptal edildiği, söylendi.

Sonuç olarak Vatan bilgisayar fiyatını yanlış girmiş olduğu bir ürünü müşterisine göndermek yasal yükümlülüğü olduğu halde, bu yüklülüğü yerine getirmemek için Sapphire markasının marka imajini lekeliyor ve bunu yaparken de siz distribütörleri kendi kurmuş olduğu oyuna alet ediyor ne yazık ki.
    Eğer gerçekten hatalı bir ürün serisi varsa sizden bunu bana belgeleri ile sunmanızı rica ediyorum. Böyle bir durum yoksa ve sessiz kalıyorsanız eğer sizde en az vatan bilgisayar kadar suçlu sayılırsınız.

Pazartesi günü elimdeki bütün dökümanlar ile tüketici mahkemesine başvuruda bulunucam, bu dökümana sizden gelicek olan bilgiyide eklemek istiyorum.

Sizden ricam ne yaptırım uygulanması gerekiyor ise yerine getirmeniz, tüketiciyi aptal yerine koyup resmen dalga geçen bir firma ile sonuna kadar uğraşicam.

İyi günler dilerim.

Nasıl olmuş sizce :) bütün distribütörlere bu maili atıcam birazdan. Sizce eklemem gerekn bir şey var mi?

• Tek adetli olarak max.100 tane satılmıştır.

Tek alanlara gönderse ürün 400-450 lira civarı piyasada,kendilerine gelişi 300-350 olsun biz 100 lira civarı ucuza aldık 100 tane yollasa 10 bin tl yapar.Ki böyle bir zarar edeceklerini de düşünmüyorum ama neyse.

Şimdi 10 bin lira için şerefini iki paralık eden ve yalan söyleyen koca bir kurumsal firma var karşımızda.

Emin olun sizin aleyhinize bir durum olsa sözleşmeyi harfi harfine uygular,gerekeni yaparlardı.

Ama devlet devlet olmadığı için,adamların haliyle kendi aleyhlerinde bir durum olduğunda böyle sözleşmeyi hiçe sayabiliyorlar.

Benim masaüstü bilgisayarım yok,bunu alsam ufaktan bir masaüstü oluşur arada işime yarar diye almıştım.

Ama bu işin peşine düşeceğim.

Ha bu arada çıkan müşteri temsilcisi burayı okuyorsan sana ve firmana ana avrat küfreden benim.3 kuruş maaş için başkalarının kuklalığını,yalancılığını yapıp bizleri salak yerine koyduğun için o bütün küfürleri harfiyen hakettin.

Artık Vatan Bilgisayar'la ilgili konu açılmasın,hiç olmazsa bu forumda bu firmayı boykotlayalım.

THH'ye gidip dilekçe veren arkadaşlar da izledikleri yolu,gerekli belgeleri açık açık anlatırsa burdaki üşenen arkadaşlar olarak bizde şikayette bulunabiliriz.

Tekrar söylüyorum Gold diye aşşağılanan firma,Vatan'dan daha haysiyetli,daha şerefli,daha adam gibi adamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mussti19

ayrıca ben başka bir profille girince yazdıgım yorumlarım görünmüyor. sanırım engellediler. ama yazdıgım profilde görünüyor.

ben çıkış yapıp bi deneme çektim şikayetvar.com sitesine.. yazdığım bu şikayet görünmedi, arama sonuçlarında çıkmadı.. buyur burdan yak, şimdi de 2 . arızayı bu site çıkardı, yani bi bu eksikti.. ekranın sağ orta kısmında bi yer var, oraya tıklayınca kutu açılıyor, oraya yazıp bunun sebebini siteye sorabilirsin.. ben neden şikayetim görünmüyor diye sordum.. şikayetini yazan herkese sesleniyorum, yazdıklarınızın boşa gitmemesi ve milyonlarca kişinin öğrenmesi için, şikayetvar.com a yağdırın... soru yağmuruna, mail yağmuruna tutun... herifler yazdıklarımızı yayınlamamışlar bile

• quote:

