Şimdi Ara

RADAR OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
900
Cevap
7
Favori
284.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eve ceza makbuzu geldiğinde anlıyoruz

• Yol kenarında duran yönü size dönük olarak ters istikamette bekleyen beyaz renkli koyu renk camlı araçlara çok dikkat etmek lazım. Hele ki bu araçlar corolla, accent blue, tourneo connect ise yanından geçtikten 3-4 km sonra sol şerit birden bire daralır.

Bu araçlar nerelerde durur sorusuna gelirsek öncelikle radarın sadece mobil olarak uygulamasından bahsettiğimizi hatırlayalım. Elbette daha değişik hız tespit methodları var. Genellikle pusuya yatarlar polis kardeşlerimiz. İki tane örnek vereceğim. Birincisi düz veya çok tatlı bir virajı olan iniş eğimli önü en az 2 km açık şekilde karşıda yolun kenarında birinin rahatlıkla sizi göreceğini düşündüğünüz bir noktada bu araçlar pusuda yatmış olabilir. Hızınızın hız sınırının üstüne anlık çıkması dahi yeterli cezayı yediniz geçmiş olsun. İkincisi; Dal-çık diye tabir edilen kısa ardışık rampalardan geçiyorsunuz. Basa basa gidiyorsunuz rampayı bir aştınız ve birden karşınızda bitiverdi polis amcalar. Yine geçmiş olsun.

Radar cezasının extrem örnekleri de mevcut bir akrabam elbistanda 58ile radar cezası yemişti. İşte kaderde varsa ceza yemek neye yarar üzülmek.

• genelde tahmin ediliyor,, düz yerler yokuş aşağı gibi,, ama en tehlikelisi şehir içine kurulan tahmin edilemiyor,, birgün tam radara girdim ilerde çevirmede durduk,, neyseki sabırsız audiciler , bmwciler, mercedesciler saoğlsun onlar sayasinde ceza yazmıyorlar fakir arabasına biniyoruz diye,, buradan radarcı ekibe teşekkürler,,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan9705

evet hocam 10 dolarada var 19 dolarada daha pahalısı yok

Radar tespit cihazı kullanmak ciddi bir ceza kesiliyor ve de üzerine tespiti de mümkün. En mantıklısı hız sınırına uymak, Yandex de radar bölgeleri işaretleniyor oralara yakın bölgelerde yavaşlayın şehir içinde ise yerel plakalı araçlar yavaşlıyorsa sizde uygun davranın. En önemlisi de kurallar iyi bir şeydir hayat kurtarır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuzak radar denilen ,insanların emniyetinden değil ,gelir elde etmek için yapılanlar hariç ,diğerlerine kesilen cezalara hiç acımıyorum
    tabi birde şehir içi denilip ,aslında şehirler arası yol olan yerlerde çok düşük hız limitleri koyup ceza kesilenlerde hariç

konuyu açan vatandaş 2006 senesinde ne söylemişse ,bunca yıl sonra kafalar hiç değişmemiş (bazıları için)
    neymiş efendim otobanda 120 ile gidilemiyormuş ,yol bitmiyormuş ?
    biz nasıl bitiriyoruz o zaman ?

yahu 120-130 km. ile gitmek yerine 150-160 km. ile gitsen ne kadar kazancın olacak , 1 gün mü ?
    üstelik zaten otobanın tamamında istesen de çok yüksek hız yapamıyorsun

duble yol denilen yerler için ise artık zaten çoğu yerde istesen de 110-120 km. ile gidemiyorsun
    keskin virajlar ,yol çalışmaları ,her şehir ve hatta köyün içinden geçen yol nedeniyle konulmuş olan trafik lambaları vs.

geçtiğimiz yıllarda bir olaya şahit oldum ,otobanda giderken metreler öncesi yol çalışması tabelaları başladı ve sonrasında hız azaltma levhaları ve sonunda şerit değiştirme levhası

bir tane son model spor araba yanımızdan jet gibi geçti bariyerlere doğru son hız gidiyor
    son anlarda fark edip zorla durabildi ,yoksa bozuk yola dalıp belasını bulacaktı

ya arkadaş ne bu hız merakı ?
    atamadığınız stresinizi arabaya binince mi atmaya çalışıyorsunuz yada süper şoförlüğünüzü mü göstermeye çalışıyorsunuz ?
    insan dalıp bir an 140 veya biraz daha fazlasına çıkabilir ama bilerek inatla yüksek hızlarda araba kullanma hevesi nedir ?
    işin kötü yanı bu tip insanlar özellikle diğer genç insanlara kötü örnek oluyor ,sanki yüksek hızlarda araba kullanmak büyük bir meziyetmiş gibi

yokuş aşağı olunca hız limitlerini geçmenin normal olduğunu zannedenlere ise söyleyecek laf bulamıyorum :)

