Şimdi Ara

R9 290 Catalyst Control Center sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, az önce Catalyst Control Center'dan performans seçeneğine gelip, en üste doğru getirdim. Tam hatırlamıyorum ama, GPU Saatini yükseltip, onun altındakini sıfır yaptım. Bir anda GPU Saatini %50'Ye çektim ve siyah ekran geldi. Reset attım, geri geldi ama, Catalyst Control Center'ı ne zaman açsam, ekran gidiyor. Yardım edin lütfen.

Edit:Şu an TRIXX programından kontrol ettim, fan hızım %20, ve şu an boştayım sıcaklık 40 derece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp3446 -- 26 Ekim 2014; 11:04:33 >

• Ayni problem bende de olustu. İnternetten siparis etmistim karti iade aldilar bozukmus. İnternette satilanlar bozuk mu diye bi tartisma yaptik vatan satis gorevlileriyle bizden degil kartlar ama sorunlu cikabiliyor dediler zaten o fiyata satmalari ilginc gibi konusmalar gecti aramizda. Pc aciliyor 2-5 dk arasinda rasgele ekran karariyordu. Driver ust kosedeki amd catalyst tusuna basar basmaz gidiyordu bende %100 :) duzeltemediler yeni driver format vs her sey denendi. Goturmeni tavsiye ederim eger karti benim soyledigim gibi aldiysaniz

Edit: high end kartlar neyinize yetmiyor da orasiyla burasiyla oynuyorsunuz cozemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 5 Kasım 2014; 20:38:16 >
  • şununla mı oynadın?
  • Concerve kullanıcısına yanıt
    Evet. Tam en üste en ortadakine getirdim.
  • Lamb0fGod kullanıcısına yanıt
    Neden mi oynuyorum? Kasıyor :) SKILL oynuyorum, kasıyor, Sleeping Dogs oynuyorum ekran kartı 85 dereceye fırlıyor. Daha bir sürü oyun kasıyor ama aklıma gelmedi. Bozuk mu anlamadım. Bir de ekran kartımın 4 GB VRam'i var ama 3 olarak gözüküyor.
  • alp3446 kullanıcısına yanıt
    O oyunlarda kasması mümkün gibi görünmüyor bana. Sorun olabilir kartta.
  • Lamb0fGod kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum ama arada kasıyor. SKILL ultra ayar olduğunda kastığı için high ayar da oynuyorum. COD AW'da çoğu ayarı indirdim. Motion Blur'u kapattım. Hala sinematikler de kasma var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 Occt Power Test Sorunu
    4 hafta önce açıldı
    Msi 6900 XT kapanma sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence ya ekran kartında ya da başka bir şeyde problem var. Yani en iyi 10-15 ekran kartından bahsediyoruz öyle olması pek olası değil. Oyunlar orjinal değilse belki ondan kaynaklıdır ama sanmıyorum. Kontrol ettirmekte fayda var. Gpu-Z vs. ile incelediniz mi değerleri voltaj vs değerlerinde düşüşler var mı aralarda?

Bu resimdeki sistem sizdekinden üstün olsa bile min fps değerinin 86'dan 30-40'a düşme gibi bir durum söz konusu olamaz. Olacağı en yüksek 10-15 fps olur ki 60 üzerindeyken farketmezsiniz bile o düşüşleri. Belki bu değerler biraz abartı ancak;
    Bu videoda 50 fps altına pekdüşmediği görülüyor ki video kaydetmenin de fps üzerinde etkisi büyük.
    http://www.youtube.com/watch?v=Xy5mXLdwdD4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 7 Kasım 2014; 16:22:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lamb0fGod

Bence ya ekran kartında ya da başka bir şeyde problem var. Yani en iyi 10-15 ekran kartından bahsediyoruz öyle olması pek olası değil. Oyunlar orjinal değilse belki ondan kaynaklıdır ama sanmıyorum. Kontrol ettirmekte fayda var. Gpu-Z vs. ile incelediniz mi değerleri voltaj vs değerlerinde düşüşler var mı aralarda?

Bu resimdeki sistem sizdekinden üstün olsa bile min fps değerinin 86'dan 30-40'a düşme gibi bir durum söz konusu olamaz. Olacağı en yüksek 10-15 fps olur ki 60 üzerindeyken farketmezsiniz bile o düşüşleri. Belki bu değerler biraz abartı ancak;
    Bu videoda 50 fps altına pekdüşmediği görülüyor ki video kaydetmenin de fps üzerinde etkisi büyük.

