Şimdi Ara

*-*-* RADEON X800GT'YE KARŞILIK NVIDIA GEFORCE 6800XT'Yİ PİYASAYA SÜREBİLİRMİŞ!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
1.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olan gene bizlere oluyor kimseye birşey olduğu yok
  • 256mb 6800XT 190$+KDV olsa
    256mb X800GT 175$+KDV olsa

yine de 6800XT alınır cunku hem performans olarak kesinlikle asagı kalmaz hemde SM3.0 + HDR ye sahip olunur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ColdPlayer

6800xt lerin makul fiyatlı olacağı kesin, hatta bence bu kart muhtemelen 170-180 dolara çıkar ve x800gt nin 256 lık kartına iyi rakip olur hatta ondan baya bi iyi olur, o zaman birde 6600gt lerin fiyatını düşün onlar bence 130-135 dolar seviyelerine kadar düşer, o da x800gt nini 128 liğini o zaman f/p de dağıtır. nVidia teknolojisiyle çok rahat şu anda, babalar gibi yarışır ati ile!!

Konsol olayına gelince "3ddd" arkadaşımızın dediği mantıklı gibi dursada daha o dediklerinin olmasına fazlasıyla zaman var, ayrıca ati okadar süre piyasadan uzak kalırsa birdaha bilg piyasasında toparlaması zor, zaten konsol dan da pek birşey kazanamaz konsol dediğiniz makinaların toplam maliyeti 500 dolar civarı!! bilgisayar piyasası her zaman en karlısı onlar için, ve ayrıca eğer dediğin gibi olursa yani directx10 muhabbeti falan, ati bombalarını patlatmaya başlasın bakalım ati nin bombaları daha tesirini göstermeden nvidia nın kartları piyasaya sürülmüş olur bile!! ayrıca microsoftun nvidia gibi bi üreticiye böyle sırt çevirmesi kesinlikle olanaksız çünkü nvidia pazar oranında lider, millet, o dediğin ati bombalarını patlatınca sen sanıyomusun herkes yeni eski nvidialarını elinden çıkartıp ati alacak ????? Yani microsoft nvidia ya böyle birşey yapamaz!!!!

Ben Nvidia ya sırt çevirir demedim ati ile işbirliği yapar dedim. Titanium dönemini hatırlatırım. nvidia cevap verememişti(ha bu hataya bi daha düşerlermi bence düşmezler) ati bugüne kadar çıkardığı kartlarla tüm testlerde nvidia dan bi gömlek üstündü. 7800 ün üzerine bi karşılık vermemesini dx10 a bağladım. ki vista çıkmadan dx 10 un çıkacağından emin olabilirsin. ki buda çok çok uzun bi süre sayılmaz atinin x8xx serisi bu sürede yeterli iş yapacaktır.

• quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

256mb 6800XT 190$+KDV olsa

yine de 6800XT alınır cunku hem performans olarak kesinlikle asagı kalmaz hemde SM3.0 + HDR ye sahip olunur.

şu HDR+SM3.0 ün Far cry haricinde ne hayrı görülmüş merak ediyorum!
    bence bırak 190$+Kdv yi 160+KDV bile olsa Ati alınmalıdır. Bu ahlaken ve mantıken böyledir. oda ne demek derseniz;
    ati eğer o fiyata o kartı satmasaydı nvidia o kartı piyasaya o fiyatlardan sürermiydi, HAYIR,
    peki şu an zor durumda olan kim ATi,
    eğer Ati batarsa ne olur?>Halimiz duman olur, o zaman kime destek olunmalı yani bir kaç fps için kim satılmamalı?>ATİ
    herkese basiret diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhami -- 12 Eylül 2005, 17:46:38 >
  • şu sm3 ve hdrçok ii diosunuz tamamda benim bildiim kadarıyla onların için en az bi 6800gt gerekio yani sm3 lü hdr li performan için 6600gt kısmen fx5200 oluo die biliom (böle biliom hee akside olabilir) o zmn ne işe yarar o teknoloji
  • +1
    ama ben ati alırdım o başka
    quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: skyw@lker

şu sm3 ve hdrçok ii diosunuz tamamda benim bildiim kadarıyla onların için en az bi 6800gt gerekio yani sm3 lü hdr li performan için 6600gt kısmen fx5200 oluo die biliom (böle biliom hee akside olabilir) o zmn ne işe yarar o teknoloji

+1 aynen öyledir,az buçuk bu işten anlayan zaten aksini söylemez
  • düz 6600 mü 135 dolar

128 mb X800 GT mi 155 dolar
  • quote:

Orjinalden alıntı: necat

quote:

Orjinalden alıntı: skyw@lker

şu sm3 ve hdrçok ii diosunuz tamamda benim bildiim kadarıyla onların için en az bi 6800gt gerekio yani sm3 lü hdr li performan için 6600gt kısmen fx5200 oluo die biliom (böle biliom hee akside olabilir) o zmn ne işe yarar o teknoloji

+1 aynen öyledir,az buçuk bu işten anlayan zaten aksini söylemez

SM3.0 bazı durumlarda goruntu kalitesi arttırırken bazı durumlarda da performans arttırabiliyor.(mesela farcry da goruntu kalitesinde artıs olmazken performansta ciddi aartıslar olabiliyor bazı yerlerde SM3.0 ile)

