Şimdi Ara

R9 280X CF + GTX 770 SLI + GTX 780 + R9 290 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • R9 280X CF + GTX 770 SLI + GTX 780 + R9 290

Herkese merhaba arkadaşlar. Daha önce Sistemimde GTX 760 SLI kullandım. Şimdi yeni bir kart alacağım bu sebep ilede karar veremedim. Tek kart ve Birde Çift kart olarak düşüncelerim var. Tek kartmı alayım çift kartmı Fiyat önemli değil Performans önemli benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Soul -- 25 Mayıs 2014; 1:48:39 >

• Bence tek kart daha mantikli ama simdi gtx 780 mi r9 290 mi dersek burda harp cikar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gtx 770 4 er gb 2 kar yanı kullnıyorum.
    ne gtx 780 ne titan ne gtx 780 ti hepsini yerlebır edıyorum sli destekleyen her oyunda.
    mın max vede avg fps de.

bu kadarı yetrlıdır senın ıcın sanırım.
    yarın sanırımn tek kartımı satıyorum sonrasındada 2 cı akrtımı satıcam. değişik fikirlerim var.
  • Multi-GPU desteklemeyen birkaç oyun dışında (mesela CoH 2 SLI ve CF desteklemiyordu, Rome 2'de öyle ama sonradan CF için update gelmişti galiba, bilmiyorum) 4GB 770 SLI ve 280x CF, 780 ve 290'nı rahatlıkla geride bırakır. Ancak 770 için 4GB tercih etmek gerek, şimdiden Wolfenstein ve Watch Dogs için 2+GB vram gerekiyor. Yapımcılar konsolda belleği çok görünce fazla rahatladılar galiba Benim tercihim 280x CF olurdu, 4gb 770 SLI'den yaklaşık 500TL daha ucuz olmasından dolayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firienholt -- 25 Mayıs 2014; 2:13:26 >
  • 290x lightning dusunmesem [overclock ile]
    yapacagim tek is asus 280x drct2 top cf olurdu fiyat makul overclock yetenegi toxicden biraz geri digerlerinden onde

tabi cf-sli icin oyun yazilimi bile fark ediyor tomb raider iyi bir ornek , 1 kart ile 100fps alin tomb raiderde , 4 way sli-cf yapin 380fps alirsiniz

cakalyus crysisda 2 way dan sonra 3way pek bir artisi kalmiyor , kalmiyor 4 way fark bile etmiyor , adamlar 100fps alinmasin diye herseyi dusunmus

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gtx 770 4 gb olan modelle yap sli'i. 2 gb kartla yapma vram yetersiz gelir. Gtx 770 4 gb'la yapamazsan da r9 280x'le cf yap onun bellegi 3 gb zaten yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AyKqT

R9 280X CF + GTX 770 SLI + GTX 780 + R9 290

Herkese merhaba arkadaşlar. Daha önce Sistemimde GTX 760 SLI kullandım. Şimdi yeni bir kart alacağım bu sebep ilede karar veremedim. Tek kart ve Birde Çift kart olarak düşüncelerim var. Tek kartmı alayım çift kartmı Fiyat önemli değil Performans önemli benim için.

fiyat önemli değise bunu al o zamanhttp://www.vatanbilgisayar.com/r9-295x-gddr5-8gb-1024bit-512bitx2-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?srt=PU uğraşma tek karttı çift karttı sli dı crossfire dı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ZOTAC GTX 1070 AMP Extreme
    2 yıl önce açıldı
    R9 290 Sapphire
    4 yıl önce açıldı
    rx 470 + oc = rx480 ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 770 4GB SLI daha iyidir

• gtx780 yada r9 290 al, uzun süre yeter zaten. slı crossfire işine hiç girme tek kart daha iyidir her zaman
  • Vatanda asus mars var gtx760 islemcisinden iki tane var icinde onu sli yap olsun 4 tane gtx760

• canatila19 Hocam harp çıkmasın. Tek kart diyorsun. Teşekkürler.

SaLVaToRe Hocam dediğin gibi SLI olarak ne titan nede başka bir kart kalıyor ortada bu sebep ilede böyle bir düşüncem var zaten.

KızılejdeR Hocam benim burada kafama takılan bir şey var. Bu Vram olayındaki SLI sisteminde olan 2GB 4GB Muhabbet, uzun uzun yazmayacağım. Direk senin düşüncelerini alayım. Kısaca Şimdi Mesela Watch Dogs 3GB Vram gerekiyor. Peki Ben 2 Tane 2GB kart mesela 770 2GB SLI yaptığımda bu yetersizmi oluyor sonuçta 4GB yapıyor toplamda. Yani Mesela 690 4GB , R9 295X2 8 GB, GTX760x2 ROG MARS 4GB diye satılıyor.

emrys3535 Hocam 1 Sene sonra 3GB yetersiz kalır ise.

ojhora Hocam fiyat önemli değilde okadar değil. Zaten bahsettiğim kartlar arasında

Legend3017 Hocam Aynı paraya 280X CF, 770 SLI daha fazla performans veriyor. Neden Tek kart daha iyidir. Biraz bilgi verebilirmisin

• i7 işlemcin varsa 2 adet 280x al, en sağlıklı ve performanslı çalışanları Sapphire Dual-X ve Vapor-X, CF yaptığında işlemci kendini hissettiriyor, biz denedik i5 ile i7 arasında CF yapınca dünya kadar fark oluyor, fakat tek kart ile i5 ile i7 işlemci arasında fark yok.
    280x dememin sebebi 2.el forumunda dünya kadar 280x var sudan ucuz satılıyor, çok satan olduğu için fiyat alıp satmaya kalktığınızda zarar etmeyeceğiniz rakamlarda. 600 civarı. beğenmezseniz zarar etmeden satarsınız
  • quote:

