Asus P5GD2 board +Intel 3.0 uzerine takili Radeon X600 ekran kartim sebebini hic anlamadigim sekilde surekli kitleniyor. En basit open GL veya dX uygulamalarinda , hic bir formule uymaksizin kimi zaman uygulama baslar baslamaz kimi zaman 5 dk belki 2 saat sonra bile olsa bi sekilde kitleniyor. aslinda ornegin nfs underground ya da counter strike oynarken ilk once VPU restart ediyor kartin bir sekilde pc'yi restart etmeden kendini restart edebilme ozelligi devreye giriyor. oyuna devam edebiliyorsun ancak bu defa grafikler, texture'lar hersey bi acayiplesiyor bir sure sonra da makine tamamen kitliyor.
catalyst'in son versiyonu ve son driverlari indirdim. o kadar acayip ko catalys'in kendi icinde demo olarak gosterdigi giden bir araba grafigi var saniyorom O.GL ile catalyst'ti acinca bile bazen kitliyor..
ipuclari olarak yakaladiklarim ; CS'de kitlenme olayini , kartin butun ozelliklerini kapatinca minimuma indirdim ama hala kitlenmeden kurtaramadim.
yanliz gecen gun -garip ve belki de konuyla alakasizdir, akil karistirici olmasin ama- gozlemledigim bir durum uzerine bunun bir guc problemi veya nebiliyim isinma problemi olup olmayacagi kafama takildi. arakablosu olmadigi icin kullanamadigim tuncmatik bir ups vardi evde. arakablo aldim ona ve pc'yi artik ups uzreinden calistirmaya basladim. normalde pc 350Watt ve tuncmatik de 700VA guc veriyor. bilgisayar ilk start edildiginde ups biplemeye basladi, heralde acilis esnasinda cok guc cekiyor diye otuyor dedim, ayni zamanda uzerindeki isikli gostergede de tuketimi max. gosteriyordu. windows acildiktan sonra biplemeler duruyor ancak soyle garip bir durum herhangi bir pencereyi oynattigim zaman ups otmege basliyor. gariptir mesela media player'i aciyorum ve ilk acarken islemci gucu heralde baslangicta cok cekiyor sonra ses gidiyor, ancak ekranla grafikle iliskili birseyler yaptigimda ups basbasbagiriyor... bu birsey icin ipucu olabilir mi yoksa ups'in gucu yetersiz sadece onu mu gosterir ?
Iyi gunler
kitlenme sorunu bence sürücüden kaynaklanıyo olabilir.Çünkü başıma sürücüden dolayı kitlenme olayı çok geldi.Sürücü değiştirip denesen diyorum