Şimdi Ara

'RAHİYA'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar,sanırım arapça olması lazım ama emin değilim "RAHİYA" diye bi kelime var,tam olarak anlamını ve neyce olduğunu bilen bi arkadaş yardımcı olabilirse sevinirim,hiç bir yerde bulamadım teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Rahiya Ne Demektir?

Rahiya, İslam hukukunda "anne sütü dışında farklı bir besinle beslenmiş bebek" anlamına gelen bir terimdir.

Yenidoğan bir bebek, annesinin sütü dışında başka bir besinle beslendiğinde rahiya haline gelir. Rahiya, çocukların bakımı ve beslenmesi ile ilgili hükümleri içeren fıkıh kitaplarında yer alan bir kavramdır.

Rahiya statüsünün en önemli sonucu, miras hukuku ile ilgilidir. İslam hukukunda, rahiya statüsündeki çocuklara, anne sütüyle beslenmiş çocuklara göre daha az miras payı verilir.

Bunun nedeni, anne sütüyle beslenen çocukların rahiyalara göre daha güçlü bir bağa ve daha fazla bakıma ihtiyaç duymalarıdır. Miras paylarındaki bu farklılık, çocukların haklarının korunmasına yöneliktir.

Rahiya statüsü, İslam hukukunda önemli bir kavramdır ve çocukların bakımı ve miras hakları ile ilgili hükümlerde yer alır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Deep impact belki bilir
  • Tat, koku, reha anlamına gelen bir kelime olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Deep impact belki bilir

Râyiha olacak: koku demektir.....

• quote:

Orjinalden alıntı: was
    Râyiha olacak: koku demektir.....

Evet, yanlış yazmış arkadaş.
  • o zaman arkadaşlar ben biraz açıyım konuyu.Yaşar'ın son albümünde "Şarkı halinde kal" isimli şarkıdan alıntı.Şarkının sözleri ismini bilmediğim bir Cahit Sıtkı Tarancı şiiri.Orada geçen bir söz ve her yerde rahiya diye geçiyo ama tabi bunu yazanlar da yanlış yazmış olabilir.yada farklı sözcüklerden bahsediyoruz.Ama şarkının genelindeki anlama bakarak sanırım nette rahiya yazan arkadaşlar yanlış yazmış.Siz haklısınız sanırım.teşekkürler herkese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi triclaw -- 23 Aralık 2006; 2:20:06 >
  • iyide şarkıyı söylerken RAHİYA diyor.... ne demek bu rahiya bi bulsun söylesin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vicks Vapodry Şurup Alkol
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • herhalde ben yanlış anladım diye düşünüp fazla uzatmamak için yazmamıştım ama madem soruldu cevaplıyım:
    Şarkıda ve şiirde "RAHİYA" diyor.Anlamı da rayiha ile aynı;güzel kokudur.İkisi de aynı anlamda yani ama şarkıda geçen RAHİYA! Saygılar ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.