Şimdi Ara

Raid 0 yapma konusunda yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gigabyte EP45-UD3LR anakartım var. Üzerinde Intel® ICH10R yongası bulunuyor.
    Anakart özellikleri:http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-ep45-ud3lr_10.html

Sistemimde 2 adet sabit disk var.
    1- Seagate Barracuda 7200.12 SATA 3 GB/sn 500GB 32MB
    2- Samsung 1 TB 7200Rpm 32MB NCQ

500 GB Seagate diskte sistemim kurulu.
    1TB Samsug diski depolama amaçlı kullanıyorum.

500 GB diskin yanına aynı emsal bir 500 GB disk daha alıp raid 0 yapıp sabit disk performansını 2 ye katlamak istiyorum.

Yani 500 GB + 500 GB toplam 1 TB sistemi kuracağım raid 0 hacimi elde etmek amacındayım.
    Dopalama amaçlı diğer sabit diske dokunmayacağım raid sistemi dışı kalacak o, şu an olduğu gibi depolama işlevine devam edecek.

Sizlerden şu sorularım hakkında yardım etmenizi rica ediyorum.
    1 - Böyle bir şey mümkün mü? Yapmamı tavsiye eder misiniz?
    2 - Mümkünse sistemime uygun almamı tavsiye edeceğiniz HDD nedir?
    3 - Daha önce hiç raid yapmadım ilk deneyimim olacak. Yaparken dikkat etmem gereken püf noktalar var mı?

Hepinize yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygı ve Sevgilerimle,
    Serkan Eker.

• Güncel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkaneker -- 9 Ocak 2012; 3:29:56 >
  • raid 0 genelde ayni diskler ile yapilir. 500 luk diskiniz neyse ona bir kardes almaniz gerekmekte.
    Diskiniz teorik olarak 2 katina cikacaktir. bir hiz artisi olur elbette olacaktir ama tam 2 kati olmayabilir.
    Yapmasi ise basittir. biosunuza girdiginizde sata suruculerinizi raid moduna alip raid menusunu acarak raid0 moduna almak.
  • 2. 500 GB disk alıp RAİD yapabilirsiniz, yalnız 2. diske bugün yaklaşık 250 TL fiyat yazıyor. Benim tavsiyem uygun bir SSD alarak yaklaşık aynı maliyetle sistem performansını arttırabilirsiniz. Sistem açılışında vs sonuç daha iyi olacaktır. Uygulama ve oyunlarda diğer diskler sadece kullandığınız programla ilgilendiği için ordada performans artışı olacaktır.

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/ocz-oczssd2-2vtxe60g-60gb-vertex-2-serisi-sata-20-ssd-(285mb-okuma-275mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=47700

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.