Şimdi Ara

cb12 ağız kokusu için gargara

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
34.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar. size ağız kokusu için kullandığım cb 12 ağız gargarasını anlatmaya çalışacağım.
    250 ml sini eczaneden 30 tl ye almıştım.listerine ise daha ucuz ve marketlerde de bulunuyor.cb 12 sadece eczanelerde satılıyor.
    listerine'i de kullanmıştım ama memnun kalmadım.

ağız kokusuna gelirsek.bende büyük bir özgüven eksikliği oluşturuyor.acaba ağzım kokuyor mu diye insanlarla sağlıklı iletişim kuramıyordum.
    ağız kokusunun yüzde 90'ı ağız,yüzde 5'i mide ve diğer yüzde 5'i de boğazdan kaynaklanır(özellikler bademcik iltihaplanması).

ağız kokusunun da birden fazla sebepleri var.sigara,diş çürüğü,daha çok açlıktan kaynaklı dilin arka bölümünde oluşan bakteriler ve benim ki de yirmilik dişlerin açtığı ovuklar.
    dişçimin dediğine göre çıkmaya başlayan ve tam çıkmayan yirmilik dişlerde çok koku yapan bakteri oluyormuş.

listerine ve cb 12'nin farkı burada başlıyor işte.

listerine daha çok ağız bakım ürünü, yani diş macununun ulaşamadığı yerlere ulaşıp sağlıklı gülümsemeyi sağlıyor.diş macununun sulandırılmış hali kısaca.
    cb 12 ise içindeki yüksek dozda alkol ile (listerine de daha az alkol var, onun yerine klor var) ağızda oluşan bakterileri yaklaşık 10 saatliğine engelliyor.

not:diyanetin dediğine göre alkolü yutmadığımız için ve sağlık için kullandığımız da sakıncalı herhangi bir durum yok.

yani ağzınızda çürük yok ama koku varsa cb12 kullanın.(açlıkta ağız kokusunu iyi geliyor ama ramazan ayında kullanmayın, ağzı çok kurutuyor)
    dişlerim çürük diyor iseniz listerine kullanın.

tabi en iyisi ilk önce dişiçiye gidip doktora danışmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marcus Glory -- 24 Eylül 2014; 14:28:12 >

• faydalı bakterileri de öldürüyo mu öyleyse bence pek iyi değil bakteri hep zararlı olacak diye bir ey yok yararlı bakterilere de zarar veriyosa kullanmamak lazım bence
  • Öncelikle bu ürün çeşitli alkoller ihtiva etmektedir. Klorhexidin'in aktif hale gelmesi için alkol eklenmektedir fakat mukozanın alkole maruz kalması sonucu ağız kanserine yakalanma riskini artırdığına dair araştırmalar bulunmaktadır. Ayrıca alkolün bakteriler tarafından fermentasyon sonucu hidrokarbon gazına dünüşmesi ile keskin koku oluşur. İçeriğindeki tatlandırıcılar ve aromalar da bir süre sonra kokuya sebep olmaktadır. Mümkün olduğunca alkol içerikli gargaralardan uzak durulmalı. Klorhexidin ise 1 haftadan fazla uzun süreli kullanımlarda yumuşak ve sert dokuların (dil ve dişlerde) boyanmasına neden olmaktadır. Boyanan (kahvrengi) dil ve dişlerin eski görünüme dönmesi biraz zaman almaktadır.

Sağlıklı bir ağız için zaten gargara kullanılması gerek yok, düzenli ve doğru şekilde diş fırçalanması, diş ipi kullanımı ve dil ön-arka yüzeyinin yumuşak fırça ile arkadan öne doğru (papilla'ları tahriş etmeden) temizlenmesi yeterli olmaktadır.

Ağız kokusu şikayeti olanların diş hekimi tarafından yapılan çürük tedavisi, dolgu, diş taşları temizliği gibi tedavilerden sonra hekimlerin önerdiği şekilde ağız bakımlarını aksatmamaları gerekir. Çinko içerikli ürünler (diş macunları, gargara ve sakızlar) kullanılmaya başlanmalıdır.

