Şimdi Ara

*-*-* RADEON X800GT'YE KARŞILIK NVIDIA GEFORCE 6800XT'Yİ PİYASAYA SÜREBİLİRMİŞ!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
1.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Güzel açıklama
  • quote:

Orjinalden alıntı: turkuazim

bilgisayar piyasasının ve oyun piyasasının kaymağını ati ve nvidia götürüyor. hak etmedikleri kazançlar sağlıyorlar. piyasada 45-50 dolara anakartlar satılıyor. 60 dolara 64 bit işlemci var. ama vga piyasasında durum farklı. bunu da bu hale getiren yine bizleriz. bu şirketlerin batacağını hiç sanmıyorum, bu kadar rekabete rağmen fiyatlar intel-amd deki gibi değil (amd çarpanı kırık tbird B ler ile piyasaya iyice yerleşti ve şimdi çarpanı aşağı kırık veriyor) umarım şirketlerden biri daha kötü duruma doğru gidip ciddi bir fiyat kırma yapar. amd, via, sis gibi şirketlerin kıymetini buradan anlayın artık (bu lafım özellikler sürücü yüklemeyi bilmeyip kuru kuru şirket kötüleyenlere ).

Haklısın, en baba anakartlar bile 250$ civarında ama dandik ekran kartları bile bundan daha pahalı olabiliyor..Kim ne derse desin benim 500$ verdiğim bi ekran kartı en azından beni dört beş yıl götürebilmeli.. ve her oyunu en yüksek detaylarda minimum 60 kare/saniyeyle verebilmeli.

• quote:

Orjinalden alıntı: Comet

quote:

Orjinalden alıntı: turkuazim

bilgisayar piyasasının ve oyun piyasasının kaymağını ati ve nvidia götürüyor. hak etmedikleri kazançlar sağlıyorlar. piyasada 45-50 dolara anakartlar satılıyor. 60 dolara 64 bit işlemci var. ama vga piyasasında durum farklı. bunu da bu hale getiren yine bizleriz. bu şirketlerin batacağını hiç sanmıyorum, bu kadar rekabete rağmen fiyatlar intel-amd deki gibi değil (amd çarpanı kırık tbird B ler ile piyasaya iyice yerleşti ve şimdi çarpanı aşağı kırık veriyor) umarım şirketlerden biri daha kötü duruma doğru gidip ciddi bir fiyat kırma yapar. amd, via, sis gibi şirketlerin kıymetini buradan anlayın artık (bu lafım özellikler sürücü yüklemeyi bilmeyip kuru kuru şirket kötüleyenlere ).

Haklısın, en baba anakartlar bile 250$ civarında ama dandik ekran kartları bile bundan daha pahalı olabiliyor..Kim ne derse desin benim 500$ verdiğim bi ekran kartı en azından beni dört beş yıl götürebilmeli.. ve her oyunu en yüksek detaylarda minimum 60 kare/saniyeyle verebilmeli.

böyle düşünmekte tamamen haklısınız ama işin bir yönü daha var, ekran kartı dediğiniz parça bir nevi işlemci-anakart-ram birleşiminin ufak çaplı versiyonu, o yüzden iyi bir ekran kartının 150-200$+kdv ye satılması normal bence, 7800gtx leri gt leri hiç karıştırmıyorum çünkü her zaman en ekstreme parçaların uçuk fiyatlı olmaları çok normaldir, ona bakarsanız amd nin şu anda 1100$+kdv ye işlemcisi var hatta mavi bilgisayar'ın sayfasında da mevcut.

şu anda bakıldığında en iyi oyunları iyi kalitede oynamak için (dikkat ederseniz ekstreme kalite demiyorum çünkü bazı oyunlar 2048x1526 çözünürlüklere çıkabiliyor ve isterseniz 12xAA 16xAF bile açabilirsiniz, bu kıstas değildir) 200$+kdv yeterli bir meblağ gibi görünüyor, ve bence de bu fiyat çok da fazla değil.

• Valla bu işin ati si nvidia sı yok.

200$ veren 6600 gt 350$ veren 6800 gt 430$ veren 6800 ultra 600$ üstü verende 7800 gtx alsın.

Ama şunu söylemeliyim ki PC'ye parça almak en büyük derttir.

200$+kdv biriktitrsin bir kırpılmış model çıkar hayde "F/P oranı çok iyi" dersin.