Orijinalden alıntı: evo5558

Merhaba, 24.09.2014 akşamı Vatan bilgisayarın internet sitesinden Sapphire R9 270 Dual-X marka ve model ürünü internete özel indirim ile satışa sundu. Bende normal bir müşteri olarak ekran kartına ihtiyacım olduğu için satın aldım. Ertesi sabah şahsıma hiç bir bilgi verilmeden ve bana sorulmadan siparişimin iptal olduğuna dair mesaj geldi telefonuma. Mesajda; siparişiniz stoklarimiz da bulunmamakta olup tedarik saglanamadigidan dolayi siparişiniz iptal edilip ücret iadesi tarafınıza yapilacaktir, yazıyordu. Müşteri hizmetlerini aradığımda kesinlikle yardımcı olmayıp sadece siparişin yollanamıyacağını, ürünün aylarca stoğa girmiceği gibi bir çok farklı yalan söylediler.
    Sizinde bildiğiniz gibi tüketici hakları gereği bir ürün tedarik edilemiyor ise muadili bir ürünü göndermek zorundalar, ben ücret iadesini kabul etmiyorsam. Bunu müşteri hizmetlerini belirtince muadil ürün olmadığını söylediler. Şu anda bile Asus ve Powercolor olmak üzere internet sitesinde ürünün muadili ürünler bulunmakta.

Şimdi siz distribütörleri ilgilendiren bölüme geçiyorum. Vatan bilgisayar ile bu günkü yaptığım sesli ve yazılı görüşmelerde defalarca bana verilen bilgi; stoğumuza son giriş yapılan serili cihazlarda teknik arızadan dolayı tedarikçi firmaya iadesi yapılmıştır, yazıyordu ve söylendi.

Ardından şikayetim varda yazmış olduğum şikayette cevap olarak bana; fiyatın yanlış girilmiş olduğu ve bu yüzden ürünün gönderilemeyip iptal edildiği, söylendi.

Sonuç olarak Vatan bilgisayar fiyatını yanlış girmiş olduğu bir ürünü müşterisine göndermek yasal yükümlülüğü olduğu halde, bu yüklülüğü yerine getirmemek için Sapphire markasının marka imajini lekeliyor ve bunu yaparken de siz distribütörleri kendi kurmuş olduğu oyuna alet ediyor ne yazık ki.
    Eğer gerçekten hatalı bir ürün serisi varsa sizden bunu bana belgeleri ile sunmanızı rica ediyorum. Böyle bir durum yoksa ve sessiz kalıyorsanız eğer sizde en az vatan bilgisayar kadar suçlu sayılırsınız.

Pazartesi günü elimdeki bütün dökümanlar ile tüketici mahkemesine başvuruda bulunucam, bu dökümana sizden gelicek olan bilgiyide eklemek istiyorum.

Sizden ricam ne yaptırım uygulanması gerekiyor ise yerine getirmeniz, tüketiciyi aptal yerine koyup resmen dalga geçen bir firma ile sonuna kadar uğraşicam.

İyi günler dilerim.

Nasıl olmuş sizce :) bütün distribütörlere bu maili atıcam birazdan. Sizce eklemem gerekn bir şey var mi?

Herkese selam, ben de oturaklı dille bir mesaj yolladım vatan'a.. cevap bekliyorum..

Tüketiciler derneğine de eposta ile gayet samimi dert anlatır gibi hem kendi hem de forumda paylaşılan tecrübeleri ilettim. sizler de iletirseniz iyi olur..

http://www.tuketiciler.org/?com=files.read&ID=15&pID=89

THH ine elektronik başvurular edevlet üzerinden yapılıyor ve ayrıca ıslak imzalı başvuruya gerek yok diye biliyorum,zira mobil imza veya e imza aktif değilse yapılamıyor,o durumda form doldurulup çıktı alıp ıslak imza ile ilgili THH ine elden teslim ediliyor.. Daha önce yaptığım için biliyorum ki THH elektronik imza ile başvuru yapınca zaten edevlet/nüfusa kayıtlı adres sistemindeki adresine göre otomatik olarak THH kısmını sistem kendi atıyor ve ekliyor.. Yasal süre 3 ay.. THH karar vermek zorunda fakat dilekçe ve belgeler açıksa süreç hızlı.. sadece evrak yükü fazla yerlerde gecikme oluyor.. sonuçta işlem yapanlar bizim gibi insan 100 binlerce dilekçeyi okuyup, ilgili kanun maddelerini referans olarak ekleyip karar metni yazıyorlar.. Nispeten sakin semtlerdeki THH ler daha hızlı deniyor.. Ama farketmez.. THH karar verdikten sonra taraflara teblig ediyor tarafların 15gün içinde ilgili karar alehine tüketici mahkemesine dava açma hakkı var, bu süreçte eğer tüketici lehine karar çıktıysa karşı firma kararın gereğini yapmak zorunda, mahkemeye itiraz doğan hakkı durdurmuyor, mahkeme THH kararının icrasını insiyatifle durdurabilir tabii.. ama açık bir hak ihlalinde zaten böyle bişi olmuyor..

