Şimdi Ara

RADAR OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
900
Cevap
7
Favori
284.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • VALLAHİ NE OTOBANDA 120 İLE GİDİLİYO NEDE OTOYOLDA 90 LA GİDİLİYO, HEPİMİZ (EN AZINDAN BEN) NE OTOBANDA 150-160 IN ALTINA İNEBİLİYORUM NE DE OTOYOLDA 130 DAN AŞAĞIYA İNEBİLİYORUM; YOL BİTMİYOR 90" LA,

yurt dışında radarlar kara noktalara yani en çok kaza yaşanan viraj gibi yerlerde uygulanıyor ki sürücüler burada hızlarını azaltsınlar ve kazalar yaşanmasın. bizimkiler de en olmadık en düzlük yerlerde kuruluyor ki ceza yazılsın yada bildiğin gibi bütçe kapansın kota doldurulsun. en çok zoruma giden yer ise yokuş aşağı kurulanı, sen 500km 90"ı geçme sonra yakuş aşağı araba peygamberde 130"u bulsun, sonrada ye cezayı,

BENİM BİLDİĞİM RADAR OLDUĞU ZAMAN MECBURİ RADAR İŞARETİ OLMASI VE 5 KM İÇİNDE RADAR OLMA ŞARTI TABİ SABİT TABELALARDA HER ZAMAN RADAR OLMUYOR. PORTATİF RADAR TABELASI VARSA İŞTE O ZAMAN KESİN RADAR OLUYOR HASTA DA TAŞIYOR OLSAN HEMEN 90 A DÜŞECEKSİN.

SİZ NASIL ANLIYORSUNUZ YOLDA RADAR OLDUĞUNU?

RADAR OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babatolia -- 16 Haziran 2015; 0:39:48 >

• sellektör yaparak radar uyarısı konusunda birinin şöyle bir anısını okumuştum:

vatandaş şehirler arası yolda ilerliyor (izmir çevrelerinde bir yerdi galiba). hızı yüksek olduğu için radara yakalanıyor ve ceza işlemi uygulanıyor. vatandaş cezayı ödeyip yola koyulduktan sonra yolda karşılaştığı bütün otolara sellektör yapıp uyarıyor. sellektör yaptığı araçlardan biri aniden durup U dönüşü yapıyor ve peşine takılıyor. Bir süre sonra yakalayıp durduruyor. Meğer bu sellektör yaptığı araç gezici radarmış. Bir cezada öyle yazıyorlar.

Bizimki daha sonra mahkemeye başvuruyor ve 2. cezayı kaldırtıyor. Mahkemenin berdiği karar: "Sellektör yaparak diğer sürücüleri yavaş gitmeleri konusunda uyarmak ve tavsiye etmek" bir suç olarak değerlendirilemez ve ceza yazılamaz. Aksine doğru bir davranıştır.
    quote:

Orijinalden alıntı: APPY038

Vallaha kayseride ne tabela koyuyolar nede resmi araçla radar atıyolar direk sivil araçlarla radar atıyorlar
    Facede sayfa varda allahtan yerlerini ve arabaları ezberledim
    Mübarek 100-120 ile gidileck yolda 70 le gidiyosun sinir oluyorum nerde düzyol yokuş var kayseride orda radar var demektir of of ne çekiyz birde radara düşünce sellektör yapıyor namussuz
    artık sellektörde yapmıyor karşı taraf !!!
    insanlık ölmüş
    sıkıntı 110-120 ye uymak değil. saçma sapan 50 ye düşülen yollar. 110 la gidiyorsun,aniden 90-70-50 tabelaları çıkıyor. 10 metre gerisinde de radar sistemi var.bütün bunlar 50 metre içinde oluyor.hız limitine uyman için frene asılman lazım. içinden anayol geçen köy olur mu ? anayolu köyün dışından vermeleri lazım.oradan normal hızınla devam edeceksin.
    Radar tespit cihazı kullanmak ciddi bir ceza kesiliyor ve de üzerine tespiti de mümkün. En mantıklısı hız sınırına uymak, Yandex de radar bölgeleri işaretleniyor oralara yakın bölgelerde yavaşlayın şehir içinde ise yerel plakalı araçlar yavaşlıyorsa sizde uygun davranın. En önemlisi de kurallar iyi bir şeydir hayat kurtarır.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Yolda Radar Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Radarlar, yolda hızınızı kontrol etmek ve trafik kurallarını uygulamak için kullanılan cihazlardır. Yolda radar olduğunu anlamanın birkaç yolu vardır:

• Radar işaretlerine dikkat edin: Radarlar genellikle beyaz bir arka plan üzerinde siyah bir radar simgesine sahip kare veya dikdörtgen işaretlerle işaretlenir.
    • Yolda radar ekipmanlarını arayın: Radarlar genellikle yol kenarına veya köprülere monte edilen antenler veya kamyonlarda bulunur.
    • Diğer araçlara bakın: Diğer araçlar aniden yavaşlamaya veya hızlanmaya başlarsa, bu yakınlarda bir radar olabileceğinin işareti olabilir.
    • Radar dedektörü kullanın: Radar dedektörleri, radar sinyallerini algılayan ve size uyarı veren cihazlardır. Ancak, radar dedektörlerinin yasal olmadığı bazı bölgeler bulunduğunu unutmayın.
    • Trafik uygulamalarını kontrol edin: Waze veya Google Haritalar gibi trafik uygulamaları, kullanıcılar tarafından bildirilen radar konumlarını gösterir.

