bi keresinde uzun yolda beni bir palio solladı. hızım 90 dı.oralarda radar olduğunu biliyordum. palio 120 ile filan geçti beni. tam geçerken karşı yoldan beyaz reno 19 geliyordu.(gezici radar)
ileride baktım palioyucu polise itiraz ediyo
Alıntıları Göster
1.si ağaç altında yüzü size dönük sote önü kameralı radar araçları..
2si karşıdan gelenler sellektör veya el işareti yaparak radar var diye uyarmaya çalışıyorsa
3.sü radara girdiğinizi anladıktan sonra sapa bi yoldan bi yere dönmek veya bi petrole çekip ekibin dağılmasını beklemek
Bunlar değişmez radar 3.lüleridir
quote:
Orijinalden alıntı: specops
wlla be benzin fiyatlarıyla ben 90.dan fazla hız yapmıyorum zaten =)
Alıntıları Göster
Aslında bu radar uygulaması hepimizin can güvenliği için çok iyi ...Ben üyesi olduğum Motor Sporları ve Tuning Derneğinde, Defansif Sürüş Eğitimi aldık...Aracı kontrol etme,yolda tutma,kaza kaçınılmazsa en az hasarla çıkma,kuru,yağmurlu,sisli yolda kontrol...bu tür şeyler uygulamalı gösterildi..En önemlisi ve korkutucu olanda araçlarımızla yaptığımız fren mesafesi ölçümüydü...arka arkaya 10 km hızımızı arttırarak belli bi noktadan kazık fren yaptık ve her 10 km arttığında mesafe 1-1,5 m uzadı..bu tür ani frenlerde cm'lerin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz...onun için lütfen dikkatli ve yavaş gidelim...Trafiğin şakası yok,saliselik bir dikkatsizlik feci sonuçlar doğurabilir...Önemli olan yolun düzgünlüğü veya genişliği değil,aracımızı en çabuk ve sağlam nasıl durdurabiliriz...Sonuçta karşımıza hız yaparken illa başka bir araç çıkacak diye bişey yok..Bu bir hayvan,bir bijon kesmesi,bir lastik patlamasıda olabilir...Onun için hiç radar aracı aramadan kurallara uyup gitmektir...peki neden son hız sınırı 90 olarak belirtilmiş bunu düşündükmü acaba...neden 100 değilde 90 ?Bunlar hep bir araştırmanın sonuçlarıdır..90 la 100 arasında dağlar fark var...evet bende uzun yol çok yaptım,inanın otoban 120 ile çekilmiyor..insanın uykusu geliyor ama bu uykudan kalkamamakta var Bende çok seviyorum hızı,ancaktrafiğe kapalı ve hıza uygun araçla,uygun pistte yapılmalı ...hepinize kazasız,belasız yolculuklar...
quote:
Orijinalden alıntı: serkes
geçerkende garibim ne hevesli geçmiştir.
quote:
Orjinalden alıntı: greenicee
bi keresinde uzun yolda beni bir palio solladı. hızım 90 dı.oralarda radar olduğunu biliyordum. palio 120 ile filan geçti beni. tam geçerken karşı yoldan beyaz reno 19 geliyordu.(gezici radar)
Alıntıları Göster
gördüğünde zaten iş işten geçmiş olmuo frene basıp lastikleri yakma boşu boşuna...
220 ytl ceza yedim geçen 126 ile girmişim radara, alfa vardı bi tane o da 148 ile girmiş ona da 220ytl kestiler...çok saçma...
quote:
Orijinalden alıntı: quadream
gördüğünde zaten iş işten geçmiş olmuo frene basıp lastikleri yakma boşu boşuna...
220 ytl ceza yedim geçen 126 ile girmişim radara, alfa vardı bi tane o da 148 ile girmiş ona da 220ytl kestiler...çok saçma...
