Şimdi Ara

RADAR OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
900
Cevap
7
Favori
284.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: safiran

RADAR OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ

deminki resimi yüklerken hata yapmışım :)

Çok büyük marifet.180 yap onu da çek koy buraya.Hepimiz seni alkışlayalım

• 175 i geçmiyor cok uraştım olmuyor. :))
  • forum sakinleri ;

bazı konularda duyarlı olalım,mesela bu tarz hız konuları gibi unutmayalım ki forumun yaş ortalaması yüksek değil ve aramızda ehliyet almamışlar veya yeni almışlar olacaktır.hızın ne olduğunu bilmeyen ve keşfetmeyi düşünen kardeşlerimizi cesaretlendirmeyelim.

yine çıkmayacaklarımı yüksek hızlara,tabiki çıkacaklar ama cesaretlenmeden kendine güvenebilmeleri için en azından direksiyon ve pedal karakterisitiklerini zamanla öğrenmiş olarak hız yapacaklar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ihg70

sellektör yaparak radar uyarısı konusunda birinin şöyle bir anısını okumuştum:

vatandaş şehirler arası yolda ilerliyor (izmir çevrelerinde bir yerdi galiba). hızı yüksek olduğu için radara yakalanıyor ve ceza işlemi uygulanıyor. vatandaş cezayı ödeyip yola koyulduktan sonra yolda karşılaştığı bütün otolara sellektör yapıp uyarıyor. sellektör yaptığı araçlardan biri aniden durup U dönüşü yapıyor ve peşine takılıyor. Bir süre sonra yakalayıp durduruyor. Meğer bu sellektör yaptığı araç gezici radarmış. Bir cezada öyle yazıyorlar.

Bizimki daha sonra mahkemeye başvuruyor ve 2. cezayı kaldırtıyor. Mahkemenin berdiği karar: "Sellektör yaparak diğer sürücüleri yavaş gitmeleri konusunda uyarmak ve tavsiye etmek" bir suç olarak değerlendirilemez ve ceza yazılamaz. Aksine doğru bir davranıştır.

Böyle bir olay olamaz !! Çünkü ceza yiyen vatandaşın U dönüşü yapıp karşıdan gelenleri uyarması lazım.. Çünkü önce radar ekibi olur yolda.. 3-5km sonra ceza kesen ekip olur.. Dolayısıyla ceza kesilen vatandaşın karşıdan gelenleri uyarması gibi bir durum olamaz.. Çünkü radar ters tarafta kalır.. Şu ana kadarda (20 yıldır araç kullanıyorum..) aynı mevkide çift yönlü yerleştirilmiş radar ekibi görmedim..

Bu durumda sellektörle uyarı yapabilecek olanlar sadece radarın yanından geçip (aynı doğrultuda olmaları lazım) radar olduğunu farkedince (malum araçta o gazeteyle vs.. örtülü beyaz monte edilmiş cihazı yanından geçerken görünce) karşı istikametten gelenlere sellektör yapanlardır..

Şehir efsanesiymiş bence... "Myht Busted"

• quote:

Orjinalden alıntı: netfriend

Ben fazla gece yolculuğu yapmadım.Bu nedenle gece radarı ile karşılaşmadım ancak gece radarından bahsedenler var.Geceleri yollarda radar oluyor mu ? oluyorsa en çok hangi saatler arasında oluyor.

bak işte ben bunlara çok rüşvet verdim :))
    nerden ne zaman cıkcağı belli olmuyo ama bi yöntem yola ters durmuş farları yada park lambaları yanan araba görürsen o gece radarıdır ama coktan radara girmiş oluyon gece radarından kurtulmanın tek bir caresi var oda eski plakalar vardıya tr siz plakalar oo plakalar ışıkta parlamıyo radar seni tespit ediyo ama plakanı okuyamıyor yeni plakalar fosforlu kabak gibi parlıyor amaeski plaka kalmadı tabbi bir müşterim sırf bu yüzden delik deşik olmuş plakasını değiştirmiyor
  • antalya dan gelirken konya ya girdiğiniz anda radar sizi bekliyor olacak ve bizim petrolün önünde cezayı yazıyorlar bu da daha yeni kuruldu bir haftadır hafta sonları kuruyorlar

aman dikkat
  • quote:

Orjinalden alıntı: babatolia

antalya dan gelirken konya ya girdiğiniz anda radar sizi bekliyor olacak ve bizim petrolün önünde cezayı yazıyorlar bu da daha yeni kuruldu bir haftadır hafta sonları kuruyorlar

aman dikkat

Metalik mavi eski kasa bir Corolla değilmi..Pazar sabah Konyanın Akseki çıkışında görmüştük..O kadar pis bir yere durmuşki farkettiğiniz anda zaten yakalanmış oluyorsunuz..
  • radar noktaları pek fazla değişmez. Aynı yoldan 2 kere geçmek yeterli. Ama radara yakalanmak pahasına yüksek sürat yapan çok sürücü var. Önce bunları eğitmeli. Ehliyet bu kadar kolay verilmemeli verildikten sonra da yeterliliği kontrol edilmeli. 10-15 yıllık ehliyeti olan ve kullanmayı bilmeyen bir dünya sürücü var. Ehliyetin hakkını veremeyenlerden ehliyetleri geri alınmalı.
  • 90 LA GİDERKEN DURMA MESAFESİ VAR VE BU MESAFEDE ŞOFÖRÜN GÖRME DURUMU DÜŞÜNÜLEREK BU HIZ UYGUN GÖRÜLMÜŞ HATTA OTOLARIN YAPIMI DA BU HIZA GÖRE DUYARLI YAPILMIŞ..

MADEM BÖYLE BABAMIN ŞAHİN ARABASI 60 METREDE DURACAĞINA GÖRE ŞAHİNİN HIZININ 70 İ GEÇMEMESİ GEREKİYOR AĞBİMİN M3 ARABASI 30 METREDE DURACAĞINDAN AĞBİMDE 180 LE Mİ GİDECEK..
  • arkadaşlar bugüne kadar yediğim radar cezalarının haddi hesabı yoktur.zaten bana yazılan cezaların%90 ı radar cezasıdır.bende artık uzun yollara gece 12 de çıkıyorum sabah erken saatlerde varıyorum.en azından radara girmiyorum artık.
  • Burada kritik nokta yolun hız yapmaya elverişli olup olmadığı ve bölünmüş yol, çok şerit olup olmaması.
    Mesela Ankara-Polatlı, Sivrihisar-Afyon ilk 30 km.. Sandıklı çıkışı 20 km vs... Bu bölünmüş yollarda hız yaptığınız zaman hem kendinizi hemde başkasını ciddi bir riske atmamış olursunuz.
    Ama mesela afyon-sandıklı arası 150 ile gitmeye kalkarsanız, ki bunu çoğunlukla sollamalarla yapmak zorundasınız, bunun kabul edilebilir tarafı yoktur.
    Bu durumun en güzel örneği almanyadaki otobanlardır, yolun fiziki koşulları uygun olduğu için hız sınırlaması yoktur.
  • ben cezayı yiyince anlıyorum radar olduğunu
  • quote:

Orjinalden alıntı: safiran

RADAR OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ

deminki resimi yüklerken hata yapmışım :)

• yurt dışındaki otobanlarda yolun hıza elverişli olduğu zamanlarda değil yolun hıza elverişsiz olduğu yollarda radar var çat çat hemen fotoğraf çekilip adrese yollanıyor

quote:

Orjinalden alıntı: allforone

Burada kritik nokta yolun hız yapmaya elverişli olup olmadığı ve bölünmüş yol, çok şerit olup olmaması.
    Mesela Ankara-Polatlı, Sivrihisar-Afyon ilk 30 km.. Sandıklı çıkışı 20 km vs... Bu bölünmüş yollarda hız yaptığınız zaman hem kendinizi hemde başkasını ciddi bir riske atmamış olursunuz.
    Ama mesela afyon-sandıklı arası 150 ile gitmeye kalkarsanız, ki bunu çoğunlukla sollamalarla yapmak zorundasınız, bunun kabul edilebilir tarafı yoktur.
    Bu durumun en güzel örneği almanyadaki otobanlardır, yolun fiziki koşulları uygun olduğu için hız sınırlaması yoktur.

