Şimdi Ara

r9 380 performans düşüklüğü ve crash sorunları[ PAGE FAULT IN NONPAGED AREA cdd.dll mavi ekran]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler 4790 işlemcim var(stok fanla kullanıyorum) sapphire r9 380 nitro 4gb ekran kartı (zalman 600le psu) ve windows 10 kullanıyorum ilk olarak yaşadığım sorunlar hakkında bilgi veriyim 60hz monitörüm var fifa 16yı ilk yüklediğimde mecbur kırılmalar olmaması için vsync açtım bu sefer menulerde ve oyun içi cutscene sahnelerinde,duran toplarda fps 30 a kadar düşmeye başladı araştırdığımda catalyst den vsync açıldığında çözüleceğini yazmışlar denedim malesef buda sonuç vermedi radeonpro ile denedim bu sefer fps 60a sabitlendi menülerde ve çoğu cutscenelerde ama bazı duran toplarda veya cutscenelerde fps 30 35 40 arası gidip gelmeye başladı ve garip hatalar almaya başladım, asıl sıkıntı max payne 3 ile farkettim oyunu 2dk veya 40 45 dk arası süre değişiyor oynarken bi anda çat siyah ekran geliyor ve arkada oyunun sesleri devam ediyor(araştırdım daha önce karşılaşan yok hemen hemen ,windowsun explorer.exe side crash oluyor kapatıp açmam gerekiyor aynı olay chrome falan açıksa altta onlardada gerçekleşiyor).bu olay canımı sıktı başka oyunlarda denemek istedim ve diğer oyunlardada aynı olay sıklıkla oluyor.
    battlefield 4 ultra ayarlarda 33 - 55 arası fps değerleri alıyorum.(arada ondada siyah ekran atıyor veya grafik özelliklerini değiştirirken directx ile ilgili bir error mesajı gösteriyor vram in 512mb üstü olması ile ilgili şuan tam olarak hatırlamıyorum)
    witcher 3 son güncel sürümde ultra ayarlarda 32-39(nvidia hairworks kapalı) arası fps alıyorum az önce ayarları ultraya çekerken bi anda tekrar siyah ekran olayı oldu.
    15-20 dk lık bf4 witcher 3 oynadıktan 2dk sonra çektim sıcaklık fotoğraflarını.
    şimdiden yardımcı olucak arkadaşlara teşekkür ederim.
     r9 380 performans düşüklüğü ve crash sorunları[ PAGE FAULT IN NONPAGED AREA cdd.dll mavi ekran]
    ayrıca tavsiye ediceğiniz bi benchmark programı vs. varsa belirtirseniz onlarıda yapıp sonuçlarını eklerim.

edit: Az önce siyah ekran olayı tekrar oldu ve PAGE FAULT IN NONPAGED AREA cdd.dll mavi ekran verdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil.ar -- 12 Kasım 2015; 23:41:49 >

• anil.ar A kullanıcısına yanıt
    işlemcide sorun yok gözüküyor temiz bir formatla tekrar yükle driverları yine hata oluyorsa ram de belki komple ekran kartında sorun olabilr
  • peki hocam anakart sıcaklığı normal mi sizce? ayrıca işlemci hala 45 derece civarlarında boşta nerden baksanız bi 20 dkdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil.ar -- 12 Kasım 2015; 17:33:43 >
  • 380 modellerinde sicakligi kafaya takmayin.ne marka olursa olsun fanlari 60 dereceden sonra donmeye basliyor o yuzden masaustunde yuksek sicakliklar gorebilirsiniz.onu kapatmanin yolunu buldum ben asusun programindan o zaman buz gibi oluyor masaustunde ama gerek yok bir zarari olsa bu sekilde yapmazlardi.vsync ile ilgili bir sorununuz var anladigim kadariyla?vsync acinca 30 fps'ye dusme olayi bilinen bir seydir ama siyah ekran vs oluyorsa karti aldiginiz yerle gorusun garantiye alalim diyebilirler.
    herşey normal bide oyun oynarken ekran kartı derecesine bak
    büyük ihtimal ekran kartının ramlerinde sorun vardır garantiye verin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 12 Kasım 2015; 17:37:45 >
  • peki hocam sizce bf4 de bu fps değerleri normal mi karta göre ?
    @patren 71 derecenin üstünü görmedim hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil.ar -- 12 Kasım 2015; 17:38:19 >
    fps değerleri bana biraz düşük geldi
    ekran kartı sıcaklığıda normal 71 derece çok değil
    https://www.youtube.com/watch?v=UmkNijHDhXw
    https://www.youtube.com/watch?v=9K7VCUgR7Cw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 12 Kasım 2015; 18:02:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 33 55 fps bf4 icin bana dusuk geldi.bende de asus 380 var amd islemci yaninda.video cekmistim bir arkadas istemisti.4xaa kapali ama bende daha yuksek cikmis video cektigim halde.karti gonder bence garantiye hic normal seyler degil hata vermesi siyah ekran vs olmasi.

