merhaba arkadaşlar öncelikle sistemim bu amd a10 7850k msi a88x g41 8 gb 1600 mhz corsair vanguence ddr3 1 tb wd 7200 rpm 64 mb ön bellek hdd zaman z3 plus kasa 500w 80+ bronze xıgmatek tauro serisi psu bu sisteme r9 285 ekran kartı satın almak istiyorum fakat sisteme ekran kartı da eklenince güç kaynağım sistemi beslemeye yeter mi tam bir sonuc bulamadım internette araştırmalarımdan yardımlarınızı bekliyorum not:psu +12 volt kanalından 384 watt vermektedir.
çalışmaya çalışır sana o konuda garanti veririm ama sağlıklı olur mu orasını bilemiyorum 384w az bir değer 500w güç kaynağı için.450w corsair vs bile sorsan bundan iyiydi.
quote:
Orijinalden alıntı: Edward Teach
çalışmaya çalışır sana o konuda garanti veririm ama sağlıklı olur mu orasını bilemiyorum 384w az bir değer 500w güç kaynağı için.450w corsair vs bile sorsan bundan iyiydi.
takip efendi gibi kullanacaksan sorun olmaz bence ama islemciye karta oc yapayim filan dersen yetmez o psu.
quote:
Orijinalden alıntı: Jake Lockley
takip efendi gibi kullanacaksan sorun olmaz bence ama islemciye karta oc yapayim filan dersen yetmez o psu.
Alıntıları Göster
hocam overclok düşünmüyorum normal standart hızlarında calıstırmayı düşünüyorum işlemciyide ramide ekran kartınıda.Birde aklıma şey takıldı diyelim ki ben bu ekran kartını taktım psu yeterli olup olmadıgını nerden anlıyacağım yeterli olmazsa sistemi reset mi artırır yoksa donanımsal bir zarar mı verir parçalara yoksa yanar mı ne olur tam olarak bunu hakkındada bilgi verirseniz sevinirim
quote:
Orijinalden alıntı: xtarox10
hocam overclok düşünmüyorum normal standart hızlarında calıstırmayı düşünüyorum işlemciyide ramide ekran kartınıda.Birde aklıma şey takıldı diyelim ki ben bu ekran kartını taktım psu yeterli olup olmadıgını nerden anlıyacağım yeterli olmazsa sistemi reset mi artırır yoksa donanımsal bir zarar mı verir parçalara yoksa yanar mı ne olur tam olarak bunu hakkındada bilgi verirseniz sevinirim
Alıntıları Göster
up
quote:
up
Alıntıları Göster
reset atar ya da donar parçaları yakmaz markalı güç kaynakları koruma üniteleri vardır.
quote:
reset atar ya da donar parçaları yakmaz markalı güç kaynakları koruma üniteleri vardır.
Alıntıları Göster
alırım ozaman ekran kartını kasaya takarım baktım reset atıyor veya bir sıkıntı cıkıraıyor ozaman güç kaynağını değiştiririm
quote:
alırım ozaman ekran kartını kasaya takarım baktım reset atıyor veya bir sıkıntı cıkıraıyor ozaman güç kaynağını değiştiririm
Alıntıları Göster
evet dediğin gibi yapabilirsin ama ben taktığında sorun olacağını sanmam anca zorlarsan sorun çıkarabilir ya da 2 sene sonra sorun çıkarabilir.fanı otomatik değil mi zaten sesinden anlarsın çok mu zorlanıyor diye.
quote:
evet dediğin gibi yapabilirsin ama ben taktığında sorun olacağını sanmam anca zorlarsan sorun çıkarabilir ya da 2 sene sonra sorun çıkarabilir.fanı otomatik değil mi zaten sesinden anlarsın çok mu zorlanıyor diye.
Alıntıları Göster
hocam o yukarıda attığım videoya baktınız mı ordaki değerler doğru mudur?
quote:
hocam o yukarıda attığım videoya baktınız mı ordaki değerler doğru mudur?
Alıntıları Göster
hızlıca seyrettim bir yanlışlık göremedim doğrudur.
quote:
hızlıca seyrettim bir yanlışlık göremedim doğrudur.
Alıntıları Göster
o tabloda 307 tüm sistem yükteyken çektiğini watt değeri olarak gözüküyor benm psunun +12volt kanalından 384 watt hayli hayli yetmesi lazm değil mi kafam ondan karıstı da
quote:
o tabloda 307 tüm sistem yükteyken çektiğini watt değeri olarak gözüküyor benm psunun +12volt kanalından 384 watt hayli hayli yetmesi lazm değil mi kafam ondan karıstı da
Alıntıları Göster
Hız aşırtma olmadan yeterli gelir.
quote:
Alıntıları Göster
Kapasitör yaşlanması diye birşey duydunuz mu? Maksimum 310W çeken bir kart bu. Cihazınız 12V kanalında 348W veriyorsa maksimum, ben risk almazdım. Evet maalesef pahalı PSUlar fakat iyi bir yatırım olacaktır. Minimum 600W olmaz üzere yeni bir PSU alınız.
quote:
Orijinalden alıntı: DeWe
Kapasitör yaşlanması diye birşey duydunuz mu? Maksimum 310W çeken bir kart bu. Cihazınız 12V kanalında 348W veriyorsa maksimum, ben risk almazdım. Evet maalesef pahalı PSUlar fakat iyi bir yatırım olacaktır. Minimum 600W olmaz üzere yeni bir PSU alınız.
Alıntıları Göster
Benim psu 432 w veriyor 12v kanalından bir çılgınlık yapıp da 270x ten 280 e mi geçsem diyorum sırf vram sınırına kalmayayım diye. Panelimde sistemim yazıyor, siz ne diyorsunuz hocam?
quote:
kart 310w çekmiyor videodaki sistemin toplam çektiği güç ve psudan çektiği güç hepsi 12v kanalı değil.kart 190w TDP ama oyunlarda bu kadar da çekmez.
quote:
quote:
kart 310w çekmiyor videodaki sistemin toplam çektiği güç ve psudan çektiği güç hepsi 12v kanalı değil.kart 190w TDP ama oyunlarda bu kadar da çekmez.
Alıntıları Göster
280 yada 270x sorun çikarmaz
quote:
Orijinalden alıntı: GOD OF THE TECH
280 yada 270x sorun çikarmaz
Alıntıları Göster
280de sorun cıkarmazsa 285dede cıkarmaz ozaman cunku 285 280den daha az guc tuketıyor
quote:
Orijinalden alıntı: Suppordle
Benim psu 432 w veriyor 12v kanalından bir çılgınlık yapıp da 270x ten 280 e mi geçsem diyorum sırf vram sınırına kalmayayım diye. Panelimde sistemim yazıyor, siz ne diyorsunuz hocam?
panelden markasina baktim FSP diyor kaliteli marka ve 432w bence kurtarir 280'i ama biraz bilimsel yaklasirsak 20w fark olmasi lazim iki kart arasinda. 270x de az cekmiyor ya da 280 tahmininden az cekiyor.280'e 250w demis bir site ama bence bir yanlislik var o iste cunku ben 250w olan 280x'in bile oyun testlerinde 200w bitcoin yaparsan 250w cektigini gormustum.280'in stream processor olayi biraz daha az yani kesinlikle 250w olamaz belki 270x ile ayni cekiyordur ya da dedigim gibi max 20w vardir aralarinda 200w'dur oyunlarda 280x gibi.