Şimdi Ara

RADAR OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
900
Cevap
7
Favori
284.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ihg70

sellektör yaparak radar uyarısı konusunda birinin şöyle bir anısını okumuştum:

vatandaş şehirler arası yolda ilerliyor (izmir çevrelerinde bir yerdi galiba). hızı yüksek olduğu için radara yakalanıyor ve ceza işlemi uygulanıyor. vatandaş cezayı ödeyip yola koyulduktan sonra yolda karşılaştığı bütün otolara sellektör yapıp uyarıyor. sellektör yaptığı araçlardan biri aniden durup U dönüşü yapıyor ve peşine takılıyor. Bir süre sonra yakalayıp durduruyor. Meğer bu sellektör yaptığı araç gezici radarmış. Bir cezada öyle yazıyorlar.

Bizimki daha sonra mahkemeye başvuruyor ve 2. cezayı kaldırtıyor. Mahkemenin berdiği karar: "Sellektör yaparak diğer sürücüleri yavaş gitmeleri konusunda uyarmak ve tavsiye etmek" bir suç olarak değerlendirilemez ve ceza yazılamaz. Aksine doğru bir davranıştır.

polislerin hevesi kursağında kalmıştır yaw

gezici radalarda var haa yolda yavaş yavaş gidiyor mesela hiç anlamıyorsunuz ama onlada radar öyle çok yakalanan gördüm özellikle mercedes ve BMW ler

• uygun olan sürat neyse o hızda giderim....
    normalde azami hızın 20-30 km üstüne çıkarım
    artık radarda yakalanırsak. eyvallah parası neyse öderim.
    bu arada bende radar algılayan cihaz vardı hiç kullanmadan arkadaşıma sattım
    kullanmanın cezası bayağı fazlaymış.
  • otoyolda limit 90 otobanda 120 şehir içi 70 tabi bunlara %10 limit aşım sınırı getirilmiş yani 90/99 120/132 70/77 bu sınırlardan sonra ceza yazabiliyor. yani sen otoyolda 99 la gidersen ceza yazamaz.
  • yaw ben hiç bakmam radara falan Allahtan denk gelmedi he
    zaten bütün arabaları durduruyorlar beni durdurmuyorlar
    sebebini ben de anlamadım niye acaba
    görüntüm yaşımı küçük gösteriyor ondan olabilir mi acaba
    herneyse çok konuştum

• quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Yok tam yanından geçen arabayı alıyor. 2-3 km. de belki onlarca,yüzlerce araba var polis hangisi olduğunu nasıl anlasın. Adam tam yanından geçerken aracın hızına bakıyor, sonra plakasını alıyor...

benim de düşünceme göre radarın 2-3 km önceden hızı algıladığı sadece söylenti
    dediğiniz gibi bir sürü araba var ve aracın yanına gelene kadar hız değişebilir
    bence bilerek yayılan bir söylenti ne de olsa daha önceden yakalandık diye
    insanlar radarın yanından hızla geçsinler diye
  • Aslında radarlar çok uzak mesafeden görüyor ama radarın seni kitlediği andaki hızına bakılıyor.

Bir seferinde Afyon-Burdur arası yakalandım. Tam lambalardan kalktık, yanımda bi toyota vardı. Hafif bi kapışma oldu. 115 kadar çıktım bir baktım radar. Toyota görmedi uzadı gitti. Ben ayağımı gazdan çektim.
    90 a kadar düştüm. Sonra ikimizide çevirdiler. Radar aracı geldi. Ekranı bize çevirdi. Önce toyota'nın sürücüsüne gösterdi. Kare kare ağır çekim izletti. Ekranda LOCK yazdığı andaki sürati 120 km idi. Cezayı yedi 75 milyon o zaman için. Sonra sıra bana geldi. Yine izletti ağır çekim. 117 ye kadar çıkmışım, sonra yavaşlamaya başlamışım. 102-103 gibi bir süratle radara kitlenmişim. Memura anlattım durumu arabada çocuk var bak, Bursa'dan beri 100'ü geçmedim(gerçekten de geçmemiştim), dalmışız kusura bakmayın falan diye. Tamam siz devam edin dedi ceza yemeden yırttım.