• quote:

Orjinalden alıntı: Reason

quote:

vatandaş şehirler arası yolda ilerliyor (izmir çevrelerinde bir yerdi galiba). hızı yüksek olduğu için radara yakalanıyor ve ceza işlemi uygulanıyor. vatandaş cezayı ödeyip yola koyulduktan sonra yolda karşılaştığı bütün otolara sellektör yapıp uyarıyor. sellektör yaptığı araçlardan biri aniden durup U dönüşü yapıyor ve peşine takılıyor. Bir süre sonra yakalayıp durduruyor. Meğer bu sellektör yaptığı araç gezici radarmış. Bir cezada öyle yazıyorlar.

Bizimki daha sonra mahkemeye başvuruyor ve 2. cezayı kaldırtıyor. Mahkemenin berdiği karar: "Sellektör yaparak diğer sürücüleri yavaş gitmeleri konusunda uyarmak ve tavsiye etmek" bir suç olarak değerlendirilemez ve ceza yazılamaz. Aksine doğru bir davranıştır.

Böyle bir olay olamaz !! Çünkü ceza yiyen vatandaşın U dönüşü yapıp karşıdan gelenleri uyarması lazım.. Çünkü önce radar ekibi olur yolda.. 3-5km sonra ceza kesen ekip olur.. Dolayısıyla ceza kesilen vatandaşın karşıdan gelenleri uyarması gibi bir durum olamaz.. Çünkü radar ters tarafta kalır.. Şu ana kadarda (20 yıldır araç kullanıyorum..) aynı mevkide çift yönlü yerleştirilmiş radar ekibi görmedim..

Bu durumda sellektörle uyarı yapabilecek olanlar sadece radarın yanından geçip (aynı doğrultuda olmaları lazım) radar olduğunu farkedince (malum araçta o gazeteyle vs.. örtülü beyaz monte edilmiş cihazı yanından geçerken görünce) karşı istikametten gelenlere sellektör yapanlardır..

Şehir efsanesiymiş bence... "Myht Busted"

Kendi kendine fantezi kurmuşsun. Yolda şimdiye kadar çift radar görmemiş olman olmadığı anlamına gelmiyor. Ben kaç defa mersin-adana, adana-ankara arasında 5-10 km arayla yerleştirilmiş radarlar gördüm. Birinde cezayı yedikten sonra "nasıl olsa artık olmaz" deyip gazlayanları bir daha çeviriyorlar.
    Polis radarının hemen ilerisinde Jandarmanın radar koyduğunu gördüm izmit-kandıra yolunda. Birinin kucağından çıkıp diğerine giriyorsun

Ayrıca ben 2001 yılında ehliyetimi malkarada 2. radara kaptırmıştım. İlkinden ceza yemeden geçip sevinirken 10 km sonra 2.sinde 5. hız cezasından ehliyetime el koymuşlardı (bu cezaların 3'ü mersin sahil yolunda 60-70 le giderken yamiştim , meskun mahalde hızlı araç kullanamk suçundan).

Yani kısa mesafelerle peşpeşe yerleştirilen radarlar var! Senin görüp görmemen olmadığı anlamına gelmez ve bunun üzerine mantık fantezileri yapamazsın. Kaç yıllık sürücü olduğun değil şehirler arası kaç bin km yol yaptığın önemli. Benim babm da 40 yıllık sürücüydü ama bunun 39 yılı ev-iş arasında geçmiştir.