Gezici Radarları Anlama

Gezici radarlar, yolda sabit olarak durmayan ve rastgele konumlarda kullanılan radarlardır. Gezici radarları tespit etmenin en iyi yolu, yukarıda belirtilen işaretlere ve trafik uygulamalarına dikkat etmektir.

Radarlar Genellikle Nerede Olur?

Radarlar genellikle aşağıdaki yerlerde bulunur:

• Hız sınırının değiştiği alanlar
    • Okulların ve hastanelerin yakınları
    • Kazaların sık meydana geldiği yerler
    • Şehir sınırları
    • Köprüler ve üst geçitler

Yolda radar olduğunu anlamak, hız sınırına uymanıza ve cezaları önlemenize yardımcı olabilir. Ancak, her zaman dikkatli sürmeli ve güvenli bir şekilde yolculuk etmelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hocam yolda yaz günü bir ağaç gölgesi altında sotede yüzü sana dönük bir araba gördüğün anda frene bas..ben 15 senedir araba kullanıyorum 1 kere radara yakalandım..onda da traktörün üstüne koymuşlardı..gerçi o gün dünyanın arabası vardı yakalanan
  • quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

hocam yolda yaz günü bir ağaç gölgesi altında sotede yüzü sana dönük bir araba gördüğün anda frene bas..ben 15 senedir araba kullanıyorum 1 kere radara yakalandım..onda da traktörün üstüne koymuşlardı..gerçi o gün dünyanın arabası vardı yakalanan

+1

aynen bende bu metodu uyguluyorum ancak artık levha koyma zorunluluğu doğduğundan gayet yüksek hızlarda seyahat edebiliyoruz... Ama tabelayı gördünmü asılıcan frene....
  • ama şöylede bi sıkıntı oluyo

radarlar2-3 km mesafeye kadar alıyo yani sen arabayı gördüğünde iş işten geçmiş oluyo

geçen yaz bizim arkadaşa ankaradan istanbula gelirken radara yakalandı arabayı gördüm frene bastım ama yinede durdurdular

hızım normaldi dediğimde ise işte 2 km den alıyo radarlar 110 yapıyodun gibi bişey söylemişler ve cezayı yemiş tabii
  • aynen öyle artık gördümü firene asılcanla bitmiyo olay biz arabayı ilk aldığımızda deniyelim diye eskişehire gidiyoz.babam 120-130 gidiyo baktık radar. Firene asıldık ama fayda etmez tabi.
  • kenarda duran arabaları kesmek iyi bi yöntem 2 KM diyorsunuz yaa okadar ileride kenarda duran bi araba görmüyonuz mu yaw hiç değilse bi nesne görülür ona göre hızımı azaltırım. Önemli olan gece radarları

Adamın durup piknik yapacak hali yokya kesin radardır diyorum hemen 90 a iniyorum, ama zaten 90 100 ile gidiliyor ya çift şeritli yolda yani gidiş geliş olan yolda. Yani çokda arabartmanın bi faydası yok. Bazen bene hızlı giderim ama insan düşünüyor ya ne gerek var neden basıyorum diye.

Canım zamanımdan daha önemli değil. 3 saatlik yolu 3,5 4 saatte giderim ama daha güvenli giderim Yol boş ise bas da ama kalabalıksa çok fazlada sollama yaparak hayatını tehlikeye atrmanı tavsiye etmem.

otoban konusunda haklısın 140 150 iyi oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 4 Mart 2006; 11:26:28 >

• yaw bi ara radar noktalarını gösteren intenette bi site vardı hangi siteydi o
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok tam yanından geçen arabayı alıyor. 2-3 km. de belki onlarca,yüzlerce araba var polis hangisi olduğunu nasıl anlasın. Adam tam yanından geçerken aracın hızına bakıyor, sonra plakasını alıyor...
  • zaten polis dümdüz yolda seni beklemiyoki

ya tepenin arkasında yada bi virajda

sen radarı görüene kadar çoktan cezayı eline sıkıştırıyolar

arkadaşıda tepenin arkasında beklemişler
  • birde araç sollamadan önce dikkatli olun. Çünkü ileride radar varsa, sizde 80 le giden bi kamyonu solladınız bastınız gaza onu gçtiğinizde hızınız 100 110 oldu diyelim önünüz boş bastınız o hevesle ana bi radar çak diye yakaldı sizi istediğiniz kadar ben araba solladım işte hızım şuydu buydu yok dinlemiyor Radar bu çünkü senin ortalama hızına değil anlık hzınıa bakıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

birde araç sollamadan önce dikkatli olun. Çünkü ileride radar varsa, sizde 80 le giden bi kamyonu solladınız bastınız gaza onu gçtiğinizde hızınız 100 110 oldu diyelim önünüz boş bastınız o hevesle ana bi radar çak diye yakaldı sizi istediğiniz kadar ben araba solladım işte hızım şuydu buydu yok dinlemiyor Radar bu çünkü senin ortalama hızına değil anlık hzınıa bakıyor.