Ağız içi boşluğundan kaynaklanan azğı kokusu şikayetleri için formülü Türk hekimi (Dr. Murat Aydın) tarafından geliştirilen çinko içerikli alkolsüz gargara (Pharmol Zn) piyasada bulunmaktadır ve oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Çinko'nun görevi ağızdaki protein, şeker gibi besinlerin bakteriler tarafından parçalanmasıyla ortaya çıkan ve kötü kokulara neden olan kükürt vb. gazlarını nötralize ederek kokuları %90-95 civarında önlemesidir. İçeriğindeki çinko miktarı vücudun günlük çinko ihtiyacının yaklaşık %0,1 civarında olduğu için ve yan etkileri olmadığı için ömür boyu kullanılabilecek bir ürün. Reflü, akciğer, karaciğer, sinüzit, geniz akıntısı kaynaklı nefes kokuları için etkisi yoktur, sadece ağız içi boşluğundan kaynaklanan kötü kokulara karşı etkilidir.

• Bir şey sorucam.Bende ağız kuruluğu var sık su içiyorum.Açken ağzım kokuyor avucumla nefesimi kokladigimda anlıyorum ama tokken avcumla nefesimi kontrol ediyorum kokmuyor gibi ama insanlar sanki burnuna elini getiriyor gibi piskolojik mi anlamadım nefes koklayarak anlaşılıyor mu ağız kokusu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden buraya yazmıyorsunuz da özel mesaj talep ediyorsunuz ki herkes faydalansın.
  • http://agizkokusu.org/forum/default.asp

Bu siteyi inceleyebilirsiniz. Foruma yeni girenler için diş hekimi Murat Aydın Bey'in hazırladığı kitabı sayfanın sağ üst kısmındaki linke tıklayarak indirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forester-14 -- 24 Ekim 2014; 14:34:52 >
  • Değerli Arkadaşlar alın size kesin çözüm, bir tutam tuz,bir tutam karbonat ile diş etlerinizi, dilinizi ve dil kökünü (dil kökünü fircalamak biraz meşakkatli, ilk önce kusarak gibi oluyorsunuz ama sonradan alışırsınız.) fircaliyorsunuz ve bana dua ediyorsunuz Bu arada en son himalaya tuzu ile denedim, inanılmaz etkili. Tuz yoksa sadece karbonat ile,karbonat yoksa sadece tuz ile de yapabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Listerin Ağız içerisindeki faydalı faydasız ne varsa hepsinin yok olasına sebep olmakta.Ağız kokusu için ne diş macunu nede butarz sular kesin ve kalıcı çözüm değildir.Tüm Ağız Kokusu çeşitleri için kalıcı çözüm arıyorsanız linke tıklayabilirsiniz.
  • Arkadaşlar bu ağız kokusu diye tabir edilen illetin birçok sebebi var. Bunların en başında boğazda biriken ve çıkmayan balgam. Ek olarak sinüzitin neden olduğu iltihabın çıkmayarak orda kalması. Antibiyotikler etkisiz hale getirse bile çürüyo o orda. Ayrıca ağız hijyenine önem verilmemesinden kaynaklanıyor. Sakız, şeker vs bunlar geçici çözümler. Malesef bu sorunun çözümü için doktorlar bir adım bile atmıyor nede olsa ay 15 maaşları yatıyor. Yapılacak şey şunlar: İlk olarak dişler kontrolden geçirilecek çürük varsa temizlenecek ardından sinüsler boşaltılacak (bitkisel bir yöntemi var ben kullandım sabaha kadar ne var ne yok boşaldı ancak bünyeniz zayıfsa birkaç gün halsiz kalıyorsunuz) son olarak da endoskopi yapılırken narkoz veriyorlar (kendim yaptırdım ancak devlet hastanesinde öğüttürü öğüttüre yapıyorlarmış ben özel hastanede oldum narkoz verdikleri için bir şey duymadım) aynen onun gibi narkoz verilip boğazda biriken ve çıkmayan çürümüş balgam aspire edilecek. Sen yaptırdın mı derseniz yaptırmadım ama çözümün bu olduğunu düşünüyorum.

Dikkat ettinizse çocukların ağzı kokmaz.

Bir neden de mide kapakçığının görevini yerine getirememesi olabilir. Misal bir keçi veya koyun kestiniz mideyi açtığınızda çok pis kokar. İnsan midesi de o şekilde pis kokar. Birde belirteyim ağzım kokmuyo diyemez kimse.

• benim kızımın ağzı da kokuyor daha 3 yaşında. yani çocukların ağzı kokmaz diye bir şey yok.
    ayrıca cb12 yıllardır karşılaştığımız en etkili çözüm. (çocuk için değil yanlış olmasın) :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.