HDR ise performansı ciddi oranda dusursede bazı durumlarda tercih edilebilecek mukemmel goruntu kalitesi sunan(gercege yakın icin efektleri) bir olay. Ve bahsettigimiz kart zaten 6600GT degil 6800XT. Ve cok yuksek cozunurluk olmazsa 30fps civarında HDR li oyun oynanabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: ilhami

quote:

bence bırak 190$+Kdv yi 160+KDV bile olsa Ati alınmalıdır. Bu ahlaken ve mantıken böyledir. oda ne demek derseniz;
    ati eğer o fiyata o kartı satmasaydı nvidia o kartı piyasaya o fiyatlardan sürermiydi, HAYIR,
    eğer Ati batarsa ne olur?>Halimiz duman olur, o zaman kime destek olunmalı yani bir kaç fps için kim satılmamalı?>ATİ

Suana kadar birtek Farcry da kullanıldı diye, baska oyunda goremedik diye gelecegin teknolojisini yok mu sayalım yani. Bu kadar buyuk teknolojileri nasıl bu kadar hafife alıyorsunuz anlamıs degilim.

Aynısı 9500 ve 9700 ler zamanında da olmustu. O zamanlarda Nvidia cılar gidip sacma sapan ti4xxx ları savunuyorlardı o zamanki performansları ATI nin kartları ile aynı diye. Sonra tabi hazin sonla karsılastılar.

HDR farcry da tam bir gorsel solen yasattı. (zamanında topic acmıstım) Ek olarka RTHDRIBL - True HDR rendering i demo da inanılmaz goruntuler var. Yine Nvidia nin sitesinden demolar indirip nasıl bir fark yarattıgına bakabilirsin HDR nin.

SM3.0 ise zaten sadece goruntu kalitesi iyilestirip performans dusurme degil, ileride bircok durumda hesap teknigi daha gelismis oldugu icin performans farkı yaratacaktır. Yani gelecegin olmazsa olmazlarından resmen.

Butun bunları hesaba katınca 6800XT performansı aynı olsa bile X800GT ye rahatlıkla tercih edilir ki tahminimce yine X800GT den yuksek performans verecek.

• Eğer iki kart aynı hızda olursa, küçük bir fiyat farkının sm3 için deyeceğini düşünüyorum.
  • Daha durun bakalım 6800xtlerin cıkacagı kesin degil
  • biri diğerinin ismini kullanmış biri de diğerinin:)))euehuehue
  • harbiden yaw
  • quote:

Orjinalden alıntı: iskeletor

biri diğerinin ismini kullanmış biri de diğerinin:)))euehuehue

Rekabet & Çekişme buna diyorlar herhalde...
  • 6800xt ler kesinleşmiş nvidia duyurmuş, herhalde bu saatten sonra iptal etmezler, bari agp sini çıkarsalar
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilhami

quote:

ati sm2.0b ile de bu işi gayet iyi götürüyor

• bilgisayar piyasasının ve oyun piyasasının kaymağını ati ve nvidia götürüyor. hak etmedikleri kazançlar sağlıyorlar. piyasada 45-50 dolara anakartlar satılıyor. 60 dolara 64 bit işlemci var. ama vga piyasasında durum farklı. bunu da bu hale getiren yine bizleriz. bu şirketlerin batacağını hiç sanmıyorum, bu kadar rekabete rağmen fiyatlar intel-amd deki gibi değil (amd çarpanı kırık tbird B ler ile piyasaya iyice yerleşti ve şimdi çarpanı aşağı kırık veriyor) umarım şirketlerden biri daha kötü duruma doğru gidip ciddi bir fiyat kırma yapar. amd, via, sis gibi şirketlerin kıymetini buradan anlayın artık (bu lafım özellikler sürücü yüklemeyi bilmeyip kuru kuru şirket kötüleyenlere ).
  • quote:

Suana kadar birtek Farcry da kullanıldı diye, baska oyunda goremedik diye gelecegin teknolojisini yok mu sayalım yani. Bu kadar buyuk teknolojileri nasıl bu kadar hafife alıyorsunuz anlamıs degilim.

Aynısı 9500 ve 9700 ler zamanında da olmustu. O zamanlarda Nvidia cılar gidip sacma sapan ti4xxx ları savunuyorlardı o zamanki performansları ATI nin kartları ile aynı diye. Sonra tabi hazin sonla karsılastılar.

HDR farcry da tam bir gorsel solen yasattı. (zamanında topic acmıstım) Ek olarka RTHDRIBL - True HDR rendering i demo da inanılmaz goruntuler var. Yine Nvidia nin sitesinden demolar indirip nasıl bir fark yarattıgına bakabilirsin HDR nin.

SM3.0 ise zaten sadece goruntu kalitesi iyilestirip performans dusurme degil, ileride bircok durumda hesap teknigi daha gelismis oldugu icin performans farkı yaratacaktır. Yani gelecegin olmazsa olmazlarından resmen.

Butun bunları hesaba katınca 6800XT performansı aynı olsa bile X800GT ye rahatlıkla tercih edilir ki tahminimce yine X800GT den yuksek performans verecek.

+1
    ayrıca hdr+sm3'ün kullanıldığı tek oyun far cry değilki, splinter cell 3 var, lego star wars var, AOE3 var, ve adını hatırlayamadığım 1-2 oyun daha var. hepside süper götüntü kalitesine sahip.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.