Şimdi Ara

RADAR OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
900
Cevap
7
Favori
284.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: türbülans

hocam yolda yaz günü bir ağaç gölgesi altında sotede yüzü sana dönük bir araba gördüğün anda frene bas..ben 15 senedir araba kullanıyorum 1 kere radara yakalandım..onda da traktörün üstüne koymuşlardı..gerçi o gün dünyanın arabası vardı yakalanan

vay be traktör hahiç düşünemezdim valla araçlarında yakalanması normal tabi

• bartına gitmiştim oradada bir ambulansda radar vardı
  • quote:

Orjinalden alıntı: greenicee

bi keresinde uzun yolda beni bir palio solladı.
    hızım 90 dı.oralarda radar olduğunu biliyordum.
    palio 120 ile filan geçti beni.
    tam geçerken karşı yoldan beyaz reno 19 geliyordu.(gezici radar)

ileride baktım palioyucu polise itiraz ediyo

Tam geçerken akalamış değil mi? Öyle polise vereceksin dayağı. Ancak akıllanır. Senin araba 90 km ile gidiyorsa, seni sollar hızını 95-100 gider. Buda trafiğin ceza limitini aşmayan kabul ettiği hizdır. Tabi ki öndeki araçı sollarken hızın artacak.

80 Km ile giden araçı 110 km ile sollama 90 km ile sollanacak diye kural yok. Trafik polisinin yediği bu naneler yüzünden çok insan trafikte kasıtlı hız yapıyor, sinirini çıkarıyor ve bu yüzden çok insanın kanına giriyorlar. Sonrada bizim hiç günahımız yok diyorlar.

Biri bir araba solluyorsa sollayan araçın hızını ölçüp hemen ilerdeki polise bildirme, sollanan araçın hızını ölç. Eğer sollanan araç şehirler arası hız limitinin en son tanınan noktasında ise, sollayan daha az süratle gitmeyeceği için hız limitini her halukarde aşacaktır. Ama 90 km çıvarı giden adamı 110 km ile solladı diye gezici araç tam sollarken rastladı ise ve ceza yazdırdıysa vebale girmiştir.

Arabalarda hız ayarlama düğmeleri mevcut, adam 90 km ile gideni geçer 110 km ile sonra hızını düşürür 95- 99 km. sevyesine ve hızı sabitler. Ne olacak şimdi. 99 km. hızla gitmek limit aşımımı? Değil.

• Bu tür tuzak şeklide haraç kesenlere:
  • ya bazıları inadına yapıyo. polis tam virajın başına koymuştu. bir gün gördüm kaç araba yakalandı radara. bazen sırf yakalamak için yapıyor polis.
  • quote:

Orjinalden alıntı: msa28

ya bazıları inadına yapıyo. polis tam virajın başına koymuştu. bir gün gördüm kaç araba yakalandı radara. bazen sırf yakalamak için yapıyor polis.

Bunun ne zararı var? Kontrol için yapılan bir uygulama elbette yakalamak için yapılacaktır, orada yakalanan adam bir daha gaza basmaya kalkaz.

11 Mayıs'ta şehirlerarası yolda 90 km/s hız ile radara girip ceza yedim, meğer 400-500 metre boyunca hız sınırı 70 km/s oluyormuş, radarı da tam o bölgeye kurmuşlar üstelik "BU YOLDA RADARLA HIZ KONTROLÜ YAPILMAKTADIR" uyarısı da yoktu. Ben hiç itiraz etmedim, madem oranın kurallarca belirtilmiş hızı 70 km/s o zaman yapmak zorundayım, eminim herkes itiraz ediyordur bu kadarlık mesafe için ceza kesilir mi diye ama kesilir.

Ayrıca sollama konusunda yapılan eleştiriye katılıyorum, sollama yaparken sollama yapan araç için hız sınırı kalkar. Diyelim önümüzdeki araç 85 km/s hızla gidiyor, siz bu yolda maksimum 99 km/s hız yapabilirsiniz. Ancak sollamayı bu süratte yaparsanız aracın önüne geçmek için teorik olarak en az 12,5 saniyeye ve 360 metreye ihtiyacınız var. Sollama bu kadar uzun mesafede ve sürede yapılıyor olsaydı karşı şeritte harcanan süre yüzünden ya sollamalar yapılamazdı ya da çok tehlikeli olurdu. Sollamanın mantığına göre karşıdan araç gelse de gelmese de karşı şeritte mümkün olan en az süre kalınması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRCaPiTaL -- 16 Mayıs 2007; 20:49:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: babatolia