Şimdi elindeki 6800 leri bitirmek için xt koyup sürecek.Millet alacak.Aaa O.C potansiyeli yükek. Pipelinelar açılıyor.

Anlaşılan habire çıkacak.
  • evet vga larda ram de var cip de var, 200 dolar civarı iyi bir ekran kartına verelim. şirketler o kadar çok çeşit ekran kartı çıkıyor ki bazıları tamamen gereksiz, 64 bit 5200, 32 bit mx4000, 64 bit 5600XT, 6600LE ...vb. ve halkı acımadan kazıklayan birşeyden anlamayan bilgisayarcılar hala 64 bit 5200 kakalıyorlar millete, bu yeni çıkan fansız x550 lerle devam edecek gibi. giriş ve orta seviye kartlar arasında 150 dolarlık bence büyük bir fark vardı şimdi bu iki kartla biraz dengelenecek. öte yandan 9800 pro ları düşünün garantisiz ikinci eline 200 YTL isteyenler var.
  • 135 dolara 6600 düzmü

155 dolara X800GT mi PCI e olarak.
  • X800GT tabiki.
  • peki bu kart ne zaman çıkıcak?? 2 hafta içinde yeni bilg alcaktım ve x800 gt alcaktım beklesem mi sizce???
  • quote:

Orjinalden alıntı: necat

quote:

Orjinalden alıntı: skyw@lker

şu sm3 ve hdrçok ii diosunuz tamamda benim bildiim kadarıyla onların için en az bi 6800gt gerekio yani sm3 lü hdr li performan için 6600gt kısmen fx5200 oluo die biliom (böle biliom hee akside olabilir) o zmn ne işe yarar o teknoloji

+1 aynen öyledir,az buçuk bu işten anlayan zaten aksini söylemez

6800 xt gibi bir kart zaten overclock ile işhattı açılarak 6800 gt seviyesine bile getirilir ki 6800 gt gibi bir kart sm3+hdr gibi teknolojileri rahatlıkla kaldırır kaldıki sırf sm3+hdr değil görüntü kalitesi ve performans farkıda var arada.X800 Gt de işhatları açılamıyor üstelik 128 mb modeli yavaş,256 mb olanlarıda iyi overclock olmuyor X800 GT(128 MB)standartta zaten 6600 gt den biraz düşük alan bir kart 256 mb ise ondan biraz fazla alıyor ama 6600 gt nin yeni teknolojili olmasıda var.Şimdi 6600 gt o kadar güçlü bir gpu ki X800 Gt 256 bit bellek avantajına rağmen öle aman aman bir fark atamıyor...Yani eğer 6800xt gibi bir kart çıksa ve fiyatı 180$ gibi olsa 6600 gt ler 130$ gibi bir fiyata satılır buda x800 gt ninki kadar ediyor,tabi böle bir kart çıkarsa 9550 ölmüştür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anticocacola -- 14 Eylül 2005, 19:25:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: anticocacola

quote:

quote:

şu sm3 ve hdrçok ii diosunuz tamamda benim bildiim kadarıyla onların için en az bi 6800gt gerekio yani sm3 lü hdr li performan için 6600gt kısmen fx5200 oluo die biliom (böle biliom hee akside olabilir) o zmn ne işe yarar o teknoloji

2 nizde zırvalamışsınız ,6800 xt gibi bir kart zaten overclock ile işhattı açılarak 6800 gt seviyesine bile getirilir ki 6800 gt gibi bir kart sm3+hdr gibi teknolojileri rahatlıkla kaldırır kaldıki sırf sm3+hdr değil görüntü kalitesi ve performans farkıda var arada.X800 Gt de işhatları açılamıyor üstelik 128 mb modeli yavaş,256 mb olanlarıda iyi overclock olmuyor X800 GT(128 MB)standartta zaten 6600 gt den biraz düşük alan bir kart 256 mb ise ondan biraz fazla alıyor ama 6600 gt nin yeni teknolojili olmasıda var.Şimdi 6600 gt o kadar güçlü bir gpu ki X800 Gt 256 bit bellek avantajına rağmen öle aman aman bir fark atamıyor...Yani eğer 6800xt gibi bir kart çıksa ve fiyatı 180$ gibi olsa 6600 gt ler 130$ gibi bir fiyata satılır buda x800 gt ninki kadar ediyor,tabi böle bir kart çıkarsa 9550 ölmüştür...

