Radarın amacı karayollarının elverdigi hızların üzerine çıkanları tesbit etmek. Buda demekki karayollarımız yüksek hızlara elverişli degil. Parlak fikirlerinizi kendinize saklayıp milletin aklını çelip kimsenin hayatıyla oynamayın. Yolunuz açık olsun. GEÇ GELDİ DESİNLER GEÇMİŞ OLSUN DEMESİNLER.
her hız yapan kaza yapmıyor. şöyle tv lerdeki kaza görüntülerini gözünüzün önüne getirin.
otomobillerin karıştığı kazalara bakarsak;
ya sosyo ekonomik yönden geride olan insanların eğitimsizlik sonucu hatalı davranışları (araçlarını çok doldurma gibi,veya aşırı hızda hakimiyet kaybetme)
ya gayet lüks araçların sahiplerinin araçlarına aşırı güvenmesi sonucu oluşan kazalar.
ya da alkol.
bilinçli kullanıcı,dikkatli kullanıcı başkasının yerine kendini koymayı bilen kullanıcının hız yapması bence bu denli sakıncalı değil.
quote:
Orjinalden alıntı: emre.
her hız yapan kaza yapmıyor. şöyle tv lerdeki kaza görüntülerini gözünüzün önüne getirin.
ya sosyo ekonomik yönden geride olan insanların eğitimsizlik sonucu hatalı davranışları (araçlarını çok doldurma gibi,veya aşırı hızda hakimiyet kaybetme)
ya gayet lüks araçların sahiplerinin araçlarına aşırı güvenmesi sonucu oluşan kazalar.
ya da alkol.
bilinçli kullanıcı,dikkatli kullanıcı başkasının yerine kendini koymayı bilen kullanıcının hız yapması bence bu denli sakıncalı değil.
İyi tama kaza yapan bunlarda , hadi bi tane cahil öküz kaza yaptı ya da kontrolünü kaybeitti bölünmüş yolda geçti karşıya taklı atttı geldi gömdü sana bu ne peki bunu açıklarmısın
Bunun için her önüne gelene ehliyet veirilmemesi lazım hatta istemezdim ama mutlaka şu stajer ahliyet getirilmeli ve önemsenmyen trafik derslerine önem verilmeli okullarda okutulmalı daha derin bi şekilde. Ehliyet kurslarında yoklamaya bakmak zorunlu olasun belli bi süre gelmeyen dersten kalsın.
saygılar...
quote:
Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online İyi tama kaza yapan bunlarda , hadi bi tane cahil öküz kaza yaptı ya da kontrolünü kaybeitti bölünmüş yolda geçti karşıya taklı atttı geldi gömdü sana bu ne peki bunu açıklarmısın
Bunun için her önüne gelene ehliyet veirilmemesi lazım hatta istemezdim ama mutlaka şu stajer ahliyet getirilmeli ve önemsenmyen trafik derslerine önem verilmeli okullarda okutulmalı daha derin bi şekilde. Ehliyet kurslarında yoklamaya bakmak zorunlu olasun belli bi süre gelmeyen dersten kalsın.
saygılar...
ben de diyorum ki çoğu zaman eğitimde zaten sorun.açııklaması bu.
ehliyet almak bu kadar kolay olmamalı.
teorik eğitim konusunda büyük bir eksik görmesem de kullanarak yapılan sınav bence bu haliyle gereksiz. yani yapacaklarsa adam gibi yapsınlar.
o günü unutmuyorum.hava yağmurlu,it sürüsü gibi topladılar bi yere.ne sıra var ne birşey. 3-5 araba var.herkes biniyor ,bir tur atıyor tamam geçtin..
beni rampada denemediler.tamam kullanışını beğendiklerine bunu yapıyorlarmış ama düz yolda her iyi kullanan rampada kaldırabilir diye birşey yok. gerçi rampa dedikleri yeri bir görseniz çok hafif bir eğim. orda kaldıramaynlar da geçti,düz yolda 3 kere stop ettiren de geçti.
adamına göre muamele yapılmalı bence.herkesin herşeyi öğrenmesi aynı hızda değil. öğrendikten sonra ,hata yapmamaya başladıktan sonra ehliyet verilmeli.
