Şimdi Ara

*-*-* RADEON X800GT'YE KARŞILIK NVIDIA GEFORCE 6800XT'Yİ PİYASAYA SÜREBİLİRMİŞ!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
1.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Simdilik rüzgar Nvidia'nın arkasında ama daha bi kaç ay öncesinde aynı rüzgar Ati'nin arkasındaydı. Bence yarın ne olacaını bilemeyiz.. Benim de gönlüm ATİ den yana..Nerde rekabet orda bereket
  • orta seviyelerde ati fena darbe yiycek ama neyse haberlere bakılırsa 1 sene sonra s3 geri dönüyoo
  • Ati o kadar kolay silinmez. Nvidia FX serisi gibi rezil kartlarla bile silinmediyse Ati de silinmez ama atak yapması şart. X800GT bayağı tutulacağa benziyor ama bu kart bile yakında giriş seviyesi olacağına göre buna rakip çıkartmak ne kadar mantıklı? Nvidia rakip yapacaksa AGP de giriş seviyesinde 9550 ye rakip yapsın kart peynir ekmek gibi satıyor.

Birde olayın traji komik bir yönü var. Nvidia ilk olarak Ati de 9600/9800 XT var diye bunlara kakip olsun diye 5900XT yi piyasaya sürdü Atiden cevap gecikmedi ve 6600/6800GT var diye X800GT çıktı. Nvidia altta kalırmı kalmaz. Oda 6800XT yi bir nevi X800 lere çamur ataraktan çıkardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpuli -- 11 Eylül 2005, 22:17:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tobold

ayrıca ben daha hiç fx yyada gf6 gpu lu bi notebook görmedim ya onborad oluyo yada mobil radeon bu alanda ati hala güçlü

6600 go war hatta yanlış hatırlamıosam 6200 de war

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyw@lker -- 11 Eylül 2005, 22:50:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: skyw@lker

quote:

Orjinalden alıntı: tobold

ayrıca ben daha hiç fx yyada gf6 gpu lu bi notebook görmedim ya onborad oluyo yada mobil radeon bu alanda ati hala güçlü

6600 go war

ya tabiki var ama en çok mobil radeonlular satılıo daha popülerler
  • memo:Abi ,uzayda ATI varmıdır acaba?
    veyso:Bilmem,olabilir,olmayabilir de..
    memo:Peki abi,uzayda 7800GTX varmıdır sence?
    veyso:O kesin var

• vay vay güsel haber

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 12 Eylül 2005, 0:04:36 >
  • ati üst seviyede bu sene ezileceği kadar ezildi ,, hele nvidia nın 7800gtx darbesiyle,,, ati hala bu karta rakip kart çıkarmaya çalışıyor ama üretim bandından düzgün kart çıkaramıyor o yüzden de rakip kartı 16pp olarak çıkarmak zorunda kaldı zaten , bu karta rakip denebilirse tabi,,, yani anlayacağınız orta seviyede 6600gt deki olay üst seviyede 7800gtx ile yaşanacak şu önümüzdeki 3-5 ay içinde,,

olacaklar bence aynen şöyle:

1- 7800gt nin fiyatı düşecek ve 7800gtx ile 7800gt üst seviye pazarına hakim olacak önümüzdeki 3-5 ay daha ve aynı 6600gt gibi piyasayı dolduracak ve ati 6600gt ye de olduğu gibi bu kartlara da bir süre cevap veremicek (şu andaki pp rezilliğinden belli zaten) böylece atı alan üsküdarı geçti olayı olacak.

2- ati uzun çabalardan sonra çok gecikmiş bir kart çıkartacak 7800 lere karşı ama zaten 7800 ler satılacağı kadar satılmış olacak aynı 6600gt muhabbeti gibi, ati tam kart çıkartacak, kartı olmayan millet bu karta yumulalım diyecek (x800gt gibi), ama sonra nvidia ati daha 24 pp yi zor çıkarırken rivayette geçen 32pp li 7800 ultra modelini çıkartacak ve ati ye aynı şimdi orta seviyede nvidianın 6800xt le x800gt ye indireceği konuşulan darbe gibi bir darbe indirecek ve işin yine çoku çıkacak

üst seviyede muhabbet böyle olacak bence aynı geçtiğimiz aylarda orta seviyede yaşanan muhabbet gibi,, biraz fazla uzağa gittim ama şu anda üst seviyede olanlar aynı bu orta seviyede olan olayların başlangıcını hatırlatıyor

ati ye Allah yardım etsin işi acayip zor görünüyor, resmen nvidia nın elinde ati nin 6-7 ay sonra çıkartacağı karta rakip kartlar hazır, ati göz göre göre pazarı nvidia ya teslim ediyor, izlemekten başka bişey yapmıyor, bir umut gecikmiş x800gt yi çıkardı ama nvidia muhtemelen bunu bekliyordu ve hazırlıklıydı çünkü kart çıktı 1 hafta geçti nvidia nın rakip kart haberi çıktı.