+1

ayrıca bence fiyat tahminlerin çok mantıklı, bende dediğin fiyatlarda çıkacağını tahmin ediyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: nacde

peki bu kart ne zaman çıkıcak?? 2 hafta içinde yeni bilg alcaktım ve x800 gt alcaktım beklesem mi sizce???

beklememen hata, kesinlikle bekle sonra kart elinde patlar canını sıkar, zaten nvidia kartı baya bi önce sessizce duyurmuş ve x800gt ye rakip olarak çıkartacağına göre en kısa zamanda çıkacaktır. Ayrıca kartın OC potansiyeli hiç belli olmaz özelliklede PP işi, yani belkide bir efsane daha doğar
  • X800 GT mi alalım

bu kartı mı bekleyelim .Beklicek zaman yoksa ne yapalım?
  • X800GT cıktı 6600GT yi devirdi. (Standart ayarlarda 6600GT ile aynı veya biraz dusuk olsada AA+AF acık 128mb lik X800GT bile 6600GT yi tokatlıyor.)

6800XT de 150$-200$+KDV civarında fiyatla cıkarsa X800GT yi tokatlar.

Bu arada ANTICOCACOLA arkadas kafasından 6800XT@6800GT gibi seyler kurmus ama boyle seyler olması mumkun degil gibi cunku 6800XT maliyet acısından 6600 GPU su uzerine kurulur, bi nevi 256bit 6600 gibi yani. Bu sayede daha yuksek GPU frekansı ve daha az maliyetle mukemmel bir kart cıkmıs olur ortaya.

Zaten 6800 GPU su uzerine kurulu 8 pipeline kart 6800LE dir ve bu kartı 150$ lara satmak mumkun degil yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 14 Eylül 2005, 17:42:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ColdPlayer

quote:

quote:

quote:

6800 xt gibi bir kart zaten overclock ile işhattı açılarak 6800 gt seviyesine bile getirilir ki 6800 gt gibi bir kart sm3+hdr gibi teknolojileri rahatlıkla kaldırır kaldıki sırf sm3+hdr değil görüntü kalitesi ve performans farkıda var arada.X800 Gt de işhatları açılamıyor üstelik 128 mb modeli yavaş,256 mb olanlarıda iyi overclock olmuyor X800 GT(128 MB)standartta zaten 6600 gt den biraz düşük alan bir kart 256 mb ise ondan biraz fazla alıyor ama 6600 gt nin yeni teknolojili olmasıda var.Şimdi 6600 gt o kadar güçlü bir gpu ki X800 Gt 256 bit bellek avantajına rağmen öle aman aman bir fark atamıyor...Yani eğer 6800xt gibi bir kart çıksa ve fiyatı 180$ gibi olsa 6600 gt ler 130$ gibi bir fiyata satılır buda x800 gt ninki kadar ediyor,tabi böle bir kart çıkarsa 9550 ölmüştür...

+1

ayrıca bence fiyat tahminlerin çok mantıklı, bende dediğin fiyatlarda çıkacağını tahmin ediyorum.

daa xt çıkmadan overclock potansiyelinden bahseden sensin dediin iş hatlarının açılmama ihtimali war benim deidiimi tam okusaydın 6800gt gibi bi kart gerekir bunlar için 6600gt yetmez dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyw@lker -- 14 Eylül 2005, 19:26:29 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

+1

daa xt çıkmadan overclock potansiyelinden bahseden sesnsin iş hatlarının açılmama ihtimali war benim deidiimi tam okusaydın 6800gt gibi bi kart gerekir bunlar için 6600gt yetmez dedim

Evet iş hattı açılmama ihtimali var ama en kötü ihtimalle düz 6800 olabiliyor le ler ve o halleriyle 6600 gt,x800 gt lerden çok daha iyiler.
    Senin dediklerini okudum ama bence sen yazarken ne yazdığını okuyamıyorsun galiba,6600 gt gibi bir kart sm 3 için yeterlidir arkadaşım bi tek farcry a bakarak konuşma bi tek o oyunmu var zannediyorsun?6600 gt nin overclock potansiyelinide unutma x800 gt nin nerde adam gibi overclock olduğunu gördün şu forumda bana x800 gtl inkleri verme evet geçen hafta biri alıp overclock etmişti ama maksimum 50 mhz artmıştı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anticocacola -- 14 Eylül 2005, 19:27:40 >