KızılejdeR Hocam benim burada kafama takılan bir şey var. Bu Vram olayındaki SLI sisteminde olan 2GB 4GB Muhabbet, uzun uzun yazmayacağım. Direk senin düşüncelerini alayım. Kısaca Şimdi Mesela Watch Dogs 3GB Vram gerekiyor. Peki Ben 2 Tane 2GB kart mesela 770 2GB SLI yaptığımda bu yetersizmi oluyor sonuçta 4GB yapıyor toplamda. Yani Mesela 690 4GB , R9 295X2 8 GB, GTX760x2 ROG MARS 4GB diye satılıyor.

Basitçe, multi GPU düzeneklerde bellek havuzu gibi bir durum olmadığı için her GPU kendisine ait belleği kullanır ve her veri her iki karta da yazılır. Bu yüzden 280x 3gb ile CF yaptım, 6gb belleğim oldu gibi bir şey söylenemez. Aynı şekilde 690 2gb, 295x2 4gb ve 760 Mars 2gb'dir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firienholt -- 25 Mayıs 2014; 13:42:57 >
  • KızılejdeR Hocam yani 2 adet 2GB Kart ile SLI yaptığımda Vram 2GB fazla olan oyunlarda her iki kartta yazacak yani bir oyun 1800MB kullanıyor ise bir kartta 1000MB vereyim diyerinede 800MB vereyim demiyor. Her iki karttada 1800MB işlem yapıyor böylece yükü ortaklaşa kullanmamış oluyor sanırım doğrumu. Peki Neden Mars 4GB diyorlar 2GB desinler.
  • 3 gb kartla CF yaparsan bir kaç sene vramden dolayı sıkıntı yaşamazsın driverlar adam akıllı çıkarsa. Tabi ki 4 gb kartla SLI yapmak daha avantajlı. Yapabiliyorsan asus gtx 770 4 gb karttan 2 tane alıp sli yap.
  • AğaBABA Hocam 760 SLI çok iyi Performans veriyor. Fakat dediğin gibi bazı etkenler devreye girdiğinde sıkıntılı olabiliyor. Yoksa normal şartlarda 1920x1080 60HZ bir monitör kullanacak isen süper bir düzenek. Fakat bende Monitör 120Hz yükselttim değiştirme istemem bu sebep iledir.

emrys3535 Hocam Benim düşüncemde 4GB üzerinden GTX 770 SLI yapmak. Vatanbilgisayarda iade kuponum var onuda kullanmak istiyorum tek karttın parası oradan gelicek fakat vatan`da 4GB 770 yok buda zora sokuyor karar vermekte. 3GB 780 Tİ yada 3GB herhangi bir modelde almak istemiyorum. Ama yine burada 4GB R290 alayım diyorum bu seferde AMD Driver durumu düşündürüyor. Nvidia Driver ve nvidia GeForce Experience ve ShadowPlay özellikleri yüzündende GTX 780 kayıyor aklım işte 3GB olmasa hemen alıcaktım. Ulan 4GB modelini niye cıkarmazsınız anlamıyorum
  • quote:

KızılejdeR Hocam yani 2 adet 2GB Kart ile SLI yaptığımda Vram 2GB fazla olan oyunlarda her iki kartta yazacak yani bir oyun 1800MB kullanıyor ise bir kartta 1000MB vereyim diyerinede 800MB vereyim demiyor. Her iki karttada 1800MB işlem yapıyor böylece yükü ortaklaşa kullanmamış oluyor sanırım doğrumu. Peki Neden Mars 4GB diyorlar 2GB desinler.

İki gpu'nun da çalışabilmesi için aynı sahne verilerine ihtiyacı vardır. Bu veriler her iki gpu'nun da kendi bellek kontrolcüsüyle erişebildiği belleğe yazılır (760 Mars'daki her bir gpu'da 2gb bellek bulunuyor). Kısaca 2 gpu'lu bir düzenek için konuşacak olursak, 2 kat artan bellek miktarına karşılık 2 farklı bellek grubuna aynı veriler yazılır (aynı veri 2 defa yazılır). Dolayısıyla multi gpu düzeneğin kullanılabilir bellek miktarı tek kartın bellek miktarına eşit olur.
    Yani, bir sahne 1800mb bellek kullanıyorsa, iki karta da 1800mb boyutunda veri yazılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firienholt -- 25 Mayıs 2014; 14:54:13 >

• 120 hz icin 780 tatmin eder 90+ oynarsiniz tahminimce

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Şimdi 2 Gündür gerek video gerekte görsel incelemelerin hepsine baktım. Kağıt üzerinde R9 290X , GTX780Tİ`den çok daha iyi bir kart gibi duruyor 512 Bit 4GB gibi yanlışım var ise düzeltiniz. Fakat incelemelerde GTX 780Tİ Hem önde. Ayrıca GTX 780Tİ ye verilecek para yerine GTX 780 almış olsam birşey kaybedermiyim.
  • hocam madem para sorun değil git amd 295 x al geç 3800 küsür gbi bi fiyatı var :) 1024 bit 8 gb ram kapasitesi var yanlış bilmiyorsam piyasadaki en iyi oyun kartı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.