Ati bişeyler yapmazsa nvidia resmen tekel olacak ,,, sonra da ati nin kartlarını 3dfx in voodoo lar gibi hatırlarız hatta deriz ati bi kart çıkartacaktı falan çok inanılmaz bişey olacaktı 7800gtx leri dağıtacaktı (voodoo5 6000 gibi ) ama hçbirzaman çıkmadı falan

neyse bakalım bende abarttım en iyisi bekleyip görelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColdPlayer -- 12 Eylül 2005, 0:45:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ColdPlayer

kart hele bi çıksın incelemesi o zaman gelir ama ben nVidia'nın yine iyi iş çıkaracağından eminim , teknoloji olarak şu anda ati den çok üstün!! ati 7800gtx e karşı çıkaracağı kartı bile 16pp ye düşürmek zorunda kalmış ve 24pp leri elle sayılacak kadar üretebilmiş bir firma!!!
    arkadaşım deme bence onlara, çünkü piyasa eskisi gibi olsa o zaman hayatta 150 dolara bu seviye kartları alamazdık

bence hepsine bir

aynen böyle devam etsinler ama ati biraz işi sıkı tutsa iyi olur bu gidişle silinecek piyasadan o zaman nvidia tekelliği olur Allah korusun

arkadaşım önce şunu iyice bi anlayın...
    çipi üretemeyen ATI değil,TSMC...
    çipleri mühendisler tasarlar,TSMC ve bir iki çip üreticisi daha var dünyada onlara verirler onlar üretir.
    sonra ATI veya Nvidia kart yapımcılarına bu çipleri dağıtır,spesifikasyonları verir kart üreticileride buna göre kartları üretir...

yani adam 24 PP(hatta kimine göre 32PP)dizayn etmiş çipi ama TSMC bu çipi üretemiyor...
    başka bir üretici daha vardı adını unuttum şimdi,ATI üretimi oraya kaydıracak sanırım...

• Sonuc olarak bu kartın X800GT yi dovecegini soylemek istiyorum.

Kart 256Bit ve 8pipeline olacak yani bu haliyle bi nevi 6800LE olacak ama oyle umuyorum bu kartın saat hızları 6800LE den yuksek olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 12 Eylül 2005, 10:07:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

quote:

Orjinalden alıntı: ColdPlayer

kart hele bi çıksın incelemesi o zaman gelir ama ben nVidia'nın yine iyi iş çıkaracağından eminim , teknoloji olarak şu anda ati den çok üstün!! ati 7800gtx e karşı çıkaracağı kartı bile 16pp ye düşürmek zorunda kalmış ve 24pp leri elle sayılacak kadar üretebilmiş bir firma!!!
    arkadaşım deme bence onlara, çünkü piyasa eskisi gibi olsa o zaman hayatta 150 dolara bu seviye kartları alamazdık

bence hepsine bir

aynen böyle devam etsinler ama ati biraz işi sıkı tutsa iyi olur bu gidişle silinecek piyasadan o zaman nvidia tekelliği olur Allah korusun

arkadaşım önce şunu iyice bi anlayın...
    çipi üretemeyen ATI değil,TSMC...
    çipleri mühendisler tasarlar,TSMC ve bir iki çip üreticisi daha var dünyada onlara verirler onlar üretir.
    sonra ATI veya Nvidia kart yapımcılarına bu çipleri dağıtır,spesifikasyonları verir kart üreticileride buna göre kartları üretir...

yani adam 24 PP(hatta kimine göre 32PP)dizayn etmiş çipi ama TSMC bu çipi üretemiyor...
    başka bir üretici daha vardı adını unuttum şimdi,ATI üretimi oraya kaydıracak sanırım...

Çok iyi açıklamışsın..

ATI nın suçu yokki, chipleri kendileri üretmiyorlarki.. ATI anladığım kadarıyla olası en mükemmel dizaynı yapmış.. TSMC ise bu chipi hakkıyla üretemiyerek ATI yi zor durumda bıraktı şu an..

