Şimdi Ara

RADAR OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
900
Cevap
7
Favori
284.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: k2fg9

Bu milletin düşünme yapısını anlayamıyorum...

sen ne bekliyorsun ki? zaten herkes 90la gitse kuralları ihlal etmese polise gerek olmazdı di mi
  • Geçenlerde iş gereği Bursa'ya gidiyordum..Karşıdan bi araç,içinde 2 genç vardı..Yol baya uzundu ve dümdüzdü..Yolcu olan çocuk almış eline dürbünü radar kontrolu yapıyor Çok güldüm walla bu da bi düşünce
  • quote:

Orjinalden alıntı: kornkrunded

quote:

Orjinalden alıntı: k2fg9

Bu milletin düşünme yapısını anlayamıyorum...

sen ne bekliyorsun ki? zaten herkes 90la gitse kuralları ihlal etmese polise gerek olmazdı di mi

Herkes zeki değildir evet...

• Radar cihazı taşımak akıl işi değil çünkü yolda radar değilde aracı aramak için durdurulursan hani oluyo ya suçlu filan oluyo arama izni olupta aracı arıyolar radar cihazı varsa hiç yoktan ayvayı yersin.Yanlış bilmiyosam cihazı taşımanın hem para hemde hapis cezası var ve hapis cezası para cezasına çevrilmiyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay

quote:

Orjinalden alıntı: atomik07

arkadaşlar cobra marka radar dedector var. şimdiye kadar radara yakalanmadım, c,hazıda yakalatmadım. radar olduğu zamanlar başlıyor sinyal vermeye. fiyatı 300-350 ytl arası ve yakalanma ihtimali sıfır. 2 defa radar cezası yiyeceğine ver 300 ytl al bu dedector lerden bi tane.isteyen olursa ayrıca radarların nerelerde olduğunuda yazabilirim

sen onların radarını bilen cihazı taşıyosun ya onlarda senin radar dedektörünü tesbit edici cihaz edinirse

o biraz zor.Aracımda arama yapmadıkları müddetçe ele geçiremezler.Dedector pasif dedector dediklerinden.Detayları uzun hikaye.Bu arada Allah göstermesin tabi yakalatırsak iş kötü

• doğrusun baştaki godoşların mmaşı azmış....
    quote:

Orjinalden alıntı: ricardozonta

devlete para lazım basın gaza
  • radar korkusu olmasa yollar kan gölüne döner. Kötü araba yok gibi.Herkes basarsa durum ne olur.Genelde yavaş gitmek ve yerine göre basmak en mantıklısı. Ben 4 senedir ceza yemedim. Arada bir deliliğimde tutar ama gideceğim yolun %5-10'u gibi basarım. Yavaş gitmekte her türlü fayda var; az yakıt, az yorgunluk, az tehlike
  • arkadaşlar aslında radarlar hakkında bilgim fazla ama bu konuda paylaşım yapmanın dogru oalcagını snamıyorum oyuzden paylaşmıyorum.lutfen kurallara uyalım kesinlkle hız yapmayalım buarda bazı topiclerde arabama z yakıyodu yakmıyodu tuptu falan filan bahsediliyor . siz arabanıızı cok fazla yaktırıyosunzu
    soyleki arabanız la 100 kmlik bi yere gideceksiniz
    arabanız km 150 lira yakıyo ama siz bastınız 180 liraya cıakrttınız usutne bide radar cezası 110 lira bol bakalım şim senin aracın km de 1250 lira yakıyo ha ardından bi daha gir ozaman 2250 lira analtabildinimi
  • Bu yolda radarla hız kontrolü yapılmaktadır" şeklinde üçgen kırmız-beyaz bir levha var, hepiniz zaten dikkat etmişsinizdir. Ancak bu levhalar her zaman sabit ve olması mutlaka radarla hız kontrolünün yapıldığını göstermiyor. Ancak bu levhanın bağlı olduğu direkte yerden yaklaşık 1,5 metre yükseklikte mavi, küçük, metal bir plaka bulunuyor. Dikkatli bakılınca ve olayı biliyorsanız çok net farkedebilirsiniz. Bu mavi, 30x10 cm boyutlarındaki dikdörtgen plaka varsa mutlaka radarla hız kontolü vardır haberiniz olsun.
    ...........................TRCaPİTAL..Arkadışın yukarıdaki yazmış olduğu yazıdaki,o biraz küçük tabelanın ileride kesin radar işareti olduğunu belirttiğini bende sonralardan anladım.Bodrumda yaşıyorum,Milas,Bodrum arası yaklaşık 60km.Bu60 km.de yaklaşık kimi zaman 3 tane radar kurarlar.2 si garanti,Hava alanına yazın sürekli gittiğimden vede o yolları bildiğimizden dolayıda nerde kurulduğunu çok iyi biliyorum.Gerçi sürat ile işim olmazda gözüm daima yolun sağında solundaki park etmiş araçlardır..Heleki bazen hiç alakası olmayan arabaları sanki radar gibi yol kenarında park ederler ,uyuz olurum onlara.Birde yılda birkaç kez ist. bodrum giderim.bir seferinde,İzmir'den Manisa istikametinde, şehir içine belki10,15 km.varmadan,2tane arayla peşpeşe radar kurulu olduğunu gördüm.Hani 1 ni atlattım bundan sonra epey ileride YOKTUR deyip,gaza gelmeyelim derim.Bencede en sağlıklısı elimizden geldiğince kurallara uymak.Herkeze kazasız sürüşler dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 81DZC181 -- 4 Kasım 2006; 20:45:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Orjinalden alıntı: ihg70