öneri : herkesin ehliyetlerinin kursları belli. ilk 3 sene içerisinde kursiyerlerin belli bir kaza ortalamasının üzerine çıkıldığında kursa ve direksiyon sınavı gözetmenlerine yaptırım uygulanmalı.
o zaman korkudan nasıl öğretiyorlar..
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online İyi tama kaza yapan bunlarda , hadi bi tane cahil öküz kaza yaptı ya da kontrolünü kaybeitti bölünmüş yolda geçti karşıya taklı atttı geldi gömdü sana bu ne peki bunu açıklarmısın
saygılar...
ben de diyorum ki çoğu zaman eğitimde zaten sorun.açııklaması bu.
ehliyet almak bu kadar kolay olmamalı.
teorik eğitim konusunda büyük bir eksik görmesem de kullanarak yapılan sınav bence bu haliyle gereksiz. yani yapacaklarsa adam gibi yapsınlar.
o günü unutmuyorum.hava yağmurlu,it sürüsü gibi topladılar bi yere.ne sıra var ne birşey. 3-5 araba var.herkes biniyor ,bir tur atıyor tamam geçtin..
beni rampada denemediler.tamam kullanışını beğendiklerine bunu yapıyorlarmış ama düz yolda her iyi kullanan rampada kaldırabilir diye birşey yok. gerçi rampa dedikleri yeri bir görseniz çok hafif bir eğim. orda kaldıramaynlar da geçti,düz yolda 3 kere stop ettiren de geçti.
adamına göre muamele yapılmalı bence.herkesin herşeyi öğrenmesi aynı hızda değil. öğrendikten sonra ,hata yapmamaya başladıktan sonra ehliyet verilmeli.
öneri : herkesin ehliyetlerinin kursları belli. ilk 3 sene içerisinde kursiyerlerin belli bir kaza ortalamasının üzerine çıkıldığında kursa ve direksiyon sınavı gözetmenlerine yaptırım uygulanmalı.
o zaman korkudan nasıl öğretiyorlar..
Daha haber özel de mi ne çıkmıştı sahte ehliyet yaa sınava girmeden ehliyet alıyor adam
DAha sonra muayenedyiz göz bölümüne geçtik benden önceki biri otobüs ehliyeti alacak önceden de B sınıfı ehliyeti var adamın gös kusurunu duysanız şaşırırsınız
ADam renk körü yaaa doktorlar şaşırdı sen B sınıfını nasıl aldın diye
Bunlara olanak sağlayanları da, bun sayede ehliyet alanlarada güzel bi ceza kesilmeli bence. Hatta hapis cezası.
Herşey eğitimsizlikten oluyor. Şu toplum biraz daha bilinçlense ne olur sanki hile hurda ile yapmasalar işi
Bence stajerlik kesin çözüm ve ek olrakda piskolojik test ona göre ehliyet verecekler aslında süper olur
quote:
Orjinalden alıntı: opell
arladaşlar hıc tabelayla falan ugraşmayın.50 dolar verın alın bı radar cıhazı bende var..cardomain.com adresınden sıparış verdım geldi.yalnız sıparış verırkene 200 dolardan fazla urun sıparışı verırsenız vergıye talım oluyo sız 150 dolar cıvarında sıparış verı kafanız rahat olsun yani..
birkaç ay önce tv de haberlerde izlemiştim.. yeni bir cihaz yapmışlar. radar tespit eden cihazları tespit ediyormuş... sonrada aracında arayıp buluyorlarmış..
aman dikkat ,cezası büyük..
quote:
ya da alkol.