https://www.youtube.com/watch?v=NnnqaULDRf8
  • az önce 3dmark testi yaptım sonuçlar bu şekildehttp://www.3dmark.com/3dm11/10518768 birde 4x açık bf için verdiğim değerlerde bide kapatıp deniycem yazarım birazdan@Wilson Fisk
  • quote:

Orijinalden alıntı: anil.ar

az önce 3dmark testi yaptım sonuçlar bu şekildehttp://www.3dmark.com/3dm11/10518768 birde 4x açık bf için verdiğim değerlerde bide kapatıp deniycem yazarım birazdan@Wilson Fisk

3dmarkta kartta oc var mi?benim daha dusuk cikmis ama surucu eski bende.
  • yok hocam sürücü beta olan en son
  • bf4 4xaa kapatip denedin mi?performans olarak sorunu yok gibi ama siyah ekran vs hatalar veriyor yazilimsal da olabilir kart da arizali olabilir.denemeler yapman lazim baktin olmuyor karti ver bir de servisi baksin.
  • hocam sanırım problemi çözdüm bitdefenderdan kaynaklanan bi sorun gibi singleda 4x msaa da 50 nin altına düşmüyor abartı sahneler haricinde msaa kapalıykende 75 in altına çok patlamalı sahneler dışında düşmüyor 1,5 saattir bf4 oynuyorum 72-75 derecelerde ekran kartı cpu 62 63 derece(oyundayım hala) siyah ekranlada karşılaşmadım.ayrıca %46 da dönüyor gpu fanları birazdan witcherda test yaparım onlarıda yazarım eğer bi kere daha karşılaşırsam aynı sorunla gönderirim servise başka çare kalmadı ama çözüldü gibi sanki :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil.ar -- 12 Kasım 2015; 22:15:41 >
  • bf3 oynarken bitdefenderin cok gariban bir versiyonu vardi oyunu donduruyordu ama siyah ekrana sebep oldugunu ilk kez goruyorum.denemeler yap bakalim eger antivirusten ise bosuna karti gonderip 20 gun kartsiz kalma.o antivirusu de sil sen en guzeli cunku kapatsan bile altta calisan exeleri olabiliyor.
  • Internet security yüklüydü bende free 6 aylık olanhttps://www.youtube.com/watch?v=UmkNijHDhXw aynı bölümde şu videodaki fps değerlerinden 10 fps daha yüksek değerler aldım performans olarak sorun yok gibi bi siyah ekran olayı onuda vermedi yaklaşık 2 saattir bitdefenderı sildiğimden beri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil.ar -- 12 Kasım 2015; 22:41:54 >
  • bf4 derken single'dan mi bahsediyordun ben multi anladim.multide degisir cunku haritaya oynayisa gore.2 saattir sorun yasamiyorsan demek ki o bitdefender yuzundenmis.antivirus programi kurma demiyorum ama oyuna girmeden once kapatip gir dene sorun olmuyorsa o sekilde kullan.
  • Hwmonitor indirin programı açın açık kalsın oyuna girin 10 dk oynayın sonra hw monitorden ss alıp buraya koyun sıcaklıklar max nekadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 12 Kasım 2015; 22:50:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buyrun hocam
    az önce siyah ekran olayı tekrar oldu PAGE FAULT IN NONPAGED AREA cdd.dll bsod mavi ekran verdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil.ar -- 12 Kasım 2015; 23:40:25 >
    Ekran kartı 76 dereceyi bulmuş uzun süreli oyunda 80 i de bulur gibi ama mavi ekran ekran kartı sürücüsü ile ilgili gözüküyor ekran kartı sürücüsünü kaldırıp DDU programı ile amd seçip temizlik yapıp güncel sürücüyü kurmanızı öneririm birde ekran kartı bölümündeki kasa havalandırması yetersiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Torrent programlarını,antivirüsleri siler misiniz?_Ramleri teker teker dener misiniz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.