Sollamada hiz siniri yoktur benim bildigim.
  • Sollamada o an limitlerdeki hızın maks. yüzde 20 fazlası kadar sınır olur. Mesela 100km/h ise bölgedeki hız limiti, sen sollarken 120km/h ile solayacaksın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLLyC

quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

birde araç sollamadan önce dikkatli olun. Çünkü ileride radar varsa, sizde 80 le giden bi kamyonu solladınız bastınız gaza onu gçtiğinizde hızınız 100 110 oldu diyelim önünüz boş bastınız o hevesle ana bi radar çak diye yakaldı sizi istediğiniz kadar ben araba solladım işte hızım şuydu buydu yok dinlemiyor Radar bu çünkü senin ortalama hızına değil anlık hzınıa bakıyor.

Sollamada hiz siniri yoktur benim bildigim.

nasıl yani

benim verdiğim değerler gerçek değil örnek

Ama biz bikere bi tankerei sollamıştık ozaman direksiyonda babam vardı, tankerei solladık tam şeridimize geçtik bi baktık yanda radar şak diye yakaldı bizi

ozamanlar radarlar gizleniyordu. Şimdi yeni yasa çıktı galiba 2-3 senedir falan yürürlükte radarlar gizlenmiyecek insanlar uyarılacak diye.

quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Sollamada o an limitlerdeki hızın maks. yüzde 20 fazlası kadar sınır olur. Mesela 100km/h ise bölgedeki hız limiti, sen sollarken 120km/h ile solayacaksın.

hımmm bunu bilmiyordum bak Acaba kursda söyledilerde benmi kaçardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 4 Mart 2006; 12:09:38 >

• genelde karşıdan gelenler sellektör yaparlarsa radar oluo yolda biz eskişehirfe giderken karşıdan gelenler durmadan sellektör yapıolardı biraz ilerleridk bi baktık külüstür bi torosun içinde radar war
  • @Yazılımcı Online

Kursta söylediler sen kaçırmışsın

Ben de ilk ne var ne yok diye 1-2 gün gitmiştim o sırada aklımda kalmış Aslında o kursta verilen kitap duruyor onu adam gibi okumak lazım. Ama nerde...

Çok güzel bilgiler var içinde aslında...

@tunerrus evet o sellektör olayı yurdum halkının kalbinin temizliğinin göstergesi

İmece usulü
  • quote:

@Yazılımcı Online

Ben de ilk ne var ne yok diye 1-2 gün gitmiştim o sırada aklımda kalmış Aslında o kursta verilen kitap duruyor onu adam gibi okumak lazım. Ama nerde...

@tunerrus evet o sellektör olayı yurdum halkının kalbinin temizliğinin göstergesi

İmece usulü

• Hmm bilgiler icin tesekkur yalnis biliyormusum demekki

Bu arada istanbulda olanlar icin yesilkoy-havaalani otobanimsi tam gaza getiren yolda eger sagda solda tir varsa kesinlikle arkasinda altinda yaninda rardar kuruludur zaten o yolda tirin isi ne sahile gidecek degil dikkat edin
  • Ek bilgi olarak gece radarları farları açık olarak ters veya düz duruyor..Yani gece giderken kenarda farları veya park lambaları yanan bir araç farkederseniz büyük bir ihtimalle radardır..
  • quote:

@Yazılımcı Online

İmece usulü

hocam ben kursı hiç aksatmadan gittim ilk yardım dışında

ama ya ben kaçırdım ya da söylemeyi unutular

Hangi dersteydi yaa fren mesafesi bölümünde falan mı bi derse gidememiştim sadece ozaman orada anlattılar.

amannn boşver ne bsıp gidecem 90 - 100 neyime yetmiyor

• sellektör yaparak radar uyarısı konusunda birinin şöyle bir anısını okumuştum:

vatandaş şehirler arası yolda ilerliyor (izmir çevrelerinde bir yerdi galiba). hızı yüksek olduğu için radara yakalanıyor ve ceza işlemi uygulanıyor. vatandaş cezayı ödeyip yola koyulduktan sonra yolda karşılaştığı bütün otolara sellektör yapıp uyarıyor. sellektör yaptığı araçlardan biri aniden durup U dönüşü yapıyor ve peşine takılıyor. Bir süre sonra yakalayıp durduruyor. Meğer bu sellektör yaptığı araç gezici radarmış. Bir cezada öyle yazıyorlar.

Bizimki daha sonra mahkemeye başvuruyor ve 2. cezayı kaldırtıyor. Mahkemenin berdiği karar: "Sellektör yaparak diğer sürücüleri yavaş gitmeleri konusunda uyarmak ve tavsiye etmek" bir suç olarak değerlendirilemez ve ceza yazılamaz. Aksine doğru bir davranıştır.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.