Yani birazda polislerin insafına kalmış durum. Ama genelde 110 km ye kadar müsama gösteriyorlar.
    Ben radarı görünce hemen frene basın derim ama yine de dikkatli olmak lazım.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsultan -- 4 Mart 2006; 13:58:25 >

• Genelde Reno 19 ve Toyota Corolla görürsen gri renkte ve aracın önü sana doğru dönükse işte o radardır
  • bizim memlekette şehir içinde 3 gidiş 3 geliş bir yol var.

hız sınırı 50 yazıyo sabahları polis oraya radar koyuyo.

eğer ilk defa ordan geçiyorsanız %10000 yakalanıyorsunuz.

bilenler yavaşlıyo ilk defa geçenlere ise YANAŞ İSKELEYE diyorlar

çünkü otoban gibi yolda kimse 50 ile gitmez ve ceza yiyenler sınırı cok cok aştığı için ceza da katlıyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: babatolia

VALLAHİ NE OTOBANDA 120 İLE GİDİLİYO NEDE OTOYOLDA 90 LA GİDİLİYO, HEPİMİZ (EN AZINDAN BEN) OTOBANDA 150-160 IN ALTINA İNEBİLİYORUM OTOYOLDA DA AYNI 130 DAN AŞAĞIYA İNEMİYORUM YOL BİTMİYOR 90 LA,

BENİM BİLDİĞİM RADAR OLDUĞU ZAMAN MECBURİ RADAR İŞARETİ OLMASI VE 5 KM İÇİNDE RADAR OLMA ŞARTI TABİ SABİT TABELALARDA HER ZAMAN RADAR OLMUYOR. PORTATİF RADAR TABELASI VARSA İŞTE O ZAMAN KESİN RADAR OLUYOR HASTA DA TAŞIYOR OLSAN HEMEN 90 A DÜŞECEKSİN.

SİZ NASIL ANLIYORSUNUZ YOLDA RADAR OLDUĞUNU?

kardeş yapmayın gözünüzü seveyimmm..
    sonrada yollar kan gölüne dönüyo.
    biz de dışarda trafik canavarı arıyoruz,trafik canavarı içimizdeymişşş.
  • zamanında az çorba parası vermedik bu radarlar yüzünden!
    ama şunu da söyliim otobanda benim bildiğim kadarıyla radar yok,çünkü orada polisin seni durdurması çok zor ve tehlikeli.otobanda istediğiniz kadar basabilirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: mussa

zamanında az çorba parası vermedik bu radarlar yüzünden!
    ama şunu da söyliim otobanda benim bildiğim kadarıyla radar yok,çünkü orada polisin seni durdurması çok zor ve tehlikeli.otobanda istediğiniz kadar basabilirsiniz

otobanda öle istediğin kadar bas diye bişey yok :)
    hiç dikkat etmedin mi gişe çıkışlarında geniş bi yer wardır... ve orda %90 polis wardır
    eğer sen çok abartı bi sürat yaparsan sen gişeden ücretini ödeyip çıktığın anda polis tepende oluyo...

• quote:

Orjinalden alıntı: crepassio

quote:

Orjinalden alıntı: mussa

zamanında az çorba parası vermedik bu radarlar yüzünden!

otobanda öle istediğin kadar bas diye bişey yok :)
    hiç dikkat etmedin mi gişe çıkışlarında geniş bi yer wardır... ve orda %90 polis wardır
    eğer sen çok abartı bi sürat yaparsan sen gişeden ücretini ödeyip çıktığın anda polis tepende oluyo...

walla bizde OGS olduğu için polisin oraya gelmesi biraz zor,şu ana kadar otobanda hep 150-200 arası gittik ve hiç polisin bize el kol hareketi yatığını görmedim ve zaten OGS olduğu için de bizi durduramaz!

• tabelayı gördünmü asılıcan frene yöntemi sökmez çünkü ben Bodrum'a giderken eğimli yolun en tepe noktasından hemen sonra asfaltın üstüne yani yere levhayı 25-30 metre sonra da radar aracını koymuşlardı.
    quote:

Orjinalden alıntı: okan

quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

hocam yolda yaz günü bir ağaç gölgesi altında sotede yüzü sana dönük bir araba gördüğün anda frene bas..ben 15 senedir araba kullanıyorum 1 kere radara yakalandım..onda da traktörün üstüne koymuşlardı..gerçi o gün dünyanın arabası vardı yakalanan

+1

aynen bende bu metodu uyguluyorum ancak artık levha koyma zorunluluğu doğduğundan gayet yüksek hızlarda seyahat edebiliyoruz... Ama tabelayı gördünmü asılıcan frene....

