Şimdi Ara

RADAR OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
900
Cevap
7
Favori
284.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de radara yakalandım temde ama hızlı gittiğim için değil yavaş gittiğim için. Ceza kesmediler sadece uyarıp saldılar ama yine bildiğimi okumaya devam ettim çünkü bu ülkede polisin kendisi daha bilmiyor trafik kurallarını.
  • Arkadaşlar yıl 2000. Çalıştığım TV kanalının resmi görev aracı ile şehirdışına habere gidiyoruz. Nasılsa şoför gişelerdeki polis kalabalığına yanaştı ve "bir kontrol mü yapıyorsunuz?"dedi (yani kaşındı:).
    Polisler birbirlerine baktıktan sonra "he in aşağı, ehliyet, ruhsat" dediler. Ardından da 138 km. hız yapıyordunuz buyurdular. Ben duruma itiraz ettim ve 70 km'yi geçmediğimizi söyledim. O sırada bir polis ön camdaki logodan tanıyarak, 'sizin kanal polise kaşı iyi. size ceza yazmayalım' dedikten sonra, kulağıma da, 'zaten radar da yoktu' dedi.
  • trafik mahkemesine baş vur 1 ay içinde cezayı senden silerler ve kararı alıp maliyeye götür cezayı önceki kişiye yönlendirirler.
    quote:

Orjinalden alıntı: babatolia

quote:

Orjinalden alıntı: ankara33

quote:

Orjinalden alıntı: emre.

quote:

Orjinalden alıntı: ankara33
    aynı olay almanyada başıma geldi.bir iş için gittigim almanyada amcamın sl400 cdi mercedes ile otonabda hız sınırı olmıyan yerde 240 basarak gidiyordum birden hız sınırı 130 a düştü ben firene asıldım yavaşladım 140 cıvarı gidiyordum türkiyeye geldikten 3 ay sonra adrese ceza makbuzunu göndermişler artistik bir resim arabanın plakasının resmi ve hızım toleransı 142 ben 145 ile girmişim acayip koydu gerci ceza 10 €kadardı ama 3 km koydu itiraz etme şansın hiç yok türkiyedede bu sistem gelmeli bence.

peki 3 ay sonra araç el değiştirmiş olsaydı?

adamlar bu ihtimale karşı ne düşünmüş?

orasınını bilemiyecegim artık heralde eski sahibine gider bizde 2005 model arabaya 2004 yılının cezası geldi artık onlarda bir yere yazarlar:))

YA AYNI DERT BENDE DE VAR ARABAYI ÜSTÜME ALDIM AMA DAHA YENİ
    2004 DEN KALMA CEZA GELDİ NOLCAK BİLMİYORUM Bİ DE KÖPRÜ CEZASI YANİ ANLAMADIM GİTTİ

• slm arkadaşlar, mümkünse birisi bana güncel "hız sınırını geçme" cezasının ne kadar olduğunu söyleyebilir mi? bi de çok geçince 2 katı fln oluyomuş??
  • bir gün aydın izmir ototbanının izmir çıkışında bekliodum otobüse bi şey verecektim yaklaşık 20 dk içinde bi vectra 2 clio 1 de toros honda civic vardı bi de hatırladfıklarım hepsi yedi cezayı
  • hala arabaya boş cd asanlar var , işe yarıyor mu acaba
  • 2-3 km kala değil, bir de gezici radarlar çıktı kaç senedir.bir de bakıyorsun yanından geçmiş, tabi iş işten geçmiş oluyor
  • valla arkadaşlar geçen ay bi ceza yedim hayla etkisinden kurtulamadım :)) 180 küsür milyondu o ara lafa dalmıştım meğerse radarda bana dalmış içim yandı malatya-elaziğ yolunda...
    yoldaki sürücülerin bu konudaki hassasiyeti çok önemli bence :) sinyalle haber veriliyor ama en çok dikkat edilercek husus hangi şehirin yolundaysan o şehir plakalı arabaları iyi gözlemleyecen özelliklede minübüsçüleri; onlar bu işin piri yolda nerde radar olsa haberleri oluyo..
    bence onların yoldaki tutumu göz önüne alınmalı..
  • gecen sene tatılde memlekete gelmıstım radar acaıp pahalı tr de burda halledıyoruz ama polıs ıyı salladı nsıfırları epey tartıstık ama nafıle triptıge yazdı gercı oda haklı ya ne yapcan kapıkule sağolsun hallettıler.
    bu arada 160 yazmıştı ıyı radar var tr de
    hepinize selamlar gurbetten
  • quote:

Orjinalden alıntı: Klondike

walla uzun yola cok çıkmadığım için sorun olmuyor.Şehir içinde
    nerelerde olduğu da az cok belli.iki kere alakasız yere radar cezası
    yedikten sonra tövbe ettim.Şehir içinde 80 i uzun yolda 99 u
    geçmediğim için 5 yıldır ceza yemiyorum,niyetimde yok.Aslında benim broadway le daha fazlası zaten riskli ama güçlü araçlara binen arkadaşların Allah yardımcısı olsun o arabalarla 100 le gitmek insana fena koyuyodur...

haklısın arkadaşım ama geçen İstanbuldan Eskişehire doğru geliyoruz 120 yle ben havale geçirecem artık çok sinir oldum ama dakkada bir arkaya bakıyorum acaba bizle yarışabilecek bi araba gelirde babam basar diye yok .otobanda geliyoruz 10-15 dk. bi Albea Multijetle gittik Albea bizi geçti bayağı ilerledi bizim arabada Audi a6 3.0tdi.dualarım kabul oldu bi X5 arkasında bi audi .a4 e benzettim.geçtiler bizi neyse arkasındaki audi de a6 3.0tdi babam bastı takıldı peşlerine gittik a6yla X5 ankaraya gidiyolardı herhalde beraber a6 X5 geçcek gibi olsa bile geçmiyodu.bizde de kar lastiği vardı onda da 210 km. hız sınırı var.A6 nın peşinden gidiyoruz tam sollayacaz babam asıldı kickdown filan tabi öteki de kickdown 230 a kadar gittik sonra babam bıraktı ben tırstım lastikler gidecek diye de allahtan bişey olmadı birde arabada babaannem var kadın yola bile bakamıyor korkuyor ama radar a filan girmedik.
    Genellikle otoban dışında da bazen hızlı gittiğimiz oluyor ama Audi yle hiç girmedik ben hep haber veririm.kenarda bir ters araba durur hemen ineriz 100 e geçen bi olay daha geçti (bizde olay çok)

-Ankaradan dönüyoruz Eskişehire yine sakiniz 100 -120 Polatlıdan yeni çıktık kardeşim :Cayenne geliyo filan dedi ben dururmuyum yine gazladım babamı (Cayenne de gündüz vakti yakmış Xenonları son gaz geliyor geleni geçeni tokatlıyor)babam bastı gittik beraber (Cayennenin sahibi de kendinden emin arabaya çok güveniyor) az ileride ışıklara geldik ortada Renault 12TX vardı Toros un eskileri.Cayenne girdi en sola bizde sağa girdik aldık Sport konumuna .kalktık ilk kalkışta bizimki hemen öne geçti babam gaz kesti tam bizi sollamaya kalktı babam bi asıldı bizim yavaş yavaş ayırmaya başladı 130 a filan çıktık sonra babam hemen 100 e indi kendinden Porsche gidiyor son gaz.Petrolde radar varmış yan duruyor.İleride Cayenne ni çekmişler ceza yazıyolar adam bana bakıyor bizi çevirmediler gittik tabi

• quote:

Orjinalden alıntı: Launcher

quote:

birkaç ay önce tv de haberlerde izlemiştim..
    yeni bir cihaz yapmışlar.
    radar tespit eden cihazları tespit ediyormuş...
    sonrada aracında arayıp buluyorlarmış..

