Şimdi Ara

Radyatör peteklerinin arkasına ne koyuyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben 1 cm kalınlığında köpük levhalar koyuyorum ve tanıdıklarıma da tavsiye ediyorum. (Petekle köpüğün arasında boşluk kalacak, duvara bitişik şekilde olmalı.)
    Bu şekilde duvara yansıyıp kaybolacak ısıyı korumuş hissine kapılıyorum.
    Hislerim beni yanıltıyor mu?

• Işığın yansımasının etkili olduğunu biliyorum da, ısının yansımasının ev ortamında ki etkisi nasıl olur bilmiyorum.
    Zanımca;
    Köpüğün yalıtım özelliği olduğunu düşünmüyorum. Dış ortam soğuk, duvarı soğutuyor, kalorifer duvarı ısıtıyor. Köpük koyduğumuzda duvar soğuk köpük sıcak oluyor ama soğuk duvar hala evimizin içerisinde. Ayrıca petekle duvar arasındaki hava hacmini küçülttüğümüz için bilakis ısınma verimine azda olsa olumsuz etkisi olacaktır.
  • O folyo kaplı zımbırtılardan koymak gerekiyor arkadaşım. çeşitli ölçülerde yapı marketlerde bulursun. köpük yanlış seçim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 850520İD

O folyo kaplı zımbırtılardan koymak gerekiyor arkadaşım. çeşitli ölçülerde yapı marketlerde bulursun. köpük yanlış seçim.

• bu durumu bende gördüm bir kaç yerde. Isı yalıtım (soba dan zemin korumada kullanılan) kullansak faydası olur mu acaba ?

bu örnek mesela ?

• naughtyozi kullanıcısına yanıt
    Ben 5 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum. Nereden aldığımı tam hatırlamıyorum ama peteğe bakan tarafı folyolu, duvara bakan tarafı siyah plastik idi. İnternetten bulduğum, benimkiyle aynı görünen ürün bu:

Yıltaş Yapı Market San.Tic.Ltd.Şti.
    Proco Proflex Radyatör Arkalığı 50x100 cm
    https://yiltas.com/proco-proflex-radyator-arkaligi-50x100-cm

Normalde petek arkasındaki duvar ısınır. Bu olduğunda; yalıtımın arkasındaki duvar soğuk kalıyor. Demek ısıyı içeri geri yansıtmakta başarılı.

Sadece petek arkasına kullanmıyorum; Çocukların odasında, dış duvarın olduğu kısma; kışın bundan 4 tanesini koyuyorum. Eşylarla sıkıştırıyorum veya ufak bir kağıt bant ile yapıştırıyorum. Soğuğu yer hizasından bayaa kesiyor. Çocuklar rahatlıkla yerdeki halı üzerinde , üşümeden oynayabiliyorlar.

Folyo arkasında Siyah plastiği seçmemin nedeni zamanla tozlaşma yapmayacak bir ürün aramamdı. Çocukların odasında izolasyon tozumasını istemezsiniz. Siyah plastik olanlar daha bir rijit. Folyo tarafı hemen hemen aynı tüm ürünlerde.

Sadece folyo veya plaka olanları tavsiye etmem. İzolasyon kabiliyetleri daha düşük olur. En iyisi folyo + izolasyon (mümkünse tozumayan siyah plastik) olanları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 23 Ocak 2019; 1:4:3 >

• ezgin_kral E kullanıcısına yanıt
    Bu anlatımın ve tecrübeler için teşekkür ederim.

Bende inceliyeceğim ve uygun olandan alacağım.

Çok sağol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.