Şimdi Ara

R9 380 2GB MI YOKSA 4GB MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi akşamlar video testlerine arada yaklasık 10fps var ama bu işlerden pek anlamıyorum ilk defa sistem toplayacagım 2gb ile 4gb arasında yaklasık 150TL fark var bu 150 tl 2gb için fazladan 150tl vermeye değermi sizce

bu arada topladıgım sistem bu görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum

Intel Core i5 4460 3.2 GHz 6MB 1150p HD 4600 VGA
    179,55 USD + KDV

MSI H81M-P33 DDR3 1600MHz S+V+GL+16X 1150p
    43,31 USD + KDV

Kingston HyperX Fury 8 GB 1600 MHz D3 HX316C10FB/8
    41,35 USD + KDV

WD 1 TB Blue 7200 64MB Sata3 WD10EZEX
    51,19 USD + KDV

Aerocool GT Ad. BE 600W, 2x USB , 2 Fanlı,Mid-Tower Siyah Kasa
    78,28 USD + KDV

Samsung SH-224DB 24X SATA DvdRw Siyah - Bulk
    12,13 USD + KDV

• Tabii ki benden daha bilgili arkadaşlar vardır ama ben 4 GB olanını kullanıyorum. Ve şöyle söyleyeyim GTA 5 de ayarları fullediğim zaman oyunun kullandığı VRAM miktarı 3.5 GB'a çıkıyor. Gelecekte de oyunların VRAM miktarının daha fazla kullanılacağını düşünerek söylüyorum ben yerinde olsam 150 TL farkı verip 4 GB olanı alırdım. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SlipKnotz

Tabii ki benden daha bilgili arkadaşlar vardır ama ben 4 GB olanını kullanıyorum. Ve şöyle söyleyeyim GTA 5 de ayarları fullediğim zaman oyunun kullandığı VRAM miktarı 3.5 GB'a çıkıyor. Gelecekte de oyunların VRAM miktarının daha fazla kullanılacağını düşünerek söylüyorum ben yerinde olsam 150 TL farkı verip 4 GB olanı alırdım. :)

hocam peki ayarları fullediginiz zaman oyunda mouseyi çevirirken vb kalabalık yerlerde akıcılıgı nasıl?
  • Dostum oyunda 2 tane grafik ayarı bölümü var. Bir tanesi gelişmiş grafik ayarı, bir tanesi de normal grafik ayarı. Normal grafik ayarlarını fullediğinde görüntü kalitesindeki artışı rahat bir şekilde görebilirsin ve 2.5 GB kadar bir bölümünü kullanıyor ekran kartın. Gelişmiş grafik ayarlarını da açarsan 3.5 GB ını kullanıyor. Ama gelişmiş grafik ayarlarında ben oyunun görüntü kalitesine etki eden pek bir değişim göremediğim için gelişmiş grafik ayarlarını kullanmıyorum.

Senin soruna gelince FX 8120 işlemcim var geçmişte 8 çekirdeğine kanıp aldım :) Şuan acısını yaşıyorum. Normal grafik ayarlarını fullediğimde oyunda ortalama 40-45 fps alıyorum.
    Gelişmiş grafik ayarlarını açtığımda ise fps 30 lara düşüyor. Elimde Intel'in I serisi bir işlemcim olsaydı oyunda çok daha yüksek fps alacağımı düşünüyorum. Senin işlemcin hakkında pek bir bilgim yok. Ama tahmin ediyorum ki sendeki işlemci ile GTA 5 te o kart ile benden daha fazla fps alacaksın. Yanlışım varsa affedin. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: SlipKnotz

Dostum oyunda 2 tane grafik ayarı bölümü var. Bir tanesi gelişmiş grafik ayarı, bir tanesi de normal grafik ayarı. Normal grafik ayarlarını fullediğinde görüntü kalitesindeki artışı rahat bir şekilde görebilirsin ve 2.5 GB kadar bir bölümünü kullanıyor ekran kartın. Gelişmiş grafik ayarlarını da açarsan 3.5 GB ını kullanıyor. Ama gelişmiş grafik ayarlarında ben oyunun görüntü kalitesine etki eden pek bir değişim göremediğim için gelişmiş grafik ayarlarını kullanmıyorum.

Senin soruna gelince FX 8120 işlemcim var geçmişte 8 çekirdeğine kanıp aldım :) Şuan acısını yaşıyorum. Normal grafik ayarlarını fullediğimde oyunda ortalama 40-45 fps alıyorum.
    Gelişmiş grafik ayarlarını açtığımda ise fps 30 lara düşüyor. Elimde Intel'in I serisi bir işlemcim olsaydı oyunda çok daha yüksek fps alacağımı düşünüyorum. Senin işlemcin hakkında pek bir bilgim yok. Ama tahmin ediyorum ki sendeki işlemci ile GTA 5 te o kart ile benden daha fazla fps alacaksın. Yanlışım varsa affedin. :)

baya bi araştırdım i5 4460 çok iyi performans veren bi işlemciymiş video testlerdede 60-70 fps oynuyor adamlar full ayarlarda bu ekran kartıyla ama ekran kartıyla anakart uyumlumu sıkıntı çıkarırmı acaba

• O konuda pek bir bilgim yok dostum :) Sadece aynı kartı kullandığım için konuya girdim bildiklerimi yazdım :)
  • i5 4460 iyi bir işlemci almışken 4gb lık al ileriye dönük olur gtx 960 da alabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 460 Mı Yoksa GTX 950 Mi ?
    8 yıl önce açıldı
    asus r7 250 aldım sizce nasıl?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4 tabiki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • strucklieben07 S kullanıcısına yanıt
    tabiki 4gb güncel oyunlar çok Vram yemeye başladı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.