asıl yazacağımı unutmuşum yahu.. sikayetvar.com ve diğer kanallardan yaptığınız şikayet ve bildirimlerde hakaret,alenen ağır suçlama tarzı bir üslup kullanmamakta fayda var.. örneğin yalan,dolandırıcı,sahtekar vs yerine "gerçek dışı bilgi, gerçek dışı beyan, inandırı olmayan tavır,tutum vs.. gibi Hem bize yakışmaz hem de sikayetvar.comda öyle ifadeler kendilerine dava açılır diye yayınlanmıyor ya da değiştiriliyormuş..zaten sitede bu belirtilmiş.. Özetle, diplomatik bir dil kullanmaya özen gösterelim :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fallenangel_1903 -- 26 Eylül 2014; 21:41:56 >

• evo5558 kullanıcısına yanıt
    güzel olmuş, tebrikler.. ama nokta atışı yapmak için, öncelikle hangi distribütörden alındığını bilmek lazım.. bunu bilmeden mail atarsan, gelişigüzel, sağa sola saça saça mail atmış gibi olursun ama gene de elbet birisi çıkıp cevaplar diye düşünüyorum.
  • dekareme kullanıcısına yanıt
    Kimin kuyruğuna basiyorsak o cevap aticaktir mutlaka
    maile gerekli dokümanlarida koyucam.

Elinde 209 tl fiyatin yazdığı ss olan var mi? yada forumda paylasildi mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    güzel olmuş tebrik ederim. hatta bu konuda. vatanbilgisayar magdurları diye facebook grubu falan kurulabilir.
  • Bulunduğu yer itibariyle mağazada bu ürünü görenler paylaşırsa, makul bir kişi sayısıyla kaymakamlık a veya direk zabıtaya giderek mağazada tutanak tutulabilirse 15gün bile sürmez çözüme ulaşmak.. Ama bunun için 7-8 kişi organize olmalı.. Herşeyi geçin satıcı sergilediği ürünü üzerinde aksi bir ibare olmadıkça satmaktan kaçınamaz kuralı var.. Kaldı ki bizim durum daha derin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bsn33

şimdi müşteri hizmetlerini aradım. stok olmadığından siparişiniz iptal edilmiş ve size msj yolu ile bildirilmiş diyor. normal olarak stok bitmişmiş kaldıracaklarken ben o arada siparişi vermişim.hikaye okuyor her neyse adamlar ürünü göndermeyecekler anladığım kadarıyla. şuan sipariş içeriği kargo bedeli görünüyor. oem 214 tl olarak. dün akşam aldığım ekran görüntülerini koyayım işine yarayan olursa kullansın.
     r9 270 Dual-x oc 209tl r9 270 Dual-x oc 209tl r9 270 Dual-x oc 209tl r9 270 Dual-x oc 209tl

güzel kaynak :))

• stokta bulunan mağazaları yavaş yavaş azaltıyolar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: adanaliboy

quote:

Orijinalden alıntı: bsn33

şimdi müşteri hizmetlerini aradım. stok olmadığından siparişiniz iptal edilmiş ve size msj yolu ile bildirilmiş diyor. normal olarak stok bitmişmiş kaldıracaklarken ben o arada siparişi vermişim.hikaye okuyor her neyse adamlar ürünü göndermeyecekler anladığım kadarıyla. şuan sipariş içeriği kargo bedeli görünüyor. oem 214 tl olarak. dün akşam aldığım ekran görüntülerini koyayım işine yarayan olursa kullansın.
     r9 270 Dual-x oc 209tl r9 270 Dual-x oc 209tl r9 270 Dual-x oc 209tl r9 270 Dual-x oc 209tl

güzel kaynak :))

bir gün sonrası stokta bulunan mağazalar. hatta msj da yazdım maltepe ve bostancı bana yakın elden teslim alabilirim diye. gene de siparişi iptal ettiler.
    bugün itibari ile bazı mağazalarda stokda görünüyor.
     r9 270 Dual-x oc 209tl r9 270 Dual-x oc 209tl