OTOBANDA 150-160 IN ALTINA İNEBİLİYORUM OTOYOLDA DA AYNI 130 DAN AŞAĞIYA İNEMİYORUM YOL BİTMİYOR 90 LA,

bu nasıl bir zihniyettir, size gece yarısından sonra kanal d, show tv izlemenizi öneririm, bu hız limitleri ne işe yarar neden bu sınırlarda tutulmuş çok basit bir şekilde anlatılıyor. herhalde hiç denk gelmediniz ki kendinizi diğer şoförlerden üstün görüyorsunuz.

sizin diğer vatandaşlardan ne ayrıcalığınız var anlamadım, ben yasal limitler çerçevesinde giderken, siz 130la gitmek istiyorsunuz, bir de ceza da ödemek istemiyorsunuz üsüne üstlük. vay vay.

radarın olduğunu nasıl anlarmışız? akıllı insanlar da ciddi ciddi yöntemleri anlatıyorlar. merak etmeyin artık biligilendirme anlayışı çerçevesinde bu yolda radarla hız kontrolü yapılmaktadır tabelaları var hey yerde ama bunlar diğer yollarda enayiler 90'la sizin gibi akıllılar 150'yle gitsin anlamına da gelmiyor.

• Bursa dan eskişehire doğru giderken mezitler denen yerde tepeye ters bir yere kurmuşlar radarı 120 ile geçerken geç de olsa farkettim, tesadüf ya daha ceza kesen ekibe gelmeden ilerde sağda bir mola yeri gördüm, biraz dinlendim, biraz zaman geçirdim. Yoldan birsürü araç geçti bu arada, yola koyuldum ve düşündüğüm gibi oldu: Adam benden sonra yakalanan araçları beklerken benim aracı çıkarmış takibinden, sakin sakin geçtim yanından.

Bir sefer de Yurtiçi kargonun aracına rastladım arkasından takip ettim, nasıl olsa her gün geçiyordur buralardan radarı bilir diye, adam epey tempolu kullanıyordu bir yerde yavaşladı, ben de yavaşladım peşinden, ekibi yavaşça geçtik, sonra koptu adam gözden kayboldu.
  • arkadaşlar öle bi anımda benim var geçen yaz samsuna giderken bolu ınışte polis radar koymuş çevirme yapıyor tabi benimde acelem var 190 nla inişteyim tak önde ki megane frene bastı meğerse önde radar tabelasını görmüş ben hiç aldırış etmeden devam ettim inişte meganı çevirdiler ben geçtim işin ilginç yanı aracımda full cam filmi var ( tempra yaaa)şans meselesi

• Yol kenarındaki ararbaları kesin
  • arkadaşlar ben radar olduğunu acı tecrübelerle öğrenmiş biri olarak şunu söyleyebilirim gideceğiniz yolu daha önceden çok kez kullandı iseniz zaten radar ların nerede olduğunu az çok biliyorsunuz şayet bilmediğiniz bir yol ise mümkün olduğunca gece seyahatlerini tercih edin ancak ne yazıkki türkiyenin çoğu bölgesindeki karayolları sürat yapmayada pek müsait deil hatta deil süratli gitmek normal süratler arasında seyahat ederken bile pek güvenli deil unutmayınızki yollarda ne yazııki sadece araçlar gezmiyor bir çok ehli hayvandan tutunda türk mucizesi pat pat diye adlandırılan su motorundan yapılma traktörlere varana kadar bir çok faktör var aracınız ne olursa olsun unutmayınki kaza dediğimiz şey saniyenin 10 da 1 i gibi bir sürede oluyor. son sözümde şudur tabiiki radar cezası ymek hiç te hoş bişey deil ancak hızlı araç kullanmak ile bilinçsiz araç kullanmak arasında bir çok fark var hepinize cezasız ve kazasız sürüşler diliyorum .

• Araba benim arabam,can benim canım,Taşıdığım kişiler veya eşyalar ise emanettir benim için.

Ehliyeti yeni aldım.Hız yapma gibi bir lüksüm yok olamaz da

Ancak şöyle birşey var.Avrupa'da radarlar insanları uyarıp yavaş gitmelerini sağlamak içindir ancak Türkiyemde radarlar insanlara pusu kurarak kasıtlı ceza kesmek için kullanılmaktadır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HRMNKY

Araba benim arabam,can benim canım,Taşıdığım kişiler veya eşyalar ise emanettir benim için.