Ben yukarıdan aktardığım olayın %100 doğru olduğunu iddia etmiyorum. tamamane uydurma da olabilir. Zaten bir yerden okuduğumu söylemiştim. Ama akla ve mantıka aykırı bir şey de yok. Adam ilk önce sabit radarda yemiştir cezasını sonra diğer sürücüleri uyarırken gezici radarın (görevde veya görevde değil) dikkatini çekmiştir. Gezici radarlar sabit radarların olduğu noktadan geçmeyecek veya yaklaşmayacak diye bir trafik kanunu mu var?

İtiraz edecekseniz daha tutarlı mantıklı şeyler için itiraz edin. Laf olsun ya da "şuna lafı koyayım" diye değil.

• e-bay de 50$ dan 500$ kadar radar tespit cihazları var yeni modeller Türkiyedede geçerli ve kendini yakalatmıyor bildiğim kadar. yavaş gitmekten sonraki en iyi çözüm
  • radarı gördünmü frene asılacaksın diyor arkadaşlar..
    arkadanda biri geliyorsa 180 le. o zaman ölürsün işte.çok yanlış bişey
  • Araçlar için radar çözücü cihazların membahı avusturya çünkü bu ülke vadandaş hak ve özgürlüklerinin tamamının anayasa altına alındığı ve bunuda gerçekten uyguladığı ender ülkelerden, radar çözücüler sigara gibi her yerden satın alıp arabana koyabiliyorsun kanunen bizdeki gibi arabanda bulunması illegal değil yani. Fakaaat polis teşkilatnında anayasal hakları var piyasadan alacağın en gelişmiş radar çözücüyü bloke edip seni hız anında yakalayacak sistemleri her ay yenileniyor yani sen daha iyi cihazı alıp kullanmaya henüz başlamışken polis onu kıracak teknolojıyı ekip otosuna koymuş oluyor. Arkadaşın romanyadan getirdiği bi alet var 450usd civarında radar sen 180 le giderken 90 görüyor yada 1746 gibi abuk subuk bir rakam çıkıyor radarda ki polis radarda problem olduğunu düşünüp resetliyor sende devam ediyorsun

• quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

polislerin hevesi kursağında kalmıştır yaw

gezici radalarda var haa yolda yavaş yavaş gidiyor mesela hiç anlamıyorsunuz ama onlada radar öyle çok yakalanan gördüm özellikle mercedes ve BMW ler

BU BAHSETTİĞİN OLAAY AYDINDA OLDU VE BENİM ARKADAŞIN ABİSİNİN BAŞINA GELDİ BU OLAY HATTA OZAMAN ATV ANA HABERE CANLI YAYINLA BAĞLANIP OLAYI ANLATMIŞTI.OLAY BİREBİR YAŞANMIŞ OLUP AYDIN-ÇİNE YOLU ÜZERİNDE MEYADANA GELMİŞTİ BAYA GÜLMÜŞTÜK TABİ BİZDE

• quote:

Orjinalden alıntı: red_power

quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

polislerin hevesi kursağında kalmıştır yaw

gezici radalarda var haa yolda yavaş yavaş gidiyor mesela hiç anlamıyorsunuz ama onlada radar öyle çok yakalanan gördüm özellikle mercedes ve BMW ler

BU BAHSETTİĞİN OLAAY AYDINDA OLDU VE BENİM ARKADAŞIN ABİSİNİN BAŞINA GELDİ BU OLAY HATTA OZAMAN ATV ANA HABERE CANLI YAYINLA BAĞLANIP OLAYI ANLATMIŞTI.OLAY BİREBİR YAŞANMIŞ OLUP AYDIN-ÇİNE YOLU ÜZERİNDE MEYADANA GELMİŞTİ BAYA GÜLMÜŞTÜK TABİ BİZDE

Aydın-Çine'deymiş. Ben izmir çevrelerinde bir yerde olmuş diye yazmıştım. Demek ki doğru hatırlıyormuşum.
    Bilgi için teşekkürler red_power

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.