• THH BAŞVURUSU NASIL YAPILIR ADIM ADIM; SIKILMADAN OKUDUĞUNUZ TAKDİRDE THH BAŞVURUSU İLE İLGİLİ HERŞEYİ ÖĞRENMİŞ OLACAKSINIZ. YAZI İÇERİĞİNDEN KORKMAYIN TOPLAM YAPACAKLARINIZIN SÜRESİ MAX 10 DAKİKA. DETAYLI AÇIKLADIĞIM İÇİN UZUN GÖRÜNÜYOR
    -----------------------------------------------------

1) Öncelikle e-devlet şifremizin olması gerekli. Gayet tabi edevlet şifresi olmadan da bu başvuru yapılıyor ancak eğer online olarak müracat ederseniz hem işlemleriniz çok hızlanıyor hemde hata yapma payı sıfır olduğu için memur belgenizi hemen kabul ediyor. Ayrıca hakem heyeti kararlarını rahatlıkla verebilmesi için düzene sokuyor. Kısaca çok önemli 1 TL ye PTT şubelerinden bu şifreyi alabilirsiniz.

2) Devlet şifremizi aldık, şimdi bu adresten giriş yapıyoruz. Karşımıza gelen ekranda sağ tarafta şikayette bulunmak istiyoruma tıkladıktan sonra;

İLİ: İSTANBUL
    İLÇE: FATİH

bunu neden "Fatih" seçiyoruz belirtelim. Vatanbilgisayar.com'un internet şubesi Topkapıda yer alıyor. Doğal olarak şikayet edeceğimiz yerin bağlı olduğu ilçe Fatih.

Ünvanı kısmına "vatan bilgisayar" yazıyoruz ve en üstte çıkan isime tıklıyoruz. Vergi dairesi, adresi telefon numarası herşeyi ekranımıza dökülüyor..

Karşımıza şikayet ekranı geldi;
    Tarih: 24.09.2014
    Markası: Sapphire R9 270 DUAL-X OC GDDR5 2GB 256Bit DX11.2 (daha uzun yazmayın sistem hata veriyor)
    Fatura No: BOŞ
    Fatura Tarihi: BOŞ
    Uyuşmazlık bedeli: 214,19
    Talep Türü: Diğer
    Konusu:

bu kısım en önemli yerimiz. Burası olayı özetleyeceğimiz yer. Bir çok arkadaşımız buraya ne yazacağını tam bilemiyor. Bende öyleydim, internetden bir kaç örnek şikayet bulup derleme yaptım. Sizin için bu yazıyı paylaşıcam ancak lütfen metnin bazı kısımlarını kendinize göre düzenleyin. kopyala/yapıştır şeklinde birden fazla şikayet gitmesi pek hoş olmaz. Aklınıza yatmayan yerleri çıkarta bilirsiniz. Tekrar ediyorum metin uzun lütfen tek tek okuyun ben k.kartı ile ödeme yaptığım için farklı ekran görüntüleride içeriyor kendinize göre düzenlemeniz kararın olumlu olması için çok önemli. Metni indirmek için tıklayın

Metnimizide "konu" bölümüne yaptıştırdıktan sonra. Copy/paste yaptığımız için o ekranda paragraflarda kayma olabilir. Güzelce sağını solunu düzelttikten sonra aynı ekrana "Döküman Bilgilerini" upload etmemiz lazım. Bu döküman bilgileri aynı zamanda metnimizin son kısmında yer alan "EKLER" bölümündeki belgeler oluyor. Kanıtlarımızı tek tek upload edelim. Sıra onlarda;

EKLERE BAŞLAMADAN ÖNCE AŞAĞIDA BELİRTİLEN TÜM DOSYALARA EK-1, EK-2 GİBİ DOSYA İSİMLERİNİ DEĞİŞTİRİN. ÖRNEĞİN SATIŞ SÖZLEŞMESİNİNİN ADINI EK-1 DİYE DEĞİŞTİRMENİZ GEREKLİ. ÖRNEK:
     r9 270 Dual-x oc 209tl

AYRICA BURADAKİ EK DOSYALARIN SIRASI SİZİNLE PAYLAŞTIĞIM METİN İÇERİĞİ İLE BİRE BİR ENTEGRELİ GİDİYOR. YANİ SIRASINI DEĞİŞTİRMEMENİZ GEREKİYOR.