Ehliyeti yeni aldım.Hız yapma gibi bir lüksüm yok olamaz da

Ancak şöyle birşey var.Avrupa'da radarlar insanları uyarıp yavaş gitmelerini sağlamak içindir ancak Türkiyemde radarlar insanlara pusu kurarak kasıtlı ceza kesmek için kullanılmaktadır.

+1 Radarlar burada para koparma makinası olarak kullanılıyor
  • Normalde şehirlerarası yoldaysa 90 ı pek geçmem. Böyle olunca da hiç radara girmem. Ama benimde dayanamadığım şey yol müsaitse rampada gazlamak. Çok sık yapmam ama rampa ne kadar dikse o kadar basarım gaza 180-200 gibi (rampa aşağı 70 le gitmeyi severim. Çok tersim galiba :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankank -- 29 Haziran 2007; 0:20:15 >
  • guvenliğiniz için radarı bilmeyin..
  • tabakhaneye .ok yetiştirenleri önümde polislerin yanında ceza yerken gördüğümde anlarım
  • 30 yıllık şöförlük hayatımda bir kez ceza yedim onuda radara yakalandım 140 km .ile ankara yolu 35.km.de ve bu radar seyyar radar aracıydı yanımdan lüks siyah bir araba geçti. ben 140 km. ile giderken araç yanımdansanki 180-200 km ile geçti.. neyse 10 km sonra polis işaret ediyor sağa çek diye çektik beyefendi 142.km. ile radara girdiniz. evet dedim ne yalan söyleyeyim. peki neden diye sordu arabada birine moralim bozuldu dedim, nereye gidiyorsun dedi köye cevabını verdim, yalnız aracın plakasını alamamışlar kırmızı panel diye anons edildiniz dedi. öyle der demez peki o zaman ben gidiyorum memur bey dedim yürüdüm,, arkamdan bağırıyorr.. neyse döndüm 2 adım sonra yaw sana yakın takip bari yazalım şimdi sorun çıkarır amirlerimiz çünkü telsizden anonslar kayda geçiyor dedi.. iyi ne yapalım yaz bari dedim yazdırdım cezayı,,

kesinlikle cezanızı yazdırın ödeyin ve asla oradaki memura çorba yada sigara parası diye vermeyin rüşveti verende alanda suçlu vede haram.. yazdırın cezayı kuzu kuzu ödeyin ama devletin kasasına gitsin,,

• quote:

Orjinalden alıntı: atp-tr

quote:

Orjinalden alıntı: msa28

walla anlamak çok kolay. herkesin hızlı gittiği bi yerde sana göre ters bi araba bekliyorsa anlaki %99 radardır. Bir de dikkatli bakılırsa ön camın yarısını falan kaplayan cihazda görülür. Bu arada hızlı giderken(130-140) anlayamazsın çünkü çok geç olur. bi kere başıma gelmişti. 130 falan giderken gördüm ama...

radar tespit cihazı taksak arabaya portatif birşeyler varmıdır böyle şeyler
    bir ara boş cd takın diyorlardı aynaya varmı faydası acaba

cevşen takarsan çooook faydası olur...onun dışında gerisi fasa fiso.... birde trafik işaret ve işaretcilerine kesinlikle uymakta fayda vardır gerisi hikaye

• quote:

Orjinalden alıntı: ihg70

quote:

Orjinalden alıntı: Reason

quote:

Orjinalden alıntı: ihg70

sellektör yaparak radar uyarısı konusunda birinin şöyle bir anısını okumuştum:

vatandaş şehirler arası yolda ilerliyor (izmir çevrelerinde bir yerdi galiba). hızı yüksek olduğu için radara yakalanıyor ve ceza işlemi uygulanıyor. vatandaş cezayı ödeyip yola koyulduktan sonra yolda karşılaştığı bütün otolara sellektör yapıp uyarıyor. sellektör yaptığı araçlardan biri aniden durup U dönüşü yapıyor ve peşine takılıyor. Bir süre sonra yakalayıp durduruyor. Meğer bu sellektör yaptığı araç gezici radarmış. Bir cezada öyle yazıyorlar.