• Cezayla eğitim olmaz diyorlar ya külli yalan bal gibi de olur.Ülkem insaninin kafa yapisi cam filmine eylem yapip güncellemelere oh mis beni etkilemez demektir.Radar cezasini hiz sinirini asana bassinlar az bile cezalar...(Tuzak radarlar hariç)

• Karşı yoldan yapılan sellektör ile

• ihg70 kullanıcısına yanıt
    Trafik polisi cezalari kafasina gore uyguluyor. Park edilmez, duraklama yapilmaz tabelasi bile olmayan sakin bir yol kenarindan aracimi bina otopark giris cikisi engelleyecek noktaya park etmis diyerek cektiler. fotograflarla itiraz ettim yine kabul etmediler. Hem bosa para odedim, hem trafik otoparkina gidip gunumu zehir ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cignenmiskumandapili -- 6 Ocak 2018; 9:52:57 >
  • Yakıt fiyatları sağolsun 110 sabit hızla gidip geliyorum, radar stresim de olmuyor.

Uyuz olduğum durum hız sınırı 110 olan yerde 121'e kadar da tolerans var, 140'la giden cahil tipler 90'a düşüyor hatta radarın önünden geçerken de 70'le geçiyorlar da ona ayar oluyorum.
  • Arif kullanıcısına yanıt
    adam radarin ustune esek kadar 82 yazmis ankarada, az once yanimda 120 ile gecen adam nerdeyse 50 ye dusecek o da kameranin 10m onunde

bosuna trafik olusturuyorlar, cok mal var piyasada malesef...

• Arkadaş ehliyeti alalı 1 yılı geçti elime 3 kez araba geçti onun biri de bugündü, dümdüz yola 50 kilometre hız sınırı koyup kocaman RADAR diye tabelası asmışlar tin tin gitmek zorunda kaldım, 70 ile giderken bile içimde tereddütle ilerledim. Sollaya sollaya geçtiler, insan basmak istiyor ama
  • birde bizde çok tuhaf ,anlaşılması çok zor uygulamalar oluyor
    misal Sivrihisar -Polatlı arasındaki ortalama hız olayı

tabelalara bakarak gitmeye kalksam millet solumdan son sürat geçiyor ,hızlı gitmeye kalksam durduk yere ceza gelebilir diye korkuyorum
    bende en son artık yolcu otobüslerine göre hareket etmeyi çare olarak buldum :)
    bu yolda zaten mutlaka bir yerde mola veriyorum ,sonrasında tabelada komik rakamlar çıkıyor ,ortalama hızınız 30 km. gibi :)

birde Banaz da koydukları radarlar var ,şimdi büyük tabelaya hız limitleri belirtilmiş ,ancak bu sene bir şeye şahit oldum ,yolcu otobüsü hız sınırlarını umursamadan bastı gitti ,flaş falanda patlamadı
    ayrıca sınırlama sonu neresi, onu da yazmıyorlar (belki ben görememiş olabilirim)
  • Radar olup olmadığını anlamaya genelde ihtiyaç duymuyorum, hız sabitleyici sağolsun uzun yollarda hep 95-120 arası giderim, kafam rahattır. Ama geçen sene memlekete giderken karşı şeritten selektörle uyardılar sağolsunlar, yol yapım çalışması nedeniyle 30km hız sınırı olan bi yerde 30'a indim ben de, az ilerdeki tümseği aştığımız anda çevirdiler, ehliyet ruhsat kontrollerini yapıp selametle gönderdiler. Kesin karşı şerittekilere küfürü basmışlardır 30'la bile radar cezası kesemiyoruz diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Radar olup olmadığını anlamaya genelde ihtiyaç duymuyorum, hız sabitleyici sağolsun uzun yollarda hep 95-120 arası giderim, kafam rahattır. Ama geçen sene memlekete giderken karşı şeritten selektörle uyardılar sağolsunlar, yol yapım çalışması nedeniyle 30km hız sınırı olan bi yerde 30'a indim ben de, az ilerdeki tümseği aştığımız anda çevirdiler, ehliyet ruhsat kontrollerini yapıp selametle gönderdiler. Kesin karşı şerittekilere küfürü basmışlardır 30'la bile radar cezası kesemiyoruz diye