EK-1--
    Siparişi verdikten sonra vatanbilgisayar tarafından bir mail aldık. İçerisinde sipariş numarımız ve PDF olarak Satış Sözleşmesi mevcut. Bunu mailimizden dl edip adını EK-1 yapıp aynen buraya upload ediyoruz ve tabi pcimizde tutuyoruz lazım olacak. (Mailimizde ön bilgilendirme diye bir adet daha PDF var. buna gerek yok.)

EK-2--
    Ürünün satışının iptal olduğunu öğrendimiz bir bilgi gerekiyor. Örneğin vatanbilgisayar'a mail attıysanız ve size "stokta yok v.s" diye bir geri mail attıysa bunun ekran görüntüsünü koyuyoruz. Yahut vatanbilgisayar.com üzerinden mesajlarım kısmı ile müşteri hizmetleri ile yaptığınız bir konuşmanın görüntüsü. ÖRNEK OLMASI AÇISINDAN KOYUYORUM. Buna benzer bir görüntü bulun. Müşteri hizmetlerinin size ürünün stokta olmadığını belirten bir kanıt. Bunu da tüm eklere yaptığımız gibi adını EK-2 yapıp upload ediyoruz.
     r9 270 Dual-x oc 209tl

EK-3--
    Ürünün o an stoklarda bulunduğunu kanıtlayan bir resim. Bunu direk olarak hepiniz kullanabilirsiniz. Tekrar ediyorum. dosyaların isimlerini EK-1 EK-2 EK-3 gibi isimler vermeyi unutmayın. (upload ediyoruz)
     r9 270 Dual-x oc 209tl

EK-4--
    Vatanbilgisayar.com'da stokta olmayan bir ürünün görsel açıdan nasıl göründüğünü kanıtlayan bir resim. Siz kendiniz vatanbilgisayar.com'a girip stokta olmayan herhangi bir ürün bulup ekran görüntüsünü alabilirsiniz. Burada kanıtladığınız şey; "Zaten aldığım ürün stoklarda olmasaydı bu şekilde ibare olması gerekirdi" demek. Bu görselide kullanabilirsiniz ama hepsi aynı olmaması açısından farklı bir stokta olmayan görsel bulun derim.
     r9 270 Dual-x oc 209tl

EK-5--
    Burası biraz karışık gelebilir. İsterseniz hem metin içeriğinden hemde eklerden çıkarabilirsiniz ancak önemli olduğunu düşünüyorum. Burada kanıtlamak istediğimiz; "Siz vatanbilgisayar.com müşteri hizmetlerinden ürünün muadilini talep ettiniz ancak onlar size olumsuz cevap verdi." Benim elimde böyle bir görsel vardı, bunu kanıt olarak koydum. Sizin elinizde daha farklısı olabilir. Yani bir şekilde sizin m.hizmetlerinden muadil ürün istediğini kanıtlayın. ÖRNEK;
     r9 270 Dual-x oc 209tl

EK-6--
    Bu kısımda eğer ürünü kredi kartı ile aldıysanız; bu tutarın k.kartından çekildiğini görselleyecek bir çıktı. Bankanızın internet şubesine girip provizyonda olan vatanbilgisayar ödemesinin ekran görüntüsünü alabilirsiniz. Havale olarak alıp ödemesini yaptıysanız dekontun görüntüsünü koyabilirsiniz.
    Eğer havale olarak alıp ödemesini yapmadıysanız; bu kısımı metininizden çıkartın. Çok aşırı önemli bir kısım değil. Sadece garanti olsun diye eklediğim bir bölüm. Çünkü zaten satış sözleşmesi sizin mailinize geldiğined göre siz o saatlerde o ürünü almış olduğunuzu kanıtlıyorsunuz.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tüm bu belgeleri PC'imizde toplayıp isimlerini EK-1 EK-2 şeklinde değiştirdikten sonra E-devlet şikayet formundaki kısıma ekleyip upload yapabiliriz artık. Bundan sonra şikayeti onayla deyip karşımıza gelecek olan ekranda PDF dökümünü indir deyin. Size PDF olarak bir çıktı verecek. Kayıt edip pcnize alın.

Şimdi bu yukarıdaki indirdiğiniz belge dahil olmak üzere hepsinden 3 adet fotokopi çektirip bir dosya haline getirin. Neden 3 adet gerekiyor;
    1 Adet Hakem heyetine gidecek
    1 Adet Vatanbilgisayara
    1 kopyasıda sizde kalacak

Yani;
    E-devlet sitesinin size verdiği belge: 3 ADET (ÖNEMLİ NOT: E-DEVLET SİTESİNİN VERDİĞİ BELGENİN ALTINA İSİM-İMZA ATMAYI UNUTMAYIN.)
    EK-1: 3 ADET
    EK-2: 3 ADET
    EK-3: 3 ADET
    EK-4: 3 ADET
    EK-5: 3 ADET
    EK-6: 3 ADET

Siyah beyaz alabilirsiniz. Kırtasiyede toplam masraf 3TL.