sellektör yaparak radar uyarısı konusunda birinin şöyle bir anısını okumuştum:

vatandaş şehirler arası yolda ilerliyor (izmir çevrelerinde bir yerdi galiba). hızı yüksek olduğu için radara yakalanıyor ve ceza işlemi uygulanıyor. vatandaş cezayı ödeyip yola koyulduktan sonra yolda karşılaştığı bütün otolara sellektör yapıp uyarıyor. sellektör yaptığı araçlardan biri aniden durup U dönüşü yapıyor ve peşine takılıyor. Bir süre sonra yakalayıp durduruyor. Meğer bu sellektör yaptığı araç gezici radarmış. Bir cezada öyle yazıyorlar.

Bizimki daha sonra mahkemeye başvuruyor ve 2. cezayı kaldırtıyor. Mahkemenin berdiği karar: "Sellektör yaparak diğer sürücüleri yavaş gitmeleri konusunda uyarmak ve tavsiye etmek" bir suç olarak değerlendirilemez ve ceza yazılamaz. Aksine doğru bir davranıştır.

polislerin hevesi kursağında kalmıştır yaw

gezici radalarda var haa yolda yavaş yavaş gidiyor mesela hiç anlamıyorsunuz ama onlada radar öyle çok yakalanan gördüm özellikle mercedes ve BMW ler

çok iyi be hocam...
    hukuk ve üstünlüğü tam uygulansa birçok keyfi uygulamadan kurtaracağız

• geçen discovery kanalında bu radar atlatıcı aletler ile ilgili bi program vardı...plakanın arkasına takılan kibrit kutusu büyüklüğündeki bir alet sayesinde radar hızınızı okuyamıyor...göstergesinde sıfır yazıyor...
  • arkadaşlar radar sadece arabada olan bişey değilki bazen yola halat tarzı bişey atıyolar üstünden geçtiğin an hızın gdidiyo adama... yani isterseler her türlü düdüklerler:)
  • Eğer arabamdaki küçük bir aygıt car car ötmeye başlarsa yakınlarda biyerlerde bi radar olduğunu anlıyorum.
  • sene 2004 şehir dışı bir yolda 180 civarında gidiyorum..o da ne 100 metre ötede polis dolu radar..vs..freni bir kökledim adamların önünden kızaklayarak 130-140 geçtim bişi olmadı ama
  • quote:

Orjinalden alıntı: ipo_aga

madem radarın nerde olduğu söylenecek, o zaman ne anladılar caydırıcılıktan? hız yapmak yasak ve tehlikeli olduğu için kullanılmıyormu bu radarlar,neden yeri haber veriliyor o zaman

Radarın nerde olduğunun söylenmesi çok mantıklı çünkü karayollarında çoğu kaza aynı noktalarda oluyor. Bu noktalar kaza istatistiklerine göre belirleniyor ve buralara kara nokta deniyor. İşte sürücülerin özellikle bu noktalarda yavaşlaması ve kazaya sebebiyet vermemesi için bu noktaların girişine radar tabelası konuluyor ve sürücüler bu noktalarda yavaşlamaya mecbur bırakılıyor. Oysa eski sistemde radar karayolunun her yerinde olabileceğinden insan uzun süre dayanamıyor ve kara nokta falan dinlemeden her yerde radar olabileceği için kafasına göre bastırıp gidiyor. İşte yeni yasanın dayandığı mantık bu!