Bizimki daha sonra mahkemeye başvuruyor ve 2. cezayı kaldırtıyor. Mahkemenin berdiği karar: "Sellektör yaparak diğer sürücüleri yavaş gitmeleri konusunda uyarmak ve tavsiye etmek" bir suç olarak değerlendirilemez ve ceza yazılamaz. Aksine doğru bir davranıştır.

Böyle bir olay olamaz !! Çünkü ceza yiyen vatandaşın U dönüşü yapıp karşıdan gelenleri uyarması lazım.. Çünkü önce radar ekibi olur yolda.. 3-5km sonra ceza kesen ekip olur.. Dolayısıyla ceza kesilen vatandaşın karşıdan gelenleri uyarması gibi bir durum olamaz.. Çünkü radar ters tarafta kalır.. Şu ana kadarda (20 yıldır araç kullanıyorum..) aynı mevkide çift yönlü yerleştirilmiş radar ekibi görmedim..

Bu durumda sellektörle uyarı yapabilecek olanlar sadece radarın yanından geçip (aynı doğrultuda olmaları lazım) radar olduğunu farkedince (malum araçta o gazeteyle vs.. örtülü beyaz monte edilmiş cihazı yanından geçerken görünce) karşı istikametten gelenlere sellektör yapanlardır..

Şehir efsanesiymiş bence... "Myht Busted"

Kendi kendine fantezi kurmuşsun. Yolda şimdiye kadar çift radar görmemiş olman olmadığı anlamına gelmiyor. Ben kaç defa mersin-adana, adana-ankara arasında 5-10 km arayla yerleştirilmiş radarlar gördüm. Birinde cezayı yedikten sonra "nasıl olsa artık olmaz" deyip gazlayanları bir daha çeviriyorlar.
    Polis radarının hemen ilerisinde Jandarmanın radar koyduğunu gördüm izmit-kandıra yolunda. Birinin kucağından çıkıp diğerine giriyorsun

Ayrıca ben 2001 yılında ehliyetimi malkarada 2. radara kaptırmıştım. İlkinden ceza yemeden geçip sevinirken 10 km sonra 2.sinde 5. hız cezasından ehliyetime el koymuşlardı (bu cezaların 3'ü mersin sahil yolunda 60-70 le giderken yamiştim , meskun mahalde hızlı araç kullanamk suçundan).

Yani kısa mesafelerle peşpeşe yerleştirilen radarlar var! Senin görüp görmemen olmadığı anlamına gelmez ve bunun üzerine mantık fantezileri yapamazsın. Kaç yıllık sürücü olduğun değil şehirler arası kaç bin km yol yaptığın önemli. Benim babm da 40 yıllık sürücüydü ama bunun 39 yılı ev-iş arasında geçmiştir.

Ben yukarıdan aktardığım olayın %100 doğru olduğunu iddia etmiyorum. tamamane uydurma da olabilir. Zaten bir yerden okuduğumu söylemiştim. Ama akla ve mantıka aykırı bir şey de yok. Adam ilk önce sabit radarda yemiştir cezasını sonra diğer sürücüleri uyarırken gezici radarın (görevde veya görevde değil) dikkatini çekmiştir. Gezici radarlar sabit radarların olduğu noktadan geçmeyecek veya yaklaşmayacak diye bir trafik kanunu mu var?

İtiraz edecekseniz daha tutarlı mantıklı şeyler için itiraz edin. Laf olsun ya da "şuna lafı koyayım" diye değil.

her iki yönde de radar olabilir
    mesela eskişehir ankara istikametinde 10. km. ile 35. km arasında iki ekip var ilk ekip ankara eskişehir yönünde ve arçelik fab. önünde diğer ekip esk.-ank. yönünde 35. km. de ve yolda seyyar radar aracı sürekli geziyor bu tarafa gelirken bu yöndeki ekibe bilgi veriyor diğer yöne giderken diğer ekibe bilgi veriyor,..
    bilhassa kanlıpınar rampasından aşağı aracı salıp sürat yapanlar ve ank. esk. istikametinde yol kaymak gibiymiş diyerek ayağını gaz pedalına yapıştıranlar yakalanıyorlar, ama o yollarda sürekli gidip gelenler işi biliyorlar ve ona göre sürat yapıyorlar,,

• Merhabalar,

sehirler arasi yolda 90 ile gidince yol bitmezki. ben yapamiyorum o işi. bi bakiyorum hiz 140-150 lerde. Adana-Ankara yolu otobana dönüşsede rahata kavuşsak artik.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.