Şimdi Ara

radyatör kapamak faturayı etkilermi?.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
22.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya arkadaşar cidden doğalgazlı ısıya yeni geçtim ve ilk fatura beni korkuttu..bekliyordum ama inanmak istemiyordum.

efsaneye göre pateklerden kullanılmayan odalardaki ni kapatmak faturada tasarruf sağlıyormuş doğrumu?..

yani kombinin ayarlarıyka hiç oyananmadan yaznlızca peteği kapamak bana ne bileyim pek doğru gibi gelmedi..çünkü akımın çıktığı ana cihaz kombi..sonraki vanaları kapamanın ya da açmanın etkisi oalbileceği bana tuhaf geliyor.

ya da yanlışım varsa beni düzeltin..

tasarrufa geçmeliyim..

• akıllı adam dogal gaza geçmez. zaten dogal gaz adam gibi ısıtmıyo bile
  • ısıttığın suyun metreküpünü baz alırsan radyatörleri kapatmalısın ben öyle yapıyorum da

şöyle düşün 1 demlik suyu ısıtmak içinmi daha çok tüp harcarsın yoksa 1 tencere suyu ısıtmak içinmi

atrıca ben sobayı özledim karşında sıcaktan mayışmayı özledim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 25 Ocak 2008; 10:28:03 >
  • gelen faturayı baza aldığımda günde ortalama 5,5 metreküp d.gaz sarfiyatı olduğunu gördüm bende dün sabah saat 06:00 da peteğin birini kapadım ve bugün sabah saat 6 da y,ne kontrol ettim harcana miktar yine 5-5,5 arası idi..

geçen komşu geldi ve bana dedi ki:

şimdi bir düşün dedi ocağın üzerindeki bir ocağı mı yakmak daha mantıklı hepsini yamakmak mı?..ama ben bu örneklemeyi kombiyle bağdaştıramadım..

burada konu hakkında bilgisi olan arkadaş varsa döktürsün satırları bizde rahatlayalım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyhat -- 25 Ocak 2008; 10:47:36 >
  • • Evinize ısı yalıtımı yaptırın.
    • Pencerelerinizi çift camlı, doğramalarınızı kaliteli ve yalıtımlı yaptırın.
    • Pencerelerdeki hava kaçaklarını engelleyin.
    • Radyatör ile duvar arasına ısı yalıtım levhaları yerleştirin.
    • Radyatör vanalarını, termostatik vanalarla değiştirin.
    • Radyatör önünü perde veya oturma grubu gibi mobilyalarla kapatmayın.
    • Radyatör üzerini mermer, ıslak çamaşır vb. malzeme ya da ev eşyalarıyla kapatmayın.

• Oda sıcaklığında 1 santigrat derecelik azaltma, aylık %5 tasarruf sağlar.

Bu maddelerede dikkat et derim. Özellikle koyu olanlara.

Kombiye yakın olan petekleri biraz fazla kısmalısın uzaktaki peteklerde su rahat dolaşabilsin. Kombiye uzakta kalan petekleride kıs ama fazla değil. Kombinin derecesinde mekânın sıcaklığına göre ayarlayabilirsin. Faturaya yansıyacaktır diye düşünüyorum. Petekleri tamemen kapatmak yararlı olmaz gibi geliyor. Eğer duvarlarda yalıtım yoksa. Bir oda soğuk oldumu duvarlardan ısı alışverişi olur. Böylece soğuk odanın yanında bulunan odarda ısı kayıpları olur. Tasarruf yapayım derken daha çok gaz yakılmasına neden olabilirsin. İç duvarları arasında yalıtım varsa kapatabilirsin. Isı kaybı çok az seviyeye iner.

• petek sıcaklıkları 30 dereceye ayarlı ise suyu ısıtma süresi açısından daha az sayıda petek daha çabuk ısınır mantığı ile düşünürsek kapatmak en mantıklısı ...

1 petekde belki farketmeyebilir ama uzun vadede farkedeceğinden eminim ...

evde her odada petek var 1 odadaki 2 peteği ısıtmamla evdeki tüm petekleri ısıtmam nasıl aynı olabilirki
  • 30 derecede 24 sat aralıksız 1 ay kullanım neticeseinde gelen fatura 170 ytl.(bütçeme göre fazla)

derecede bir değişiklik yapamam ki zaten en düşük derece bu..doğal olarak yanlızca peteklerde yapabileceğim bir tasarruf yoluna gitim.

bu ay böle deniycem bakalım yararı olcakmı?.

birde şey diyorlar evde olamdığın gün örneğin sadece bir günlüğüne kombini kapatma,çünkü daha sonra geldiğinde kombiyi çalıştırdığın zaman petek ısısını sağlamak için aşırı yüklenme yapıyor ve fazla metreküp harcıyor deniliyor.bu doğrumudur.

bana yalan deyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyhat -- 25 Ocak 2008; 11:31:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu ay 302 YTL geldi bize.

5 petek çalışıyor 1'er metrelik.

Ama anca ısınıyoruz. Evde yine yelekle oturuyoruz. Kısa şortla gezmek mümkün değil.
  • peteklerin içinde kılcal borular yokmu??yani petekte dolaşan sıvı miktarı çok az ...bencede kapatmanın çok fazla etkilememesi lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: seyhat

30 derecede 24 sat aralıksız 1 ay kullanım neticeseinde gelen fatura 170 ytl.(bütçeme göre fazla)

derecede bir değişiklik yapamam ki zaten en düşük derece bu..doğal olarak yanlızca peteklerde yapabileceğim bir tasarruf yoluna gitim.

bu ay böle deniycem bakalım yararı olcakmı?.

birde şey diyorlar evde olamdığın gün örneğin sadece bir günlüğüne kombini kapatma,çünkü daha sonra geldiğinde kombiyi çalıştırdığın zaman petek ısısını sağlamak için aşırı yüklenme yapıyor ve fazla metreküp harcıyor deniliyor.bu doğrumudur.

bana yalan deyin..

Malesef doğru, kombiyi kapattığında evin ve duvarların ısısı düşer. Eve geldiğinde tekrar ısınması için kombinin daha çok çalışacağından faturaya + olarak yansır.

• Üniv de öğrenciyken annem hep kapatırdı pek girmediğimiz odaların peteklerini,
    Ben de hep karşı çıkardım, bi fark olmaz derdim, kapatıp durma derdim,
    şimdi işe başladık eve çıktık bende kapatıyorum bazı petekleri
    Maddi yönden bi faydası var mı yok mu bilmiyorum ama kapatıyorum işte.
  • duvarları izolasyon straforlarla kaplatırsan içerideki ısıyı daha çok muhafaze edersin kaloriferlerin ısısını dışarıya kaptırmamış olursun.Denemek için en çok oturduğunuz odayı veya yatak odanızın dış cephe duvarlarını içeriden kaplatın göreceksin azıcık ısınmayla bile hemencecik ısınıyor içerisi.Pencerenin açılır yerlerinde hava geçişi varsa etrafına fitil çek.Camlar tek cam ise çift cam yaptır muhakkak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.