• bu vga tartışmaları hep çok ateşli olmuştur ,
    6800XT nin çıkmasını bekleyelim birbirimizi gereksiz yere ati ve nvidia için kırmayalım.
    eğer 6800xt 200 dolar civarı 256 mb 256 bit ddr3 1000mhz hızında ramlerle ve 8 pipeline ile çıkarsa ki öyle çıkar herhalde x800GT ler biter nvidia gene tokatlar atiyi.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

+1

daa xt çıkmadan overclock potansiyelinden bahsederek esas zırvalayan sensin dediin iş hatlarının açılmama ihtimali war benim deidiimi tam okusaydın 6800gt gibi bi kart gerekir bunlar için 6600gt yetmez dedim

Şimdi biraz daha zırvaladın evet iş hattı açılmama ihtimali var ama en kötü ihtimalle düz 6800 olabiliyor le ler ve o halleriyle 6600 gt,x800 gt lerden çok daha iyiler.
    Senin dediklerini okudum ama bence sen yazarken ne yazdığını okuyamıyorsun galiba,6600 gt gibi bir kart sm 3 için yeterlidir arkadaşım bi tek farcry a bakarak konuşma bi tek o oyunmu var zannediyorsun?6600 gt nin overclock potansiyelinide unutma x800 gt nin nerde adam gibi overclock olduğunu gördün şu forumda bana x800 gtl inkleri verme evet geçen hafta biri alıp overclock etmişti ama maksimum 50 mhz artmıştı...

Şimdi kendi sölediini yalanlıon bu sefer hem benim hem senin eiklerinede bak ayrıca farcry piyasadaki tek oyun başaka hdr sm3 olan oyun biliosan söle 6800xt zaten 6600gt geliştirilmişi şimdi sana bi iilik daa al bak OKU çattık ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyw@lker -- 14 Eylül 2005, 19:28:50 >

• Arkadaşım farcry piyasadaki tek oyun değil tabiki 8-9 tane daha oyun var ama ileride bu sayı artıcak ayrıca sm3 bazı oyunlarda performansıda arttırıyor bunuda öğren istersen,6800xt ye 6600 gt geliştirilmişi dersen sana kıçımla gülerim böyle
    6800 xt dediğin kart 6800 le den biraz daha hızlı olacak ve 6800 gpu suna sahip olacak 6600 gt değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anticocacola -- 14 Eylül 2005, 19:29:24 >

• quote:

Arkadaşım gittikçe boka batıyosun bi kere öle saçma cevaplar verme bana kimin zırvladığını anlar felan gibi,farcry piyasadaki tek oyun değil tabiki 8-9 tane daha oyun var ama ileride bu sayı artıcak ayrıca sm3 bazı oyunlarda performansıda arttırıyor bunuda öğren istersen,6800xt ye 6600 gt geliştirilmişi dersen sana kıçımla gülerim böyle
    6800 xt dediğin kart 6800 le den biraz daha hızlı olacak ve 6800 gpu suna sahip olacak 6600 gt değil

8-9 tane sm3 oyun sölede görelim sm3ün bazı yerlerde performans artışı yaptıını biliom tamam haklısın nvidia 68ooxt yi sürcek kart deli olcak 8pipele başlıcan 16ya gelcen deli oc yapcan 6800 ultrayı geçcen hemde x800gtden ucuza gelcek esas buna ve buna inanlara gülünür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyw@lker -- 14 Eylül 2005, 19:30:08 >

• 6800 xt her halükarda piyasa sunulacak ve x800gt den daha iyi bir kart olacak bence 7600 gt ninde etkisiyle 6600 gt fiyatı epey düşecek o zaman x800 gt almanında bir mantığı kalmıyor,senin mantığınla şöyle
    X800 Gt yi alcaz kart deli olcak 8 pipele başlıcan 16 ya gelcen deli oc yapcan x850xt yi geçecen hemde 6800 ultradan ucuza gelcek
    senin söylediğin söz ne kadar saçma ise benim dediğimde senin ki gibi işte aynen böyle düşünüyosun demekki ve sözlerimide anlamamışsın ben sana nerde ne zaman 6800xt ultra oluyor dedim düz 6800 seviyesine çıkması bile yeterli bir sebep benim o kartı almam için illa 6800 ultra olmasımı lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anticocacola -- 14 Eylül 2005, 19:31:02 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.