Alıntıları Göster
geçen gün 157 ile girmişim radara. tabelalarıda gördüm ama hiç tınlamadım bastım. sonra polis senin kadar genç birisine hiç ceza yazmadım çok sefimli duruosun dedi yazmadı=)
quote:
Orijinalden alıntı: fthavc
geçen gün 157 ile girmişim radara. tabelalarıda gördüm ama hiç tınlamadım bastım. sonra polis senin kadar genç birisine hiç ceza yazmadım çok sefimli duruosun dedi yazmadı=)
Alıntıları Göster
ben de 112 ile girdim,108 ytl'yi tutuşturuverdiler öğrenci adamın eline
mobil radarı da çok iyi öğrenmiş oldum,çünkü 3 radar atlattım,sonuncu da dur diyolar şaşırdım,mobil radarmış,antenine dikkat edin trafikte sizle akan araçların
quote:
Orijinalden alıntı: fthavc
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: ıcestar
Merkezde alırlar polisin ifadesini..Çünkü görüntüler gün sonunda teker teker kontrol ediliyor
quote:
Orijinalden alıntı: ALph1940
quote:
Orjinalden alıntı: ıcestar
Merkezde alırlar polisin ifadesini..Çünkü görüntüler gün sonunda teker teker kontrol ediliyor
Alıntıları Göster
peki benimde bi sorum olcak
ankarada eskişehir yolunda çok hızlı giderken baktım köprünün altında polis aracı var, poliste yola doğru yürüyo, aha dedim çevirecek beni, pat diye 100metre önceden başka yola saptım. 140 felan yapıyodum bariz benim için geliyodu, işin komiği, çoğu araç yavaşlamıştı, sanırım herkeste radar cihazı var. neyse plakaya ceza geliyor mu ?
quote:
Orijinalden alıntı: *Overdose*
ankarada eskişehir yolunda çok hızlı giderken baktım köprünün altında polis aracı var, poliste yola doğru yürüyo, aha dedim çevirecek beni, pat diye 100metre önceden başka yola saptım. 140 felan yapıyodum bariz benim için geliyodu, işin komiği, çoğu araç yavaşlamıştı, sanırım herkeste radar cihazı var. neyse plakaya ceza geliyor mu ?
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: *Overdose*
Plakayı aldılarsa mutlaka ceza gelir ama senin de mahkemeye verme hakkın var çünkü bir suçlama varsa bunu mutlaka kanıtlamalılar. Bana otobanda yediğim bir hız cezası 20 gün sonra geldi, mahkemeye vermedim çünkü o gün gerçekten hız yapmış olabilirim ondan uğraşmadan cezayı ödedim. Ama hız yapmadığınızdan ya da yanlış yere park etmediğinizden vs. eminseniz mahkemeye itiraz edebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: TRCaPiTaL
quote:
Orjinalden alıntı: *Overdose*
Plakayı aldılarsa mutlaka ceza gelir ama senin de mahkemeye verme hakkın var çünkü bir suçlama varsa bunu mutlaka kanıtlamalılar. Bana otobanda yediğim bir hız cezası 20 gün sonra geldi, mahkemeye vermedim çünkü o gün gerçekten hız yapmış olabilirim ondan uğraşmadan cezayı ödedim. Ama hız yapmadığınızdan ya da yanlış yere park etmediğinizden vs. eminseniz mahkemeye itiraz edebilirsiniz.
Alıntıları Göster
ben de şunu sorucam: iyi güzel radardan önce mutlaka tabela olmak zorunda ama radar var tabelası görüyoruz radar alanı bitti gibi bir tabela yok, doğal olarak radar alanından çıktığını nasıl anlıycan ? radar tabelasından kaç km sonra radar olma gibi bi mecburiyet var bunu bilen varmı? 5 km mi bu sınır?
quote:
Orijinalden alıntı: gligaMesH
ben de şunu sorucam: iyi güzel radardan önce mutlaka tabela olmak zorunda ama radar var tabelası görüyoruz radar alanı bitti gibi bir tabela yok, doğal olarak radar alanından çıktığını nasıl anlıycan ? radar tabelasından kaç km sonra radar olma gibi bi mecburiyet var bunu bilen varmı? 5 km mi bu sınır?
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: gligaMesH
zannederim sürücüler radar bölgesinin nerede bittiğini bilemesinler böylece temkinli gitsinler diye bildirilmiyor :) tersini bir düşünsenize radar bitmiştir bas gaza ! yinede uygun hızda gitmekte fayda var ama şahsi düşüncem yerleşim birimlerine 10 km kala ve 10 km geçene kadar çok dikkat etmek
quote:
Orijinalden alıntı: karahisar
quote:
zannederim sürücüler radar bölgesinin nerede bittiğini bilemesinler böylece temkinli gitsinler diye bildirilmiyor :) tersini bir düşünsenize radar bitmiştir bas gaza ! yinede uygun hızda gitmekte fayda var ama şahsi düşüncem yerleşim birimlerine 10 km kala ve 10 km geçene kadar çok dikkat etmek
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: karahisar
quote:
haklısın aslında ama bu mantığa göre radar tabelası hepten saçma bişey. yani radar olmayan yerlerde hızlı gidebilirsiniz , yeterki radar tabelası gördüğünüz zaman dikkatli olun demektir yahu ; o zaman hiç tabela koyma kimse nerde olduğunu bilmesin hep temkinli gitsin .. öyle değilmi?