Bence hızın hiç bir mazereti olamaz.....her hızlı giden tabiki kaza yapmıyor ancak kaza riski hem insan hemde araç faktörleri doğrultusunda çok daha artıyor....hızlı giden bir insan daha geç algılar....fren pedalına basmakta geçen süre içersinde daha çok yolalır....ayrıca aracın hızından dolayı eklenen fren mesafesi de cabası......ztn asıl o eğitimsiz araç kullanmaktan bihaber olan insanların yaptıklarından ,onların hatalı sollamalarından kaçmak önemli olan....buda daha yawaş giderek olucak bir şey... bir keresinde eskişehir istanbul yolunda(cok dar bir yol).....tam rampadan indik karşımızda bi corolla we arada okdr az mesafe warkii...aracı babam kullanıyordu...frene asıldı ...kaydık bi kaç metre ..baktı olmıcak çewirdi direksiyonu iniyorus aşşaya...bir kaç saniye sürmedi bu olanlar....tam o sırada herif girdi kendi şeridine....resmen terlediğimi kara sular indi derler ya onu hissettim yani....hızımız 10 daha fazla olsa şuanda bu yazıyı yazabileceğimden emin diilim...kafakafaya giricektik çünkü....Allaha şükür kurtulduk o gün.....kimse hatalı sollamasa eğitim düzeyi yüksek olsa belki biras daha hızlı gidilir...ancak malesef ülkemiz için ben o günleri pek hayal edemiyorum....
Sürat felakettir. Keşke her yerde radar olsa kimse sürat yapamasa, çünkü insan koltuğa otudumu trafik canavarı oluyor, bende sürati sevmediğim halde otobana çıkınca basıyorum.
Keşke her yerde radar olsa!!!!!!!!
quote:
Orjinalden alıntı: venieri
Sürat felakettir. Keşke her yerde radar olsa kimse sürat yapamasa, çünkü insan koltuğa otudumu trafik canavarı oluyor, bende sürati sevmediğim halde otobana çıkınca basıyorum.
Keşke her yerde radar olsa!!!!!!!!
dostum ne dıyon sen yawwwwwww
madem radarın nerde olduğu söylenecek, o zaman ne anladılar caydırıcılıktan? hız yapmak yasak ve tehlikeli olduğu için kullanılmıyormu bu radarlar,neden yeri haber veriliyor o zaman
ya benmi yanlış biliyorum ama ehliyet kursunda trafik hocası bize araç sollamada radara yakalanırsan bunun suç olmadığını söylemişti Ama buna bizim trafik polisleri uymuyor
bir gün içnde bir kere yakalandıysanız radara. KORKMAYIN... Elinizde ceza makbuzu varken gün içinde 1 den fazla radara giremezsiniz. Ceza yazamazlar. Bence göse alacaksın. Yakalanırsan 1 kere yakalanıyorsun. Dahası olmaz. En kesin çözüm bu. Radar cihazları iki taraftan da algılanıyor. Çok sakat ve şu an 1800 ytl cezası var. Hapis olayoı 6 ay diye biliyorum...
allah ne verdiyse basın siz gmörürsünüz bijon kesince benden sölemesi arabada tekerelri 4 tane bijon tutuyor bunudamı bilmiyorsunuz hız sınırına uyun sakın sakin ağaçlara baka baka gidin yolunuza.
quote:
Orjinalden alıntı: ipo_aga
madem radarın nerde olduğu söylenecek, o zaman ne anladılar caydırıcılıktan? hız yapmak yasak ve tehlikeli olduğu için kullanılmıyormu bu radarlar,neden yeri haber veriliyor o zaman
bu ab nin insan hakları zımbırtılarından kaynaklanabilir diye tahmin ediyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: eczalb
bir gün içnde bir kere yakalandıysanız radara. KORKMAYIN... Elinizde ceza makbuzu varken gün içinde 1 den fazla radara giremezsiniz. Ceza yazamazlar. Bence göse alacaksın. Yakalanırsan 1 kere yakalanıyorsun. Dahası olmaz. En kesin çözüm bu.