aman dikkat ,cezası büyük..

oyle bir cihaz olmaz, sıkış haber...

evet cezası var
    yakalamk için aletler geliştirildi ve türkiyede kullanılıyor

dikkatli olun

ama adam lar yeni dedektörler geliştirdiler dedektörü algılayan aleti algılayan dedektör yaptılar

polisler ise üşenmeden bunu algılayan alet yaptılar

son duyduğuma görede polislerdekini algılayan yapmışlar yani tespit ediyolar

• quote:

Orjinalden alıntı: kürsad

evet cezası var

dikkatli olun

ama adam lar yeni dedektörler geliştirdiler dedektörü algılayan aleti algılayan dedektör yaptılar

o sadece millet radar dedektoru kullanmasın diye ortaya atılmıs bir nevi "efsane". Öyle bir alet olmaz, neden, çünkü radar tespit cihazı sinyal yayan değil sinyal alan bir cihazdır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Launcher

quote:

Orjinalden alıntı: kürsad

evet cezası var

dikkatli olun

o sadece millet radar dedektoru kullanmasın diye ortaya atılmıs bir nevi "efsane". Öyle bir alet olmaz, neden, çünkü radar tespit cihazı sinyal yayan değil sinyal alan bir cihazdır...

o bir efsane değil radar dedektörlerini araştır adamlar yazmışlar bunu ama türkiyede kullanıldığı efsane olabilir ona katılırım

• bazen karşıdan gelenlerde selektör yapıp uyarıyo...
  • Ben otoyolda 120'yi, normal şehirlerarası yolda 100'ü geçmem.
    Takarım kasetimi Cd'mi, yakarım sigarımı (şimdi bıraktım, artık içmiyorum) keyif içinde giderim.

Ne radarla ne de polisle bir işim olmaz.
    Milleti sağa çekip cezaları yazarken bana hep geç işareti yaparlar. Bende o şaşkın ve panik dolu suratlara sırıta sırıta bakar geçer giderim.
  • Radarı gösteren tüm cihazlar hikaye.Polis Teşkilatı asla sürücüden daha eski teknoloji kullanmaz.Radar menzili dışında kaldığında lazerli hız ölçüm cihazları dahi mevcut.Her ilde uygulanmayabilir ama bu cihazlar mecvut.Şakaya gelmez anında basar cezayı
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: eczalb

bir gün içnde bir kere yakalandıysanız radara. KORKMAYIN...
    Elinizde ceza makbuzu varken gün içinde 1 den fazla radara giremezsiniz. Ceza yazamazlar. Bence göse alacaksın. Yakalanırsan 1 kere yakalanıyorsun. Dahası olmaz. En kesin çözüm bu.

aynı gün içinde bursa - ankara arası bundan 8-9 yıl önce abim yakalanmıştı 2 kere.

makbuzları zımbaladık birbirine

yeni birşeyse bu ,onu bilmem tabi..

böle bişi yok aynı gün içinde 50 kerede yakalansan basarlar cezayı yasa bu şekilde

•  RADAR OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ

denizli antalya yolunda ford transit 90 bg lik 1.5 ton yük vardı normalde 175 yapıyodum ama o anda cekmek aklıma gelmedi :)))

radar mı oda ne :P
  •  RADAR OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ

deminki resimi yüklerken hata yapmışım :)
  • Radar dedektörlerini dedekte eden dedektörler var doğrudur. Ancak şu aralar abd de 100 doların üzerinde satılan dedektörlerin çoğunda dedektor dedektörü uyarısı da var... ha bi de lazer uyarısı da var. Yani bir cihazla tüm dedektörlere karşı uyarı alabiliyosunuz. Amerikada bırakın dedektörü bazı eyaletlerde jammer dahi serbest. Yani radar sinaylini bozarak hatalı okuma alınmasını sağlayan cihazlar. Ama orada bi de kronemetre ile ölçüm de uygulanıyoki kaçarı yok.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.