Şimdi Ara

RADAR OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
900
Cevap
7
Favori
284.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: yavuzhz

valla bende bayramda adana otobanında yakalandım.o kadar km 90 da gittik otobanda.sonra karşıda şöyle bi tepe vardı.eh yolda güzeldi.birde beni vızır vızır geçenlere baya canım sıkılmıştı.içimden bi ses olum şu tepeyi aşana kadar bas gaza.seni geçenleri geç.sonra rahatlayınca 90 la devam edresin dedim.abi 160 170 giderken beni geçenleri birbir geçip keyiplenirken karşıda koyu yeşil bana doğru bakan bi bmw gördüm ve eyvah dedim.hemen frene bastım ama nafile.ilerde çevirdiler.peşin ödemelede %25 indirimle 75 ytl ceza yedim. ilk cezam olduğu için baya korkmuştum.vay be ne cezaydı

radarın bmw araç olması ilginç genelde reno kullanırlar

• Amerikadaki radarların kullandıgı sistem ile Türkiye ve Avrupadaki radar ölçüm sistemleri farklı e- bay gibi sitelerden alırken dikkat edin burada kullanabilecek misiniz diye. Amerikan bir cihaz gelmişti Antalya'ya kadar tam dört kez ceza yedik eleman sinirden aletin üstünde tepindi.

Valla memlekete tatile gittigimizde kardasın Renault 19'unu alıp İzmir-Bodrum yolunun kenarına ters sekilde agac altına cektik. Actık kapıları, actık müziği seyreyliyoruz gelenleri köprüyü gecen asılıyo frenlere. Okul var diye koymuşlar 30 km tabelası yol 2 geliş, 2 gidiş. Bir muhabet vallahi acayip eglendik.Resmen gecit töreni yaptılar önümüde.
    Ama kulagımızda cok cınladı ha.

• yalova topçular ile yalova bölge trafik arasında sürekli radar olur (Bursa gidiş yönü)... bu istikametteki arkadaslar bu arayı 90-100 ile giderse radara yakalanmazlar....
  • ben anladım
    quote:

Orjinalden alıntı: pdr42

arkadaşlar aslında radarlar hakkında bilgim fazla ama bu konuda paylaşım yapmanın dogru oalcagını snamıyorum oyuzden paylaşmıyorum.lutfen kurallara uyalım kesinlkle hız yapmayalım buarda bazı topiclerde arabama z yakıyodu yakmıyodu tuptu falan filan bahsediliyor . siz arabanıızı cok fazla yaktırıyosunzu
    soyleki arabanız la 100 kmlik bi yere gideceksiniz
    arabanız km 150 lira yakıyo ama siz bastınız 180 liraya cıakrttınız usutne bide radar cezası 110 lira bol bakalım şim senin aracın km de 1250 lira yakıyo ha ardından bi daha gir ozaman 2250 lira analtabildinimi
  • artık saklayamaıolar biliyosunuz polis arabalarını ıo yüzden gözüküyo yolun sağında yavaş yavaş gidiyolar allaha şükür yakalanmadım henüz ama 120 bile bazen duruyo gibi geliyo bi bakıyom araba 160 olmuş off ya diyorum ne gerek var hız limitine derken ben soldan 160 la giderken öküzün biri sağımdan geçiyo :) vay be diyorum o zaman bizim millete 90 km bile çok fazla almanyada otobanda hız limiti olsa o kadar spor arabayı mercoyu zor satarlar biraz koca koca motorlu arabaları
  • benim anlamadığım şey madem ülkemizde en yüksek hız 120km ozaman neden otomobillerde 200 220 kadran var ralliye katılmıyor millet madem radar koyacaksın buna mani ol. yol müsaitse aracta iyiyse sürat yaparım şimdiye kadarda hiç radara yakalanmadım.
  • aslinda avrupada oldugu gibi turkiyede de olsa ... radyolarda cd bile dinlesen pat diye yol haberi girer devreye radarlari da soylerler ama radar var demezler ama yildiz dustu derler aslinda yasal ama yildiz dustu derler
    cunku gecince arkandan iki defa flas patliyor ( buda dusen yildiz oluyor) sonra bir hafta on gun sonra evine ceza geliyor zarfin icinde birde test gibi birsey farkindamiydin neden hizli gittin alkollu muydun abidik kubudik

orada zaten radara girince ileride polis durdurmuyor fotograftan plakaya gonderiyorlar bir keresinde bruksel - gent yolunda 136 ile girmistim
    150 euro gelmisti isin aci tarafi arabami aldigim ikinci gunu idi cok koymustu

radyoda varda neden yedin derseniz kisik sesle cd caliyordu pat diye haberler girdi bir an irkildim hay ulan bu da dedim cunku ses yukselior hemen sesi kismistim ondan sonra radyonun sesini kistim diye 150 € gecmis olsun
  • wlla be benzin fiyatlarıyla ben 90.dan fazla hız yapmıyorum zaten =)
  • am açları zaten AB yasalarına göre ceza yazmakdan cok sürücüleri bişekilde yavaşlatmak
    quote:

Orjinalden alıntı: okan

quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

hocam yolda yaz günü bir ağaç gölgesi altında sotede yüzü sana dönük bir araba gördüğün anda frene bas..ben 15 senedir araba kullanıyorum 1 kere radara yakalandım..onda da traktörün üstüne koymuşlardı..gerçi o gün dünyanın arabası vardı yakalanan

+1

aynen bende bu metodu uyguluyorum ancak artık levha koyma zorunluluğu doğduğundan gayet yüksek hızlarda seyahat edebiliyoruz... Ama tabelayı gördünmü asılıcan frene....

