Şimdi Ara

Rahat tarifeleri hız sınırlaması mı var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
2.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Faturasızdan rahat tarifesine geçiş yaptım ve fark ettim ki hızda düşüş var. 30-40 mbit aldığım yerde 5mbit alıyorum. Müşteri hizmetleri lafı geveliyo yok sim kartınızda yok telefonunuzda sorun diye bunların olmadığını biliyorum.

Merak ettiğim şu rahat tarifesi kullananlar hız testlerini atabilirler mi?

Acaba herkeste sorun mevcut mu?

Edit: Hız kısıtına dair görüşlerim kesinleşmeye başladı. Aynı anda yapılan testte faturasız lifecell 25mbit hıza ulaşabilirken (ki ben de önceden o hızı alırdım en az) şimdi ben 8mbiti geçemedim. Bence %100 kasıtlı bir kısıtlama uygulaması var.

Edit2: Bugün farkettiğim sorun. Ücretli 4 haneli numaralara sms atılmıyor. Berbat. Berbat.

Edit3: Dün ve bugün müşteri hizmetleri ile görüşmelerim sonucu onların hiçbir bilgisi yok. Eğer bu uygulama varsa sistemden yapılıyor ve bilseler bile bilgi veremiyorlar. Ayrıca tarifeyi 30 gün süreniz dolmadan dolmadan değiştiremezsiniz diye de bigi verildi. 30 gün avea devri hızını çekeceğiz anlaşılan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi circassianman -- 2 Eylül 2019; 14:4:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şuan yaptım 7mbit zorla oldu. 4+ ile full çekiyordu.
  • 5 megabit nedir yahu Vodafone'dan beter.
  • Neden hız sınırlaması koysunlar ki onu anlamıyorum. Herkes Rahat tarifesi ve lifecell için bunları diyor bunlar Türkcell değil mi arkadaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genzo Wakabayaşi -- 31 Ağustos 2019; 23:59:32 >
  • Böyle bir şey olduğunu ben de sanmıyorum ama hızımı ben rahat tarifesine geçince altyapı çalışması vs başlayıp düşürmediyse başka neden göremedim. Bikaç kişi de diyince işkillendim. Genelde bu sorun mevcut mu bi yoklama yapıyorum şimdilik.

• circassianman kullanıcısına yanıt
    Rahat Tarifesini ilgili pek fazla yazı görmedim ama Lifecell ile ilgili sınırlama var diyen çok tanıdıklarım var.

• Hem platinum hemde lifecell kullanmış biri olarak müşteri hizmetleri ne dese desin inanmayin hiz testi yapip foruma attim lifecell bariz hiz kisitlamasi var aksam saatlerinde hizim 1,3 megabitti gece 11den sonra ayni konumda hizim 130 civarinda cikiyordu platinumda ayni saatlerde hizda düşme olmuyordu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mutalvarol M kullanıcısına yanıt
    Bunun nedeni ne olabilir ki? Lifecell Paket fiyatları uygun diye hız sınırlaması mı getirdiler acaba ilginç gerçekten.

• Aynen Daha düşük bütçeli kişiler icin çıkartilmis, oncelik 2. Sinif diyor acik acik belirtiyor hatta cok sasirmistim aksam 7 gibi hizim 120 megabitlerde geziyordu 3 dakika sonra hizim 3megabite düşmüştü bu kadar hizin dusmesi icin bir ilin bir anda sebekeye yuklenilmesi gerekiyir, ayni dakika platinum ile hiz testim 170 lerde hizim cikti

• https://forum.donanimhaber.com/turkcell-garip-sorun--139101717 bu da hiz testi yaptigimiz resimlerin oldugu konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutalvarol -- 1 Eylül 2019; 0:47:54 >
  • Rahat paketlerde bence 2. öncelikte. Bildiğim kadarıyla Lifecell'deydin, ki oda 2. öncelik.

Arada bir fark olmaması lazım, bölgesel birşey olabilir.

Bende çok araştırdım da diğer tarifelere göre sınırlama mevcut galiba. Bu millet çok uyanık cidden parayı veren düdüğü çalar misali!

• faturasız paketsiz gidiyorum aldığımdan beri bir sene oldu hızımda hiç sorun yok, para verip paket alsam hızım düşecek demek ki ne saçma iş bu turkcellin yaptığı

taktiğim 35 TL yükleyip 4 hafta hediye yarışından 5 GB kazanmak.
    sonraki aylar hattaki liralar ile haftada 14 ayda 56 maç 19 TL
    liralar bitince yine başa dön. herkese tavsiye ederim.

• Var. BTK'ya şikayet ettim. 10mbps civarı hızı geçmiyor!

13 Temmuz'dan bu yana test ediyorum.

3 farklı rahat tarifesinde bulunan hattımı, aynı telefonla, farklı telefonla, aynı anda, aynı yerde, lifecell ve GNC hatlarımla, defalarca BTK Hız testi ve speedtest uygulamaları ile karşılaştırmalı test ettim. Farklı baz istasyonlarında, farklı şehirlerde testler yaptım. Hız sınırı var. Sonuçları şikayetle hem Turkcell'e hem BTK'ya gönderdim.

Sonuç çıkmayacak muhtemelen ama BTK incelemesinde şu an. Gizli hız sınırı uyguladıklarından eminim.

Superbox kampanyası ile meşhur olan 10mbps hız sınırı için kullandıkları teknolojileri aynen rahat tarifelerinde kullanıyorlar.

1 hat Rahat Avantaj, 2 hat Rahat Fırsat tarifesinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AFrost -- 2 Eylül 2019; 15:48:36 >

• AFrost kullanıcısına yanıt
    Doğrudur, o zaman 3'e böldü Turkcell.

Ne kadar ekmek o kadar köfte. Tamda Turkcell'e uygun birşey.

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Sorun; BTK şikayetine verilen cevap "hız sınırı uygulamıyoruz!"

Kendilerine de dedim, yalan söylemeseler razı olurdum, hıza ihtiyacım yok o hatlar için, ama yalana hiç tahammülüm yok.

Sonuçta BTK da görüyor, yazılı olarak hız sınırı yok dediklerini, gönderin teknik personel testi birlikte yapalım dedim. Çıkmaz sonuç ama bakalım, öyle duruyor günlerdir inceleme durumunda, sinirleniyorum diye sıkı takip etmiyorum.

Bu arada paketleri iptal ettim, 2.4 TL fatura ödüyorum, dert etmiyorum. Bakalım ne zaman fark edip hop ne bu fatura diyecek ve kuralları değişecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AFrost -- 1 Eylül 2019; 2:38:38 >
    Hocam ben faturasız gnc ve faturasız lifecell kullandım ikisi arasında hiçbir fark yok ve gayet hızlı internet alıyordum.

Ama platinum apayrı bir şey. Platinum zaten ilk sırada öncelik tanınan hizmet olduğu için ondan hızlı olmaz veya aynı da olmaz bu gayet normal.

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Türkcell de platinum tarifeleri hariç, diğer tüm tarifeler 2.ölçeklendirmeye sahip. Sadece platinumda öncelik var. Yani platinumla yüksek hız alıp başkasıyla düşük almanız gayet normal.

Ama bendeki sorun her ikisi de 2.ölçeklendirmede olmasına rağmen gnc faturasız paketim ile aldığım hızı rahat tarife ile alamamam.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.