• valla bende bayramda adana otobanında yakalandım.o kadar km 90 da gittik otobanda.sonra karşıda şöyle bi tepe vardı.eh yolda güzeldi.birde beni vızır vızır geçenlere baya canım sıkılmıştı.içimden bi ses olum şu tepeyi aşana kadar bas gaza.seni geçenleri geç.sonra rahatlayınca 90 la devam edresin dedim.abi 160 170 giderken beni geçenleri birbir geçip keyiplenirken karşıda koyu yeşil bana doğru bakan bi bmw gördüm ve eyvah dedim.hemen frene bastım ama nafile.ilerde çevirdiler.peşin ödemelede %25 indirimle 75 ytl ceza yedim. ilk cezam olduğu için baya korkmuştum.vay be ne cezaydı
  • +1000

quote:

Orjinalden alıntı: pdr42

arkadaşlar aslında radarlar hakkında bilgim fazla ama bu konuda paylaşım yapmanın dogru oalcagını snamıyorum oyuzden paylaşmıyorum.lutfen kurallara uyalım kesinlkle hız yapmayalım buarda bazı topiclerde arabama z yakıyodu yakmıyodu tuptu falan filan bahsediliyor . siz arabanıızı cok fazla yaktırıyosunzu
    soyleki arabanız la 100 kmlik bi yere gideceksiniz
    arabanız km 150 lira yakıyo ama siz bastınız 180 liraya cıakrttınız usutne bide radar cezası 110 lira bol bakalım şim senin aracın km de 1250 lira yakıyo ha ardından bi daha gir ozaman 2250 lira analtabildinimi
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay

quote:

arkadaşlar cobra marka radar dedector var. şimdiye kadar radara yakalanmadım, c,hazıda yakalatmadım. radar olduğu zamanlar başlıyor sinyal vermeye. fiyatı 300-350 ytl arası ve yakalanma ihtimali sıfır. 2 defa radar cezası yiyeceğine ver 300 ytl al bu dedector lerden bi tane.isteyen olursa ayrıca radarların nerelerde olduğunuda yazabilirim

sen onların radarını bilen cihazı taşıyosun ya onlarda senin radar dedektörünü tesbit edici cihaz edinirse

o biraz zor.Aracımda arama yapmadıkları müddetçe ele geçiremezler.Dedector pasif dedector dediklerinden.Detayları uzun hikaye.Bu arada Allah göstermesin tabi yakalatırsak iş kötü

bu aramayı normal trafik ekipleri yapmıyor. ama zaman zaman bazı bölgelerde sadece bu tip vakaları takip eden ekipler oluyor. çünkü çok yakın tandığım birinin başına gelmişti aracı çok iyi bir şekilde arıyorlar ve buluyorlar. sonra yüksek bir par cezası ve hapis.... ama yakalanan kişi avukat olduğu için bir şekilde olayı kapattı sonrada o cihazı bir daha kullanmadı. bende almayı düşünüyordum bu olaydan sonra vazgeçtim. para cezası ödenir ama hapse girmek istemem.

• quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL
    "Bu yolda radarla hız kontrolü yapılmaktadır" şeklinde üçgen kırmız-beyaz bir levha var, hepiniz zaten dikkat etmişsinizdir. Ancak bu levhalar her zaman sabit ve olması mutlaka radarla hız kontrolünün yapıldığını göstermiyor. Ancak bu levhanın bağlı olduğu direkte yerden yaklaşık 1,5 metre yükseklikte mavi, küçük, metal bir plaka bulunuyor. Dikkatli bakılınca ve olayı biliyorsanız çok net farkedebilirsiniz. Bu mavi, 30x10 cm boyutlarındaki dikdörtgen plaka varsa mutlaka radarla hız kontolü vardır haberiniz olsun.

Bakın Perşembe akşamüstü yine bu olaya tanık oldum hem de bu sefer eski kasa gri Corolla yanaşmış, polis memuru bu levhayı söküyordu, çok pişman oldum o anda resim çekmediğime, aklınızda bulunsun.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.