• arladaşlar hıc tabelayla falan ugraşmayın.50 dolar verın alın bı radar cıhazı bende var..cardomain.com adresınden sıparış verdım geldi.yalnız sıparış verırkene 200 dolardan fazla urun sıparışı verırsenız vergıye talım oluyo sız 150 dolar cıvarında sıparış verı kafanız rahat olsun yani..
  • aferin
    çok güzel örnek oluyosun millete
  • otoyolda genelde çıkışa 10km kalan bir alana koyuyorlar mesela ben girdim ankara ya 10 km kala bayır aşağı
  • quote:

Orjinalden alıntı: crepassio

aferin
    çok güzel örnek oluyosun millete

bence iyiy yapıyo
  • yaw tabela koymanın mantığı nedir biri açıklarmı lütfen.....kuralları koymuşsun uymayanları cezalandırıcaksın.....
    ozmn karakollarında yakınlarına dikkat polis war hrsızlık yapmayın diye yazı assınlar....AB standartlarında değilizki ne insanımız nede yollarımız...
    nası olsa tabela war diye yardır gitsin böle mantık mı olur yahu.....ondan sonra aşırı hız nedeniyle kontrolünü kaybeden araç karşı yöne geçerek ..... kaç kişinin ölümüne sebep oldu....yazık yaaw....
  • ab standartları mı bilmem ama kanunlarmıza göre radar kendini belli etmek zorunda..
    nasıl mı?

-portatif bir tabela vasıtasıyla
    -sabit bir tabela vasıtasıyla
    -araç yoldan geçenlerin görebileceği konumda olmak zorunda.

bunlardan en az biri yeterli.

eğer hiçbiri yoksa eğer yasa değişmediyse itiraz ettiğinizde mahkemeye başvurduğunuz takdirde ispatlarsanız cezanızı geri tazmin ederler.

2-3km nin ne kadar uzun bir mesafe olduğundan bazılarımız pek emin olmayabilir.

şimdiye kadar hiç geçmediysem 40 kez radarların yanından geçmişimdir.
    şimdiye kadar gördüğüm radarı görünce yavaşlayarak hiç yakalanmadım.
    ama yanında yavaşlayabildim çoğu zaman.

onun bir manyetik alanı veya ışını var,bu alandan geçerken aracın hızı tesbit edilir,genelde reno 19 tr siz plaka ve anteni uzun araç içindeki gazete okuyan adamlardan korkmak gerekir.
    aracın plakası veya rengi -modeli sonraki devriyeye telsizle bildirilir.

size başka bir örnek vereyim;
    bayır aşağı iniyorum
    bursadan izmir istikametine,penguen fabrikasından önceki son yokuş.
    hızımı vermişim 130 gibi,atmıştım boşa.
    kamyonun yanına girdiğimde farkettim radarı,hatta altından gördüm.

Allah dedim yedik cezayı.
    ama radar kamyonun arkasından yolun kenarından yakalayamamış.arkamdan gelen aracı çevirdi.kamyonun gölgesinde kaldım.

son zamanlarda polis arabası olarak da görev yapan radarlar var.

son söyleyeceğim çeşitli radarlar olabilir.mesela gezici radar görmedim ama varmış,veya gece radarı eskiden yoktu.
    belki önceden tespit edenler de bana mantıksız gelse de çıkmıştır, daha rastlamadım.

• Hız sınırlarını aşırı derecede aşıp başkaların canına kıyanlar ya da tehlikeye sokanların allah cezasını versin hadi sınırı 20-30Km aşarsında öyle gelişli gidişli yolda basmak da ne oluyor

Karşısındaki insanı düşünmeden kurnazlık yapacam diye kendini akıllı zanneden zavvlılar Allahından bulur inşallah.

ARkadaşlar hadi kendinizi düşünmüyorsunuz basıyorsunuz, peki karşınızdakinin suçu ne o sizin yüzünüzden neden kazaya karışsın, bencil olmayın egoiste düşünmeyin

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.