Bu kağıtları sıraya koyup kağıt kenarlarına EK lerin isimlerini yazın. Örneğin EK-1 belgesi (satış sözleşmesi oluyor) bunu kağıdın kenarına tükenmez kalem ile EK-1 diye yazın. Hepsine uygulayın. Bu şekilde sıraya koyun.
     r9 270 Dual-x oc 209tl

Artık herşey bitti. Zaten bu şekilde olan bir belgeyi adama uzatınca; "Bu şikayetin geri dönme şansı yok" dercesine hiç soru sormadan alıyor.
    Konu ne olursa olsun tüm THH başvurularını bu şekilde yapabilirsiniz. Burada önemli olan kullandığımız usül. Kanıt belgelerimizi tek tek belirterek bir sıraya sokup şikayetimizde bunları delil olarak göstermek. Olayın özeti budur.
    Önemli nokta: Belgeyi teslim ederken, ikametgahınızın olduğu yerde bulunan ilçe hakem heyetine gitmeniz lazım.

Örnek; İkametgahı Bostancı'da olan bir kişi Kadıköy kaymakamlığına teslim etmek zorunda. Gidip Beşiktaşta olan heyete teslim edemez.
    Dipnot: Kimlik fotokopisi gerekmiyor. Boşuna para vermeyin.

Kafanıza takılan kısım olursa sorabilirsiniz.. Gerçek nickim "shockwave error" önceki sayfalarda yazıyordum ancak 4 gün uzaklaştırmak aldık ^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silvermoon1331 -- 27 Eylül 2014; 0:57:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: silvermoon1331

THH BAŞVURUSU NASIL YAPILIR ADIM ADIM; SIKILMADAN OKUDUĞUNUZ TAKDİRDE THH BAŞVURUSU İLE İLGİLİ HERŞEYİ ÖĞRENMİŞ OLACAKSINIZ. YAZI İÇERİĞİNDEN KORKMAYIN TOPLAM YAPACAKLARINIZIN SÜRESİ MAX 10 DAKİKA. DETAYLI AÇIKLADIĞIM İÇİN UZUN GÖRÜNÜYOR
    -----------------------------------------------------

1) Öncelikle e-devlet şifremizin olması gerekli. Gayet tabi edevlet şifresi olmadan da bu başvuru yapılıyor ancak eğer online olarak müracat ederseniz hem işlemleriniz çok hızlanıyor hemde hata yapma payı sıfır olduğu için memur belgenizi hemen kabul ediyor. Ayrıca hakem heyeti kararlarını rahatlıkla verebilmesi için düzene sokuyor. Kısaca çok önemli 1 TL ye PTT şubelerinden bu şifreyi alabilirsiniz.

2) Devlet şifremizi aldık, şimdi bu adresten giriş yapıyoruz. Karşımıza gelen ekranda sağ tarafta şikayette bulunmak istiyoruma tıkladıktan sonra;

İLİ: İSTANBUL
    İLÇE: FATİH

bunu neden "Fatih" seçiyoruz belirtelim. Vatanbilgisayar.com'un internet şubesi Topkapıda yer alıyor. Doğal olarak şikayet edeceğimiz yerin bağlı olduğu ilçe Fatih.

Ünvanı kısmına "vatan bilgisayar" yazıyoruz ve en üstte çıkan isime tıklıyoruz. Vergi dairesi, adresi telefon numarası herşeyi ekranımıza dökülüyor..