• Bundan birkaç yıl öncesine kadar her uzun yol seyahatlerimde hep Radar yedim.Kimi zaman bu cezalar çok acı oldu. En çok zoruma giden iki olay beni hız yapmaktan kurtardı.Bunlardan bir tanesi Çevirme sonunda İskeleye yanaşip işlem yapmakta iken gelip geçen diğer araçlarda bulunanların sırıtmaları çok zoruma gitmeye başlamıştı.Diğer bir olay ise bizzat şahit olduğum Trafik memurlarının doktor ve Öğretmenlere ceza yazmadıklarını gördüğümden bundan böyle hızda yapmayacagim beş kuruş para da vermeyeceğim dedim. Çok da memnunum.Seyahatlerimde gece yarısını tercih ediyorum.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: emre.

quote:

Orjinalden alıntı: eczalb

bir gün içnde bir kere yakalandıysanız radara. KORKMAYIN...
    Elinizde ceza makbuzu varken gün içinde 1 den fazla radara giremezsiniz. Ceza yazamazlar. Bence göse alacaksın. Yakalanırsan 1 kere yakalanıyorsun. Dahası olmaz. En kesin çözüm bu.

aynı gün içinde bursa - ankara arası bundan 8-9 yıl önce abim yakalanmıştı 2 kere.

makbuzları zımbaladık birbirine

yeni birşeyse bu ,onu bilmem tabi..

böle bişi yok aynı gün içinde 50 kerede yakalansan basarlar cezayı yasa bu şekilde

Evet arkadaş doğru söylüyor.Eğer aracınızla ilgili bir sorundan (mesela cam filmi ) ceza yerseniz 24 saat içinde tekrar ceza yazılmaz.Ama kişisel hatalardan dolayı yazılan cezalar (Aşırı hız,hatalı sollama,kırmızı ışıkta geçme v.s.)günde kaç defa yakalanırsanız o kadar ceza yersiniz.

Öyle ben nasılsa radar cezası yedim bundan sonra istediğim süratle giderim,yok öyle birşey.

• Bir kaç ay önce Ankara gişelerden İstanbul tarafına geçerken tam gişenin önüne radar konulmuştu ve gişeden geçiş hızını ölçerek anında cezayı yazıyorlardı.iki kere denk geldim sürücüler şaşkın bir şekilde makbuzlarını alırken.
  • beyler trde radar algılama cihazları yasal şekilde kullanılamıyor değilmi
  • radar algılama cihazları yasak diye biliyorum.geçen arabayı yeni aldım geliyorum arabayada tam alışmış değilim 112 ile radara yakalanmışım.ama herkes hızlı gidiyordu beni durdurdu sadece.neysa 108 ytl ceza dedi şimdi ödersen 81 dediler.ödedim hemen devam ettim yoluma.ayrıca bazı arkadaşlara katılmıyorum çorba parası falan rüşvet vererek türkiye bu hale geldi.rüşvet vermiyelim arkadaşlar devletimize bi yararı olsun.
  • erzincan erzurum arasında berbat derecede bozuk bir yol var teker boyu çukurlar vs

zaten 3 vitesi 60-70 geçemiyorsun

adamlar 10 km yol yapmışlar sırf radar koymak için
  • burda radar olduğu zaman tabela koyuyolar yola. tabelayı görüyorsun ve yavaşlıyorsun
  • walla anlamak çok kolay. herkesin hızlı gittiği bi yerde sana göre ters bi araba bekliyorsa anlaki %99 radardır. Bir de dikkatli bakılırsa ön camın yarısını falan kaplayan cihazda görülür. Bu arada hızlı giderken(130-140) anlayamazsın çünkü çok geç olur. bi kere başıma gelmişti. 130 falan giderken gördüm ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msa28 -- 14 Mayıs 2007; 19:33:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: msa28

walla anlamak çok kolay. herkesin hızlı gittiği bi yerde sana göre ters bi araba bekliyorsa anlaki %99 radardır. Bir de dikkatli bakılırsa ön camın yarısını falan kaplayan cihazda görülür. Bu arada hızlı giderken(130-140) anlayamazsın çünkü çok geç olur. bi kere başıma gelmişti. 130 falan giderken gördüm ama...

radar tespit cihazı taksak arabaya portatif birşeyler varmıdır böyle şeyler
    bir ara boş cd takın diyorlardı aynaya varmı faydası acaba
  • Peki yolda hareket eden trafik polisi radar yolu ile seni yakalayabilir mi? Örneğin; şehirler arası bir yolda 130 la gidiyoruz.Birden önümüzde atıyorum 70 le giden bir trafik polisi gördük.Hadi birde diyelimki yavaşlayamadık yada yavaşladık ama yeterince olmadı diyelim . Yanından geçtiğimiz polis aracı bize ceza yazabilir mi? Yoksa bütün radarlar sbt bir noktada bekler haldemidir? Bana yardımcı olursanız sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.