quote:
quote:
quote:
haklısın aslında ama bu mantığa göre radar tabelası hepten saçma bişey. yani radar olmayan yerlerde hızlı gidebilirsiniz , yeterki radar tabelası gördüğünüz zaman dikkatli olun demektir yahu ; o zaman hiç tabela koyma kimse nerde olduğunu bilmesin hep temkinli gitsin .. öyle değilmi?
Alıntıları Göster
quote:
quote:
quote:
şimdi yapamazlar avrupa birliği uyum yasaları çerçevesinde (bildiğim kadarıyla) devlet vatandaşına tuzak kuramaz uyarır ve caydırır gibi bir anlam vardı yani radar bölgesinin başladığını bildirmek zorunda bence eskiye göre yine de iyi sayılır insancıl bir uygulama . gittiğiniz yola aşinaysanız zaten radarı nerede olduğunu az çok biliyorsunuz yani bildiğiniz yerde sürat yapın anlamında değilde insan dalabiliyor 90 la gideceğine 100 e çıkabiliyor hız sabitleyicimizde yok yada sollama yaparken biraz daha hızlı gidilebiliyor ama radar tabelası varsa bu gibi konularda dikkatli olunmalı
quote:
Alıntıları Göster
polislerin cevirip ceza yazdigi yere geldiginde radar muhtemelen bitmistir, darisi bir sonrakine
quote:
quote:
quote:
Alıntıları Göster
genelde karşıdan gelen arabaları takip ederim sellektör varmı yokmu diye birde milletin gidişatına bakarak özellikle 34 plakalı şirket arabalarının o adamlar işi biliyor ömürleri yolda geçtiği için %10 yanılma payları oluyoreğer virajlı bir yol ise illaki allahın emri vardır radar sollama yasağı olan yerde sollamayacaksın.
otobandada ayağım döşemede olur otobanda kolay kolay birşey olmaz
quote:
Orijinalden alıntı: obt
genelde karşıdan gelen arabaları takip ederim sellektör varmı yokmu diye birde milletin gidişatına bakarak özellikle 34 plakalı şirket arabalarının o adamlar işi biliyor ömürleri yolda geçtiği için %10 yanılma payları oluyoreğer virajlı bir yol ise illaki allahın emri vardır radar sollama yasağı olan yerde sollamayacaksın.
otobandada ayağım döşemede olur otobanda kolay kolay birşey olmaz
Alıntıları Göster
Karabük'ten zonguldak yoluna girdim, yol yol değil aşağı yukarı 30 civarında tünel var, 15 km yol yapım çalışması. sonrası zaten yenice iki araba yan yana geçemiyor. neyse yol bitti. Ankara asfaltına gridim, zonguldağa 30 km kaldı. Yol kaymak gibi gözlerim yolrulmuş vaziyette karanlık aydınlık o kadar çok tünel mahvediyor insanı gündüz vakti. Boş yolu gördüm basmamak elde değil.
Ama 34, 06, vb. zonguldak harici plakalı arabalar yapıştırmış gidiyor. 67 plakaların hepsi 80-90 kerizlere bak lan bassanıza diyorum içimden.
sonradan jeton düştü ulan bu adamlar zonguldaklı alayıda yavaş gidiyor. 67 konvoyunun arasına girdim yola devam ederken polis kesmiş yolu radar cezası yiyenler 34, 06 plakalı arabalar. Zaten clio vardı gıcık olmuştum ona beni çok cins solladı cezayı yedi.
quote:
quote:
Alıntıları Göster
ya arkadaşlar ben ABDye gittiğim bi zaman radar cihazı aldım geldim ama hiç kullanamadım polislerin radarları bu cihazları anlıyodur diye tırstım açıkçası , duyduğuma göre cezasıda ağırmış şimdi pzt tekrar yola çıkıcam uzun mesafe acaba kullansam mı ne dersiniz yakalanırmıyım?
quote:
Orijinalden alıntı: evolvo
ya arkadaşlar ben ABDye gittiğim bi zaman radar cihazı aldım geldim ama hiç kullanamadım polislerin radarları bu cihazları anlıyodur diye tırstım açıkçası , duyduğuma göre cezasıda ağırmış şimdi pzt tekrar yola çıkıcam uzun mesafe acaba kullansam mı ne dersiniz yakalanırmıyım?