• NVİDİA TSMC yide satın almıştır
  • Rekabet olsa bir dert,olmasa bir dert.Rekabet olunca hangi kartı alacağını insan şaşırıyor abuk sabuk 1000 tane model fiyatlarda zaten hiçbir zaman makul olmuyor.Rekabet olmasa tek firma bizi istediği gibi otlatıyor ne çıkarsa ne dese he demek zorundasın usandım artık bilgisayara bu kadar para yatırmaya yeter artık ne ati ciyim ne Nvidia cı,hangi sistem beni 3-4 sene götürürse ben o taraftayım
  • Siz daha tartışa durun işin başka bir boyutu daha var.
    Konsol savaşlarında microsoftun ati ile yaptığı anlaşma pc lerede yansicak directx 10 ve vista nın çıkmasıyla ati bombalarını ard arda patlatıp ortalığı yıkıp geçecek.
    Ha bu tarihe kadar neler olcak peki Ati elindeki kartlar üzerinden para kaznmaya devam edecek nvidia nın kendi çapında çıkardığı kartlara eşdeğer kartlarla piyasada devam edecek. atinin x8xx serisi kartlari zaten yeterince iyi.
    Şu an için üst seviye kartlara 500-700$ para verp alanlar titanium serisindeki duruma düşcek.
  • yAW HOCAM NE OLDUDA BABA ATİ BUDURUMA DÜŞTÜ ANLAMADIM 2 SNEDİR NVİDİA YA KÖK SÖKTÜRÜYORDU İST MODELLERDE VE ORTA MODELLERDE NVİDİAYI DELDİ GEÇTİ ŞİMDİ SESİ ÇIKMIYOR ATİ NİN. NVİDİA KARTI DUYURDUĞU GÜN MARKETLERDE BULABİLİRYORSUN.

Ben yeni atilerin d10 destekleyebileceğini söylediğimde arkadaşlar hadi ordan dedi bence öyle olacak.
  • Nvidia Ati'nin altında kalır mı?
    Ati'de Nvidia'nın altında kalır mı?

Bu savaş böyle gider durur........
  • quote:

Orjinalden alıntı: skyw@lker

quote:

Orjinalden alıntı: KeanuReeves

geforce6 serisi kartlar çıkartmak ölü yatırım.bence geforce 7 serisi kartlardan çıkartması gerekiyor nvidia nın.

+1111 bence bu kartı piyasaya sürmekle saçmalıo nvidia 7600gt sürsene

bence saçmalamıyor.
    şu anda bile leblebi gibi fx 5200 ler satılıyor piyasada.

bu nvidia işini çok iyi biliyor.
  • yeni çıkanlar ilk 2 ay pahalı oluyor sonra ucuzluyor.Beklemekte yarar var. Ama 7800GT dururken onu almak nasıl olur bilemem.Akla yatkın değil sanırım.
  • nekadar olacak 6800xt ler 140 olmalıki x800gt ile rekabet edebilsin.
  • 6800xt lerin makul fiyatlı olacağı kesin, hatta bence bu kart muhtemelen 170-180 dolara çıkar ve x800gt nin 256 lık kartına iyi rakip olur hatta ondan baya bi iyi olur, o zaman birde 6600gt lerin fiyatını düşün onlar bence 130-135 dolar seviyelerine kadar düşer, o da x800gt nini 128 liğini o zaman f/p de dağıtır. nVidia teknolojisiyle çok rahat şu anda, babalar gibi yarışır ati ile!!

Konsol olayına gelince "3ddd" arkadaşımızın dediği mantıklı gibi dursada daha o dediklerinin olmasına fazlasıyla zaman var, ayrıca ati okadar süre piyasadan uzak kalırsa birdaha bilg piyasasında toparlaması zor, zaten konsol dan da pek birşey kazanamaz konsol dediğiniz makinaların toplam maliyeti 500 dolar civarı!! bilgisayar piyasası her zaman en karlısı onlar için, ve ayrıca eğer dediğin gibi olursa yani directx10 muhabbeti falan, ati bombalarını patlatmaya başlasın bakalım ati nin bombaları daha tesirini göstermeden nvidia nın kartları piyasaya sürülmüş olur bile!! ayrıca microsoftun nvidia gibi bi üreticiye böyle sırt çevirmesi kesinlikle olanaksız çünkü nvidia pazar oranında lider, millet, o dediğin ati bombalarını patlatınca sen sanıyomusun herkes yeni eski nvidialarını elinden çıkartıp ati alacak ????? Yani microsoft nvidia ya böyle birşey yapamaz!!!!

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.