Öyle yerlerde ben yolun normal hız limitlerini aşmadan yol durumuna göre bir hızda gidiyorum.

Kütahya-Eskişehir Yolu'nda köy girişi gibi bir yerde önce 90 sonra 70 sonra da 50 tabelası vardı, kavşakta da radar vardı, 90'la geçtim, durdurmadılar da ceza da gelmedi.

30'la radar cezası kesseler, gece uyku uyuyamazlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 9 Ocak 2018; 17:32:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

birde bizde çok tuhaf ,anlaşılması çok zor uygulamalar oluyor
    misal Sivrihisar -Polatlı arasındaki ortalama hız olayı

tabelalara bakarak gitmeye kalksam millet solumdan son sürat geçiyor ,hızlı gitmeye kalksam durduk yere ceza gelebilir diye korkuyorum
    bende en son artık yolcu otobüslerine göre hareket etmeyi çare olarak buldum :)
    bu yolda zaten mutlaka bir yerde mola veriyorum ,sonrasında tabelada komik rakamlar çıkıyor ,ortalama hızınız 30 km. gibi :)

birde Banaz da koydukları radarlar var ,şimdi büyük tabelaya hız limitleri belirtilmiş ,ancak bu sene bir şeye şahit oldum ,yolcu otobüsü hız sınırlarını umursamadan bastı gitti ,flaş falanda patlamadı
    ayrıca sınırlama sonu neresi, onu da yazmıyorlar (belki ben görememiş olabilirim)

o yolda hem o tabelalar çalışmıyor, hem de emniyet şeridinden geçince plakayı okuyamıyor

hız yapmıyorum ama denedim, emniyet şeridinden geçince plaka çıkmıyor yukarıda, okusa da çoğu zaman yanlış okuyor plakayı

• selektör atınca anlaşılıyor
  • Arif kullanıcısına yanıt
    Sivrihisar -Polatlı yolunu diyorsanız ben oradan kaç defa geçmişsem hepsinde okudu ama bazıları kapatılmış gibi görünüyordu ,belki de bu şekilde tuzak kuruyor olabilirler ,eskiden hepsinin faal olduğu görülüyordu ,şimdi dediğiniz gibi bazıları çalışmıyor (belki ara sıra çalışıyordur ,çok sık geçmediğim için bilmiyorum)

trafik cezaları çok yüksek şahsen ben riske girmiyorum :)

lakin Banaz da olan duruma hala bir anlam veremedim ,bildiğim kadarıyla orada mutlaka ceza kesiliyordu ,ya otobüste bir sistem var yada her gün gidip geldikleri için bildikleri bir şey var ,adam 80 km. üzeri bir hızla jet gibi geçip gitti :)
  • Bütün şehirler arası karayollarına da hız koridoru uygulamasını getirseler de rahat etsek. Radar olduğunu anlamama gerek yok. 70-80 sağdan sağdan yolun keyfini çıkararak gidiyorum. Ruhsatta otomobil olunca 16 sene 0 radar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TahliyeBorusu

Hız limitlerine, trafik kurallarına tamamen uyuyorum. Kafam rahat oluyor. Radar cezası gelecek mi vb dertlere de girmiyorum. Ha gitçeğim yere belki 1 saat geç gidiyorum ama güvenli gidiyorum..

sıkıntı 110-120 ye uymak değil. saçma sapan 50 ye düşülen yollar. 110 la gidiyorsun,aniden 90-70-50 tabelaları çıkıyor. 10 metre gerisinde de radar sistemi var.bütün bunlar 50 metre içinde oluyor.hız limitine uyman için frene asılman lazım. içinden anayol geçen köy olur mu ? anayolu köyün dışından vermeleri lazım.oradan normal hızınla devam edeceksin.
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.