Karşımıza şikayet ekranı geldi;
    Tarih: 24.09.2014
    Markası: Sapphire R9 270 DUAL-X OC GDDR5 2GB 256Bit DX11.2 (daha uzun yazmayın sistem hata veriyor)
    Fatura No: BOŞ
    Fatura Tarihi: BOŞ
    Uyuşmazlık bedeli: 214,19
    Talep Türü: Diğer
    Konusu:

bu kısım en önemli yerimiz. Burası olayı özetleyeceğimiz yer. Bir çok arkadaşımız buraya ne yazacağını tam bilemiyor. Bende öyleydim, internetden bir kaç örnek şikayet bulup derleme yaptım. Sizin için bu yazıyı paylaşıcam ancak lütfen metnin bazı kısımlarını kendinize göre düzenleyin. kopyala/yapıştır şeklinde birden fazla şikayet gitmesi pek hoş olmaz. Aklınıza yatmayan yerleri çıkarta bilirsiniz. Tekrar ediyorum metin uzun lütfen tek tek okuyun ben k.kartı ile ödeme yaptığım için farklı ekran görüntüleride içeriyor kendinize göre düzenlemeniz kararın olumlu olması için çok önemli. Metni indirmek için tıklayın

Metnimizide "konu" bölümüne yaptıştırdıktan sonra. Copy/paste yaptığımız için o ekranda paragraflarda kayma olabilir. Güzelce sağını solunu düzelttikten sonra aynı ekrana "Döküman Bilgilerini" upload etmemiz lazım. Bu döküman bilgileri aynı zamanda metnimizin son kısmında yer alan "EKLER" bölümündeki belgeler oluyor. Kanıtlarımızı tek tek upload edelim. Sıra onlarda;

EKLERE BAŞLAMADAN ÖNCE AŞAĞIDA BELİRTİLEN TÜM DOSYALARA EK-1, EK-2 GİBİ DOSYA İSİMLERİNİ DEĞİŞTİRİN. ÖRNEĞİN SATIŞ SÖZLEŞMESİNİNİN ADINI EK-1 DİYE DEĞİŞTİRMENİZ GEREKLİ. ÖRNEK:

AYRICA BURADAKİ EK DOSYALARIN SIRASI SİZİNLE PAYLAŞTIĞIM METİN İÇERİĞİ İLE BİRE BİR ENTEGRELİ GİDİYOR. YANİ SIRASINI DEĞİŞTİRMEMENİZ GEREKİYOR.

EK-1--
    Siparişi verdikten sonra vatanbilgisayar tarafından bir mail aldık. İçerisinde sipariş numarımız ve PDF olarak Satış Sözleşmesi mevcut. Bunu mailimizden dl edip adını EK-1 yapıp aynen buraya upload ediyoruz ve tabi pcimizde tutuyoruz lazım olacak. (Mailimizde ön bilgilendirme diye bir adet daha PDF var. buna gerek yok.)

EK-2--
    Ürünün satışının iptal olduğunu öğrendimiz bir bilgi gerekiyor. Örneğin vatanbilgisayar'a mail attıysanız ve size "stokta yok v.s" diye bir geri mail attıysa bunun ekran görüntüsünü koyuyoruz. Yahut vatanbilgisayar.com üzerinden mesajlarım kısmı ile müşteri hizmetleri ile yaptığınız bir konuşmanın görüntüsü. ÖRNEK OLMASI AÇISINDAN KOYUYORUM. Buna benzer bir görüntü bulun. Müşteri hizmetlerinin size ürünün stokta olmadığını belirten bir kanıt. Bunu da tüm eklere yaptığımız gibi adını EK-2 yapıp upload ediyoruz.

EK-3--
    Ürünün o an stoklarda bulunduğunu kanıtlayan bir resim. Bunu direk olarak hepiniz kullanabilirsiniz. Tekrar ediyorum. dosyaların isimlerini EK-1 EK-2 EK-3 gibi isimler vermeyi unutmayın. (upload ediyoruz)

EK-4--
    Vatanbilgisayar.com'da stokta olmayan bir ürünün görsel açıdan nasıl göründüğünü kanıtlayan bir resim. Siz kendiniz vatanbilgisayar.com'a girip stokta olmayan herhangi bir ürün bulup ekran görüntüsünü alabilirsiniz. Burada kanıtladığınız şey; "Zaten aldığım ürün stoklarda olmasaydı bu şekilde ibare olması gerekirdi" demek. Bu görselide kullanabilirsiniz ama hepsi aynı olmaması açısından farklı bir stokta olmayan görsel bulun derim.