GPU-Z indirip yazanları resim ile gösteriyorum;

Edit:Ayrıca 30-40'a düşmüyor, 20'ye kadar düştüğünü hissedebiliyorum. Yani bas bayağı kasıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp3446 -- 7 Kasım 2014; 16:33:43 >

• Oyun içerisindeki değerleri göndermen daha iyi olur ya da testteyken. GPU load düşüşe geçmemeli %90 altına inmemesi lazım hiç bir zaman oyundayken diyebilirim. Memorylerin 0'a inmesi garip görünüyor öyle olmaması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 7 Kasım 2014; 16:59:23 >
  • quote:

Oyun içerisindeki değerleri göndermen daha iyi olur ya da testteyken. GPU load düşüşe geçmemeli %90 altına inmemesi lazım hiç bir zaman oyundayken diyebilirim. Memorylerin 0'a inmesi garip görünüyor öyle olmaması lazım

Arkada SKILL Special Force 2 açıktı zaten. En üstte 1000 Mhz ve 1300 mhz yazan yer oyunda değilken 150 mhz ve 300 mhz oluyor.
  • Diğer sistem bileşenleri nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkandrgn -- 9 Kasım 2014; 20:55:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serkandrgn

Diğer sistem bileşenleri nedir?

FX 8320, 8 GB ram, ASUS M5A97 ana kart, Zalman 700W PSU, 120 GB SSD vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alp3446

quote:

Bence ya ekran kartında ya da başka bir şeyde problem var. Yani en iyi 10-15 ekran kartından bahsediyoruz öyle olması pek olası değil. Oyunlar orjinal değilse belki ondan kaynaklıdır ama sanmıyorum. Kontrol ettirmekte fayda var. Gpu-Z vs. ile incelediniz mi değerleri voltaj vs değerlerinde düşüşler var mı aralarda?

GPU-Z indirip yazanları resim ile gösteriyorum;

Edit:Ayrıca 30-40'a düşmüyor, 20'ye kadar düştüğünü hissedebiliyorum. Yani bas bayağı kasıyor.

Ekran kartı hangi slota takılı?

• quote:

quote:

Diğer sistem bileşenleri nedir?

FX 8320, 8 GB ram, ASUS M5A97 ana kart, Zalman 700W PSU, 120 GB SSD vs.

Anakart bios'un güncel mi? Ekran kartı İşlemciye en yakın PCI-e slotuna takılı durumda değil mi? Bir de ısı değerlerini görmekte fayda var sistemin. HW monitör görüntüsü alır mısın 15dk kadar oyun oynadıktan sonra.
  • Ekran kartı PCIE x4 slotunda takılı gibi duruyor, arkadaşın dediği gibi işlemciye en yakın slotta olmalı.
  • Serkandrgn kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarı Vatan Bilgisayar'dan aldığım için orada topladılar. Eğer kapağı açarsam garantisi gideceği için maalesef sorunuza cevap veremeyeceğim. HWMonitor görüntüleri;

20 Dk. oynadım ve oyunu kapatmadan çektim bu görüntüleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp3446 -- 10 Kasım 2014; 17:01:25 >

• quote:

Bilgisayarı Vatan Bilgisayar'dan aldığım için orada topladılar. Eğer kapağı açarsam garantisi gideceği için maalesef sorunuza cevap veremeyeceğim. HWMonitor görüntüleri;

o_O enteresan parça garantisi gitmiyor olması gerek ama zaten bunu kasayı açmadan da tespit edebilirsin. GPU-Z her zaman doğru okumayabilir veya güç tasarruf modu aktif olduğunda bant genişliğini düşürüyor olabilir. Kasanın arkadan tamamı görünecek şekilde bir fotoğrafını ekleyebilir misin? Arkadaki slotlardan yola çıkarak bir tahminde bulunabiliriz.

• Kasa kapağını açmak garantiyi bozmaz.
  • quote:

quote:

o_O enteresan parça garantisi gitmiyor olması gerek ama zaten bunu kasayı açmadan da tespit edebilirsin. GPU-Z her zaman doğru okumayabilir veya güç tasarruf modu aktif olduğunda bant genişliğini düşürüyor olabilir. Kasanın arkadan tamamı görünecek şekilde bir fotoğrafını ekleyebilir misin? Arkadaki slotlardan yola çıkarak bir tahminde bulunabiliriz.

Peki işlemciye yakın olursa kaç FPS farkı olur?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.