aynı gün içinde bursa - ankara arası bundan 8-9 yıl önce abim yakalanmıştı 2 kere.
makbuzları zımbaladık birbirine
yeni birşeyse bu ,onu bilmem tabi..
quote:
Orjinalden alıntı: ihg70
sellektör yaparak radar uyarısı konusunda birinin şöyle bir anısını okumuştum:
vatandaş şehirler arası yolda ilerliyor (izmir çevrelerinde bir yerdi galiba). hızı yüksek olduğu için radara yakalanıyor ve ceza işlemi uygulanıyor. vatandaş cezayı ödeyip yola koyulduktan sonra yolda karşılaştığı bütün otolara sellektör yapıp uyarıyor. sellektör yaptığı araçlardan biri aniden durup U dönüşü yapıyor ve peşine takılıyor. Bir süre sonra yakalayıp durduruyor. Meğer bu sellektör yaptığı araç gezici radarmış. Bir cezada öyle yazıyorlar.
Bizimki daha sonra mahkemeye başvuruyor ve 2. cezayı kaldırtıyor. Mahkemenin berdiği karar: "Sellektör yaparak diğer sürücüleri yavaş gitmeleri konusunda uyarmak ve tavsiye etmek" bir suç olarak değerlendirilemez ve ceza yazılamaz. Aksine doğru bir davranıştır.
Bu olayın gerçeği benim bildiğim kadarıyla şöyle
Yıllar önce ingilitere'de adamın biri radar kurulu yerden 1-2 km geriye bir karton pankart asıyor, "ileride radar var, yavaş gidin" diye. Sonrasında polisler adamı yakalıyorlar. Uyarıp bırakıyorlar. Sonrasında bu olay her defasında tekrarlanıyor ve adam mahkemeye çıkıyor. Yargıç, adamın insanları otomobillerini yavaş kullanmaları konusunda uyardığı ve bu yüzden ceza verilemeyeceği yönünde karar veriyor ve adam beraat ediyor.
BEN İNGİLTEREDEYKEN RADARLARI GÖRECEKSİNİZ AMA KMLERCE ÖNCEDEN HABER VERİYOR RADAR VAR DİYE VE YOLDA ÇİZGİLER VAR VE İKİ ÇİZGİ ARASI HIZI TESBİT EDİYORLAR VE ANLIK HEMEN FOTOĞRAF ÇEKİLİYOR VE ADRESE YOLLANIYOR NE POLİS VAR NE BAŞKA BİŞEY ÇOK GÜZEL BİR UYGULAMA. ÇÜNKÜ HIZIN SAKINCALI OLDUĞU YERLERDE (VİRAJ YAYA GEÇİDİ GİBİ) YERLERDE BULUNUYOR VE İNANIN KİMSSE ŞİKAYETÇİ DEĞİL. YANİ BİZİM GİBİ TAM HIZA ELVERİŞLİ YERLERDE TAVŞAN AVLAMAK İÇİN KULLANILMIYOR
bi keresinde uzun yolda beni bir palio solladı. hızım 90 dı.oralarda radar olduğunu biliyordum. palio 120 ile filan geçti beni. tam geçerken karşı yoldan beyaz reno 19 geliyordu.(gezici radar)
ileride baktım palioyucu polise itiraz ediyo
geçerkende garibim ne hevesli geçmiştir.
quote:
Orjinalden alıntı: greenicee
bi keresinde uzun yolda beni bir palio solladı. hızım 90 dı.oralarda radar olduğunu biliyordum. palio 120 ile filan geçti beni. tam geçerken karşı yoldan beyaz reno 19 geliyordu.(gezici radar)
ileride baktım palioyucu polise itiraz ediyo
babatolia haklısın bizimkilerin amaçı sadece tavsan avlamak
bu arada yollarda hız sınırlarını bilen varmı benim tek bildiğim E-5 90 km onuda zaten çoğu araç 2. vitesde yapıyor.