EK-5--
    Burası biraz karışık gelebilir. İsterseniz hem metin içeriğinden hemde eklerden çıkarabilirsiniz ancak önemli olduğunu düşünüyorum. Burada kanıtlamak istediğimiz; "Siz vatanbilgisayar.com müşteri hizmetlerinden ürünün muadilini talep ettiniz ancak onlar size olumsuz cevap verdi." Benim elimde böyle bir görsel vardı, bunu kanıt olarak koydum. Sizin elinizde daha farklısı olabilir. Yani bir şekilde sizin m.hizmetlerinden muadil ürün istediğini kanıtlayın. ÖRNEK;

EK-6--
    Bu kısımda eğer ürünü kredi kartı ile aldıysanız; bu tutarın k.kartından çekildiğini görselleyecek bir çıktı. Bankanızın internet şubesine girip provizyonda olan vatanbilgisayar ödemesinin ekran görüntüsünü alabilirsiniz. Havale olarak alıp ödemesini yaptıysanız dekontun görüntüsünü koyabilirsiniz.
    Eğer havale olarak alıp ödemesini yapmadıysanız; bu kısımı metininizden çıkartın. Çok aşırı önemli bir kısım değil. Sadece garanti olsun diye eklediğim bir bölüm. Çünkü zaten satış sözleşmesi sizin mailinize geldiğined göre siz o saatlerde o ürünü almış olduğunuzu kanıtlıyorsunuz.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tüm bu belgeleri PC'imizde toplayıp isimlerini EK-1 EK-2 şeklinde değiştirdikten sonra E-devlet şikayet formundaki kısıma ekleyip upload yapabiliriz artık. Bundan sonra şikayeti onayla deyip karşımıza gelecek olan ekranda PDF dökümünü indir deyin. Size PDF olarak bir çıktı verecek. Kayıt edip pcnize alın.

Şimdi bu yukarıdaki indirdiğiniz belge dahil olmak üzere hepsinden 3 adet fotokopi çektirip bir dosya haline getirin. Neden 3 adet gerekiyor;
    1 Adet Hakem heyetine gidecek
    1 Adet Vatanbilgisayara
    1 kopyasıda sizde kalacak

Yani;
    E-devlet sitesinin size verdiği belge: 3 ADET (ÖNEMLİ NOT: E-DEVLET SİTESİNİN VERDİĞİ BELGENİN ALTINA İSİM-İMZA ATMAYI UNUTMAYIN.)
    EK-1: 3 ADET
    EK-2: 3 ADET
    EK-3: 3 ADET
    EK-4: 3 ADET
    EK-5: 3 ADET
    EK-6: 3 ADET

Siyah beyaz alabilirsiniz. Kırtasiyede toplam masraf 3TL.

Bu kağıtları sıraya koyup kağıt kenarlarına EK lerin isimlerini yazın. Örneğin EK-1 belgesi (satış sözleşmesi oluyor) bunu kağıdın kenarına tükenmez kalem ile EK-1 diye yazın. Hepsine uygulayın. Bu şekilde sıraya koyun.

Artık herşey bitti. Zaten bu şekilde olan bir belgeyi adama uzatınca; "Bu şikayetin geri dönme şansı yok" dercesine hiç soru sormadan alıyor.
    Konu ne olursa olsun tüm THH başvurularını bu şekilde yapabilirsiniz. Burada önemli olan kullandığımız usül. Kanıt belgelerimizi tek tek belirterek bir sıraya sokup şikayetimizde bunları delil olarak göstermek. Olayın özeti budur.
    Önemli nokta: Belgeyi teslim ederken, ikametgahınızın olduğu yerde bulunan ilçe hakem heyetine gitmeniz lazım.

Örnek; İkametgahı Bostancı'da olan bir kişi Kadıköy kaymakamlığına teslim etmek zorunda. Gidip Beşiktaşta olan heyete teslim edemez.
    Dipnot: Kimlik fotokopisi gerekmiyor. Boşuna para vermeyin.

Kafanıza takılan kısım olursa sorabilirsiniz.. Gerçek nickim "shockwave error" önceki sayfalarda yazıyordum ancak 4 gün uzaklaştırmak aldık ^^
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Ekran görüntüsünde oynama yapılmış, o şekilde kabul ediyorlar mı?
  • apespecter A kullanıcısına yanıt
    Ben size göstermek için işaretledim. Ancak ürünün stokta olduğunu kanıtlayan görüntünün çizilmemiş orjinal hali bende de yok. Diğer kanıtları çizmeden kendiniz koyabilirsiniz. Oradaki adam sorun olmayacağını belirtti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silvermoon1331 -- 26 Eylül 2014; 22:18:38 >
  • Maili bütün distribütörlere şu an eldeki tüm belgeleride ekleyerek yolladım, bakalım neler olucak
    pazartesi günü birilerinin başı ağrıyacak orası kesin.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.