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: evolvo
Hocam kullanmaman senin yararına olur.. Çünkü polislerde sizin elinizdeki cihazı tespit eden başka cihazlar var.. Cezası çok ağır...
kısaca yol kenarına sinsi bir yılan gibi tünemiş ve burnu ters yöne bakan bişi görürsen kesin radar
dikkat ett hortlak gibide çıkıveriyrlar önüne farkrtmeyp radara grdiğin zaman ceza geldğinde anlıyorsun radar oldunuu:D
quote:
Orijinalden alıntı: agili
kısaca yol kenarına sinsi bir yılan gibi tünemiş ve burnu ters yöne bakan bişi görürsen kesin radar
dikkat ett hortlak gibide çıkıveriyrlar önüne farkrtmeyp radara grdiğin zaman ceza geldğinde anlıyorsun radar oldunuu:D
konu açıldığından buyana epey vakit geçmiş ama gene de ilgilenenler vardır. bursa karayolu üzerinde seyrederken yol bi yerde 3 şerit gidiş 3 şerit geliş diye ikiye ayrılıyor. yol da biraz meyilli ve yolun iki tarafında çevre yolu bağlantısı var. insan ister istemez basıyo gaza. ama hız limiti 50 km yazıyo. zaten çanakkaleye kadar da hep 50-70 km. düşünün bu hız limitlerine riayet edip araç kullanıyorsunuz. kaç günde varırsınız istanbuldan çanakkaleye??? pardon kaç ayda :D:D işin kötü tarafı reklamlarda ve oto galerilerinde araç satarken şöyle güvenli bilmem hız regülatörlü gibi bişeylerle satış yapmıyorlar. yok abi 150 BG bilmem şukadar az yakıyo 90-120 km/h hız aralığında kullanırsan km başına yaktığın yakıt sarfiyatı azalıyo gibi saçma sapan insanı GAZA getiren laflar.... kadran da 260'ı gösteriyo ibre 60-70 ??!! gel de gaza basma... neyse lafı uzattık şöför babamdı 140 ile bayır aşağı salladı arabayı az ilerde radar ı farkettim BABA RADAAAARRR fren yap deme me rağmen küçük çocuğun lafına mı inanılır( bu arada yaş 20 ve iki senedir kendi aracımı kullanıyorum) radarı görene kadar tepki vermedi 5.sn sonra radarı farketttti dokundu frene accık.(asıl baba ya frene abs,esp,bbs,bbg,ptt,aps,atm hepsi girsin devreye) geçtik radar önünden ilerde çevirme var tabiiki... çevrildik bi güzel polis bey geldi 128 km hızla geçtiniz ehliyet ruhsat lütfen 222 ytl para cezası iyi geldi ondan sonra yol boyu göz radarda... yanımızda kamera vardı aldım elime attım son zuma... yol boyu radar gözleye gözleye daha sonraki 3 radarı farkettik ve ceza yemedik ( sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer .. bu arada araba skoda octavia 1.6 mpi babam da 30 senelik şöför ve arabayı 15 yıl sonra yeniledi tabi gaza bastıkça insanın basası geliyooo) bunları marifet yapmışız diye anlatmadım sadece insanların nasıl düşündüklerini, yolda hız limitlerinin cem yılmazın dediği gibi bitaraftan sallanarak konduğunu ( en keskin virajda hız limiti 70 ki biz bu arabayla 30 da zor döndük ), cezayı yiyince nasıl davrandıklarını anlatmak için yazdım... bu arada cezalar fakir fukara fonuna gidiyormuş. yani cezayı yemek içimizi acıtmadı. hakketmiştik zaten ama radar tespit cihazımız olsaydı fena da olmazdo yaneeee...
quote:
Orijinalden alıntı: agili
quote:
Orjinalden alıntı: nil_fb
dikkat ett hortlak gibide çıkıveriyrlar önüne farkrtmeyp radara grdiğin zaman ceza geldğinde anlıyorsun radar oldunuu
evet geçenlerde kızılcahamama giderken yolun kenarında o sıcağın altında bana doğru dönük bi toyota bekliyordu, zaten o ara sigara içtiim için yavaş gidiyodum problem olmadı ama uzaktan anlamıştım'' aha oltayı atmışlar dedim'' kendi kendime..